Jump to content

Rashi

Потребители
  • Мнения

    210
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Всичко публикувано от Rashi

  1. Толкова много рекорди, изгубих бройката. В Билборд сме на 67-а позиция втората седмица, бием рекорда на Wonder Girls от 2009-та. Даже нашенските The Voice се усетиха, ето ти ползата от американските класации. За малко почивка от цялата лудница, вижте какво видео изрових: Още едно изпълнение на MIC Drop, много си я обичам, убийствена хореография (и банданата на Те се завръща):
  2. 759K продажби в първата седмица (нов рекорд), #7 в Billboard 200, #85 в Billboard Hot 100, 50М гледания в YouTube за по-малко от 6 дни. Страшно.
  3. В безсмъртните думи на Мин Юнги: J-HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOPE! Та за албума... към DNA имам смесени чувства, както обожавам подсвиркването и китарите, и даже свикнах с EDM елементите, факт е, че само Те, Юнги и Хоби ми звучат добре в тази песен. Не знам дали да виня стила или autotune-a. И ми е малко жал за това, защото виждам колко средства и усилия този път BigHit са вложили да промотират песента. Ако не знаех що е то Бангтан и чуех това, веднага бих ги отписала, текстът също въобще не помага. И това е особено потискаща мисъл, защото като фен и песента, и албумът като цяло са ми супер интересни като концепция! Изглежда наистина се движим по хайлайт лентите и цитатът "Защо е така, че най-щастливите моменти предизвикват внезапен страх?" добре описва настроението на албума - на повърхността имаме песни за младата любов, която заслепява, успеха и живота за мига, но между линиите можем да прочетем страха от бъдещето. Още по-интересно е, че целият албум може да се чете като история за BTS и ARMY ("I call you her..."). Много хубаво ни насолиха в Pied Piper И никой не може да ме убеди, че видеото на DNA не се движи на границата с пародията, особено с монтажите на Те и Гук или пък Те и Джимин, любимите двойки на феновете. И не мога да не се смея, като се нареждат четиримата вокали, като комбо-атака за бедните фенки За самите песни - Sea се разбра, че ми е любима. Go Go също съм въртяла повече, отколкото е нормално, хубаво, че направиха сладурска забавна интерпретация за изпълненията, че иначе ми става тъжно. Best of Me ми е изненадващо носталгична и също слушах много. Mic Drop е както изпълнение убиец, така и пак ме кара да се усмихвам с припева, това "Did you see my bag" ми е много забавно дразнещо. Очаквам следващия албум от поредицата да има по-мрачен тон, в съответствие с третата хайлайт лента.
  4. Чухте ли Sea вече? Леле, каква песен! И скита... "Не че се опитваме да измамим някого, не е това, просто винаги искаме да им покажем добрите си страни..." ;; Аз докладвам, изчезнах за няколко дни, но от добрата страна - имах достатъчно време да събера мислите си. И както в началото имах някои резервации към албума, толкова повече се привързвам към него. Усещам, че пак ще пиша есета тук, само да ми се освободи малко време...
  5. О, и аз ще се радвам много на солови албуми отвъд микстейповете на рап линията! В момента обаче мисля, че е твърде ключов момент за BTS като група, за да се разсейват с това. В Корея публиката още я чула, я недочула за тях, да разпознава отделни членове абсурд. Но нещата най-после се променят, набрали са страшен моментум. Нека затвърдят позициите си като група, ще има много време в бъдеще за солови дейности, вярвам, че и членовете ще искат да опитат.
  6. Не се сърдете, имам малко различна гледна точка. В BTS като група всеки си има дадена роля, не само зад сцените, но и в контекста на песните и хореографиите им, променете формулата и ще нарушите баланса. И на мен ми се иска да раздвижват понякога нещата, Spring Day на живо например беше много интересен опит - но дори в този случай версията от албума ми се струва по-успешна. Куки... Куки е центърът, основата, от него се очаква да бъде всичко, да може всичко, от всички той най-много напомня типажа на члена на бойбенд, златното момче. Индивидуалността на другите членове изпъква в сравнение с него. Говорите за обезличаване - парадоксално, но мисля, че той най-много страда от него. Никога няма да забравя изпълнението му в King of Masked Singer, тогава бях нова фенка и останах в шок, все едно за първи път виждах това момче. Единият панелист го попита, "Не пееш така в групата, нали?" И така е, в контекста на групата той не може твърде много да се отличава, цената на това да е винаги отпред в центъра е да бъде като основен цвят, за да може да хармонизира с всички. Всеки акцент трябва да е тънък, ненатрапчив. Ако погледнете през тази призма тийзъра, където всички танцуват, мисля, че ще видите за какво говоря. Питали ли сте се защо никога не променят цвета нa косата му повече от лек оттенък? Мелодията е прекрасна и поражда твърде много емоции.
  7. При заглавия за трапчинки, ДНК и свирача от Хамелин, това няма как да не е велик албум. Ще има и две "тайни" песни на физическия диск. Вярно казват, че минитата на Бангтан са като пълните албуми на други групи.
  8. Rashi

