Jump to content

debil4e

Потребители
 • Content count

  1,703
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

debil4e last won the day on May 1

debil4e had the most liked content!

Community Reputation

751 мочи

3 Followers

About debil4e

 • Rank
  Небесен оракул
 • Birthday May 31

Contact Methods

 • Skype
  debil4e22

Profile Information

 • Пол
  Not Telling
 • Местожителство
  ту тук ту там

Recent Profile Visitors

3,755 profile views
 1. debil4e

  Fairy Gone (2019)

  Свърши и ме остави ...озадачена или поне докато не видях, че са направили същото като с Kono Oto Tomare! , просто са го разделили на две и втората част ще се излъчи есента. Това е добре, понеже много въпроси останаха без отговор и част от персонажите не получиха полагащото им се екранно време. Не очаквам хепи реюниън нито с приятелката, нито с бившия боен другар. Чакам обаче причината за касапницата в селото на Мария. Тя няма да оправдае резултата, но поне да разбера защо избиха толкова цивилни от някво затънтено село дето по никакъв начин не биха могли да повлияят на военните действия нито пък биха послужили за назидание.
 2. debil4e

  Mo Dao Zu Shi Season 2 (2019)

  И аз си го чакам Края на предния сезон беше супер, но без да прилича на клифхангер, имаше градация и смислен завършек, но с вратичка, че може да има продължение. Аз обаче, нямам търпение да разбера кога и най-вече защо нашичкия се обръща срещу близките си и по-конкретно с/у сестрата на лилавия(името му ми е непосилно) . Просто от първия сезон не стана ясно, в спомените си си го призна, но не изглеждаше и кой знае колко виновен. Надявам се да има обяснение, а не да излезе, че просто злата енергия е надделяла или неква подобна простотия, че иначе язък за убавите червени очи. Виж, игралната версия не я чакам много много.
 3. Май имаше още един такъв тази година, но може и да се бъркам Е, Аватара е фаворита-новелата има много фенове(там играча не е гений, просто има десет години опит и кой знае защо не иска да се пенсионира на 25) пък и Янгчо има едно такова хитово заглавие зад гърба си.
 4. Ще го пробвам заради Yang Zi. Сюжета отчасти се припокрива с The King's Avatar, вероятно заради това и го пускат преди него, така ще се конкурира само с втората част на анимето.
 5. debil4e

  The Queen ( 2018)

  заглавие: The Queen , Generation after the Spirit, Generation's Queen Ling, The Empress, The Queen of the Generation, Yidai linghou, Императрица, 一代灵后 тип: Manhua автор/арт: TUTU статус: онгоинг година: 2018 г жанр: уебкомик, драма, историческо, фентъзи, свръхестествено, джосей инфо: чети онлайн: чети онлайн на руски: резюме: Каква е цената на властта? Със сигурност е много висока и не всеки е готов да я плати. Обаче ако решиш да тръгнеш по този път, трябва да си готов да загубиш всичко, дори близките си, защото на върха винаги си сам. Линг е една от многото робини в двореца, но има нещо, което я различава от другите-тя може да предсказва бъдещето. Разбира се, това и е донесло много неприятности, включително обвинение във вещерство. За да оцеелее, трябва да се научи да живее в двореца или по-точно в харема, защото в много отношения там е по-страшно отколкото на бойното поле, тъй като никога не си сигурен кой е врагът ти. История за сираче и пътя му от робиня до Императрица. лично мнение: Китайско фентъзи, многопластов сюжет, гарниран с дворцови интриги-много добро, наистина. За капак, арта е прекрасен. Китайците най-после пуснаха нещо, което не е само с бойни изкуства, а е подплатено и с интересен плот. Ако продължи така, очаквам да е следващото екранизирано успешно фентъзи, освен разбира се ако ПМ не се намеси чети онлайн : - този линк е за уеба роу, ето и обясвението защо:
 6. debil4e

  Solo Leveling (2018)

  Много приятен чап. Първо ме успокоиха, че премълчаването явно не се подразбира от само себе си, само защото некъв шеф така е казал. Второ: "най-добрия боец" стана по-земен без да го принизяват. Особено симптични ми бяха двамата босове като спореха Остана да разберем как точно е приел предложението на хлапето, тоест условията му. Иначе е логично- в нова гилдия не нарушава баланса, а това най-много притесняваше дядото от организацията.
 7. Да му се не види, преживях липсата на субтитри, но още от първите минути директно ме атакуваха с властелина! Верно с оста, но това директно ме отказа или поне докато не се появят буквички, че да го пробвам без звук. За оправяне на настроението, ще трябва да си пусна анимацията, може нищо да не разбрах от плота, но в анимиран вариант, плагиатството не дразни толкова.
 8. debil4e

  Виц от деня

  - Не виждаш ли, че мъжът ти сваля друга жена? - Остави го, много ми е интересно колко време ще издържи да си гълта корема! -------------------- На интервю за работа ме питат: - Важна ли ви е заплатата? - Ма не, бе... Световният мир ми е на първо място. ------------------------ - Коя е колата, спираща дъха? - Бяла астра със син буркан.
 9. debil4e

  Enen no Shouboutai ( 2019 )

