Jump to content

t_lozeva

Покровители
  • Мнения

    895
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    2

Мнения публикувано от t_lozeva

  1. О, до трети епизод съм и много препоръчвам... Това без съмнение те кара да се усмихнеш. Само по 25 минутки са и се гледат бързо.

    Не се случват особено големи събития до тук, освен проблема с дисциплината в бедата с неполиваните семена. Може да се каже че е детско прекрасно сериалче.

    Вдъхновяващо, красиво, успокояващо. Лично ме връща в моя летен селски рай и градината на баба и дядо. "Слушай гласа на природата и се подчинявай на нуждата на семената" му каза "ангела". Това много ми хареса! 

    Боже, той има дори крила... :):icon_sunny: 

    Храната изглежда съвършенна като икебана, както всичко тряадиционно  японско - сготвено в хармония, любов и съвършенство.. Но  сред природа храната е винаги най-вкусна, особено след такъв работен ден в градината... 

     

    • Харесвам 2
  2. Хаха малката зелена люта чушкчица  си го биваше. 

    Как ги шокира. Винаги честността е за предпочитане пред лицемерието.

    Уроци по японска кухня и добро настроение.

    Хармония и красота. Успокояващо е и зареждащо.

    Тя всъщност не е професионалист в японската кухня. и не беше много добра. ИЗМИСЛЯШЕ НОВИ НЕЩА, КОЕТО Е МАЙ ДОСТА НЕДОПУСТИМО ЗА ЯПОНИЯ. Там нищо не се променя... западната няма нищо обшо. Май нямаше нищшо друго освен мечтата си да успее...И се бореше/  ПРЕКРАСНО И С ЛЮБОВ СЪЗДАВАШЕ СВОИТЕ ТВОРБИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОЦЕНЯВАШЕ... Добре че беше гейша обществото да я спаси:) 

     

    Въпреки че съм категорично против уредените бракове . но то може и по същия начин някой да не харесва гей връзки и пак да  гледа BOYS lOVEI..

    Защото не става въпрос кой с кого и защо е, а има много повече  . Отношенията основно. ..

     

    Много ми хареса  ФАКТА че вървяха заедно и се подкрепяха , стараеха се във всичко за бъдещето на другия. 

    И храната е само квинтесенция на споделената хармония... Идеално, но не беше ли много малък ? Само на 19, а тя на 35... ? И нямаше нищо против да го оженят .... Мъж мечта ... И представа си нямаме за тези им стари традиции да си избират партньор по мотиви свързани с разни семейсни предприятия ... Дори си имаше дума за това. "Жената която е носител на собствеността" или нещо такова...

    За мен всичко което е неспонтанно и уговорено е лошо, все още в много места по света това се случва и хората ги женят насила за непознати ... и после се очаква да се сближават...  Светата се променя и може хората да зарежат романтиката, но няма да зарежат любовта и грижата един за друг, което се показа че е главното нещо! 

    Понякога сюжета няма чак толкова голямо значение. Все едно да търсиш сюжет в БЛ мангите... но

    Доста удовлетворяващо заглавие...

    "Елпис" хубаво ли е също ? 

     

     

     

     

    • Харесвам 2
    • Upvote 1
  3. БЛ си е. На мен ми харесва този жанр, много са сладки.

    Но наистина като че ли последните две серии след като се развиха тези отношения историята загуби . Специалния 10 плюс епизод е най сладък.. Нищо сериозно и много разпускащо заглавие! 

    Spoiler

    Семейството и любовта си бяха на почит. Колко много смисъл може да се вложи в една вечеря. Ако споделяш храната си с такова удоволствие, щастие и радост, това е истинска наслада и символизира духовната връзка на хората. 

    Ukio това не е "Close" френски режисьор за детска гей история, нито има нужда от паника за това че  пропагандите на транссексуалност и  LGBTQ влизат в телевизията. Японските са нещо своеобразно и не вярвам някой да го разбира като пропаганда... Всеки си има вкус 

     

    • Харесвам 1
    • Upvote 2
  4. Благодаря ! Много ми беше залипсвал Рюхей. Първа серия ми хареса.

