Jump to content

HwangMimzieBoneta

Екип Субтитри
  • Мнения

    115
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от HwangMimzieBoneta

  1. Гледах първа серия и съм без думи, защото изобщо не знам какво се случва в това нещо и се чудя колко и каква дрога са вземали сценаристът и режисьорът. Май съм до тук.
  2. Гледах до към 4-та серия и не ми хареса. Мудно, скучно и досадно, нищо особено.
  3. Темата за образованието, която в доста други сериали е застъпена помежду другите неща, тук излиза на преден план. Първите серии още, дето обясняваше онази на колко келвина трябвала да е лампата, като учиш по еди-кой си предмет, и какви картини да си закачиш в стаята, че да помниш по-добре, щях да падна направо. Ама по каквото съм видяла от драмите, явно си им е в народопсихологията да са супер крайни във всичко и всичко да им е на живот и смърт. Разбираемо е, че в общество, което измерва колко си успешен основно по оценките ти и по това дали си бил в някой престижен университет, родителите ще искат поне малко от малко децата им да се справят добре в училище. Но е прекалено да се прави истерия от това, че си на 2-ро място, щото другият зубър е изкарал 1 точка повече от тебе. Най-фрапиращото е, че тези родители изключително много се изненадват, когато детето им каже, че е много стресирано и нещастно, заради всичките частни уроци и денонощното учене. Ама те за него го били го направили, само дето така никога не са го питали какво иска това дете. Всъщност, изобщо не е имало време да помисли какво иска да прави, защото от 5-годишно е решено, че ще е не знам си кое поколение лекар, адвокат, президент на компания и т.н. и ако каже една дума против това, то е срам за семейството. Общо взето няма драма, в която да не е застъпено как родителите по един или друг начин искат да контролират всяка стъпка от живота на детето си дори и това дете да е вече на над 30-40 години, особено в богатите семейства. Може би има доста хора, които просто си карат по установения ред и не им пречи толкова, но вероятно доста се чувстват не на място и им е празно в душата, защото определено пътят, който са им определили родителите, не е за тях, но не са имали и възможност да помислят за друго. Бях гледала веднъж някакъв документален филм, където казаха, че доста от хората, които имат възможности да се преместят, отиват в чужбина, за да не са подложени децата им на всичкия този стрес в корейските училища. И още един за азиатски семейства в Щатите, които бяха обсебени от идеята, че детето им задължително трябва да е в университет от Бръшляновата лига и общо взето не даваха на децата си да правят нищо друго, освен да зубрят. Няма лошо да се държи на образованието, но всяка крайност определено не води до добро. ОК, ако детето иска да учи и му харесва, че изкарва хубави оценки, супер. Но да натискаш до краен предел дете, което няма никакво желание да е първо в класа, в училището и не знам си къде и да работи професия, която не е за него, си е чист тормоз. От всичките деца в сериала само онази Йе Со имаше някаква вътрешна мотивация да учи.
  4. Започнах го като нещо по-леко и неангажиращо за през сесията, ама нещо не ми върви. А в сесия на мен досега не ми се е случвало сериал да не ми е интересен. Хареса ми размяната на ролите - бедно момче с богата жена, има и доста красиви кадри, но нещо е мудничко, даже някак няма действие. Може би ще е от малкото сериали, които съм оставила недогледани.
  5. Две новички: И едно старо, което съм пропуснала да добавя:
  6. Признавам, че не съм особено музикална, но се старая. Иначе понякога и от самия монтаж се получава разминаване.
  7. Сериалът е интересен. Честно казано предвид актьорите и сюжета очаквах да е по-голям хит. Лично съм от хората, които нямат нищо против кой да е актьор (в смисъл чак да ми е противен да го гледам). Според мен всички главни са си на място. Наистина е малко женствен младежът и си е окепазил носа, но иначе е симпатичен. Сузито действително има напредък. Не че някога съм имала нещо против нея, но просто си личи, че е вдигнала нивото от първите си актьорски изяви и идва на място за по-сериозна роля. Добре са балансирали романтика, драма и разследвания. Определено държи сериалчето и те кара да гледаш серия след серия, което сякаш скоро не ми се беше случвало.
  8. Принципно не си падам по хорър неща, но с тези момичета е почти невъзможно. Всички са прекрасни откъм външен вид, певчески и танцови умения. Като човек, който танцува, много им харесвам хореографиите. Не знаех, че и преди са дебютирали. По мои впечатления в българските кпоп среди ги харесват, не знам как е за Корея. Там сякаш си харесват по-сладникави неща и тук-там някое по-секси. Ето ги и на МР римуувд. Определено една от най-стабилните групи на живо.
  9. Не си харесвах старото, затова снимах ново.
  10. Не съм гледала японската версия, тъй като принципно не гледам японски неща, но корейската много ми хареса. Първата серия беше смотана, но после само засилва. Определено нещо по-различно. Човешки сериал без чеболи и пепеляшки. Не че и тях не харесвам, но човек понякога има нужда от разнообразие. Явно не само аз съм се сбъркала с пола на хлапето. То бива ли такава момичешка прическа да му направят. Останалите герои също си бяха на място. Много ми харесаха сценаристката и младия продуцент. Жената на развратния адвокат наистина си е плашеща. Нямам предвид само отмъщението й накрая, но и има някаква много студена аура. Наистина не знам как пичът се е усмелил да й изневери, ама явно си му е в природата, щом толкова не може да се спре. Историята с блога засяга актуален проблем. Наистина вече всеки като нещо стане, веднага е нареден да пише в нета, дори преди да се посъветва с по-близки хора. От друга страна пък наистина много хора се вживяват, сякаш за тях става въпрос, особено такива без живот. Това с фенклуба направо ме разби накрая, чак пък толко...
