Jump to content

flowerlina

Потребители
  • Мнения

    60
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от flowerlina

  1. flowerlina

    Lookism (2014)

    Радвам се, че вече има и друг зарибен. Ако нямаш търпение за още имай предвид, че на втория публикуван линк са по-напред с чаповете. Там обаче имената на героите са корейски и е малко объркващо. Между другото Васко и на мен ми е категоричен любимец.
  2. Здравейте! Без да искам пуснах нова тема на грешното място - тук Може ли някой модератор да я премести, защото аз не успях. Благодаря!
  3. flowerlina

    Lookism (2014)

    Заглавие: Lookism / 외모지상주의 Година: 2014 Статус: Ongoing Държава: Южна Корея Автор: Park Tae Joon Жанр: Comedy, Drama, Romance, School life, Slice of life Тип: Webtoon Резюме: В общество, в което външния вид е всичко, главния герой - нисък, с наднормено тегло и грозноват, е тормозен и подлаган на унижения всеки ден. Една нощ се случва чудо и неговия двойствен живот започва… Линк за четене: Тук и тук
  4. a_smile Присъединявам се към твоето мнение на 100%. И аз съм тук от доста време. Още от времето на стария форум. Спомням си,че първия ми пост предизвика малко скандалче, което леко ме стресна, но се радвам,че не успя да ме откаже от спирита. И вече 6-7 години по-късно аз все още съм тук. За всичките тези години имам създадени точно 3 теми и минимално количество коментари (повечето от които не особено съдържателни и съответно напълно излишни). Ами не обичам да пиша. Не съм допринесла с нищо за развитието на форума - факт. НО искам да кажа, че всяка вечер след работа задължително се преглежда форума. Хората си преглеждат фейса, аз - спирита. Да чета мненията ви за мен е изключително приятно и разтоварващо! За което искам да благодаря на всички, които са по-активни от мен и споделят своите мнения! В този ред на мисли искам да ви кажа - пишете, аз си ви чета ПП: И да кажа, че съм голяма фенка на забавните коментари на Speedy. Щом видя, че тя е писала последния коментар в темата веднага влизам да проверя. Speedy - поклон !
  5. Прекрасен сериал се оказа. Всяка седмица очаквам с нетърпение новия епизод. Гледам без субтитри, после гледам и със субтитри, защото не е важно единствено да схвана какво става, а диалогът наистина има голяма тежест. Верно, че като гледам любовните сцени без субс изглежда сякаш Лиу Чуан най-сетне се обяснява в любов, а после като дойдат субтитрите се оказва, че той ѝ казва "копче" едва ли не. Е, това си е част от чара на сериала. Всичко се случва бавно, плавно и последователно. Отделят прилично време за любовната нишка, но все пак разказват много и за приятелството, съзряването, човешките отношения и свободата на духа. Успяха да събудят в мен позадрямалата носталгия по студентските години. Ако има и други зарибени на клона като мен, държа да ви споделя, че попаднах на информация, че ще се снима филм по сериала с оригиналните актьори. Не гарантирам за достоверността. Ето линк към източника. P.S: Апелирам към тези, които все още не са дали шанс на "In a good way", да не губят повече време .
  6. Във viki.com я има преведена на български до 3 епизод. Линк
  7. Някой друг има ли проблем днес с логването във viki.com или само аз съм прецакана?
  8. Сериалът се оказа доста лежерен в добрия смисъл на думата По тайвански наивен, но все пак приятен. Харесва ми, че вкарват по някой друг житейски урок от време на време. Главната е такава заблудена овчица и все пак имам надежда, че ще се оправи малко по малко. Нямам представа как ще изкарат сюжет за 21 епизода, но смятам да проверя
  9. Каста им силно ме тревожи...лъха ми на латино сапунка . В моята глава американските версии на персонажите изглеждат доста по-различно, но дано успеят да променят перспективата ми някак си Малко повече информация: Въпроси от фенове и отговори от продуцентите: http://mydramalist.com/article/2013/09/21/boys-over-flowers-american-remake-ask-your-questions/page-3#.UkhvPH9JQ1J Официален сайт на продукцията (доста аматьорски според мен): http://bbfseries.com/index.html
  10. Днес видях, че се търсят доброволци за събитието --> http://timeheroes.org/doma/231
  11. Една корейка в Париж...и София
  12. flowerlina

