Jump to content

t_lozeva

Покровители
  • Мнения

    894
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    2

Всичко публикувано от t_lozeva

  1. Хубава идея, дано проработи! И може ли са се изпратят сатошитата "биткоин" в Binance?
  2. О, до трети епизод съм и много препоръчвам... Това без съмнение те кара да се усмихнеш. Само по 25 минутки са и се гледат бързо. Не се случват особено големи събития до тук, освен проблема с дисциплината в бедата с неполиваните семена. Може да се каже че е детско прекрасно сериалче. Вдъхновяващо, красиво, успокояващо. Лично ме връща в моя летен селски рай и градината на баба и дядо. "Слушай гласа на природата и се подчинявай на нуждата на семената" му каза "ангела". Това много ми хареса! Боже, той има дори крила... Храната изглежда съвършенна като икебана, както всичко тряадиционно японско - сготвено в хармония, любов и съвършенство.. Но сред природа храната е винаги най-вкусна, особено след такъв работен ден в градината...
  3. Добър беше... Забавен и човешки.
  4. Здравейте, някой има ли да ми подари покана или малко бонус точки за Avistaz?
  5. Хаха малката зелена люта чушкчица си го биваше. Как ги шокира. Винаги честността е за предпочитане пред лицемерието. Уроци по японска кухня и добро настроение. Хармония и красота. Успокояващо е и зареждащо. Тя всъщност не е професионалист в японската кухня. и не беше много добра. ИЗМИСЛЯШЕ НОВИ НЕЩА, КОЕТО Е МАЙ ДОСТА НЕДОПУСТИМО ЗА ЯПОНИЯ. Там нищо не се променя... западната няма нищо обшо. Май нямаше нищшо друго освен мечтата си да успее...И се бореше/ ПРЕКРАСНО И С ЛЮБОВ СЪЗДАВАШЕ СВОИТЕ ТВОРБИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОЦЕНЯВАШЕ... Добре че беше гейша обществото да я спаси:) Въпреки че съм категорично против уредените бракове . но то може и по същия начин някой да не харесва гей връзки и пак да гледа BOYS lOVEI.. Защото не става въпрос кой с кого и защо е, а има много повече . Отношенията основно. .. Много ми хареса ФАКТА че вървяха заедно и се подкрепяха , стараеха се във всичко за бъдещето на другия. И храната е само квинтесенция на споделената хармония... Идеално, но не беше ли много малък ? Само на 19, а тя на 35... ? И нямаше нищо против да го оженят .... Мъж мечта ... И представа си нямаме за тези им стари традиции да си избират партньор по мотиви свързани с разни семейсни предприятия ... Дори си имаше дума за това. "Жената която е носител на собствеността" или нещо такова... За мен всичко което е неспонтанно и уговорено е лошо, все още в много места по света това се случва и хората ги женят насила за непознати ... и после се очаква да се сближават... Светата се променя и може хората да зарежат романтиката, но няма да зарежат любовта и грижата един за друг, което се показа че е главното нещо! Понякога сюжета няма чак толкова голямо значение. Все едно да търсиш сюжет в БЛ мангите... но Доста удовлетворяващо заглавие... "Елпис" хубаво ли е също ?
  6. Ако ви се гледа дзен , това е ! Направо бонбон . Много ми харесва
  7. БЛ си е. На мен ми харесва този жанр, много са сладки. Но наистина като че ли последните две серии след като се развиха тези отношения историята загуби . Специалния 10 плюс епизод е най сладък.. Нищо сериозно и много разпускащо заглавие!
  8. Благодаря ! Много ми беше залипсвал Рюхей. Първа серия ми хареса. За един тип който си стои в къщата и по цяла нощ играе на видео игри. Може би много хора биха се ужасили, но има някаква светлина в него. Рюхей е много любим, уникален е този образ - пълен дзен и стои над всичко прекалено земно и тривиално. Лошото дойде когато цяло семейство се нанесоха в неговата къща... и деца... Приятно гледане. Ще го следя с удоволствие тук гледам с много по-добър превод на английски.
  9. Благодаря за превода на това заглавие! На мен лично ми хареса много. Страховит е хоръра, но има нещо красиво в него. Любовта, кармата, всичко се връща и чувствата остават и след живота... Любов и крайна нежност съчетани с краен ужас. Само заради музиката си заслужава. Прекрасна е.
  10. Факти според мен съществуват, но също съществуват и различни интереси. до 4-ти епизод съм и за малко да го оставя, но като прочетох коментарите вече нямам търпение да видя дали нещата ще се обърнат в нова посока. Вижда се малко наивно и фантастично, но благородно търсене на морала и истината в журналистика която вече е започнала да ползва подли похвати с манипулация и използване на хората. Нямам представа дали в реалността такова нещо е възможно
  11. t_lozeva

