Jump to content

Aurora

Потребители
  • Мнения

    150
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Всичко публикувано от Aurora

  1. Аз съм от тези, които не бяха гледали Игра на тронове. В момента HBO го повтарят от начало, защото предстои 7-ми сезон. Не съм особено въодушевена от видяното в първи сезон, но аз така или иначе не съм фен на този тип сюжет. Даже си мисля, че добрите корейски "исторически" сериали по нищо не му отстъпват. Но искам да споделя следното. Не знам дали само аз съм направила накакъв паралел, който видях с характеристиките на племето дотраки с прабългарите - военизирано конско племе, дългата опашка и другата препратка в името - адаптирано име на племе населяващо нашите земи преди нас. Още , когато във филма се спомена, че се раждат на конете си и те са свещени за тях, си спомних един мой преподавател по история, който казваше "българите са конско племе - раждат се на кон, живеят на кон и като слязат от него продължават да тичат" Хипнотизиращото виолончело в музикалната тема на сериала направо ме залепи.
  2. Искрен мъжки статус: "Гримирай се колкото си искаш. Все едно, ще ти гледам гърдите"
  3. А тъй! Тази статия имах предвид Тук
  4. Ако са последно преведените, четох много лош отзив за превода им. Опитах се да намеря статията, но не успях :/
  5. Изглежда много женствена и различна от стереотипа на корейските актриси. И разбира се, хубавица е. Ще си взема бележка и ще се поправя
  6. Ам', че пусни го без превод.
  7. Стария акаунт трябва да ти работи и в новия сайт. Аз имам една свободна покана Дай си мейла, ако искаш на лични.
  8. Към момента следя "Версай" по БТВ в събота от 22,00 ч - дворът около Луи XIV, Westworld по HBO - увеселителен парк с хуманоидни роботи. И пак по HBO още две сериала, които не знам дали ще продължа да ги гледам - Развод и Несигурни. Предстои премиера на Младият папа с Джъд Лоу и вероятно и него ще започна да гледам.
  9. Този е един от добрите примери. Няма да ти доскучае, защото са посъкратили локумите заради влизането в казармата на Ким Нам Гил.
  10. Ей ся гледах Стар Уорс-а. Добра заменка са направили, но наистина изглежда като някакъв друг филм. За мен хубавото е в това, че на един и същи продукт мога да видя различния почерк в производството му. Не се вижда всеки ден. Разбира се, че на новото поколение ще се хареса. Това си е чист римейк, а самата история си я бива. Актьорът, който играе Кайло Рен има странно изражение, въобще има странно лице. Но пък има много хубава осанка. Предполагам, че това е било важно при изборът му. Едва ли е далеч времето, когато ще гледаме "Джедаи срещу Годзила". Добро начало за още 10 от тази поредица. П.С. И го бяха дублирали...о-о-о-ф-ф-ф-ф!
  11. Aurora

    Time (2006)

    Вероятно Южна Корея е една от държавите, в които вместо да те пратят на психиатър ти предлагат нова пластична операция. Иначе, добър филм. Никога не си достатъчно съвършен за другия. Или пък за себе си.
  12. Много приятен филм. Аз го гледах без субтитри и много ми хареса.
  13. За такова филиране трябва да имаш много гъста коса с дебел косъм. На японците им се получава
  14. Аз, нали обичам да гледам стари филми, та вчера гледах Мисията невъзможна - престъпна нация Гледам Том ще снима още една. Може и на 60 години да играе Итън Хънт. Филмът си ме кефи - няма спор, но много ми стават тия измишльотини - оцеля под вода 5 минути - според хронометъра, намери се дефибрилатор в банския костюм на мацката, научи наизуст само с поглед безчетен брой банкови сметки. За мен тези "скокове" в сюжета са моменти, в когато сценаристите ги мързи да мислят. Просто предлагат някакво абсурдно развързване на възела. Ама досущ като корейците, само че в по-лустросана опаковка. Ето, затова не се засилвам да ходя по кината да ги гледам "пресни". И за пореден път гледах Жената на пътешественика във времето. Много обичам филми за пътуване във времето. Даже мисля, че те са ми фаворитите. Но сякаш в стремежа си да има щастлив край, авторите винаги в края стигат до парадокс. Само и само да нагласят щастливия край.
  15. Спомням си този филм от времето, когато бях дете, но така и не съм го гледала. Благодаря за линка.
  16. Защото истинската история е интересна. Аз също ровя за повече информация, когато някой исторически персонаж ми стане интересен. Не е било трудно за сценаристите да свържат Бидам и Сондок - тя, неомъжена жена на трона, той с кроежи за преврати и амбиции за трона. Че що да не го завъртят около нея? Уязвимостта на човека се проявява именно чрез любовта и затова една любовна история е важна за сюжета.
  17. Продължавай! Удоволствие ми е да те чета. Така изживявам филма отново.
  18. Вчера гледах Терминатор Генезис. Сара Конър за човек, който държи 10 кила гърмящо желязо беше доста отпусната и неправдоподобна. Нарочно ли бяха избрали за ролята на Джон Конър толкова антипатичен актьор? Още на първата минута реших, че нещо са се объркали, а то било, От тази поредица смятам, че най-добрият Терминатор беше Страшният съд. Беше и с най-добър актьорски състав.
  19. Днес по НВО от 21 ч ще дават Терминатор Генезис с батко.
  20. Е, и въпросът "Колко горд се чувствате" предполага отговор "Чувствам се 200 кила горд"
  21. Да не би да заключват клиповете вече? Моя приятелка наскоро ми каза, че не можела да ги намира. Това нова политика на vboxa ли е?
  22. Един трогателен поздрав от полското посолство по случай трети март
  23. Ето, че гледах и този филм без превод Преди да го гледам имах резерви към възрастовата разлика на Чон До Йон и Ким Нам Гил, но докато ги гледах дори и не се сетих за това. Отношенията им изглеждаха много непосредствени. Тя наистина е голяма актриса! Дано някой се намери да направи субтитри на някакъв човешки език, защото филма си заслужава да се гледа преведен.
×
×
  • Създай нов...