    MERRY

    На шести M-ology излезе, днес най-после имам и видео, което да прикрепя към поста ^^ Честно, от години не знам вече какво се случва в техните видеоклипове, но музиката е страхотна. Много класически за MERRY звук <3 Държа и да отбележа, че Тетсу вече не трябва да носи шина, явно и това се размина.
  9. Rashi

    BUCK-TICK

    Всичко е в ръцете И хубаво пее! Този месец е тридесетгодишнината, а ми е някакво тихо, за малко даже да пропусна това мнение. Но музиката им винаги се слуша тук. Поздрав:
  10. Същото ^^ Не че не знам името на медията (Xports впрочем), не счетох, че е важно за разговора. Мисля, че ARMY приемат решението на съда за знак, че BigHit са чисти в този случай, което ми се струва резонно - невинни до доказване на противното, нали? Пък и да се използва обвинение, отнасящо се до сделка години назад, за да се поставя под съмнение тазгодишно постижение, за което фенове се убиха да гласуват... Не е голяма чуденка защо сега точно същите фенове приеха обвинението лично. В голямата си част ARMY в туитър са тийнейджъри и с мисия да подобрят света, туит по туит. Хубаво е, идеалистично. Понякога тесногледо и фанатично, но това е характерно и за младите хора, и за масовите движения, така че нищо ново. Аз, впрочем, все говоря за ARMY в трето лице тук, защото рядко ползвам туитъра си (само харесвам тук-там неща), но не мисли, че се дистанцирам от тях, същата загубена фенка съм - само висяща в други социални мрежи.
  11. Оф, изразих се малко странно. Имам предвид, The Chainsmokers са "големи" в смисъл, че ухапала ги муха, че някой там не ги харесва. Те си имал мегахитовете и признание в индустрията и общо взето кариерата им не е изградена около това да имат добро лице пред публиката. Но тъкмо тази седмица ARMY трендваха таг, за да се извини някакъв нет таблоид и специално журналист в него, пуснал статия, обвиняваща BTS, че не са спечелили наградата си от Billboard честно. Ако си журналист и не The Chainsmokers, тези неща започват да имат последствия. Още повече ако си обикновен фен или "анти". Не знам, може да съм просто параноична, но колкото и леки да изглеждат думите, хвърлени в интернет, вярвам, че имат сила.
  12. Трябваше да прочета коментар, за да се усетя, че The Chainsmokers са дуото зад #SELFIE. Хахах, всички помним онова видео Малко се замътиха нещата с това, че в туитър единият от дуото се пошегува, че не би довел кучето си в Китай, и ARMY... леле ARMY в туитър са просто страшни, за втори път в една седмица си го мисля. Тъпа шега и просто лош тайминг, The Chainsmokers са достатъчно известни, за да не им дреме кой ги нарича расисти - доста медии отразиха коментарите, но всяко чудо за три дни. Но лесно е да се види, че ако не бяха привлякли вниманието на ARMY след новините за колаборацията, това нямаше да се превърне в проблем. И просто мисля си за това как някога ARMY може да сбъркат, да реагират прибързано, да се обърнат срещу някой, който не е достатъчно голям, за да понесе удара, и ми става страшно. Засега обаче излежда, че всички звезди се нареждат за BTS. Очакванията са огромни, но нали винаги са ги надминавали? Имам пари да поръчам един албум и съм толкова раздвоена. Клонях към E версията, но сега тези снимки от О сериозно ме изкушават <3 И да, честит Намджунден!
  13. Днес си търсех други неща и съвсем случайно попаднах на това Причини Те да ми е неоспоримият любимец, макар постоянно да се заглеждам по други членове. Винаги му се чудя, откъде му идват въобще идеите. И още любимо:
  14. Юнги е син? Край, край, прекрати операцията! Милият, все се оплаква, когато го боядисват, но му отива толкова много! Всички са просто страхотни, снимката от О на Гук с цветето ми е любима. Трябва да спомена и Хоби от L, усмивката му може да ме погребе. А Те по-сигурно е въобще да не го гледам в очите, опасност от потъване.
  15. Заради вас ей сега се забих да търся информация за въпросното придобиване или не. Та след сглобяване на информация през гугъл транслейт на разни статии и този руски превод, пъзелът ми се нарежда така: Signal Entertainment не придобиват BigHit, това в уикипедия са измислици. Закупуват конвертируеми облигации, които биха им дали над 30 (31 или 35, според два различни източника) процента дял в компанията, но в крайна сметка не ги заменят за акции и от края на 2016 насам Signal Ent няма нищо общо с BigHit. Компанията има други големи инвеститори и има спекулации, че в бъдеще ще пусне акции на фондовата борса. Така или иначе, CEO на BigHit си остава Bang PD, много ме съмнява, че би си дал ръководството на компанията ей така. И вярно е, че една година не разпознава Ви... ...но му прощавам, защото силно подозирам, че той е в основата на много от символизма зад видеоклиповете, ако се вярва на написаното в WINGS Concept Book. И също защото е фен на Евангелион
