Jump to content

tanque

Потребители
  • Мнения

    86
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от tanque

  1. По принцип рядко гледам исторически сериали, този го заглеждам заради Чи Джин Хи - няма друг като него, само малко ме дразни рехавата брада, но пък погледът му оправя нещата. Не е проблем дублажът, а малко ми е дървен преводът. И като видя исторически сериал, все се сещам за репликата на главната героиня от Faith - Гледала съм исторически сериали, накрая всички ще умрете!
  2. "Изгълтах" 12 епизода за един ден. Скоро не беше ми се случвало да седя почти до сутринта, за да догледам всичко излязло. Засега ми харесва много, особено това, че не се фокусира само върху една история, а всеки си има сюжетна линия и я развиват. Има известни дупки, но не ми пречат засега, все пак е корейски сериал, свикнала съм да има нелогични неща, както в отношенията, така и в историята.
  3. tanque

    Goblin (2016)

    В кой сайт гледаш каста? Защото аз я намерих като Samshin (goddess of birth and fate) Samshin-Halmang (삼신 할머니) is the Korean goddess of life and childbirth. She was once a human girl, but after winning the flower-blooming contest (flowers symbolize life in Korean mythology) between her and the Dragon Lord’s daughter, she became the Goddess charged with pregnancy and delivering of babies. She protects babies and mothers from harm, and is the patron of midwives. It is said that after midwives die, they become spirits called ‘Samshin’ and help Samshin-halmang. За мен е доста различна от богинята създателка на Чеджу - това, което съм чела за нея е, че е великанка, която персонифицират с вулкана Халла. Докато тази тук си е типичната богиня на раждането от техния мит - помага на родилките и покровителства акушерките. Това, че детето я видя, а другите не я разпознават, вероятно ще разберем по-нататък защо е така.
  4. Гледам всичко с Kim Ha Neul (даже аватарът ми е нейна снимка!). Много харесвам тази жена, много ми е изразителна. Въпреки че самата идея за изневяра ми е неприятна, все си мисля, че корейците ще го извъртят някак. Поне досега, каквото и да съм гледала на тази тема, винаги е пречупено през някаква друга гледна точка. Хубавото е, че е нещо различно като тематика, може би защото е за по-зряла публика.
  5. По въпроса за пепеляшките и принцовете - моето лично мнение е, че азиатците имат доста голяма традиция в това бедно девойче от скромен произход да се издигне. Особено от времето на Корьо и Чосон, когато принцове и крале масово са събирали хареми от бедни и красиви девойки, дъщери на дребни феодали, та дори от робски произход. И като попаднат веднъж там и се отракат малко, току-виж завъртели главата на принца/краля и се издигат до първа любовница/конкубина, особено като родят по няколко деца, започват да плетат ингриги да направя отрочето си престолонаследник. Пресен пример ми е императрица Ки. Мисълта ми е, че в тяхната история бъка от примери за бедни, скромни момичета, които удрят джакпота с принц. И за да не съм офтопик - сериалът ми харесва, добре започва, ако не друго, поне ще плакнем очи.
  6. Още един магазин в София - тук На ул. "Иван Асен II" № 2 Хубавото е, че правят и доставки.
  7. По много причини това е един от любимите ми сериали, на които понякога обичам да се връщам заради отделни любими сцени и усещането, което ми остави като цяло. Ако ви се гледа приятна комедия, ако харесвате поне един от актьорите, ако не искате да се затормозявате с лоши свекърви, амнезия, рак, и други неизлечими болести, необясними катастрофи с появили се от нищото коли/автобуси/камиони, общо взето клишетата не са толкова досадни тук, за мен това са едни приятни 16 часа сериал. Обожавам Канг Джи Хуан, тук ми хареса много, това е неговият тип роля - страхотен е в комедийните ситуации и романтичните комедии. Ън Хе е малко нетрадиционен тип главна героиня, но този сериал го приемам повече като реклама на туристическата година на Корея - какъвто и предполагам беше замислен, особено с последните серии на Чеджу - няма лошо, приятни гледки, романтика, финалната целувка беше супер, да не забравя и прословутата кока-кола целувка, както и другата . след сладоледеното караоке. Като цяло ми остави много приятно чувство и направо вече нямам търпение за нова подобна роля на Канг Джи Хуан, а защо не и на Ън Хе
  8. Изобщо не се заяждам, просто не ям доматите с колците. Не съм броила куршуми, но този таймлайн просто е тотално сбъркан и щеше да е по-добър сериал, ако обръщаха внимание на такива неща, особено при положение, че е pre-production. Имаха достатъчно време да изчистят глупостите, но корейците просто не го правят. Харесвам сериала, наистина не се заяждам с нищо, просто ме е яд на недомислиците на сценаристката, защото наистина е глупаво да направиш такъв сериал, излъчван едновременно в Корея и Китай, и да правиш зрителите си на балъци. Харесвам много Ким Ън Сук, почти всички нейни сериали съм гледала, любимият ми е "Честта на джентълмена", но продължавам да мисля, че е длъжница на публиката, която гледа и харесва сериалите ѝ. Страхотни диалози, много приятни отношения в романтично отношение, което е много различно от другите корейски сериали, може би точно заради това харесвам толкова почти всички нейни сериали. Само дето много ме е яд, че претупват сериалите, като ги правят само за корейските аджуми, които явно ядат доматите с колците.
