Jump to content

moni67

Потребители
  • Мнения

    0
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно moni67

Последни посетители

257 профилни разглеждания

moni67's Achievements

Глупаче

Глупаче (1/10)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте! Искам да се извиня, задето пиша след 5 години от оригиналния пост, но различни обстоятелства ме пратиха първо извън България, после пък други грижи - извън Интернет. Както и да е, минали работи. Имам следния въпрос: Възможно ли е по някакъв начин да бъдат сдобити копия /независимо от качеството/ на тези филми, за които питам, а именно /вече/ само Данка и Утро над родината в електронен вид? Съгласен съм и на VHS, имам апаратура за цифровизация от видеокасетки. Също така, редица филми /като стана въпрос, включително и ненамираеми китайски и японски, но най-вече български/ ги има в библиотеката на НАТФИЗ /бивш ВИТИЗ/, но са достъпни само на студенти. Всичко е на DVD, които им дават да гледат на компютри в компютърна зала, а на самите компютри може спокойно да се сложи USB флашка... сещате се нататък. Но за съжаление, аз нямам познат студент или преподавател там. Трети вариант е връзки /дебели/ в БНТ, но за съжаление там също нямам човек. Моят познат, който работеше там, напусна. Желая Ви приятен ден!
  2. Ако има някакъв резултат от диалога с БНТ и БНФ, моля те, пиши тук и в ЛС. Интересува ме възможността да се запише само аудиото на тези филми, аз ще си го наглася спрямо риповете. Началните надписи все някак ще ги преведем Благодаря предварително!
  3. Ukio, каква полза, че се пазят, като никой няма достъп до тях? За превод за дипломна работа - страхотна идея. Върти ми се из главата да се използва помощ и от някой с увреден слух, който може да извади оригиналната реч (част от нея, когато се виждат лицата) от мърдането на устните. Hint - дублажът е "пълно дублиране" - тоест оригиналното, българско аудио е изцяло изрязано и е насложено китайското. Има 2 мин. песен към 20-тата минута на "Данка", която е преведена със субтитри и си е с оригиналното аудио, но то е с много лошо качество. Копие от БНФ е супер, но никой няма да го даде. Имам към 50-тина филма да "крада" оттам...
  4. Прекрасно, значи остава да се намери човек, готов да даде 3200 лева на час за запис от филмотеката + поне още толкова за купуване на авторските права. Или да се навие някой от БНТ ръководството да вземе и да ги излъчи по БНТ Свят.
  5. Здравейте. Разполагам с копия на български филми, които се считат за изгубени, това са филмите "Данка" (1952), "Утро над родината" (1951) и "Тревога" (1951). Филмите са на retail китайски DVD дискове, дублирани на китайски език, без оригинално (българско) аудио. Филмите се смятат за изгорели в големия пожар в Българска национална филмотека преди десетина години. Субтитри НЯМА. Търси се преводач, който би се наел да преведе тези филми, за да мога да ги пусна по торентите. Предварително благодаря. Ако успея да организирам набиране на средства (в момента аз самият съм във финансова дупка), услугата няма да е безплатна. Моля, пишете тук или на лично съобщение.
  6. moni67

    Търся...

    За съжаление не е този филм. Нинджите в началната сцена бяха в черно. Това си спомням със сигурност.
  7. moni67

    Търся...

    Първо ще моля да не ми се смеете. Киноман съм от бай Тошово време, гледам си най-различни филми от арт и не само режисьори, вече съм забравил броя им. Но понякога ме обзема някаква страшна носталгия по времената, когато бях дете и гледах какви ли не пиратерии по видеото. Искам да намеря една от тях. Дублирана бе с гласа на Джендо (ако някой не знае - емблематичен симултанен преводач от немски, превел над 10 000 филма в "ония" времена с много характерен глас). Какво си спомням: 1) Филмът беше запис от RTL. Дублиран на немски, разбира се. Озвучен от Джендо. 2) Ставаше дума за нинджи и шогуни (НЕ Е ФИЛМЪТ "Shogun's Assassin!!!). Японски беше. 3) Началната сцена. Нинджи искаха да убият детето на императора, както и него и цялото му семейство. Те скочиха от дърветата и тичешком стигнаха до стаята, в която се помещаваше детето (престолонаследник?) с бавачката си, Тя самата, почувствала бедата, в последния момент, преди да я убият, успя да скрие детето в една дупка и да го покрие с нещо като рогозка. Детето беше пеленаче, но не извика и се спаси. Жената я простреляха с няколко стрели. Е след това почти нищо не си спомням Само че на касетката имах записан като втори филм Royal Warriors (но това не е първият филм, който търся и който ви описах Вие сте. Ще се радвам много, ако помогнете
×
×
  • Създай нов...