    Broker (2022)

    Награда в Кан! за мъжка роля...на Сонг Канг Хо... И на Пак Чан Ук за най-добър филмов режисьор за друг филм : "Decision to Leave". Честито за Корейското кино!
  12. Браво Шефче!!! Изумително! А за споделяне на снимки аз знам че съществува и "Unspash" ... и Flickr...
  13. Това наистина е добро ! Стигнах до трета серия за "красотата, която не може да върви с лошотията" Добре им го обяснява... Много нежен подход има този учител, няма търпение да разбера защо си тръгва у дома така бързо и какво прави там... Прави ведро впечатление и е супер леко за гледане! Глътка свежест. Макар и да има тъжни лица, накрая всичко се оправя и разплита... с помоща на състрадателния учител...
  14. Браво за проекта за превод. Особен филм.. Тъкмо за уикенда. Дълъг и протяжен и забравя че е почнал и трябва да свършва някога... До половината съм и още се чудя какво става. Необичаен и оригинален. Съдържателни реплики и ярки образи. Измислената реалност в която ни отнася на моменти е очарователна, особено тази змиорка за която си фантазираха.... но всичко се мени много бързо като на театрална сцена, но всички се разбират донякъде добре, като актьорите говорещи различни езици в един и същи спектакъл.
  15. Изгледах го. Наистина не е нещо особено, но е доста приятен и го свърших на един дъх. Имам голяма разлика с американските фантастики. Различава се по това, че е някак не особено тежък и повече прилича на манга. Доволна съм. Котката търсеше вратата към "лятото", "бъдещето" и никога не се отказваше. Пробваше да отваря врати отново и отново.. Хареса ми и особено робота" , страхотна роля направи, като железен наистина. Котката Благодаря за препоръката
  16. t_lozeva

    Mrs. Noisy (2020)

    И на мен ми хареса. Благодаря за препоръката! Има засегнати тези социални теми на обществото, но аз гледах нещата от психологически аспект. Дори духовен и будистки/ Само си казвах : Горките хора! Жалко и трагично стана когато един невинен човек загина по този начин главно заради неразбиране от обществото, изопачени слухове в медиите, които могат да променят доста реалните факти както си искат. Но това което видях е, че наистина хубавото беше накрая, когато нещата се преобърнаха и осъзнаването за собствените грешки взе превес. Тия две жени, всяка обзета от собствените си проблеми гледаха на нещата от своята камбанария, точно както в" Рашомон" и всеки виждаше ситуацията по коренно различен начин! Това ми направи най-силно впечатление. Единствено другата половина, и особено сълзите и състраданието накрая даде реалната картина на живота. Много дълбока идея имаше. Почти всички нехармонични и скандални взаимоотношения се дължат на неразбиране . В тоя хубав и морален филм, направо за поука , показа много добре, че лошите на пръв поглед хора може би са адски добри и искат да помагат дори на краставиците да не бъдат разхищавани! Детенцето наистина си беше оставено на самото себе си и тя просто помогна. Жена която прави такива неща не може да е чудовището, което я изкараха. Просто не успя да обясни, обиди се и бързо престана да говори изобщо. Така, според мен, ако си общуваш малко повече и разбереш мотивите на човека и миналото от което идва става по-лесно да проявиш и ти състрадание и да има повече спокойствие, високи вибрации, мир и хармония.
  17. t_lozeva

    Ainu Mosir (2020)

