Jump to content

anirtimid

Екип Субтитри
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

83 манджу

About anirtimid

 • Rank
  Млад герой
 • Birthday August 17

Profile Information

 • Пол
  Female
 • Местожителство
  Бургас

Recent Profile Visitors

550 profile views
 1. Чудесен филм, браво за бързия превод! Чан Хьок си е великолепен, както винаги! Интересно ще ми е да видя кадри от заснемането - сигурно е било доста тежичко.
 2. Благодаря за пожеланията!
 3. Много благодаря за пожеланията! Ще се постарая да изпълня всичко!
 4. Благодаря за пожеланията! Хубав ден и от мен!
 5. Не знам, аз си се надявам. Няма ли да е мнооого яко, ако без да обявяват нещо, се появят с нова песен? Никой не го е правил, що да не пробват. Изобщо надявам се на нещо уникално, каквото е. Абе, мечтая си, какво ми остава друго!
 6. Много се надявам на 19.08 за годишнината им да ни сюрпризират! Или GD за рождения си ден...
 7. Жесток сериал! И в преносния, и в основния смисъл на думата. Никакви розови очила, никакви финтифлюшки. Сещам се за филма Паразит. Там корейците коментираха един проблем, който явно убягва на европееца и изобщо на западния зрител. И този проблем е ясната граница между живота на хората от ниските социални слоеве и богатите - онези с нормалния живот. (Доколко е нормален е друг въпрос - видяхме Гю Ри). Граница, която според корейците, не може (а може би и не трябва) да се пресече, независимо какво правят хората от низините. Много добра актьорска игра, дори второстепенните актьори бяха на ниво. Повечето са познати стари муцуни, но младежите по нищо не им отстъпват. Надявам се сериалът да не мине незабелязан, само защото третира сериозни теми. Отново благодарности на преводачите - свършили са чудесна работа!
 8. Eй това се казва сериал - първите 2 серии изгледани на 1 дъх. Всъщност не - на няколко пъти спирах, за да се поразходя, щото много се развълнувах. Благодарности на преводачите - да им спори работата!
 9. Боже, какъв коментар! И след като се разбра, че съм извън тия 5-10% високо духовно извисени личности, които оценяват дълбочината на сериала, се предполага, че трябва да отида в ъгъла и да си посипя главата с пепел? Достатъчно съм възрастна и достатъчно образована, за да съм си изградила собствен вкус за литература, музика и изкуство, за да ми давате насоки как да възприемам едно художествено произведение. Не ми обяснявайте какво е корейското общество, народопсихология и порядки - не само вие сте осведомена по тези въпроси. Не ми вменявайте чувство на вина, защото не ми допада динамиката и логиката в отношенията между двамата главни, поне до този момент. Защото аз коментирах единствено и само тях. Не намирам за нормално да гониш някого, защото си обсебен от него и да го манипулираш, играейки си с чувството му на привързаност, с чувството му на отговорност и съпричастност, за да го притежаваш. Поне до този момент това бе показано. Ясно е, че всеки герой носи душевните си рани и, вероятно, това ще бъде обяснението за поведението им. Но къде, за бога, видяхте да казвам, че аутистът нещо не ми харесва!? Размахвате назидателно пръст и ми говорите, че не трябва да обвиняваме никого, но вие точно това правите, без дори да се опитате да вникнете в написаното от друг. Наистина тук има много различни хора, но нали разбирате, че не всички са илитерати? Рядко се изказвам по повод сериали и филми точно за да избегна подобни конфронтации, затова много внимавам какво пиша. Но позволете, все пак, и някой от рядко изказващите се да има свое мнение и да го сподели. Не е престъпление, нали? Жалко, че отсега нататък няма да ми е приятно да гледам сериала точно заради тази размяна на реплики. А ако се опитвате да разпалите някаква кавга, за да ви е по-интересно, ще трябва да разчитате само на себе си - няма да ви помагам в това отношение.
 10. @seal_reinforce Приключих шеста. Колко още? Не знам, за мъжете може би е секши, ама мен яко ме дразни. Да му обясни, че като малка се е държала така заради майка си и да се приключва. Какви са тия недомлъвки и защо?
 11. Странен сериал. Май засега съм на мнението на корейците. Не виждам логика в цялата история. Кой нормален човек ще приеме да го принуждават, изнудват и манипулират да обича? То даже и да имаш някакви чувства, ще ти се отще. Освен ако са садо-мазо двойка. Всеки път главната като тропа с краче и врещи"Мой си!" ми идва да й изшия един зад врата. А дори не си падам по Звездолин. Да удряш по слабото място и то целенасочено си е перверзия. Интересното е, че той си измисли хиляда и 1 оправдания, за да приеме. Явно има някакво обяснение за поведението й, но не виждам как нормален човек би й играл по свирката. Засега ще го продължа, надявам се да се появи смисъл в цялата история.
 12. Не знам вече за кой път гледам този сериал! И винаги много го изживявам - и плача, и се смея. Дали защото по това време и аз съм била на същите години и много от описаните неща съм ги преживяла - толкова ми е мило и носталгично. Това е сериалът, който бих искала да гледат повече хора по някоя бг телевизия, по този начин да опознаят Корея и корейците. Интересно ми е дали и за хората на около 20 ще е толкова зарибяващ. Наскоро го препоръчах на мой колега, който е на 25 и понякога го убеждавам да изгледа нещо корейско. За мое учудване, глътнал го е за 2 дни, много го хареса. Правя си колекция от корейски филми и сериали, които никога няма да изтрия - този е един от избраните. Пълна и заслужена десятка! Наистина е срамота, че все още някой се мотае с превода - но това е вечна тема, явно...
 13. Болезнено красив филм! Толкова болка и толкова любов имаше в него! Толкова надежда и състрадание! Поразителна актьорска игра на двамата главни герои. Особено съм впечатлена от Джаксън Йе ( Yi Yang Qian Xi) - бил е едва на 19, когато са снимали! Толкова емоционална игра, прекрасно изграждане на образа, много въздействащо. Бих прочела и книгата, стига да я преведат. И само като си помисля, че съвсем случайно попаднах на този филм в Youtube! Радвам се, че и други са го видели!
 14. Признавам си, че не се стърпях и изгледах английския оригинален сериал. Корейският вариант ми се струва по-добре направен, поне засега. Интересно дали ще има някакви промени в края. Странно нещо е любовта. До какво може да те доведе. А може би не е точно любов?
 15. Jay Chou and G-Dragon Headline China-Korea Charity Concert To Fight Global Coronavirus Pandemic Дано успеем да го видим и ние!
×
×
 • Create New...