Jump to content

Кева

Покровители
 • Posts

  1,096
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Posts posted by Кева

 1. Много Ви благодаря и се извинявам за закъснението, а и за редовните ми пропуски в темата :blush:. Пожелавам на всички ни тук да сме за дълго здрави, удовлетворени и щастливи. Да споделяме добри новини и да губим членове само защото им е писнало от Азия . Само бели кахъри и много щастливи мигове желая на всички .

  @ftisland, запомнила съм, че си дева, но някак си бях решила, че си след мен :blush:. На много дървена патерица  - честит рожден ден. Съхрани добродушието и чистосърдечието си и не забравяй, че това са качества с  които можеш да се гордееш :icon_sunny:.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
 2. Имам нужда от малко помощ :), търся заглавия със свястна фантастика. Принципно не са за мен, но това няма да ме спре да им хвърля един поглед :icon_sunny:.

  Сносен списък с романтични филми едва ли ще мога да направя, но поне със фантастиката да се отчета подобаващо :blush:

 3. @bealonenomore, честит рожден ден :). Бъди много щастлива, обична и ценена . Всеки ден да имаш поводи за широки усмивки и да си обградена от хора, които ти носят радост.

  Off Topic

  Юнайтет, да премине във възход, че да се сборим на върха :D, че и финал в Европа да видим  между нас:ph34r:

  Майтапа на страна, но съм сигурна, че не само аз, а и много хора тук ти дължат благодарност. Едва ли чуваш благодаря, толкова често колкото го заслужаваш, но знай, че си даваме сметка какво правиш всекидневно за форума :).

  Не съм забравила помощта , която ми оказа в първите ми форуми дни :icon_sunny:. Весел празник днес - изпъстрен с много изненади :D .

   

   

  П.П. Лято е , на мнозина може и да им е скучно, но дайте да не превръщаме темата за празниците в поредната с безсмислени спорове. То е ясно, че това е форум и много от хората общуваме задочно тук, па макар и от години :D

  П.П.2 @Erutan, куртоазията  е лошо нещо, поти толкова колкото и моето - винаги да казвам каквото мисля :blush:. Баланс трябва, ама е много трудна тая работа :)

  • Like 1
 4. Мача ни с вас е на 20, а аз ако нещо не се обърка трябва да летя на 23 :es:. Колкото и да ми се иска да присъствам на мач между Ливърпул и юнайтед в момента ми е достатъчно просто да се докопам пак до стадиона :). Пък и не се знае - все още си е дерби и може да се развие по неприятен за мен начин . Все пак, това е Ливърпул - всичко е възможно :D

  • Like 2
 5. Мила Цвети, честит рожден ден :icon_sunny:. Малко ми е неудобно, че не знам за какво копнее сърцето ти, че да ти го пожелая / понеже твърдо вярвам във форумната магия / :blush:, затова ще се огранича със стандартното. Бъди много щастлива, обичана , обгрижвана, даваща и получаваща. Трупай спомени и хубави преживявания и нека всички, които обичаш да са до теб и да са щастливи, че и от тяхното щастие да попиваш :).

  • Like 1
 6. Ами сега малко се уплаших :) . Длъжна съм да вметна, че преди това с братовчедми гледахме  "В сърцето на машината" /онзи дето обича театъра като мен, а заради мен се прецаква да ходи на кино да гледа български филми. Общо взето възползвам се, че съм единственото момиче в родата, че и изтърсака, и все още, колкото и да остаряваме ми връзва да ми ходят по гайдата. Човека с мен до Ливърпул дойде, па какво остава за филм :896767:/. Та и двамата го взехме за приличен филм, аз съм убедена, че няма да го гледам пак, той също, но не беше и лошо преживяване. Затова успях да го измамя с "Петя на моята Петя", но него той определено не хареса. Далеч по-ласкава му е оценката за машината. Високите очаквания могат и да имат обратен ефект.

  На мен основно не ми допаднаха цветовете, нещо, което ме дразни и в японското кино, а е характерно, и за голяма част от европейското. Музиката ми бръкна в здравето, а не е да има примери за добра филмова музика по нашите ширини и малко дикцията ,и част от сцените на съвременната Петя ми седяха изкуствено, но от друга страна детето не е минавало през натфиз и е далеч от професионална актриса, въпреки ученическата си школовка и приличният опит / това с оглед ва възрастта/.

  Има две неща в самата история, които, ако ги бяха доизпипали щеше наистина да ме вкара в еуфория филма, но тях ще си ги спестя / понеже трябва да разкрия сюжета,а това може да прецака кефа на бъдещите зрители /.

