Jump to content

maira

Покровители
 • Content Count

  1,314
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

maira last won the day on March 15

maira had the most liked content!

Community Reputation

1,101 мочи

7 Followers

About maira

 • Rank
  Небесен пратеник
 • Birthday 10/11/1978

Profile Information

 • Пол
  Female
 • Местожителство
  София
 • Любими сериали
  Yokai Ningen Bem, Sugarless, Kazoku Game, Yamada kun to 7 nin no Majo, Last Cinderella,
 • Любими филми
  Yokai Ningen Bem :), BECK, The Shonen Merikensack, Crows Zero 1,2,

Recent Profile Visitors

3,881 profile views
 1. Толкова ми писна от депресивното вънка и вътре ... Толкова ми писна от карантина и притеснение, надвисваща криза... Ей така се чувствам....Само се надявам всичко това да има смисъл и да се справим: с малко случаи и навреме.
 2. Начи, ако още някой нахлуе в личното ми пространство с вой "Дай!! Имам видео връзка след 2 минути, сега ми казаха" при докторката ще има драма... Шегата настрана, не знам как го виждате хора, но това е само втората седмица...
 3. Националният отбор на България за последно се появява на световното първенство през 1998г. Щом от тогава те си стоят вкъщи, значи и ти можеш!!! **** За сватбарите през месец март - животът ви дава втори шанс. Не го пропускайте. **** КОМПЛИМЕНТ 2020: - Доста сте запазена, за да пазарувате сутрин. **** Фабрики, заводи, самолети, кораби - всичко спря! Не трябваше да ядосваме Грета! *** Забелязвам предимно статуси вместо селфита... Личи си, че салоните за красота не работят. *** В Скопие му викали “македонскиот вирус”, щото бил тръгнал от Прилеп... *** КАТаджия спира автомобил: - Пили сте? - Да. С едни китайци. Да ви дъхна ли? *** Това с работата от къщи май беше тъпа идея. Семейството ми също смята така. Инокентий, 47 години, патолог.
 4. За настроение гледайте Гъли бой. Индийско, ама алтернативно... Яко. Тъй де. И нашето време ще дойде. Като феникси.
 5. Наистина бяха ужасно мили, безкрйно търпеливи и добронамерени.
 6. Брей, на какво ми заприлича, дежа- ву някакво...
 7. Съгласна съм, че в малките населени места може да стане изключително опасно. Но от друга страна в тях не е имало и особен туристически поток последните 2 седмици.. упс месеци/години. Т.е. те може би няма да се разболят от Корона - никой не им я е занесъл засега. Но остава въпросът с възрастните хора и самотните, отдалечени домакинства, които могат да се разболеят от всичко останало. Тук според мен е именно мястото на нас като общество и на държавата като форма на управление. Спешни телефони, съобщения, ако щеш доставки, патрули, проверки... Иска ми се да вярвам, че някой някъде в момента работи по тази организация, не само в София. (Тук впрочем засега имаме формирани някакви съседски групи, официални телефони към общината, а дори и доброволци от треньорите по физическо в училището на сина ми...) А тук е световната статистика на живо.
 8. О, според мен също излизането е неизбежно, но пък колкото е по-ограничено толкова по-добре. В статията на Вашингтон пост се вижда колко голяма е разликата като излизаш като минимум и максимум. В моделите им, когато всички се движат, то боледуват 200 от двеста човека и то едновременно. За същия период от време при спазване на слаба изолация заболяват 160, но един след друг, почти през цялото време. Т.е има по-голям шанс болните да получат нормална медицинска грижа. И при по-сериозна изолация боледуват само 40, а 160 остават здрави изобщо. Разбира се, това са модели, хората сме много повече... Но пък в България все още огнищата са много малко, болните също, и доста навреме спираме контактите. Има много висок шанс всичко да се размине като лош сън и неочаквана ваканция. Колкото до личните предпазни мерки - пет стотинки и от архитекта: Използвайте предверията и входните зони във вашия дом като реални санитарни зони при влизане и излизане. Оставяйте само в тях външните си дрехи, шапки и обувки, и влизайте в дома си (по посока банята), с една идея по-сигурни дрехи. Това не отменя хигиената, просто намалява силно шансовете да си внесете нещо отвън.
 9. И нека благодарим на всички сюрреалисти, фантасти и кинаджии, за това, че са ни показвали утопиите и антиутопиите достатъчно пъти, за да можем да вземем свое собствено решение. И тук някои странни, луди, весели или просто яки книжки на руски, повечето безплатни, за онези от вас, които си нямат спешна домашна работа:
 10. Еми юни ще се клонираме 3-4 пъти, за да успеем със всичко отменено...
 11. Общо взето изолацията е най доброто решение за овладяване на случая. Ето една много яка статия с графики на Вашингтон пост: Кафявото са болни, розовото оздравели и разбира се: ключът е времето. Симулациите са супер яки и много ясни...
 12. И аз пия кафето без захар. Захарта е за аматьори :)))))). От италианските клипчета, тези на бабата са ми най-сладки. В последното беше уникална: Всички сте ми внуци. Италианец, французин, китаец... Имам и внук на Марс, вика, Антонио Марсианеца, малко е слаб и с големи очи. Култови клипчета. Ех и вие с това Доко, Доко как ме стреснахте.... Но уви, няма да е Македонско девойче и старата песнопойка...
 13. Това със захарта е наистина загадка и за мен... Според майка ми е спомен от предишната криза, 89-90г. когато е било много сложно да намериш именно захар...
 14. Май от паника най-много може да се пострада... но ако кажа, че не ми харесват смешките с тоалетната хартия във фейсбук, ще си изкривя душата. Тъй де, ето и великденските подаръци: и:
×
×
 • Create New...