Jump to content

Matrim

Потребители
  • Мнения

    984
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    35

Matrim last won the day on Януари 16 2020

Matrim had the most liked content!

12 Последователи

Относно Matrim

  • Рожден ден Октомври 9

Profile Information

  • Пол
    Female
  • Местожителство
    Плевен
  • Любими сериали
    "Пясъчен часовник", "Кралица Сондок", "Шест летящи дракона", "Bad Guy"...
  • Любими филми
    A Frozen Flower

Последни посетители

3320 профилни разглеждания

Matrim's Achievements

Пазител

Пазител (6/10)

1.7k

Обществена Репутация

  1. Завърших го и съм доволна. Вярно е, че с развитието на действието картината става все по-мрачна и затегната, вкарана е доста мистика, която в книжния оригинал отсъства, но сериалът е направен от китайци, все пак Трябваше ми време да приема, че гледам историята на младия Ди и да го свържа с образа на мъдрия и авторитетен съдия, когото познавам от трийсетина години. Много бързо зарязах сравненията и се оставих на въздействието на харизматичния Чжоу И Уей. Прочетох разни коментари, че сериалът страдал от липса на хармоничност (!), заради неравностойния актьорски състав. Помощниците на магистрата били слаби актьори, които разигравали нелеп водевил. С това не мога да се съглася по никакъв начин. За разлика от романите, тук те имат много по-голямо присъствие и превръщат схематичните си прототипи в пълнокръвни живи хора. Финалът носи позитивност и надежда за нови сезани.
  2. Изненада ме решението в екранната версия помощникът Ма Жун да бъде девойка, вместо як майстор на бойните изкуства. Но пък актрисата е много атрактивна. Чжоу И Уей е неузнаваем в образа на Ди - нищо общо с досегашните му превъплъщения в "Най-дългият ден на Чанъан", The Rebel Princess, "Племена и империи", "Шаолин"... Добър е!
  3. Заседнал е при рускините на 8 епизод и междувременно загледах още един (много приятен) "Амай отива на война" или Fighting for Love. Не откривам да имаме тема, но може да се подвизава с трето заглавие. Открих я:
  4. Как е възможно! Не съзирам никаква еуфория, дори интерес липсва! Най-после мога да гледам "на кино" любимите ми истории за съдията Ди, разказани от Ван Хюлик. Сигурна съм, че ако сте чели "Китайските загадки" не може да останете безразлични. В ролята на Съдията е един от любимите ми актьори - Човекът с брадвата Джоу И Уей.
  5. Искрено ме радва признанието, което получи нашият сайт! Дори фактът, че признанието идва от "Цитаделата", не може да помрачи удоволствието ми. А лично аз, имам стари сметки с "Цитаделата", които 15 години по-късно, ми напомнят неприятни неща. Не помня вече, наистина не помня, сама ли напуснах техния форум или бях принудена, след като откровено написах мнението си за романтичната сага на Стефани Майер "Зазоряване", "Затъмняване", "Новолуние"... разказваща за изпепеляващата любов между простосмъртно момиче и вампир. Откъде да знам, че там, в "Цитаделата", има порядки, някой от "админите" или почетните членове да пише рецензия и да дава правилната посоката на коментиращите. Трябва да спомена, че по онова време голямата част от форумния плебс беше от тийнейджъри, без оформен вкус и критерии, но имаше и интересни хора, с които беше удоволствие да си бъбрим. Така или иначе, бях обвинена от най-главния (може би Александър Драганов, а може би не) в многобройни словесни и морални грехове. Аз се оскърбих и отговорих с "Не нам, не нам!" и така приключихме нашите взаимни преживявания. За 15 години "Цитаделата" може и да е надскочила себе си, "да се е превърнала в институция", но хич не ми се вярва да е достигнала нивото на Eastern spirit. Но пък наградите, които раздават, са на истинските лидери в бранша!
  6. В нашия форум някои харесват исторически сериали, други не харесват, но всички обичат Реймънд, пардон - Лунните любовници. Защото хем е исторически, хем не е. Истински исторически са само имената на героите и отчасти - костюмите. Но какви красавци има, каква разтърсваща любов, какви прекрасни гледки! Приятно се изненадах, когато на телевизора ми се появи тази прелест - Четвъртият принц, Осмият, Десетият, Тринайстият и Четиринайстият. Озвучаването на български ме вбеси и реших да си доизгледам останалите епизоди в Интернет. Тогава попаднах на Goryeo-Khitan War, а в него главните герои се оказаха потомци на Четвъртия, Осмия и Тринайстия принц. Да уточня все пак, че става дума за съвсем друга опера. Династия Корьо е просъществувала близо 5 века. Основателят й, крал Теджо, се оженил за 29 жени ( да се сроди и получи поддръжка от силните на деня) и да наплоди безброй принцове и принцеси. Още не изстинал в гроба, сред наследниците му започва такова взаимно изтребление, че само след две поколения престолът бил зает от единствения по чудо оцелял пра-внук на Теджо - други потомци от мъжки пол нямало. Мисля си обаче, че е било за добро това самоунищожение на благородните семейства, защото браковете задължително се сключвали между членове на Теджовата фамилия - брат и сестра, чичо и племенница, първи братовчеди и т. н. Това си е отвсякъде патология и затова в кралското семейство не са неочаквани разнообразните лудости, маниакалности и зависимости, а понякога - свръхнадареност, почти гениалност . И преди да заключа мъдро и снизходително: "Азиатска им работа." се замислих, че и нашите български царе обикновено са умирали от насилствена смърт: Иванко убил братовчеда си Асеня, Самуил - брат си Арон, Иван-Владислав - братовчеда си Гаврил-Радомир и т. н. Във Византия нещата са били още по-хард, а за викингите няма и да споменавам.
  7. Най-после истински исторически филм. Корейците са си припомнили за добрите стари филми и са възродили традициите
  8. Потресена съм. Толкова го харесвам - великолепен актьор и изключително симпатичен, естествен и добронамерен човек. Впечатленията ми за него, отвъд професионалните му изяви, са от едно шоу - Trans-Siberian Pathfinders, в което заедно с Ким Нам Гил и още трима известни корейски актьори пътуваха с Транссибирската железница и се сблъскваха с непознати и странни за тях неща от руския бит и култура. И Сон Гюн всеки ден от пътешествието говореше по телефона с жена си и с децата си. Толкова топлота и любов имаше в тези разговори!
  9. Наистина е много добър. Бай Лу е великолепна. Партньорите й също. Емоции, страсти, интриги, драматизъм, динамика... и най-важното - няма черно-бели персонажи.
  10. Впечатляваща визия, размах, въоражение, актьорско майсторство... Гледането е задължително
  11. Тук имам малко по-различно мнение. Трябва да си наистина необикновен, много рядка птица, за да надмогнеш егото си и оковите на славата си, за да направиш своя житейски избор. Този избор - да си обикновен и добър човек - така си остава неразбран, както от враговете му, така и от приятелите.
  12. bond@ обичам да чета коментарите ти. Не те мързи да пишеш като мен, а обикновено изразяваш това, което аз бих написала
  13. Няма да съжаляваш. Дай линк за "мисис Чен и мистър Чен". Намерих го!
  14. Аз още съм под впечатление от начина, по който са развити отношенията между главния герой и съперника му Ди Фей Шен -
  15. Какво се случва с Ху Гъ? Любим актьор ми е. Кръстила съм го "Грегъри Пек на азиатското кино".
×
×
  • Създай нов...