    За един тип който си стои в къщата и по цяла нощ играе на видео игри.

    Може би много хора биха се ужасили, но има някаква светлина в него. Рюхей е много любим, уникален е този образ - пълен дзен и стои над всичко прекалено земно и тривиално. Лошото дойде когато цяло семейство се нанесоха в неговата къща... и деца... Приятно гледане. Ще го следя с удоволствие :wub:

    тук      гледам с много по-добър превод на английски.

     

    • Харесвам 2
    • Upvote 1
  5. Благодаря за превода на това заглавие! 

    На мен лично ми хареса много. Страховит е хоръра, но има нещо красиво в него.

    Любовта, кармата, всичко се връща и чувствата остават и след живота... Любов и крайна нежност съчетани с краен ужас. Само заради музиката си заслужава. Прекрасна е.

    • Харесвам 1
  6. Факти според мен съществуват, но също съществуват и различни интереси. до 4-ти епизод съм и за малко да го оставя, но като прочетох коментарите вече нямам търпение да видя дали нещата ще се обърнат в нова посока. 

    Вижда се малко наивно и фантастично, но благородно търсене на морала и истината в журналистика която вече е започнала да ползва подли похвати с манипулация и използване на хората. Нямам представа дали в реалността такова нещо е възможно

  7. Това наистина е добро ! Стигнах до трета серия за "красотата, която не може да върви с лошотията" :) Добре им го обяснява... Много нежен подход има този учител, няма търпение да разбера защо си тръгва у дома така бързо и какво прави там... Прави ведро впечатление и е супер леко за гледане! Глътка свежест. Макар и да има тъжни лица, накрая всичко се оправя и разплита... с помоща на състрадателния учител...

  8. Браво за проекта за превод.

    Особен филм..

    Тъкмо за уикенда. Дълъг и протяжен и забравя че е почнал и трябва да свършва някога... До половината съм и още се чудя какво става.  Необичаен и оригинален. Съдържателни реплики и ярки образи. Измислената реалност в която ни отнася на моменти е очарователна, особено тази змиорка за която си фантазираха.... но всичко се мени много бързо като на театрална сцена, но всички се разбират донякъде добре, като актьорите говорещи различни езици в един и същи спектакъл. 

    • Харесвам 1
  9. Изгледах го. Наистина не е нещо особено, но е доста приятен и го свърших на един дъх. Имам голяма разлика с американските фантастики. Различава се по това, че е някак не особено тежък и повече прилича на манга. Доволна съм. 

    Котката търсеше вратата към "лятото", "бъдещето" и никога не се отказваше. Пробваше да отваря врати отново и отново..

    Хареса ми и особено робота" , страхотна роля направи, като железен наистина.

    Котката :wub: Благодаря за препоръката

    • Харесвам 1
  10. И на мен ми хареса. Благодаря за препоръката! 

    Има засегнати тези социални теми на обществото, но аз гледах нещата от психологически аспект. Дори духовен и будистки/

    Само си казвах : Горките хора!

    Жалко и трагично стана когато един невинен човек загина по този начин главно заради неразбиране от обществото, изопачени слухове в медиите, които могат да променят доста реалните факти както си искат.

    Но това което видях е, че наистина хубавото беше накрая, когато нещата се преобърнаха и осъзнаването за собствените грешки взе превес. Тия две жени, всяка обзета от собствените си проблеми  гледаха на нещата от своята камбанария, точно както в" Рашомон" и всеки виждаше ситуацията по коренно различен начин! Това ми направи най-силно впечатление. Единствено другата половина, и особено сълзите и състраданието накрая даде реалната картина на живота.