  Идеята ми е, че не трябва да се тръгва със свръх очаквания. На мен обаче, много ми хареса пустата му Петя, но няма да се превърне в мания, като "Отклонение" :blush:

  Но аз обичам и гледам българско кино, дори сред новите неща има такива, които са ми харесали и те не са никак малко. Някой друг сериал съм заглеждала. "Хайка за вълци" и "Дървото на живота" са ми фаворити, харесах като цяло "Дяволското гърло", гледах с кеф "Татковци", а сега зяпам с още по-голям кеф "Мен не ме мислете".

  Почти съм сигурна, че , ако към Петя се тръгне с резерви , ще допадне на онези, които ми се вържат на щуротията и се излъжат да го гледат :)

  • Thanks 1
  • Upvote 1
 7. Време е за реклама :) . Много, ама много малко му липсваше на "Петя на моята Петя" да го превърне в любима обсесия . Сега просто ми хареса и нямам търпение да го гледам пак. Трейлъра лъже, според мен трудно може да привлече зрители. В моята класация от нови български филми, този се нарежда след "Стъпки в пясъка" и това най-добре обобщава колко много ми хареса :)

   

   

  • Like 1
  • Upvote 4
 8. Блед, освен че е красив си има и история в него, малко злокобна, ама все пак .

  Не само в спорта има политика, тя се среща на всякакви места където не трябва и това не е от вчера. Спортистите ще изпуснат безвъзвратно всичко за което са полагали жертви и усилия, а това грам няма да повлияе на политическите процеси, а освен това в глобален план и спорта ще пострада. Удара нито е където трябва, нито ще го заболи , който трябва. Много , ама много евтино лицемерие прозира зад подобен род "мерки". Щом са толкова необходими, защо тогава са толкова закъснели ?

  Както и да е, просто ми се струва несправедливо <_<

 9. Че защо ми е командировка ? Да видя само трасето между хотела и офиса , ми не благодаря :896767:. Имам един колега, който почти две години изкара така, уж сумати градове от Европа  видя, ама не баш.

  Някой ден ще отида в Словения, но след бегъл поглед на столицата ще се завра в гората :) .

   А Катар ? Ми , много ме дразнят тия скапани паузи за националните отбори . Искам си висшата лига и ич ми не е за тъпото световно , което впрочем ще прецака и следващият сезон, та като цяло ме дразни. 

  България няма да е там, Англия е сред класиралите се, Сенагал - Египет ще е леко ключов мач. Един от отборите ще отпадне. Аз предпочитам Сенегал да продължи, защото стила на Египет грам не ми харесва, но ми е мъчно за Салах :(.

   

  Лавандулке, никога не съм харесвала фигурно пързаляне и художествена гимнастика, та едва ли ще се включа с адекватно коментиране . Просто ми се иска да кажа, че не ми се струва правилно да вадят руснаците от спортовете. Леко малумна и много несправедлива мярка, която удря всеки друг, но не и този, който трябва и до нищо няма да доведе. /Чувала съм за международна изолация , просто смятам, че това със спортистите до нищо няма да довете и ще се съсипят преждевременно кариерите на много хора за лудо /.

 10. Тази седмица е финала  за световната купа в любимата ми Словения :icon_sunny:, интригата все още е жива, но се надявам малкият Кобаяши да си запази преднината. Не съм много наясно, дали ще има малък кристален глобус при положение, че имаше световно на полети. Равносметката до тук :

   1.Орел за Кобаяши - доволна :)

  2. Олимпиада  - златото на Линдвиг и среброто на Фетнер са си моята радост .

  3. Норвежко турне - Крафт - кофти <_<.

  4. Световно полети - Линдвиг със злато, Тими сребро и цялостно добро представяне на словенците , злато в отборното :panda-145:, но не го даваха по телевизията пустото световно, та класирането малко по памет : Линдвиг, Тими ,Крафт, 4 е словенец, 6 словенец, и има още словенци в десетката. Домен Петер и Ланишек са някъде в шестицата :D.

  Танде записа някоя и друга победа и се оттегли за последните състезания - напълно разбираемо.

  Словенците могат да летят и очаквам на домашна сцена за пореден път да го потвърдят, даже и Жига е във върхова форма и засега пеенето ще му бъде все още хоби :)

  П.П. Момчето с червеният пуловер в началото на клипа ми прилича адски много на Тилен Бартол :)

  • Like 1
 11. На 22.02.2022 г. at 18:57, Кева написа:

   Аз обаче четирима луди, няма от къде да намеря.

   

  Когато не можеш да разчиташ на чуждата лудост, ти остава да се уповаваш на своята собствена :28558:. А тя при мен е в изобилие. Наех си студио за 14 дена, даже има и място за още един човек , ако света тотално не се сбърка от 23.08. до 06.09. ще съм в Ливърпул :panda-145:.

  Все още не е ясна програмата, но едва ли ще съм такъв карък, че да няма поне един домакински мач. През останалото време има много какво да се прави и види, така че чакам с нетърпение да тръгна.

