Jump to content

Kaya

Екип Субтитри
 • Content Count

  195
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Kaya last won the day on March 16

Kaya had the most liked content!

Community Reputation

688 мочи

2 Followers

About Kaya

 • Rank
  Млад господар
 • Birthday 05/29/2020

Profile Information

 • Пол
  Female
 • Местожителство
  В града на куфарите ;)

Recent Profile Visitors

738 profile views
 1. City Couple's Way of Love: My Lovely Camera Thief Заглавие: City Couple's Way of Love: My Lovely Camera Thief (도시남녀의 사랑법: 나의 사랑스런 카메라 도둑) Държава: Южна Корея Жанр: Драма, Романс Период на излъчване: 08.12.2020 - 23.02.2021 Епизоди: 12 Превод: Kaya Редакция: helyg
 2. И последният епизод 21 - тук и тук. Благодарим, че гледахте с нас.
 3. Не искам да се заяждам, но явно не се чете внимателно какво пише в първия пост. @new_girl 1 - Защо считате, че този филм/сериал е добре да бъде преведен? 2 - В поста си добавете и линк към темата от форума или ако няма такава, линк към Asiawiki ТУК или My Drama List . Не публикувайте линкове към други форуми и покривайте линковете. ( Виждам, че сте "нов потребител", това е един от първите ви постове и е възможно да не сте наясно с начините за поставяне и покриване на линковете, затова , моля, прочетете внимателно тук. Edit: Извинявам се, регистрирани сте от доста време и това не е един от "първите", а един от малкото постове, който ви причислява към групата сладко "глупаче".) Разбирам напълно, че конкретният сериал е нов и лесно може да се намери и разгледа темата за него в нашия форум, но я си представете, че предложението ви е от 2005 година, например. Ако няма нови мнения, темата ще е забутана някъде из многото страници - върви я търси. @Festara Защо считате, че този филм/сериал е добре да бъде преведен? Признавам, че постерът изглежда супер примамлив, но това не дава обяснение какво би привлякло другите зрители да гледат филма или сериала. Да не говорим, че преводачите не правят избора си по заглавие или снимки. Опитайте се да ни убедите, че вашето предложение си струва усилията. @dgm58d Защо считате, че този филм/сериал е добре да бъде преведен? Звучи ми несериозно обяснението "Защото ми харесва". Ама какво во харесва? За първата драма разбрах, че ви е харесала... и това е. За втората има малко повече информация - Кристал и другите актьори, които са "супер добри". Не е нужно да се впускате в съчинения по преразказ и да разказвате за какво става въпрос в двете драми грабнали ви окото, но си мисля, че ще е хубаво да разберем малко повече за емоциите, които сте усетили, когато сте ги гледали. В допълнение, надявам се никой да не се засегне от това, което съм написала. Не е лична нападка или опит да се заяждам, а желание да помогна на бъдещите преводачи, които биха се съгласили с предложен филм или сериал. Съгласете се, че ако искате някой да се заеме с даден проект, то той/те трябва да бъдат убедени, че отделеното време и къртовския труд вложени в превода ще си заслужават и няма да са напразни. Същото се отнася и за зрителите. Как искате вашето предложение да получи повече сърчица, ако са го гледали 5 човека? Ако причината, която вас ви е грабнала когато сте гледали филма/сериала е описана, твърде възможно е и други потребители да изявят желание да го/я изгледат и съответно да гласуват в полза на проекта. Тук е мястото да вметна, че The Eastern Spirit Subbing Squad би приветствал нови попълнения в отбора си от преводачи. За целта прочетете внимателно темите отнасящи се всичко необходимо за превод . Благодаря ви и успешен ден на всички.
 4. Ама наистина никой не пише. И аз започвам да се чудя каква е причината. Дали истроическите драми не са по вкуса на българския зрител, или няма какво да се каже за този?! Аз лично си го харесвам - тече плавно, без излишни ексцесии от рода на летящи у въздуха по пет минути на забавен каданс тип а-ла "Матрицата" нинджи. Има си любов, умерено сълзливи моменти, пустата дворцова политика и интриги, характерни както в миналото, така и в днешни дни. Харесват ми и внезапните моменти на изненда във всеки епизод, които предизвикват очакването на следващия. Красива художествена измислица, базирана върху истински исторически факти. Още една крачка към това, което ни е събрало в този форум - любовта към източното. Надявам се, че тези, които следят сериала просто събират сили да се развихрят с коментари, след като приказката за вятъра( който носи промените), облаците (които предвещават бурята) и дъжда (който ще отмие стария прахоляк) свърши. Хепи енд! Само да вметна, че младежът, който играе най-добрия боец в Чосон ми хвана окото. Ама много хубаво момче! Дано му потръгне кариерата след този сериал.
 5. Оооо, за "Бадук" става въпрос май. Не е "май", а точно за тази игра става въпрос. Древна китайска стратегическа игра, подобна на шах, обаче с пулове. Японското име е "Го"(или Гои). Мисля, че и китайците го ползват, въпреки че в Уикипедия пише "вейчи". Популярна в източноазиатските страни. На мен ми е пълна мъгла, честно. Изобщо не схващам как се играе. Трябва да хвърля един поглед на филма, пък може и да понауча туй-онуй. Хм, едва ли. Мозъкът ми няма достатъчно гънки за стратегическо мислене.
 6. След изгледания трейлър, нещо ми направи впечатление и не ми дава мира. Все пак мам чувството, че са двама различни екземпляра. На дясната буза се вижда бенка. Обаче не навсякъде. Имаше кадри, в които бенката липсваше. Поддържам версията за пластична операция. Или както някъде по-нагоре бе споменато - брат близнак. Хайде, почти не остана. Тайната ще бъде разкрита.
 7. И? Да спра ли да го гледам? Има толкова много сериали, че едва ли някой може да насмогне с гледането. Както вече съм писала тук-там из темите - хората са различни и вкусовете им също. Ако за едни екшъните, в които се лее кръв като из ведро са върха на сладоледа, за други въпросният жанр може да не е предпочитан. Аз, например, не си падам по ужасите. Лирична душа имам. Коефициентът под две едва ли би ме спрял да си доставям удоволствие с гледането на нещо като “ Was it love”. И както се казва - за всеки влак си има пътник. Аз реших да попътувам на този, въпреки че за експертите, които дават оценки и създават коефициентите, влакът не предлага лукса на Ориент експрес. Толкова от мен. Ако някой вече има мнение за сериала, да пише. Ако не -здраве да е.
 8. На мен очите ми са в даскалчето. Като го видя, вечно се сещам за една бивша колежка на възраст около 50-те, която на всяка втора дума вметваше: "Ама какво хубаво момче, бе!" Та и аз сега така( като я докарах до нейната възраст) - Ма много хубаво момче бе, хора. Едно такова височко, стройно, сладко... и младичко.
 9. Оф... Все пак ми намирисва на "Лице назаем". Ама, ако е така, няма да е "оригинален сценарий", нали? Хайде да почва вече, че ми се изчака чакалото.
 10. Обичам да заспивам на фона на корейска реч и често го праавя със скучни за мен сериали. Та този си го пуснах преди ден-два със същата цел. И 4 часа си ги изкарах в будуване. Много добро начало. Още не знам какво точно ме привлече, но си има интрига, забавно-смешни моменти, четирима мераклии(кандидати) за ръката на една жена (Боже, дай и на мен така)... Чакам да видя как ще оакат сериала откъм средата натам, въпреки че се надявам да не позная. Определено излезе от списъка "Приспивателни сериали"... засега.
×
×
 • Create New...