  16. Значи песента на Джимин ще е интрото на албума, в традицията на песни като Boy Meets Evil, Nevermind, What Am I To You и т.н. Не бих очаквала други соло песни. Не мисля, че Те остава на заден план. Може би в предишни години, когато заедно с Джин имаха най-малко линии, но през WINGS / You Never Walk Alone получи доста внимание. По популярност се конкурира с Гук. Понякога изглежда, че всички от групата се развиват, а той изостава, но това според мен е, защото хвърля усилията си в толкова различни посоки - актьорство, фоторафия, мода, композиране, изкуство. Също защото в сравнение с един Джимин например не страда от граничещ със себеразрушение перфекционизъм. Затова и резултатите при него идват по-бавно и изненадващо - като участието му в Hwarang например. Забравих да кажа - благодаря за видеата, ще трябва да отделя някой следобед за тях ^^
  17. Обикновено въобще, ама въобще не харесвам такава музика. А защо харесвам тази песен... мистерии Много сладки моменти в текста, убиха ме със стиха за плесента. Редакция: Текстът (и музиката също, но текстът!!) е на Намджун. Защо това въобще не ме изненадва
  18. Тъкмо щях вече да си лягам и парченце история се случи: И вече колко дни оглавяват класацията на Амазон за най-продавани в момента албуми... Не знам вече какво се случва.
  19. Взех линка от тук, ценен списък с линкове за DVDта ^^ Още нещо, едва тази седмица се сетих да си намеря линк за концерт-партито за третата годишнина на БТС, досега съм гледала само бомбите. Ако някой е направил същата грешка и не е гледал специалните изпълнения, препоръчвам! От 58:10 започват с вокалния дует SOPE, 1:01:00 е танцовият дуел на РапМон и Джин (по легендарни изпълнения на Джимин и Хоби), 1:03:40 е Adult Ceremony на Джимин и Кук (убийствено!), и 1:06:00 е Cypher-а на Те <3
  20. ^_^ Това е цялото видео: Като говорим за Те и Джимин, обожавам тези видеа, наистина неописуема комбинация са:
  21. Такааа... и аз първо си мислех, че е от Boy in Luv, но всъщност е от заснемането на друго видео от същата ера - видео историята за концерта 2014 BTS Live Trilogy Episode II: The Red Bullet. Там сюжетът е, че БТС са бунтари и се обръщат срещу обществото, което ги потиска. Цялото видео, откъсът започва малко след 10:40. Ви вярно излежда, сякаш наистина е ядосан, издава го, че се ухилва на Джимин за миг, когато се обръща към него xD В няколкото минути преди това можеш да видиш и други членове да си играят и да се правят на лоши.
  22. А, разрешихме го! Да, тук се преструва, ей сега ще опитам да намеря цялото видео xD Много ни е сладък и убедителен актьор. Йей, благодаря за поздрава, Blue Moon! Още едно уникално изпълнение на Not Today, не е фокус камера, но и без това като покажат Ви, очите ми не се откъсват от него (да, аз заради униформата и баретата...):
  23. И мен това за Ви ме съмнява, не само защото не отговаря на това, което съм виждала от него (спонтанен е, но добре регулира емоциите си), но и защото такова държание сто процента нямаше да му се размине. Него за много по-дребни неща са го разпъвали: беше дръпнал веднъж игриво косата на фенка, друг път беше започнал да пее Loser на BigBang в неподходящ момент и хората го изтълкуваха грешно, бил си и качвал краката на масата по време на фенсайн... Все същите няколко неща се въртят, със сигурност едно избухване щеше да е сканал от още по-голям магнитут. С Ви съм заблязала, че ако наистина е в лошо настроение, се затваря в себе си - най-шумен е именно когато е весел и уверен и се показва пред камерите. За танцуването на Джимин - даа! Фен камера от концерта на Со Тайджи, магическият Джимин с неговия ослепителнобял костюм: А това ми е любимото фен видео на Джимин въобще: Впрочем таймерът на сайта на БигХит е объркан, показва времето до 0:00 според часовника на компютъра, а не по корейското време, както трябва - така че при нас например започна да брои от 30 часа, вместо от 24 xD
  24. Тъй като знам, че във форума има хора на всякаква възраст и с различен опит, може ли да поискам съвет? Кандидатствам за работа и се чудя как е прието да отоварям на обажданията по телефона, когато звънят да насрочат интервю. Трябва ли да се представя първо? "Добър ден"? Или просто "ало" е окей? Питах майка си и според нея "да, слушам ви" е достатъчно, но ми се щеше да получа второ мнение.
×
×
  • Създай нов...