Jump to content

Iryoku

V.I.P.
 • Content Count

  135
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 тофу

1 Follower

About Iryoku

 • Rank
  Млад господар

Profile Information

 • Пол
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. o6ina, благодаря за въпроса! Да. Освен ако не са се пробвали преди известно време и вече не помнят нищо. Поне аз ги имах тези периоди няколко пъти в началото
 2. Здравейте! Имам една огромна услуга, за която бих искал да ви помоля както и разбира се страшната ми признателност, ако бъдете така добри да ми помогнете!!! Става въпрос за едно анкетно проучване, което обаче ще отнеме около час от ценното ви време, за което предварително искрено се извинявам!!! ИНСТРУКЦИИ: - По-долу има 2 презентации, които са дълги общо 55 минути и 30 секунди. Много се извинявам за дължината... - Изберете само 1 от тях и я изгледайте като дръжте близо до вас лист хартия и химикал. - Презентациите съдържат общо 16 различни японски йероглифа, които бих иска
 3. Самият аз съм преподавал за някои от въпросните нива и мога да кажа, че 1-2 седмици са повече от достатъчни (макар обикновено да се прави по веднъж седмично в продължение на 1-2 месеца). Чист съвет, но ако не можеш да намериш достатъчно хора за толкова кратът период от време, винаги можеш да пробваш да вземеш въпросните учебници (да ги снимаш примерно) и да се подготвиш по тях сам. Единствената разлика, която ще откриеш е, че когато ти преподават има малко по-хубава обратна връзна (т.нар. feedback) и си заобиколен от други хората, така че трябва да внимаваш. Подобни курсове никога нямат за цел
 4. Здравейте Провеждам частни уроци по японски език в гр. Плевен. Цената е 10 лв. на астрономически час. Курсовете са както за начинаещи, така и за по-напреднали. Имам възможност да преподавам всеки ден, като уроците ще се провеждат до средата на м. март 2014г. Кратка автобиография: - Тази година завърших специалност "английски и японски език" във Великотърновския университет - Притежавам най-високия сертификат за владеене на японски език "JLPT N1" - През периода 2011-2012 бях на 1-годишна специализация по японски език в Япония Ако има някой заинтересован, моля да ми прати ЛС.
 5. Не, със сигурност ставаше въпрос за последния епизод. Може би коментарите след това са били в продължение на час? Прекалено дълго ми се струва, но кой ги знае тамошните отаку-та ^^; Както и да е. Добре че в крайна сметка може да се гледа! EDIT: Страхотен последен епизод!!!
 6. Чиста спекулация, но най-вероятно информацията в anidb е грешна. Това, че последният епизод ще се излъчва по кината, го пише както в официалния сайт така и в много други, така че не ми се вярва да дават друг по телевизията.
 7. Изключително добър предпоследен епизод както откъм атмосфера така и откъм ефекти. Нямам търпение да гледам филма ^^
 8. Преди малко видях това: http://shingeki.tv/news/archives/635. Накратко последният "епизод" (то си е направо филм) ще се дава по кината, като прожекциите започват на 28 септември. Епизодът ще продължи 1 час и 50 минути, като накрая ще бъде включено и интервю с някои от дубльорите. Т.е. самият филм може би ще е от порядъка на около час и 20-30 минути, според мен. Цялото това удоволствие ще струва 3000 йени. Самият аз смятам че това е една доста добра стратегия от страната на компанията имайки се предвид колко много хора по целия свят теглят аниме в днешно време.
 9. За жалост мисля, че освен учебниците на г-н Иванов в момента не съществуват други, които да покриват някаква граматика, а те наистина са си малко сложнички за начинаещ. Лично аз никога не съм го ползвал, но хората в интернет пространството изглежда доста тачат този сайт: http://www.guidetojapanese.org/learn/grammar. Няма да е на хартия освен ако не си го принтираш, но ако искаш можеш да му хвърлиш един поглед.
 10. Ами, за това специално не знам, но предполагам много азиатки (за японките съм сигурен, корейките може би също...; с корейките и китайките обаче по-малко съм контактувал, така че не съм много сигурен) биха направили изказване подобно на Микаса
 11. Не знам дали на някой друг му е направило впечатление, но Микаса определено е показана като типичната азиатка на много места (макар че май никъде не е указано какви точно са всички останали, лично аз ги приемам за европейци ). Репликата й в последния епизод не само ме разсмя, но и доста засили това мое чувство. Просто евала на хората, които са писали сценария. Всичко е представено доста достоверно до най-дребните детайли.
 12. Като бях в Япония играх 2-3 пъти с приятели, но вече съм забравил "якутата". Не знам как му викат на български. Нещо като комбинации? Доста е зарибяващо и определено ми се играе, но самият сет е скъп дори и там, така че не знам тук кой би могъл да си го позволи. Споменавам всичко това, тъй като каза, че явно нямало фенове на играта. Та, да, има Иначе съжалявам, но не знам къде го играят тук. Май не съм чувал за никой от Търново или София (с тях се знам по-малко обаче) сред японистите.
 13. Благодаря и на вас, че превеждате различни азиатски филми и анимета за българската аудитория ^^
 14. Здравейте Наскоро се присетих, че още не съм се представил и реших да надраскам няколко реда. Не харесвам да давам лична информация по интернет много-много и затова се надявам да не се сърдите, че няма да ви споделя на колко години съм, но пък ще ви кажа, че съвсем скоро предстои да завърша университет. От 4-5 години се занимавам с японски език и съответно харесвам японски филми. Китайските също ми допадат, тъй като известно време се занимавах с Тай чи чуан и като цяло съм запален по бойните изкуства. Корейските филми... още някак си не мога да ги гледам (и честно казано се съмнява
 15. Гинтама е едно от наистина малкото анимета, които гледам напоследък и което е наистина доста интересно и от което действително могат да се научат доста културни аспекти на Япония по един доста комичен начин. Радвам се, че има и други хора, които го харесват ^^ Аз също смятам, че точно това, че няма основен сюжет го прави по-интересно.
×
×
 • Create New...