Jump to content

Matrim

Потребители
 • Posts

  951
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

Everything posted by Matrim

 1. Информацията е от Netflix. Вече работят по проекта, правят графици на различните състави и служби...
 2. "Хубавият доктор" се появи Някои не го намират за хубав, но в "Мистър Съншайн" Ю Йон Сок спечели завинаги всичките ми възторзи! Известен е актьорският състав за сезон 4. Со Хьон Джин и "хубавият доктор" също са там.
 3. Бъди честита и благословена! Наздраве
 4. Много си прав. Драмата внушава силно усещане за реалистичност. Това ме обърква. Все си мисля, че след толкова години съм започнала да схващам манталитета на азиатците и изведнъж те ми "казват", че нищо не разбирам.
 5. Bond, не ми се спори, само си чеша езика , но...
 6. Напълно съм съгласна. Особено харесвам Kim Byung Chul. Възхищавам се на умението му да събира в едно комедия, гротеска, драма и резултатът да е толкова монолитен и необичаен. Според коментарите в други сайтове, героят му е обект на всеобща ненавист и презрение. Аз съм склонна дори да му съчувствам. Той е обикновен средностатистически човек, който 20 години влачи бремето на двойнствен живот и няма смелостта да реши проблемите си. Не знам какво точно повелява моралът в Корея, където до неотдавна многоженството е напълно законно и въпрос на престиж и благосъстояние, но за мен като европейка е трудно да заема категорично отношение. Остават още две серии и нямам търпение да разбера какво е "правилното" решение, което ще предложат създателите на сериала. П.П. Събраха ми се няколко докторски сериала и сериозно си мисля, че в Южна Корея здравеопазването е много по-лошо от българското. Същото се отнася и за полицията им
 7. Бъди здрава и честита! Наздраве!
 8. Under the Microscope по романа на Ма Бо Юн. По негови произведения са снимани "Тайните на Троецарствието", "Антикварно мошеничество", "Най-дългият ден в Чанъан", "Вятър в Лоян", "Вятър от Лунси". Сюжетът е основан на истински истории, открити в архивите на династия Мин сред праписки, официални документи, доклади и бележки от онова време.
 9. Аз току-що си намерих истински исторически китайски сериал и много му се кефя. Този може и да го пропусна.
 10. Със сигурност не е шедовър, но ще помня дълго този сериал. Актьорите - великолепни. Не е нужно да прочетеш какво си говорят. Четеш емоциите в очите им, в израза на лицата им, в пластиката на телата им. Бай Лу - очарователна, красива и предвидима в безсловестните си реакции и безподобен Лео. Тялото му е неговият най-силен инструмент и с него може да постигне каквото си поиска, да одухотвори костюма си и да изобрази най-различни превъплъщения. Много интелигентен артист! Това е китайска приказка, но много по-различна от повечето, правени досега. Персонажите са познати: безсмъртни даоисти, демони, богове, смъртни, крале и генерали..., непрестанно кръвоплюене, огньове, виолетови пушеци и вихрушки от енергии, невероятни природни красоти и фантастични костюми. Това е в първия план. Вторият също е добре познат: доброто се бори с надигащото се зло и няма съмнение, че накрая то ще победи и пак в духа на канона, добрите често са по-лоши от лошите. Третият план разглежда морални аспекти и честно казано, той ми е най-интересен. С какво право в името на абстрактна кауза осъждаш някого на смърт, заради деяние, което евентуално ще извърши някога? А лъжите и манипулациите на Е Сиу? И т.н., и т.н. Цензурата в Китай очевидно е тъпа и одремана, щом се занимава с рязане на "неприлични" кадри и прилагане на партийни правила, а проспива бунтарски идеи като тази за свръхгероя, който може да обърне наопъки целия обществен порядък.
 11. Много ми е трудно да се загледам. Все се разсейвам и трябва да се върна, за да изгледам пропуснатото. Ким Бом изглежда пораснал.
