Jump to content

Paribas

Потребители
 • Content Count

  435
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

400 мочи

About Paribas

 • Rank
  Пълководец

Recent Profile Visitors

972 profile views
 1. Фонтан от хубави битки с мечове, няма много реплики, а Чанг Хьок е във форма. Пълен релакс!
 2. Това е втори филм, след Villain, който е адаптация по книга (в случая - разказ) на Yoshida Shūichi, и почвам да се стряскам от въображението на тоя човек. На всичкото отгоре е плашещо реалистичен. Подмамва невинно с някой криминален случай, който обаче е само лек фон, и след това засилва без предупреждение в най тъмните кътчета на човешката психика, на простимо и непростимо, завърта ги и ги преобръща. Посочиш злодея - да, ама не, я чакай малко какво си имаме тук всъщност... В случая филмът се е справил повече от добре със зададената тема, която изобщо не е криминалната в началото, а по-скоро границите на прошката. Заслужава си абсолютно всяка минута, но определено не е подходящ, ако на човек му се гледа нещо разтоварващо или поне неангажиращо. Конкретно за Япония - потресе ме показаното отношение на обществото към
 3. Колко хубаво, че оживихте темата. Ще си го набележа и аз за гледане. Рускините също го хвалят, като гледам, а те са доста сходни като вкус.
 4. Толкова е тъжно, когато твърде късно намериш своя фар... И как, като не намираш сили или не смееш да потърсиш начин за промяна, а кипиш, изведнъж тя сама ужасяващо те намира... Наистина запомнящ се филм, продължавам с удоволствие да наваксвам с японското.. След последните 15 минути дълго идвах на себе си - невероятна игра на двамата главни и на двамата основни поддържащи! Музиката в самия край беше красота. A прекрасна рецензия, пресъздаваща и моите впечатления, е написала една рускиня - тук
 5. ...и ще ни оставят щастливо да гадаем дали
 6. Сериалът е истински бонбон, обяснение в любов към небето и летенето, заедно с неизменния японски перфекционизъм. Великолепни второстепенни персонажи, а капитан Кода е номер едно! Почти открадна шоуто на пилот Шинкай, пардон - Кимура. А лудата комшийка-корейка - e, няма такъв образ! Всичко е много стегнато и реалистично, и емоционално. Тъкмо бях решила, че ще е чист релакс - и, бам, драма в последните епизоди, та си има от всичко. Дано в по-новите сериали японците са запазили този дух, че вече рядко се среща последните години.
 7. Доста леко започва, Кимура тук хич не си дава зор, почивал си е след Звездопада Хубави униформи!
 8. Е, сега последно Стискам палци за братчето и руската лисица - те са второстепенни, може и да устискат... А и превюто за следващата серия изглежда раздвижено.
 9. Много храна за размисъл с християнско-шинтоистки привкус... Добрият лош и лошият добър, и какво ще се случи, ако чудесата бяха възможни. Много добри актьори и стегнат сюжет - силен, без тръшкане и патос.
 10. Детективски - хубаво. Чосон - лошо. Ще се пробва, дано поне мечове да има.
 11. Дето се вика, аз само да попитам - братът нали още е на линия! Че ако ми го бастисат, никаква друга трагедия няма да ме покърти. Симпатична приказка си е, точно за лека нощ. А руската лисица е сладурче!
 12. Никой не може да бие Кимура. И моята настройка е такава. Друг интересен факт - авторът на романа за Манпьо, Toyoko Yamasaki, е изключително филмиран от японците - почти всичките му романи са адаптирани.
 13. След 3 епизода започвам да се тревожа, че сериалът е само 9 серии... Отлично начало!
 14. Е, де, точно му се канех в тая суша... Ще остана на японско значи...
×
×
 • Create New...