Jump to content

Matrim

Екип Субтитри
 • Content Count

  860
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

Matrim last won the day on January 16 2020

Matrim had the most liked content!

Community Reputation

1,202 мочи

About Matrim

 • Rank
  Пазител
 • Birthday October 9

Profile Information

 • Пол
  Female
 • Местожителство
  Плевен
 • Любими сериали
  "Пясъчен часовник", "Кралица Сондок", "Шест летящи дракона", "Bad Guy"...
 • Любими филми
  A Frozen Flower

Recent Profile Visitors

2,320 profile views
 1. Гледайте, удоволствието е гарантирано. Сюжетът е добър, с балансирана динамика, без логически издънки, прекрасна картина и класни костюми, нооо... какви артисти! Жан Зъи! Гледала съм я само в "Мемоарите на една гейша". Тя е основно филмова актриса и това май е първият й сериал. Красива, изящна, аристократична, органична, вярна във всяка ситуация, с една дума - великолепна. Страхотна химия им се получава с "човека с брадвата". Можеха да вкарат малко противоречия в неговия образ, а така е прекалено правилен - военен гений, най-почтения, най-честния, най-силния, най-любящия... Изобщо - мъж-меч
 2. Преди време съвсем случайно изгледах 29-а серия погрешка. Стигнах до средата, когато осъзнах, че не са вкарали нови персонажи в моята драма, а е нещо друго и то - много по-добро. Актрисата е страхотна, а главният си го знам като "човекът с брадвата" от "Племена и империи", където ми грабна сърцето! Гледайте, хора! Удоволствието не е пълно, ако не е споделено.
 3. Има ли тема китайският сериал The Rebel Princess?
 4. Страхотен сериал, по-скоро многосериен художествен филм. Руските преводачи обаче, го точат изнервящо бавно, а да гледам с английски субтитри, ми е натоварващо. На моменти имам чувството, че режисьор е великият Бертолучи. (може би заради далечни паралели с времето в "Последният император") Актьорите са потресающи!
 5. Преди време стигнах до 20-и епизод и зачаках превод, а после го забравих. Много бозаво вървеше до средата, с тук-там някои възхитителни моменти (главно бойни сцени). Не ме хваща особено и продължавам да гледам, заради Шон, но и на него не му се получава особено. Тан Кай е много добър, но скоропостижно го убиха Хубави костюми, интериори и много добре сниман, но постен сюжет.
 6. Изгледах го за втори път (може и така да се каже). Като го започнах, открих, че преди време съм стигнала до средата и не помня защо, съм го зарязала. Сюжетът звучи достоверно, може би, защото се придържа много близко към историческите факти. Историята на първия китайски император и неговите съвременници, е описана подробно от хроникьорите, а в следващите хилядолетия, се е превърнала в популярна легенда. Била е интерпретирана многократно в литературата и киното. За мен №1 си остава култовият филм "Герой" (2002) с Джет Ли в ролята на Безименния (Jing Ke). 46 награди и 48 номинации за филма и пър
 7. И аз знам, че ги преозвучават, но тя навсякъде ми звучи по един и същ начин. Може би я дублира една и съща артистка?
 8. Дразнещ и увличащ. Такива са ми впечатленията от сериала в две думи. В продължение на години прескачах заглавието, докато една приятелка, чието мнение особено ценя, ми каза: "Гледай го. Главната героиня е древнокитайски прототип на Зоя Космодемянская." И вярно - тровиха я, палеха я, бесиха я, забиваха игли под ноктите й... Тифани не ми е от любимите актриси - красива е, но красотата й е доста евтина, без грам изисканост, но най-дразнещ ми е гласът й. Като изключим интонациите й, играе прилично. Към останалите артисти нямам претенции, а някои са страхотни. И отново ме затормози мисълта,
 9. Пишете, пишете! Не че не съм любопитна да гледам красавеца И Бо, но междувременно попаднах на The Rise of Phoenixes и докато не изгледам всичките 70 серии, нищо друго не ща. За мен се оказа един от най-добрите китайски сериали, с най-страхотните артисти. "Минал" е през форума почти незабелязано.
 10. Рускините превеждат активно. Главната героиня Сяо Йенйен (Сяо Ча) в много хард вариант присъства в корейския исторически сериал "Желязната императрица". Всички обичат Шончо, аз също. Първата четвърт от сериала той ходи с неизменна лъчезарна усмивка и вече нямам търпение да извади поне малко драматизъм. Сериалът има претенции да представи детайлна панорама на епохата, с всичките й династични кръвопролития за трона, но ако така "пълноводно" я карат, ще са нужни още стотина епизода. 17 епизод - Шон се развихря!
 11. bond, все по-малко сме тези, които си спомняме Четирите бога..., великолепните артисти и страхотния режисьор, Вечна му памет! Той в един друг филм накара и И Мин Хо да играе съвсем приемливо. За огромно съжаление, творци от подобен мащаб все по-рядко се срещат. Аз Ли Цин съм си я нацелила, още в Princess Agents, където ролята й не беше главна, нито симпатична, но си личеше, че има качества. Тъй че, съгласна съм с теб, че основната отговорност е на режисьора - какъв сценарий избира или се съгласява да снима, какви артисти подбира и как е с въображението и нестандартните идеи.
 12. Съжалявам, ако съм засегнала нечии чувства и пристрастия. Споделих лично мнение, а и не мога да се похваля, че съм изгледала тооолкова много сериали.
 13. Не съм претенциозна, но ми е ужасно трудно да го гледам. Избутах до 22 епизод, любопитството ми страда от перспективата да не разбера какво се случва, но за мен сценарият е абсолютно импотентен, клиширани герои, които няма актьор, който да ги напълни със съдържание, само едни костюми и декори. И абсурди от рода как най-наивната и тъповата принцеса с първосигнални реакции, е всъщност невероятно умна, наблюдателна и изобретателна. Как отгледания и възпитан от вълци, израства пацифист с нежна душа и въпреки че е момче за мокри поръчки на императора, въпреки реките кръв, които пролива, в същността
×
×
 • Create New...