 12. Стигнах до 21 епизод, но повече не мога! Ако някой стигне до края, да пише
 13. Ааа, не издавам. Гледай с хъс и напрежение, и ще разбереш като му дойде момента.
 14. В един момент действието зацикля в една романтична безметежност, за щастие - само 2-3 серии. Бащите-императори на безсмъртни, демони, зверове и хора се борят за титлата "по -по -най- баща на годината".
 15. Много красива приказка! Гледайте! Сюжетът е познат и предвидим, но много увлекателно разказан. Безсмъртни, демони, хора и други фантазни същества, принцеси и принцове... а бе, любовта ще спаси света )
 16. И на мен ми харесва. Персонажите са подкупващо симпатични. Без да се усетиш, започваш да се чувстваш техен съучастник.
 17. Честит да си, @bond! Желая ти да сбъдваш мечтите си, да си здрав, щастлив и успешен! Наздраве!
 18. Голяма мъка ми е случващото се. Толкова голям актьор! За съжаление, трудно, понякога и невъзможно е да понесеш тежестта на таланта и условията, при които той се проявява. И тук не става въпрос за слаб характер, а за предели на човешките възможности. Знам, че на изток е така, но не разбирам защо заради вината на един, се зачеркват художествени продукти, в които участват стотици невиновни, а самите произведения след създаването си, заживяват свой самостоятелен живот. Все пак, има традиции: заради вината на един, се наказва родата до трето, седмо или девето коляно.
 19. Още малко светлина коя е Чон До Йон.
 20. Тъй като Лавандула е написала повечето от нещата, заради които харесвам сериала, мислех да си спестя писането, но понякога съм дребнава и зациклям в подробностите. Относно жанра: жанровете отдавна не са това, което бяха. Романтика има, има и комедийни моменти, но те са на повърхността на нещата, докато основният проблем е твърде драматичен и засяга сериозни проблеми на едно ужасно болно общество. Да, майките са ненормални, осакатяват морално, психически и физически собствените си деца, но те са продукт на общоприети в Ю Корея (и не само там) практики - за да се надяваш на успешна кариера, трябва да си получил образованието си в елитно учебно заведение, иначе си аут. И борбата започва още в началното училище. Този проблем не е художествена измислица и за мащабите му има много публикации, а и великолепно беше показан в друг сериал - "Небесен замък". За външността и възрастта на главната героиня се изписа какво ли не. За мен, както винаги, Чон До Йон и тук е великолепна. Който е гледал филми с нея, знае, че тя влиза в кожата на героините си и ги изпълва с дух, характер, емоционалност до пълна автентичност и за нея няма значение дали пресъздава главен персонаж или епизодична роля. Умее да се променя до неузнаваемост - играла е съблазнителки, фатални жени, влюбени, изоставени... Тук отново е невероятна - цялото й същество излъчва доброта, сърдечност, топлота, жертвоготовност и нищо общо с обичайните корейски положителни героини - колкото по-добродушни, толкова по-тъпи.
 21. Чон До Йон е актриса от такава висока класа, че за партньорите й е чест да участват в общ проект с нея, късмет е и за зрителите, че имат възможност да гледат сериал с нейно участие. Дали е универсално красива не знам. За мене е. Елегантна, одухотворена, изразителна, напомня ми френските филмови звезди от времето, когато Франция беше лидер във филмопроизводство. Винаги съм се чудила на претенциите на зрителите, които хем искат сериалът да е реалистичен, хем искат да отговаря на всичките предразсъдъци и канони, наблъскани в главите им. Живият живот е много по-разнообразен. Чон До йон може да е на 50 години, но със сигурност изглежда много по-млада.
 22. Пак Чосон е До 1897, както е отбелязала Лавандула Династията оставя огромно културно наследство – традиции, етикет, културни норми, обществени нагласи и съвременния корейски език.
 23. Бъди честита, благословена, здрава и щастлива! Наздраве, Asha
×
×
 • Create New...