Jump to content

giorgia```

Потребители
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от giorgia```

  1. Да, да, посхванах го вече с малко упражнение и четене на фразички. Лесно се гледат йероглифите и се пишат, но обратното засега ми е по-трудно, защото отначало разделях сричките по-скоро като нашите, ама при тях е малко по-сложно (например buri го разделям по логика bu-ri, пък то било bur-i).

     

    Тук на едно място, където чета, има малко по-различни знаци за П, Т и К (и са дадени главни) - това, когато започва сричката с тях ли така се използват?

  2. Страхотни сте в тази тема, няколко пъти попрочетох и успях вече да си напиша името на корейски :) 안토니야 (an-to-ni-ya)

    Само дето това с балончето все още не мога съвсем-съвсем да го чатна, но не съм прекарала много време в учене :) Засега разбирам, че се слага, за да се направи 1 гласна на сричка, както и когато сричката е гласна-съгласна? (както е "ан")

     

    Изглежда ми, че създаването на сричките писмено ще е най-лесната част от ученето на корейски, особено като се има предвид произношението, както и самите думи :)

  3. Ето в тази сцена направо се влюбих в него - от "Бяла Коледа" е. Много добър беше в SUFBB, но за съжаление целият сериал Can We Get Married? не ме грабна, макар че имаше доста смешни моменти.

     

    Този "Излъжи ме" да го гледам ли? Четох за него, че не е кой знае колко интересен сериал.

     

    Пък Dangerously Excited съм го гледала миналата година и си спомням, че героят ми беше харесал - чак в последствие разбрах, че е той :) Който успее да го намери някъде, да го гледа иначе - филмчето е смешно.

     

    За Сунг мога да кажа, че ми се струва много талантлив актьор и се надявам във все повече неща да играе. Ето сега взе и награда, дано върви само напред и нагоре.

  4. Здравейте на всички. С огромен интерес прочетох цялата тема и благодаря на всички за подробните обяснения. Отдавна ме влече Южна Корея, не поради к-поп или драми, както и не кой знае колко от киното, но общо взето откакто се захванах с филмова критика на азиатското кино, доста се запалих по тази култура. Не я боготворя или нещо подобно, но доста неща от азиатската култура много ме възхищават и си правя вече планове в скоро време да заминавам за Корея - било за магистър, било за работа.

     

    Включвам се в темата не само с ненужно изказване, но и с въпрос :) Как е корейската храна в сравнения с останалата азиатска? Аз обожавам както китайска, така и тайландска, и японска храна, корейската много ли е различна? Освен пикантността предполагам. Единственият ми проблем са морските дарове и разни странни меса, но в гореспоменатите 3 вида не съм имала проблем да ги избягвам - а и обожавам разни корени, растения, треви и разни такива - да не говорим за рамен ммм... Дали ще ми понесе корейското меню?

  5. Здравейте и от мен. Казвам се Антония и съм родом от Монтана, макар че в България рядко се мяркам през последните 4-5 години. Прекарах малко време в един български университет и се потресох от нивото на факултета, в който бях, та заминах за чужбина да си търся по-добро място. Прекарах известно време в Италия, после завърших висше във Великобритания и сега пребивавам в Германия, но от към 3 години насам много ме влече Азия и особено Корея - ей така ми дойде, като чувство.

     

    Иначе по душа съм поет, обичам много пътуванията и опознаването на нови култури, ученето на чужди езици и хапването на чужденстранни ястия. Обичам да пазарувам от магазини втора ръка (или както се наричат в Англия - charity shop) и да пълня дома си с книги, пъзели, сувенири и т.н. - за съжаление с многото местене по държавите, тези вещи си се връщат дарени пак в такива магазини за удоволствието на някого другиго.

     

    Мечтая си за малко студио, пълно с много вещи и цветове, с две котки и едно куче, където да мога да пиша, рисувам, да правя неуспешни опити за свирене на някой инструмент и да имам много гости, които да гощавам с най-различни тематични гозби.

     

    Малко изчетох от форума и засега много ми харесвате всички - дано не се издънвам много, докато се установя :) Но ще се радвам да комуникирам с хора, които имат интерес към Източна Азия, защото в сегашното ми обкръжение те липсват и е много трудно да споделям ентусиазма си :)

×
×
  • Създай нов...