    PSY

    Имам едно малко офф питане. В клипа на "Gangnam style" , пича дето се кълчоти над Psy в асансьора от "Repl*y 1997" ли е?
  13. Забавно и приятно сериалче ще излезе май. Със сигурно изгледаните до тук 2 епизода предизвикаха у мен усмивка и сладко - горчива носталгия по училищните дни. Надявам се да запазят тази концепция и в следващите епизоди. БТВ главната е пълно хахо (от любимите ми)
  14. На мен лично ми напомня на "What's up fox" в много отношения.Например: Хммм ама сега като се замисля те доста сериали имат подобни сюжетни нишки Както и да е....Сериалът "What's up fox" има специално място в сърцето ми и силно се надявам "I do, I do" също да намери място там. За сега успешно се е устремил в тази посока, макар да се налага да си затварям едното око за някои неща.
  15. Конкурс за есе по "Дзен поезия от Корея"
  16. Многo ще съм благодарна, ако някой има възможност да ме зарадва с една покана за http://bt.eutorrents.com/ . E-mail: flowerlina_i@yahoo.com Благодаря предварително!
  17. И аз като автор на темата "Какво не харесваме ..." е редно да се разпиша и тук. Присъединявам се към повечето от нещата посочени до тук и ще си позволя да допълня: 1. Харсва ми, че "лошите" герои обикновено не са някакви безумни злодеи, които правят нещо просто щото са гадни разбиаш ли, а в повечето случаи е възможно зрителя да разбере какво провокира техните действия и в дадена степен дори да ги оправдае. 2. Харесва ми, че все още успяват да разглеждат интересни теми в продукциите си, които понякога са си табу. 3. Харесва ми и необяснимата налудничевост, граничеща с абсурда /която намирам предимно в японските продукции/ и безкрайно много ме забавлява. 4. Признавам си харесва ми и сладникавата романтика, която чак нагарча понякога и която би предизвикала бурен смях от моя страна, ако я вида в реалния живот, но когато я наблюдавам в сериалите и филмите, оставя в мен приятното усещане за пеперуди в стомаха... Харесвам още безкрайно много неща, но за сега толкова /не съм фен на дългите постове, а к'во стана ;)/
  18. flowerlina

    Life (2007)

    Гледах го преди известно време и все се каня да напиша един коментар, за да ви споделя колко много ми хареса. Сериалът е силен, а темата е болезнено актуална (за съжаление). Даже си мисля, че няма да е лошо сериала да се прожектира и в българските училища (но пък винаги съществува възможността само да даде нови идеи на малките изчадия). Най-силно впечатление ми направи момента, когато Свали от тук
  19. Много свежарско се оказа филмчето, а не му се надявах много. Не усетих как минаха 2 часа в хилеж. Актьорите бяха супер сладури, мацката с тия ушета и пича с тая идиотска усмивка - безценно! Хареса ми, че не забиха Благодаря за субтитрите, определено правят гледането на филма още по-приятно.
  20. Леле затворили са Megaupload http://www.washingtonpost.com/business/technology/apnewsbreak-workers-indicted-at-one-of-worlds-largest-file-sharing-sites-megauploadcom/2012/01/19/gIQAJPIRBQ_story.html
  21. Дами, а дали не става дума за това http://vbox7.com/play:96de39b831
  22. Интервю с режисьора Джан Имоу и изпълнителката на главната женска роля Гонг Ли
×
×
  • Създай нов...