  11. Сладичко и приятно сериалче, но да - не блести с нещо особено, нищо различно от другите неща в тоя жанр. Поне беше направено красиво. Харесаха ми рисунките в началото на сериите. Пичът е прекрасен, главната също е сладка. Имам чувството, че въпреки че по кабеларките се намират по-различни сериали, корейците рядко си излизат от утвърдените рамки за сюжети и герои. Може би понеже знаят, че това се гледа и не смеят много да експериментират. Но като цяло клишето "Пепеляшка" си е вървежно по цял свят, колкото и всички да приказват колко е изтъркано и глупаво. Не бих казала, че това е най-лошото от жанра, защото като четох коментарите, докато бях на първа серия, за малко да се откажа да го гледам. За мен лично най-голямата простотия тип "Пепеляшка" е онова с четиримата рицари, но всеки с мнението си.
  12. Задължително е поне на двама човека от сериала родителите да имат ресторант, за да може да си направят продуктовото позициониране. Ако си човек с талант, който изисква излизане на сцена, задължително трябва да имаш травма, която ти пречи да се изявяваш. Но разбира се се преодолява като на магия, като се влюбиш в някого. Всички в Корея ходят с еднакви телефони. Всеки 10-ти в Корея е сериен убиец, а всеки 3-ти е с тежки психични отклонения. Красиви богати наследници се срещат под път и над път, особено ако си тъпа патка с 2 грама мозък или се обличаш като клошар. Дебелото грозно патенце задължително става красив мъж/сексава мадама и преуспява. Няма да хванеш цироза или поне да станеш алкохолик, ако почти всяка вечер пиеш като прасе. Съвсем нормално е да не си познаеш детето. Или пък да не разпознаеш съученик от гимназията. (от историческите) Ходи с горната си дреха на главата, ако искаш да се скриеш. Определено не будиш никакво подозрение. Всеки втори в Корея е правил опит за самоубийство.
  13. Май ще се окаже, че само на мен не ми е харесал сериалът. Мошеник, който отива в компания да свие малко пари, се променя към по-добро и дава надежда на хората около себе си. Прекрасна идея. Бромансът също беше сладък. Но иначе нещо хич не ми се понрави. Смешните моменти всъщност в повечето случаи не ми бяха смешни, защото по-скоро се чудех какво по дяволите е това нещо. На 99% съм сигурна, че сценаристът и режисьорът са били на някаква доста мощна дрога (че и стилистите с тях). Това е най-напушената драма, която съм гледала в последните 2 години, ако не и повече. Стори ми се прекалено пресилено на моменти и тая комедия тип комикс с живи хора никак не ме кефи. На по-сериозните моменти се обнадеждавах, че може да са поспрели с наркотичните вещества, но в следващата сцена веднага почваха наново с пресилената комиксова комедия. Да, по-различно и няма болести и семейни драми, но това не винаги значи по-хубаво. Разбира се, това си е мое мнение и не го налагам на никого. И направо си е престъпление да обличат хубав мъж като Нам Гунг Мин в дрешки стил "втората употреба в циганската махала".
  14. Защо така никой не е писал за сериалчето? Не е кой знае какво, но никак не е лошо. Има си действие и героите и като големи, и като малки много ми харесаха, въпреки че определено историята в миналото ми беше по-динамична. Хареса ми, че не зацикляха само на главните и отделяха достатъчно време и за останалите образи. Майките и на двамата главни бяха големи свраки - много истерясала работа. Разбрах, че бая са го съкратили, трябвало е да е 50 серии. Действително 50 щяха да дойдат много, но 30 можеше да докарат, защото краят наистина стоеше претупано и не изчерпаха съвсем историята.
  15. Най-накрая го гледах. Бях си казала, че ще хвърля едно око, ей така от любопитство, понеже бях почвала японския, който не ми хареса. Наистина много симпатично и мило сериалче с положителен заряд. В началото общо взето си караха по оригинала, разбира се, смекчено откъм комикс елементите. Първите 2-3 серии се чудех дали да го дропна, защото главната изглеждаше супер неадекватна и като от психиатрия на моменти. После обаче взе, че стана доста прилична драмичка. Бих казала даже много хубав сериал за човешките отношения и смисъла на изкуството. Има доста емоционални моменти, но не е натоварващо и много леко се гледа. Добър баланс имаше между забавни моменти, романтика, по-сериозни проблеми и музика. Героите всичките бяха големи сладури. Определено в много аспекти доста по-различно от типичните драми. Като цяло останах доволна, определено препоръчвам на хора, които искат да разпуснат и търсят нещо по-оригинално.
  16. Нещо ми се закучи работата. Някой ако желае да преведе последните 4 серии или поне да си ги поделим?
  17. Явно не само мене съпругата на главния ме дразни. Гадната богата свекърва също ме изнервя. В смисъл, в 21-ви век сме и е пределно ясно, че жената няма контрол върху пола на детето, което зачева.
  18. Симпатично е сериалчето. Гледам си го като приказка. Такива ги обичам, защото каквито и чудни и нереалистични неща да ти сложат, ги приемаш като част от приказката и даже им се радваш. Русалката ме кефи - хем е хубава, хем пък е бойна и забавна мацка. Само не ми е ясно едно:
×
×
  • Създай нов...