Jump to content

geo5937

Потребители
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от geo5937

  1. И аз така знам, обаче в учебника пише, че например при показателните местоимения kono, sono, ano и т.н. последната мора е ударена, а при dore и dono първата е ударена и затова питам дали има някакво правило да разберем коя е ударената мора.
  2. Здравейте, може ли някой да ми разясни въпроса с ударението в японския? В смисъл как (ако може) да разберем къде е ударението в дадена дума. Аз уча по "Основи на японския език" ама там нищо не пише за ударението. В "Да научим сами японски" има една страница ама нещо много неясно обяснено. Ако някой може да помогне нека да разясни малко.
  3. Втория си го купих преди 2-3 дни, изглежда ми добър, а Elementary korean не го знам какъв е сега ще го видя.
  4. Каквато и филология да учиш най- много да станеш учител, но много хора учат език защото ще им трябва или защото им харесва.
  5. "Практически корейски" вече не може да се намери. Мисля, че е издаван 2010, но сигурно в ограничен тираж. Той се състои от две части. Автор е Ким Со Йънг. Във всички интернет книжарници пише, че скоро ще има в наличност втората част - справка тук. Според мен ще е добър. Все пак авторът е кореец, преподава в СУ специалност кореистика. А за първата част още никъде не пише дали ще се преиздава. А за речниците тук ги има, но незнам дали наистина са полезни, а и струват доста. Ако наистина не са точни няма смисъл.
  6. Значи няма да го купувам. Мислех, че ще ми е полезен.Обаче за "Практически корейски" съм чел, че в първата част се изучава чонденмал, а във втората вече се въвежда и панмал.Има диалози, обяснения по граматика, речник и упражнения. Най- вече за това създадох темата ако някой ги има да ги сподели например на pdf или да ги продава дори и да са ксерокопия, защото за втората част пише, че скоро ще я преиздават, но първата едва ли. А аз съм напълно начинаещ засега научих само хангъл и няколко думи от Beethoven virus.
  7. Мисля, че тези учебници "Практически корейски език" 1 и 2 част, които вече никъде не мога да намеря са добри, защото съм чел добри отзиви (не че ги имам учебниците, но бих искал да ги пробвам). А това, за което ти говориш "неизползваем" корейски, имаш предвид, че е официалния корейски, който е само във филмите и книгите или панмал?
  8. Какви учебници по корейски език ползвате? Добри ли са учебниците на Ким Со Йънг?
×
×
  • Създай нов...