Jump to content

tuparowa

Потребители
  • Мнения

    68
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от tuparowa

  1. Линк към другия тракер. И към споменатия по-горе, с редактиран линк.
  2. Razzormaw, много добре разбирам накъде биеш и нямаш представа колко съм съгласна с теб! Плащаш за качество - получаваш го (евентуално). Не плащаш - или се радваш на това, до което се докопваш безплатно, или се оправяш сам. Аз така правя и не ходя да критикувам тези, на които не плащам. Имам претенции само към хората, на които плащам.
  3. Аз освен да седна и да почакам господата Ragnos и Razzormaw да преведат следващата серия показно, та да се науча! Ragnos понеже не се интересува от английския превод, би могъл да превежда директно от корейски. Успех!
  4. Веднъж обясних в Мастерса защо заглавието е такова, ще го копирам и тук: "първоначално, когато обявихме драмата за превод, нямаше нищо налице, освен заглавието. "Господар на слънцето" някак звучеше по-логично и така си тръгна. То не винаги се превежда буквално, но в случая, ако гледате сериала, има смисъл и в двата варианта." Не че ми пука особено и не го приемам чак толкова лично, но може би трябва да се скъсате от смях първо на английските субтитри. Дори и в такъв случай е много нагло, тъй като, както на Вас ви е добре известно, всичко става на доброволни начала и всеки дава всичко от себе си, за да може изобщо да разбираме за какво става въпрос. Пък ако чак толкова не Ви харесват, имате избор - да си го гледате в оригинал.
  5. Lawandula, заповядай: ТГШ: Вълкът срещна една овца. За да живее, вълкът трябваше да изяде овцата. Но тъй като я обичаше, не можа и почти умря от глад. За да оцелее, трябваше да гледа на нея като на храна. Не трябваше да я гледа като някой, който обича. Глупак е, нали? Няма да правя подобно нещо. ЧДУ: Значи казваш, че твоят "вълк" мисли за тази "овца" като за източник на храна? ТГШ: Да. Затова не продължавай да питаш дали вълкът харесва овцата. ЧДУ: Добре тогава. Да кажем, че вълкът е такъв. Ами овцата? ТГШ: Във филмчето овцата също харесва вълка. ЧДУ: И какво става? ТГШ: Овцата харесва вълка толкова, че казва: "Вълчо, просто ме изяж." ЧДУ: Овцата сигурно е откачила. ТГШ: Но ще изяде ли вълкът овцата? Ако вълкът харесва овцата…
  6. Да, тази ще е cameo само за 10-ти епизод май. Поне силно се надявам.
  7. Вярно, че ще видим утре. А предишния си пост не го сложих в спойлер, защото всичко това се вижда от трейлъра. Извинявам се, ако съм нарушила правилата.
  8. Nedeva, в момента на целувката Съдейки по финалните надписи обаче, по-подробно ще можем да видим целувката чак в 10-ти епизод.
  9. Koizora, аз пък направо съм очарована от превъплъщението на Джи Соп. Той милият нали много искаше нещо различно от образите на трагичен герой, ето на. Ако кажа, че цялото ми забавление идва от него, няма да излъжа. Пукам се да се смея на погледи, жестове, реплики... Героят му е външно груб и алчен, но това е само маска, под която в действителност е нежен и мил, затова и ГГ не му се връзва нито на настроенията, нито на грубостта. За първи път гледам Джи Соп в такова амплоа и според мен се справя прекрасно. Умирам от смях с този негов жест пред лицето, като й каже да изчезва А ръцете му са най-красивите и изящни мъжки ръце, които съм виждала!
  10. Koizora, позволявам си да те цитирам, понеже мнението ми напълно се покрива с твоето! Този филм остави у мен красиво и топло усещане. Много време го отлагах, т.е. направо отказвах да го гледам заради коментар, че бил Маугли. Но е било голям пропуск от моя страна. Наистина прекрасен филм!
  11. Според мен сериалът тепърва навлиза в завръзка. И романтичната страна само се загатва засега. Най-вероятно ще е клиширана, както е писано в по-горния пост, но на мен това не ми пречи. От друга страна засега има доста загадки покрай отвличането. Например: Засега двете сценаристки са ни хвърлили само края на кълбото. А романтичната страна е само за послаждане Лично аз нямам търпение да излезе всяка нова серия
  12. Гледах, гледах, пък май има пропуск - Чои Джин Хьок също ще участва и аз смятам да гледам сериала единствено заради този чаровник. Поне засега. Или иначе казано, Уол Рьонг или "Татко Гу" -
