Jump to content

Paribas

Потребители
 • Content count

  207
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

69 манджу

About Paribas

 • Rank
  Пълководец

Recent Profile Visitors

703 profile views
 1. Дано скоро се появи на английски, звучи обещаващо.
 2. Да. 46-та серия и знаменосецът обаче направо спасиха целия сериал, и преглътнах изпрепускания, нелогичен и недоизкусурен край. Другото хубаво, поне според всезнаещия интернет, са точните възстановки на костюмите от този отрязък от епохата на Тан.
 3. Корабът майка твърде волно се е разхождал из сюжета след средата, особено към края. Сляпо обожание и подчинение на законната власт и народната армия! Ужас. И самите сценаристи накрая сякаш са изпаднали в творческа немощ (последните 2 епизода). Все пак и в този си окастрен вид напълно си заслужава гледането, актьорите и атмосферата са страхотни.
 4. Е, вече и аз съм на клонката с чакащите след първите 10 епизода с превод . Много свежо - засега без обичайните ощипани детинщини, без ТВ романси по китайски.
 5. Ай, ай, екшън на макс в епохата на Тан! И терористи в града! И действие само в рамките на денонощие. Първите 4 епизода са трошачка Хай дано продължат ударно и с преводите.
 6. Само 25 епизода! И кинематографично заснет първи епизод, обещаващо!
 7. Ако душите на жените, населявали Забранения Град през вековете, можеха да говорят и да плачат, сигурно щяха да кажат нещо подобно на героините от сериала. Тук няма слаб образ, което за 70 серии си е направо невероятно. Всичките ми харесаха, и добри, и лоши. То с толкова самота, неразбиране, и едничка тази призрачна власт като светлина в мрака, или пък жаждата за оцеляване в това тясно пространство, до какво ли не водят... Главната героиня е една от малкото в света на сериалите, които не са излишно захаросани - на доброто отговаря с добро, на злото - с плесник. Разликата и с другите красавици около нея е, че винаги знае коя е, и никога не губи вътрешния си център. Готова е да умре, но ще се бори за живота до сетни сили. Императорът пък не е хич мъж-мечта, а по-скоро прична за много погубени животи зад стените на Забранения град, а без егоизъм би луднал. Всички са в капана. Отдавна не ме беше радвал така китайски сериал.
 8. Ама те направо с балтията, няма пет-шест. То вярно, че една част от костюмните драми изкуфяха, но те с мухата режат и главата. Освен това повечето дворцови сериали наапоследък отчаяно се стараят да угодят на цензурата с образа на бащицата-вожд и повсеместното целомъдрие, та чак е ужасно за гледане. Жалко, че са забранили конкретно този сериал, той точно си е направо свеж. И има доста жизнерадост и критика към "вожда".
 9. Дали част от отговора не са западните музикални инструменти насред забранения град, на рожденния ден на императора? Това не е много по партийната линия. Като цяло тук има доста политнекоректни характери - просто красота!
 10. Отдавна не съм попадала на толкова завладяващо смислен сюжет и актьори. Всяка конкубина е толкова реален и човешки образ, всяка си има история и скрита страна. Колко ужасно е било все пак да прекараш затворена живота си в Забранения град! Всяка серия е просто прекрасна!
 11. И аз го оставям, не толкова заради превода, колкото оплескания дървен сюжет. Като го преведат, ще го мина на екс, да видя има ли още летящи космически кораби
 12. Като знам какви ги пише тая писателка, и как раказва играта на де що герой има, направо ми е жал за милите, сладки актьори и ведрите и увлекателни първи серии. Дано поне има за какво да вадя кърпичките накрая, актьорите са сладури и са доста по-раздвижени и естествени. И да, пълно е с небивалици, но засега сладурите компенсират. Дано поне една серия пълно щастие имат.
 13. Това с космическите пришълци е яко, и е едно от малкото интересни неща. Ама на главната защо и беше да отива при императора, хич не стана ясно. Така де, имаше си шансовете, ама не - нали трябва да се върти нещастно сюжетът шейсетина серии. Без грам обосновка, и всички стоят като паметници и страдат, даже ръка не си докосват, брррр, такъв студ не бях виждала скоро. Нещо или цензурата се е разбесняла, или сценаристът е съвсем зле.
 14. Е, не, окепазиха ми героите Станаха красиво накичени дървета, а главната я направиха глупава, упорита и безхарактерна. Само дрешките и симпатичните актьори спасяват малко, жалко. Напоследък и китайците го удариха на куха патетика и стоически погледи към хоризонта в тия филмчета с историческите дрешки.
×