    Шок беше за един вегетарианец, но главното беше, че филма е много добре направен и улавяше някаква дао или шинту атмосфера в тези хора. Особено как гледаха на живота. Доста философия може да се извлече само от реакцията на детето към всичко, което се случваше и как някак го преодоля. Ритуала е варварски, но също и ги сплотяваше в една общност и беше символ. Детето беше невероятно в ролята. Хубав съзерцателен филм. Напомня на Наоми Кавасе, а на мен лично и на Апичатпонг Верасетакул. Хареса ми.
  18. Изгледах го и аз. Препоръчвам, но все пак прекалено " смъртно романтичен" ми дойде някак, всичко дойде доста прекалено, само ритуално съвместно самоубийство дето нямаше... забиха някъде по средата в сюжетната линия... и нямаше изход... Хубав финал във всеки случай, добре измислен... И на мен ми допаднаха много освежаващите двама лисичковци с приятелката и на фона на всичката драма. Сърдечни благодарности за превода, държа ме до самия 25- ти епизод. Имаше епизоди, в които нищо не се случваше освен пълнеж. Можеше да е по-кратък... Пи Пи беше скучен образ, Аша добре го анализиран, но на мен ми дойде малко плосък... вечно тъжна. Никакър цвят... След като заради него гледах, бих казала, ч1е Джони заслужава по-раздвижени роли и прояви. Любими ми бяха : момента с целувката и момента с лунната баня, също и когато беше болен, но някак стана... Е, заслужава си сериалчето! , не е зле.... следващия... с Джони ! браво на преводачите...
  19. Еее, не, искам още ! още... още "хероин"... Не може да свърши така. Страхотно беше
  20. t_lozeva

    Tonari no Yamada-kun (1999)

    Hōhokekyo Tonari no Yamada-kun Моите съседи Ямада Японски:ホーホケキョとなりの山田くん Жанр: комедия Тип: анимация Продукция: Студио Гибли Режисьор: Исао Тахагата Година: 1999 Времетраене: 104 минути IMBD Трейлър Резюме: Филмът проследява ежедневието на семейство Ямада. Семейството се състои от баща, майка, баба, дъщеря, син и куче. Всеки ден им се случва нещо забавно. Като това дъщерята да се изгуби в магазина, майката и бащата да водят битка за дистанционото на телевизора или пък бабата, която ги изненадва със своите странни гозби. Свали с английски субтитри:
  21. Отдавна не бях гледала толкова хубав японски филм. Съгласявам се с Ukio ! Започва обикновено, героите не са нито звезди, нито красиви, но някак Наоми Кавасе ги представя интригуващо... Социална драма по тема за осиновяване, но не е поучителен или натоварващ .... Изненадващо втората част се фокусира върху историята й, връщаме се в училището, където е започнало всичко и фокуса вече не е върху приемните родители. Тя и на мен ми е любим режисьор и филмът е пълен с природа, човечност, чувствителност и светлина. Има драма и борба, но някои елементи уравновесяват хармонията - къщата на езерото в която живееха всички, морските отблясъци на вълните, детската стая обляна в светлина... целия филм наистина е съвършено вълнуващ и заснет много много красиво... Много ми хареса и на мен момичето. Добра роля направи. Мълчалива сила имаше в нея.
  22. И аз го гледам, първия китайски сериал ми е... По принцип си харесвам корейски , но ето че се озовах на 16ти еп. - Най-вече заради превода и да видя кой е този любимец на mrn най-сетне! Шье шье! Чудесен!! Да, интересен ми е заради главния персонаж, голяма светлина в мрака, голяма работа е тоя войник Но не, не съм много фен на лошия, май само на външен вид е добре. Смятам , че след като имаше намерения да убива конкуренцията си за сърцето на бившата, и дори следи с микрофони ... не е само принуда, ами съвсем и напълно си е превъртял. Идеално зъл и преследвач е ... Не знам, но май няма надежда да стане лошкото, който се променя и на края все пак не е толкова лош... но нищо не се знае... като се казваше на едно място в репликите : "Всеки светец има минало и всеки грешник - бъдеще" . Най-много ме радват тези малки частици мъдрост от китайската култура и също любовните поеми от време на време... С появата на лудата братовчедка ми стана забавно. Такъв контраст между нея и разумността на войника. Да му се възхити човек. Хубав сериал. Позитивен и лек. Много голямо удоволствие е че началната песничка е преведена на български, но въпреки, че финалната за съжаление не е, големи благодарности и адмирации за всички замесени в този проект!
×
×
  • Създай нов...