  13. Lawandula, чудесно казано Бих добавила още нещо - "ресурсите" си имат значение, а на нискобюджетните продукции им се получава... само понякога, въпреки ниския бюджет. Фукня с реквизит и ефекти аз не виждам. Има къде по-ефектни филми, а и не смятам, че това е целта на настоящия, да се фука де. И не разбирам какви "функции и взаимодействия" се очакват от главните. Според мен сюжетът си върви последователно и гладко, а всички актьори, особено главните, се справят повече от добре. Наистина всеки възприема и гледа на нещата от собствената си камбанария. На мен този сериал ми носи точно това, което очаквах от него - разтоварва ме. Имайки предвид и жанра, не вярвам и някой от създателите и изпълнителите му да претендира, че е Шекспир. Честно казано съм склонна да се съглася с Джи Соп, че това е тип драма, каквато не сме гледали скоро - балансирано и умело преплитане на смешното и тъжното. Очаквам в скоро време да посплетат и още малко романтика
  14. Тя тази схема че не е нова, не е. Нито пък сме я виждали само в Greatest Love. При такова количество сериали, които се бълват от най-различни места, чудо ще е цял сериал да е съвсем оригинален. Аз съм спряла да се чудя, харесва ли ми - гледам. Специално този вече ми напомня Ghost Whisperers + Greatest Love + кой знае какво още. Ама какво от това? Забавен е. Особено в началото на 4-та серия много се смях. Съгласна съм с теб! Макар че аз превеждам сериала, така си дойде заглавието още преди да започне филма. И това не е съвсем лишено от логика, тъй като той засега се държи точно като господар
  15. Не мога да повярвам, че има толкова малко постове за този прекрасен младеж! Според мен е много талантлив, освен красив, и заслужава най-главна роля, дано да го видим в такава. Аз го забелязах в I need romance първо, просто защото го гледах преди Pasta. В първия ми беше толкова мил и трогателен в ролята си на отхвърления, колкото истински беше и като Уол Рьонг - всеки път му вярвам безрезервно. Да не говоря и за изпълнението на Best Wish to You... може да не е най-големия певец, ама влага цялото си сърце, а и гласът му е прекрасен.
  16. Честит рожден ден на нашето красиво и талантливо момче!
  17. Koizora, добре че го написа това, та ме замисли и взех та го изгледах! :wub: Много ми хареса, въпреки че горе-долу знаех накъде ще вървят нещата. Наистина много! Няма да повтарям всички суперлативи, само ще го препоръчвам и аз от своя страна! Koizora, на теб специални благодарности!
  18. Дже Ук като че ли е започнал някакъв мюзикъл Hedwig:
  19. Въпреки критиките към сценария, които прочетох, аз съм супер доволна от това, което видях. Може би ако гледах по 1 еп. на седмица и моето възприятие щеше да е друго, но го изгледах за 2 дни и много ми хареса. Хем главната хич не ми е любимка като визия (не мога да си обясня защо не си оправи зъбите това момиче), но не мога да отрека, че всички сериали, в които съм я гледала, са ми харесали. За Джи Хуан няма какво да кажа, и дърво да му дадат да изиграе, смятам че успешно ще ни убеди, че е дърво. Химията им се получи според мен, изобщо - много приятен и сладък сериал, чудесен за жанра си, въпреки клишетата, пък може би и заради тях. Обичам такива истории.
  20. Току що го изгледах и аз, все още съм под очарованието му съответно. Кимура за мен е откритие, благодаря на тези, които ми го препоръчаха - не можах да спра, докато не го изгледах целия. Едно нещо ми беше странно - в 21 в никой да не се обажда на това момиче, телефони ли няма, компютри ли няма. Обяснението на оня ръб беше тъпо, а пък за Халу даже нямам обяснение. Много гордост, много нещо. Като изключа това, сериалът е пре-лес-тен! Отивам да си търся друг с Кимура (много хубаво целува, мммм! )
  21. Ок, благодаря за мнението. Ще му дам още един шанс Чак и корейката отсреща в магазина ми проглуши ушите колко е хубав... ще се помъча още веднъж!
  22. С тъга в сърцето трябва да призная, че това е най-слабия филм на моя любим Со Джи Соп. Не защото той не игра добре, просто филмът е слаб и аз също не бих го довършила ако не беше Джи Соп. Какво да покаже при такъв сценарий? Все пак не е магьосник. Чудно защо се е съгласил изобщо да участва в него, ама на - никой не е застрахован от грешки.
  23. Това е първият ми корейски филм и за мен е направо като еталон, много го харесвам и обичам, гледала съм го 3-4 пъти и толкова съм ревала. Гледах и турския - отначало защото не знаех, че е римейк на A moment to remember, после реших да видя какво са сътворили комшиите, но не ми хареса. Някой беше сравнил Ирис 1 и Ирис 2 като слънце и солариум, та и тук същата работа. Корейският е страхотен!
×
×
  • Създай нов...