   

  @jira, според мен повечето откъси / да не кажа всички/ са от Адио, Рио. Не съм на сто процента убедена, понеже този филм го гледах веднъж и то в крехка детска възраст :)

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
 12. В момента си умирам на мъка :D. Треска ме е затресла - ходи ми се в Ливърпул , ама много ми се ходи. Програмата е перфектна цели два мача мога да хвана, единият си е живо дерби, ако вместо 17 дена остана месец ще са две дербита, но да не бъдем алчни :blush:. Проблема е, че ако се пътува с 4-6 човека излиза спането много по-евтино на по хубави места, отколкото да тръгнеш сам <_<. Аз обаче четирима луди, няма от къде да намеря.

  Ако бяха налични, калкулацията е следната : 17 дена - път, спане, джобни, храна излизат 2000-2500 лева. Много, много мъка :896767:.

  • Haha 4
 13. @snowmoon, честит рожден ден :) . Пожелавам ти щастието да бъде твой спътник , който никога не те изоставя, а с него под ръка всичко може да бъде преодоляно :). Бъди винаги заобиколена от свестни хора, които те обичат, а ти на свой ред тях. Може да не е толкова ефектно като яхта, но е в хиляди пъти по-ценно :)

  • Like 2
  • Upvote 1
 14. @ukio, този спорт е до време , на Касай дали са му останали кръст и колена ? Баща ми дето е скачал като дете и юноша има зверски шипове в колената, които от време на време се активизират. Беше ми споменавала, че Таку Такеучи има брат актьор, но не запомних кой точно е и то целенасочено. Понеже винаги съм смятала Такеучи за твърде посредствен и ме дразнеше присъствието му / не исках да прехвърлям негативното си отношение към брат му/. Към онзи момент беше и за сметка на  Рьою.

  Off Topic

  То вярно, че благодарение на тази му посредственост много мой любимци отърваваха кожата на шанците, ама....

  Годината преди да се откаже Касай се премести с  Такеучи и Ито в "Б" отбора на Япония и се състезаваха за континенталната купа. Там ми е малко сложно за проследяване и представа нямам дали все още се състезава. Аз лично адмирирам, че новият треньор дава път на по-младите. Всъщност това му се отплати чрез  Рьою. Юкия Сато също е доказателство, че е бил прав. Наоки Накамура и Кейчи Сато са със спорадични проблясъци, но им е време да тръгнат нагоре, иначе рискуват да затънат в посредственост. Все още не ми се иска да ги отписвам, но пък могат да освободят място за най-малкият Кобаяши. За по-малкият брат на  Рьою знам, че единствено съществува и, че и той скача :).

   

  Филандците го бяха закъсали в зимните спортове, когато Ахонен беше в пика си. Отдавна не съм следила друг зимен спорт, но мисля, че там се подобриха, а в скоковете разчитаха на поколението на Яне, а те бяха много силни. Постепенно другите се отказаха, но като че ли филндците не правеха нищо за следващите поколения и нито един читав скачач не изкараха след Ахонен или поне аз не помня такъв. Това лъсна много остро, когато Яне си загуби формата и не успя да я върне. Колкото и велик да беше и той не е вечен. Скоро в едно от състезанията споменаха, че Ахонен се е появил на републиканското им / без намерение да се завръща/ и е взел първо място. Това само по-себе си доказва в колко трагично състояние е ски скока им. В интерес на истината аз симпатизирам на Анти Алто и Нико Китосахо - имам малка надежда за тях, но ще видим.

   

  Чехите и те се превърнаха в разграден двор, май и поляците нищо добро не ги чака, австрийците бяха пред затъване, но имам чувството, че навреме се усетиха.

  Това е още една причина да харесвам толкова много словенците. Те не завъртяха всичко около Роби и Петер, а напротив имат сума ти мега талантливи и успешни деца. В момента "Б" отбора им е пълен с млади момчета, който имат опит и победи в световната купа - Домен,  Борчето. Пълно е и с такива с опит и повече от прилични класирания в световна купа. Има голяма конкуренция в този отбор. При жените също са на път да се превърнат в сила. Има толкова много класа в малка Словения :wub:. Точно тяхно момче се превърна и в една от трудно достижимите легенди в този спорт. Яне Ахонен, Грегор Шлиренцауер и Петър Превц / все си мисля, че в българия грешно пишем и казваме фамилията му /са с няколко неподобрени постижения. Любимото ми дете, което вече порасна - Домен, също има с какво да се похвали, но все си мисля, че може да надмине брат си :896767:. Още е млад , а аз чакам с нетърпение завръщането му в световната купа, нещо победите му в континенталната не ме топлят.

  Впрочем Фетнер, там май е абсолютен рекордьор , но винаги ми е било мъчно, че не намираше място в първият отбор. Не, че нещо, но сега донесе сребро на Австрия, нали ?

  • Like 4
×
×
 • Create New...