  заглавие: Enen no Shouboutai, Fire Force, Fire Brigade of Flames, 炎炎ノ消防隊 страна: Япония година: 06.07.2019- тип: ТВ (? еп) жанр: екшън, комедия, драма, шонен, свръхестествено, Sci-Fi , ечи, по манга продукция: David Production инфо: за сваляне: онлайн: резюме: Токио, 198г от СЕ(слънчевата ера), специални пожарни бригади се борят с явлението известно като СЧС или спонтанно човешко самозапалване, в които хората буквално се превръщат в живи факли. Поне при първите случаи е така, следващото поколение мутира и вече може да контролира огъня запазвайки тялото и съзнанието си. Щинра Кусакабе е момче, с прякор "отпечатъците на Дявола" заради способността си да си запалва ходилата по желание. Той се присъединява към Осма бригада, съставена от други като него, със способност да контролират пламъците за да помагат при СЧС. Или това е така докато не попадат на тайна организация, която се занимава със създаването на човешки факли и това е следа към мистериозния пожар, който причинява смърта на семейството на Шинра. лично мнение: Мангата започна добре, после нещо ми доскуча и я сложих он холд, но пък трейлъра ми хареса, а и предното аниме по манга на този автор си остава едно от добрите шонен заглавия, така че...
 10. debil4e

  Wu Dong Qian Kun (2019)

  Лазе, мерси за темата, нещо все не можех да се наканя да направя Гледах го. Първо следях уеба, но понеже релийзите са много нарядко прозяпах "live" версията. Не ми хареса адаптацията въпреки набутаните "звезди", но там проблема беше в режисьора(това че Янгчо не може да играе си го знаех) и тогава проверих анимацията. Японците благоговеят пред очите и се набляга на техники и способности свързани с тях, китайците избиват комплекси на тема крака. Поредното wuxia 3D аниме, в което героите са с несъразмерно дълги крака и ходят като разглобени, Подобно беше положението със Doulu Dalu/Soul Land - добър първи епизод и след това вкараха този тип анимация. Знам, че трябва влеме да се изгладят нещата, но почти всички от този тип за сега са копи пейст като анимация и ще изчакам известно време преди да пробвам наново.
 11. Аз същого чакам, особено като знам, че юли ще пуснат втората част на анимето
 12. Скъпата, за нас отделно дърво са заделили-един клон за теб, един за мен, симетрично разположени, че иначе ще видим сметката на дървото
 13. debil4e

  Shokugeki no Soma / Food Wars (2012)

  Не бях писала доста време, но това което вървеше от миналия май досега, грам не ми се връзваше с оригиналната история, по скоро беше някъкъв анекс Както и да е, имаме официален Край Може би ще има някой special или omake(един господ знае разликата, сигурно са едно и също), но дотам. С безкрайни мъки и много четене по диагонал го избутах, защото както вече споменах тази арка беше изсмукана от пръстите и нямаше емоционалния заряд на предните, просто поредното заглавие, което проверявах по навик.
 14. заглавие: Katsute Kami Datta Kemono-tachi e, To the Abandoned Sacred Beasts, かつて神だった獣たちへ страна: Япония година: 01.07.2019 - тип: ТВ ( ? еп) жанр: екшън, драма, фентъзи, поствоенно, шонен, по манга продукция: MAPPA инфо: за сваляне: онлайн: резюме: Войната превръща хората в зверове. Битките превръщат зверовете в герои. Когато обаче войната свърши, какво става с героите? Дали все още има къде да се приберат и да положат уморените си тела... За да спечели войната срещу Юга, омаломощения Север прибягва до крайни мерки - експерименти с хора и митични чудовища. Може да се каже, че резултата е "успешен" и имат взвод от супер войници -Въплътените. Благодарание на тях, губещото правителство на Севера обръща хода на гражданската война и докато печелят битка след битка и в крайна сметка войната, суперлативите по техен адрес постоянно ескалират: патриоти, Герои, БОГОВЕ.. Но...мирът не само им отнема статута на Герои, оказва се че за БОГОВЕТЕ няма място на земята. лично мнение: Заглавието наподобява Fairy Gone и като тематика и като разглеждани проблеми, но тук въпреки фентъзи елементите, много по-сериозно е застъпена часта с ПТС и последиците от него при ветераните. Доскоро само американците си признаваха за проблема, но все по-често започна да се появява в новините от различни точки по света, включително у нас. Като добавим винаги добрата анимация на MAPPA очаквам едно поне прилично аниме.
 15. debil4e

  Solo Leveling (2018)

  Да знаеш не е като да видиш "Показа сила и умения по-големи от тези на S боец..." - остана след това и да не е секретно. Само ми е любопитно, как точно всички зяпачи ще изпълнят нареждането ей така, просто защото са им казали Това няма как да стане по нашите ширини, за България дори не говорим. Все пак добре, че са тези от организацията. Ще се присъедини към тях, но може би не сега, все още трупа опит, а междувременно те ще го пазят от медиите и тълпите поне за известно време. Русичката дето е номер две все пак си падна по нашия. Не че се изискваха особено голям интелект за да отгатна, но поне разбрах, че ролята на кирката е била просто за да се почувства момичето неловко Както и да е, това заглавие плаче за анимиране, но вече не смея да си го пожелавам, че още ме втриса от предното подобно сбъднато желание. Така и не разбрах, защо иначе добро студио, така си остави ръцете, в проект, който можеше да е печеливш Значи японците поне засега отпадат, корейците по-принцип залагат повече на лайв версии и остават китайците. Наистина напредват, но все още не са на нужното ниво, макар да правят аниме романс с Маркс и Енгелс(не е БЛ)
×