Jump to content

Pyky

Покровители
 • Content count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 тофу

About Pyky

 • Rank
  Глупаче

Profile Information

 • Пол
  Not Telling

Recent Profile Visitors

309 profile views
 1. Още ли търсиш? Ако да, на имейла от другия пост ли да се прати?
 2. Pyky

  Търся...

  Благодаря за отговора.
 3. Pyky

  Търся...

  От кой филм/сериал е скрийншотът на заглавната страница на AvistaZ?
 4. Pyky

  A Frozen Flower (2008)

  Филмът ми хареса. Секс сцените и видът на любовта е доста коментиран, сякаш това е основното във филма, което за мен не е. Много добре е показано, че любовта върви ръка за ръка със способността да се контролират емоциите, които, често се случва, човек да не може да овладее независимо от възрастта и пола. Крайъгълният камък е командирът, който не успя да овладее емоциите си, което доведе до неадекватното му поведение - не показа уважение към отсрещния, лъжейки го. Не е учудващо, че кралят стигна до крайни мерки, които не са резултат от самата изневяра, а от това, че доверението му е предадено за втори път. Дали щеше да се стигне до тях, ако командирът беше искрен след прошката? А дали щеше да се стигне до момент за прошка, ако беше искрен от самото начало? Добре беше напомнено, че за всяко действие, някой трябва да поеме отговорност - дали от теб самия или от човек до теб, важното е, че не можеш да избягаш от нея.
 5. Pyky

  Haemoo / Sea Fog (2014)

  Все се питам и не мога категорично да си отговоря - трябва ли да се подчиняваме на всяка пряка заповед или моралните ценности са основателно оправдание за неподчинение? Тук в суров вид са показали как човек, за да се спаси, няма граница, която да не може да прекрачи.
 6. За приятелството между Дунг Со и Джун Сок, как се разви тяхното приятелство и отношения във времето - напомни ми на Tazza, че и Kim Min Joon има доста сходни роли в двата сериала. За такъв като мен, който харесва подобни сериали (за приятелство, за бандити), сериалът е страхотен. Няма да повтарям суперлативите от предишните коментари. Единствено съм учуден на коментарите за цензурата. Това дали са блърнали някакъв фас, татуировка и т.н, с какво е толкова важно? Наслаждавах се на действието, без да ми прави, каквото и да е впечатление. Безмозъчно не знам, но безхарактерно/слабохарактерно определено.
 7. Pyky

  A Man and a Woman (2016)

  Хареса ми. Без големи драми и емоции успешно представиха как това, което се вижда, не представлява действителната реалност. Много добре показаха как няма идеално щастие и всяко решение е винаги компромис спрямо нещо.
 8. Pyky

  Good Doctor (2013)

  В сериала няма големи драми, няма големи предателства, няма промени на супер гадни, неприятни герои в добри. Силните емоции в двата полюса, които има при повечето корейски сериали, тук липсват. На мен ми дойде доста лек и приятен именно поради тази причина. Професорът, мениджърът на отделението, директорът на болницата, вицепрезидентът в костюм, двамата главни герои с другите специализанти бяха много добре представени и развити с течение на времето. Всички постепенно запълваха пропастта помежду си, за да се превърнат в семейство.
 9. 17 страници и нито дума за оризовия омлет не видях. Някой би ли казал какво има в него - ориз, моркови, гъби? Някой опитвал ли е подобно нещо?
 10. Pyky

  Офтопик форевър

  Макар че не се познаваме, мненията ти за филми/сериали, на които съм попадал, са ценни и дано не прекратиш напълно активността си във форума. Поздрави.
 11. Положителен глас и от мен за сериала. Леко вървеше без кой знае какви драми. На Jung Ryu Won много й подхождат ситуациите, в които се ядосва/дразни и вика. Тук за втори път гледам Kwon Hae Hyo и оставам много доволен от играта и излъчването му.
 12. Pyky

  The Beauty Inside (2015)

  Криеш се, защото няма да бъдеш приет. Това не означава, че си изпитал последствията от това, че не те приемат. Просто бягаш от последствията, криейки се. Когато опиташ да водиш живот, без да се криеш, чак тогава ще усетиш бича. Виж И Су - ходи си на работа, има нормални взаимоотношения с околните, води един нормален начин на живот. Ще се повторя: тя е човекът, върху който се стоварват последиците (как и какво смятат за нея околните, как и какво да обяснява) от това, че има нещо нестандартно в живота си.
 13. Pyky

  The Beauty Inside (2015)

  Главният герой не се подлага на бича на обществото, защото остава скрит за него. От друга страна, главната героиня заедно с майката на У Джин, които са нормална част от обществото и начина му на живот, понасят в най-голяма степен последиците на това, че са решили да приемат нещо нестандартно.
 14. Pyky

  The Beauty Inside (2015)

  Идеята на филма не е нито развитието на връзката между главните герои, нито всекидневната промяна на личността на У Джин сама по себе си. Основното във филма е как нещо, което не е модерно, познато, общоприето в едно общество, се приема от същото. Доколко човек може и е готов да живее не според стереотипите на обществото и доколко може да се справи/преодолее последствията от това.
×