Jump to content

maira

Покровители
 • Posts

  1,338
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

maira last won the day on March 15 2020

maira had the most liked content!

About maira

Profile Information

 • Пол
  Female
 • Местожителство
  София
 • Любими сериали
  Yokai Ningen Bem, Sugarless, Kazoku Game, Yamada kun to 7 nin no Majo, Last Cinderella,
 • Любими филми
  Yokai Ningen Bem :), BECK, The Shonen Merikensack, Crows Zero 1,2,

Recent Profile Visitors

5,512 profile views

maira's Achievements

Небесен пратеник

Небесен пратеник (7/10)

1.4k

Reputation

 1. Боговете на съвремието: На изобретателността - Идей На дълголетието - Пенсий На случайността - Ситуаций На грамотността - Пунктуаций На модата - Конфекций На кулинарията - Ванилий На възможностите - Опций На географията - Позиций На интелекта - Простотий На медицината - Инжекций На архитектурата - Стай На банковото дело - Операций На съдружието - Акций На финансите - Инвестиций На диалогичността - Конфронтаций На тъмните сили - Канализаций На технологиите - Дигитализаций На икономиката - Продукций ---- "Кривото дърво си живее живота. Правото го превръщат в дъски." - китайска поговорка ---- Пияна жена се прибира у тях и веднага вдига скандал: - Виж го бе, простак. Аз го търся из всички кръчми, а тоя ми седи в кухнята и най-спокойно си мие чинии... ---- - Жена, що шишето с ракия е наполовина празно ?!? - Щото си песимист, затуй.
 2. Мхм... Камики е чудесен, Коу Шибасаки - уникална. Историята обаче нещо пак е пипана и не съвсем добре заснета... Според мен.
 3. От мен сърдечни благодарности!
 4. Mr Inbetween - австралийски, ама брутален сериал... 30 минути сериите, ама... Не, наистина, няма просто описание.
 5. Три музички, които страшно ме кефят напоследък.
 6. Ми забавно е Много японско, ама и добре се е получило за гледане
 7. Много сладки серийки и много забавлява семейството на Нанба. Има ги вече до 6та.
 8. Хехе, симпатична ученическа история :). Радвам ѝ се доста.
 9. The Boys (TV Series 2019– ) - IMDb Черен ама култов Извинявам се ако сте го казали... уж проверих назад, но като нищо да съм изтървала.. А сега се кефя и на Upload.
 10. @helyg, Пробвах черното и бялото и изглежа много весело :). Уви останали са само версии с ужасно качество :). Но разбирам защо се кефиш на двоицата, наистина няма по-главен в тях. А тоя One ordinary day - леле отдавна не бах засичала нещо толкова обещаващо ! Мерсииии :). Само че тук със сигурност младежът е по- главен поне в началните епизоди :). @ vivivan, ще пробвам и при теб, ентусиазирах се. Наистина в Токио догс, бяха много изравнени двамата детективи, така че сигурно и в другите има убедителни решения Мерсиии!
 11. Ок, както винаги, когато съм потънала в нещо не успявам да го обясня ясно и кратко. Извинявам се и благодаря, че не ме преместихте в Препоръчайте ми фил сериал или нещо подобно. Сега ще обясня въпроса си подробно и с примери от сериалите в периода 2010-2018 понеже май по-късните не съм гледала подробно. Хипотеза: в азиатските (ок, по-често японските сериали) има или един главен герой, или пет главни героя, ако не говорим за любовна история. Пример: в Рурони Кеншин, главният герой е (логично!) Кеншин. Враговете, приятелите, любимата - всички те са спомагателни. Сега в Boy over Flowers, всички действат и се развиват като едно цяло, отборна работа е това Азия. За удобство можем да приемем, че много полицейски сериали с отделни случаи са ъпгрейд на този вариант. Много често и в ужким любовни истории ГГ е само един. Примерно в Хилър, Гоблин, К2 или в Силната До Бок Сун има силен любовен интерес ама героят си е един. А пък в Kill me heаl me, W: Между два свята, и пр. си имаме нормално ГГ-мъж и ГГ-жена.Т.е. двама. Но тук ми се иска да не влизаме в любовните сериали, понеже те са ... ок, любовни. Т.е. даже BL случаите ги изключваме, като се опитваме да коментираме случай с двама герои. Сега, ясно е, че Шерлок Холмс и Уотсън във всичките им версии са от този тип с двама герои на пръв поглед. Ама на втори все единият е по-главен, а другия спомага... Напъвам се да се сетя за друг вариант от двама герои - ако ще и да са врагове и конкуренти ама все да са равно главни... и май не мога. А вие? Има ли реална дружба или адекватна конкуренция в сериалите от АЗИЯ?
 12. Много е смешно, факт. Без да е досадно или самодоволно, нито твърде намислено. Супер.
×
×
 • Create New...