Jump to content

Paribas

Потребители
 • Content Count

  486
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

468 мочи

About Paribas

 • Rank
  Пълководец

Recent Profile Visitors

1,067 profile views
 1. Ауч! Тоя с брадвата няма да го пропусна, чак сега прочетох коментара като хората. Освен това беше и лошият в “Най-дългият ден в Чанан”, там направо им разказа играта. Има хляб значи, ще му хвърля и аз две очи.
 2. Приятно сериалче, а краят е съвсем по корейски - не изневериха на себе си, обичат да слагат нещата по местата, които считат за правилни, и туйто. Не ми хареса финалът точно заради това. Но пък вкараха свежа струя преди него, можеше къде по-зле да е. За мен всичко свърши с пушката (то па как целия двор беше толкова празен без жива душа ).
 3. Това с къщичка в гората звучи най-добре. Ха дано. Ако прецакат светлата дата на най-български светия Трифон Зарезан (вярно, че тогава се пада последният епизод), ще са тотални идиоти
 4. Хубаво е, че корейците завиха по посока на книгата (доколкото съм чела резюмета), а не към китайския сериал. Внесе малко живец. Да видим само кой от четирите финала ще изберат - трите от китайския сериал или този от книгата (дано да е той). Само да не изберат пети, корейски край
 5. Това е един от сериалите, където искрено се наслаждавам на темата, но самият сериал на по-близко разстояние от пистолетен изстрел няма да приближа Корейците са царе на умишлената трагедия - създават я и там, където всъщност няма предпоставки за нея, ако се намеси малко разум, и понякога дори им се получава много добре. Ама че хора!
 6. Това със самураите му се каня отдавна (двама толкова добри актьори оттук), ама не ми е от любимите теми... Освен, че са им грозни прическите Я какви хубавци са си тук, с цяла коса!
 7. От двете му японски книги “Художник на променливия свят” повече ми хареса. Това е нещо като японска версия на “Остатъкът от деня”, който си е разкошен роман. Ишигуро доста го е мъчил въпросът за вината и честта. Другият му японски роман - “Блед пейзаж” с хълмове - е по-камерен, много ми прилича пак на японските филми, които дълбаят навътре.
 8. Този сериал ме вдъхнови да зачета Казуо Ишигуро, и съм възхитена от него. Още не съм стигнала конкретно до тази книга, но поне се успокоих, че независимо от британското си жителство, си е чист японец - стилът му се връзва с куп добри японски филми. Което отново доказва, че тази екранизация е просто фантастично добра.
 9. Изкушавате ме пак да си пусна този бонбон На Кода ми идеше да му обърша някой шамар първата серия, но после се очовечи. Иначе актьорът е идеален за някоя трагична историческа роля, само дето на самураите прическите им са адски грозни.
 10. Филмът не е лош, но много, много бледнее в сравнение с едноименната книга. Изобщо не е успял да улови атмосферата на съзерцателност и изплъзваща се перспектива. А има и доста рязко променени моменти в сюжета, което за мен убива чара. Освен това химия между главните актьори просто липсва. Иначе филма го има вече с хубав превод на рускините, като алтернатива на вградените английски субтитри: Ето тук
 11. Да, най-сетне се осмелиха да наваксат малко спрямо китайската версия . Актьорите са симпатяги и раздвижват иначе позаспалия сюжет.
 12. На мен ми приличаше на френски шансон, не знам, може да е същото като Шьова
 13. Не е ли https://youtu.be/XgWhJvRzbEk на Йошимата Рьо? Този мотив много се повтаря.
 14. Хубав и тъжен филм. Качествени интриги и добра главна актриса. Главният актьор не ме впечатли, но историята беше красиво заснета.
 15. Честно казано, изобщо не виждам как ще проработи с англичани. Най-многото да му ударят още един пласт примирение и бездействие (като в Остатъкът от деня), и да е съвсем нечитаемо/ негледаемо. Това е предвид стила на самия Ишигуро, който винаги само загатва. Японците в случая са ударили една доза енергия в повече, според мен Като четох и отзивите, за героиня като Минами не се споменава, а тя ми е пълната любимка! Заедно с директорката. Това са двата най-силни образа тук. А останалите трима, които са уж главни, ми стояха като за украса. А пък защо и двете се влюбиха в такъв мухльо, че и се биха
×
×
 • Create New...