  9. Имам въпрос, ако някой, който е изгледал целия сериал, може да ме просветли малко по отношение на времето, че се омотах.
  10. Ми тя си каза, че ако беше се направила на интересна, ще трябва да се изнесе от Корея Хареса ми, само трябва в описанието на първо място да сложат жанр фентъзи и всичко ще е точно. Иначе хумор и комични ситуации на кило, много приятно върви за гледане, редуват сериозни и комични моменти. Имаше и прекаляване на моменти, но няма как - сериалът се прави за корейската публика, не за нас. Продължавам да мисля, че тази сценаристка трябваше да спре след "Честта на джентълмена" и да не се набутва в теми, от които не разбира.
  11. Колко безумни да са тия фенове - най-много да получат наплив за специалните войскови части, след като униформите и мускулите ще са на почит. Или аз не им схващам криворазбраната фенщина.
  12. Каката сега трябва да спаси живота на капитана, щото иначе как среднокорейските аджуми ще разберат, че тяхната любов е зачената на небесата - тъй де, щом не са си детската първа любов, поне трябва да си спасят един на друг животите, че да са обречени на любов и в няколкото си следващи животи Според мен генералът не харесва сержанта, защото не е офицерски кадър - момчето не е завършило гимназия, само е положил изпит, който му дава право на нещо като средно образование, ама не съвсем - нали беше в гангстерска банда. Никога няма да стане по-висок чин от старшина. Къде-къде по-добра партия за щерката е капитанът, който е от семейство на военни, завършил е академия и го чака светло бъдеще, ако не оплеска нещата.
  13. Източник? Щото всеки може да си измисли някакъв край и да каже, че ще е такъв.
  14. Много ми бие на корейски вариант на "Сексът и градът" - без секс, естествено. И май за първи път видях презерватив в корейски сериал.
  15. Това от кой епизод е? Уж гледам, но не се сещам...
  16. Субтитрите могат да се свалят с външен сайт - примерно този Копирате линка на епизода и го слагате в прозорчето. Само не гарантирам, че съвпадат видеофайловете от торента с тези на Вики.
  17. На голям екран на 07 ноември от 16:00 часа - прожекция в Дома на киното в програмата на Седмицата на корейското кино:
  18. Седмица на корейското кино: Програмата
  19. I Have a Lover I Have a Lover Алтернативно заглавие: Aeinitseoyo / 애인있어요 Режисьор: Choi Mun Seok Сценарист: Bae Yoo Mi Телевизия: SBS Епизоди: 50 Начало: 22 август 2015 г. Излъчване: събота и неделя 22:00 Участват: Kim Hyun Joo Ji Jin Hee Park Han Byul Lee Gyu Han До Хе Канг (Kim Hyun Joo) е преуспяващ адвокат, чийто брак страда, тъй като тя поставя кариерата и амбициите си преди съпруга си Че Джин Он (Ji Jin Hee). Двамата се разделят и Джин Он започва връзка със студентката Канг Сол Ли (Park Han Byul), която му напомня каква е била съпругата му в началото на връзката им, преди да бъде погълната от кариерата си. Хе Канг и Джин Он се развеждат след неговата извънбрачна афера и Джин Он се жени за Сол Ли. Хе Канг попада в пътен инцидент и губи паметта си, при което, заради объркване на идентичността ѝ, приема самоличността на Докко Йонг Ги, която всъщност е нейна сестра-близначка. Йонг Ги е била първата любов на Пек Сок (Lee Gyu Han), млад адвокат, който още има чувства към нея, но какво ще се случи, когато новата Йонг Ги, без да знае, се влюби в бившия си съпруг? С български субтитри: Онлайн с български субтитри: С английски субтитри: Онлайн с английски субтитри: С руски субтитри + OST:
  20. Магазин, в който продават корейски продукти има в кв. Левски. Има и сайт, но в него не предлагат соджу, като отидеш на място в магазина, алкохолът е в отделна стаичка вляво от касата. Сайтът е този.
  21. Много ми хареса, ама толкова много, колкото скоро никой сериал не беше ме карал да го изгледам ударно за 2 дни и половина. Не ми се почваше преди, защото нещо ми бяха омръзнали еднакви теми във всеки сериал, с тези психични разстройства особено, ще каже човек, че то нормални хора не останаха. Бих казала - добре, че не съм го гледала, докато е излъчван, защото такова любопитство ме тресеше как ще свърши, че едва удържах да не чета спойлери, докато гледах. Сигурно ще повторя пак гледането в по-спокойно темпо след време, героите ми харесаха много, историята също беше добра.
  22. Със сигурност призрачето не се е възнесло, не заради това, че е девствена, а заради причината или начина, по който е умряла. (То иначе всички девственици щяха да се разхождат по земята, докато не си намерят мъж със силна енергия, дето да не им се огъне.) Дотук много ме кефи този сериал. Малко ми е мъчно за френския готвач Со Джун, ама той сам си е виновен, че не е показал по-рано чувствата си към девойката.
×
×
  • Създай нов...