    Много дълбока идея имаше. Почти всички нехармонични и скандални взаимоотношения се дължат на неразбиране . В тоя хубав и морален филм, направо за поука , показа много добре, че лошите на пръв поглед хора може би са адски добри и искат да помагат дори на краставиците да не бъдат разхищавани! Детенцето наистина си беше оставено на самото себе си и тя просто помогна. Жена която прави такива неща не може да е чудовището, което я изкараха. Просто не успя да обясни, обиди се и бързо престана да говори изобщо. Така, според мен, ако си общуваш малко повече и разбереш мотивите на човека и миналото от което идва става по-лесно да проявиш и ти състрадание и да има повече спокойствие, високи вибрации, мир и хармония.

    • Upvote 1
  11. Шок беше за един вегетарианец, но главното беше, че филма е много добре направен и улавяше някаква дао или шинту атмосфера в тези  хора. Особено как гледаха на живота. Доста философия може да се извлече само от реакцията на детето към всичко, което се случваше и как някак го преодоля. Ритуала е варварски, но също и ги сплотяваше в една общност и беше символ. Детето беше невероятно в ролята.

    Хубав съзерцателен филм.  Напомня на Наоми Кавасе, а на мен лично и на Апичатпонг Верасетакул. Хареса ми.

    • Харесвам 1
  12. Изгледах го и аз.

    Препоръчвам, но все пак прекалено " смъртно романтичен"  ми дойде някак, всичко дойде доста прекалено, само ритуално съвместно самоубийство дето нямаше... забиха някъде по средата в сюжетната линия... и нямаше изход... Хубав финал във всеки случай, добре измислен... И на мен ми допаднаха много освежаващите двама лисичковци с приятелката и на фона на всичката драма.  Сърдечни благодарности за превода, държа ме до самия 25- ти епизод.

    Имаше епизоди, в които нищо не се случваше освен пълнеж. Можеше да е по-кратък... Пи Пи беше скучен образ, Аша добре го анализиран, но на мен ми дойде малко плосък... вечно тъжна. Никакър цвят... След като заради него гледах, бих казала, ч1е Джони заслужава по-раздвижени роли и прояви. Любими ми бяха : момента с целувката и момента с лунната баня, също и когато беше болен, но някак стана... Е, заслужава си сериалчето! :wub:, не е зле.... следващия... с Джони !  браво на преводачите...:asian:

    • Харесвам 2
  13. spacer.png

     

    Hōhokekyo Tonari no Yamada-kun

    Моите съседи Ямада

     

    Японски:ホーホケキョとなりの山田くん

    Жанр: комедия

    Тип: анимация

    Продукция: Студио Гибли

    Режисьор: Исао Тахагата

    Година: 1999

    Времетраене: 104 минути

    IMBD

    Трейлър

     

    Резюме:

    Филмът проследява ежедневието на семейство Ямада. Семейството се състои от баща, майка, баба, дъщеря, син и куче. Всеки ден им се случва нещо забавно. Като това дъщерята да се изгуби в магазина, майката и бащата да водят битка за дистанционото на телевизора или пък бабата, която ги изненадва със своите странни гозби.

     

     

     

    Свали с английски субтитри: :click:

    • Мерси 1
  14. Отдавна не бях гледала толкова хубав японски филм. Съгласявам се с Ukio ! 

    Започва обикновено, героите не са нито звезди, нито красиви, но някак Наоми Кавасе ги представя интригуващо... Социална драма по тема за осиновяване, но не е поучителен или натоварващ .... Изненадващо втората част се фокусира върху историята й, връщаме се в училището, където е започнало всичко и фокуса вече не е върху приемните родители. Тя и на мен ми е любим режисьор и филмът е  пълен с природа, човечност,  чувствителност и светлина.

    Има драма и борба, но някои елементи уравновесяват хармонията - къщата на езерото в която живееха всички, морските отблясъци на вълните, детската стая обляна в светлина... целия филм наистина е съвършено вълнуващ и заснет много много красиво...

    Много ми хареса и на мен момичето. Добра роля направи. Мълчалива сила имаше в нея. 

    • Харесвам 2
×
×
  • Създай нов...