Jump to content

sonihrisi

Покровители
 • Content Count

  490
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

sonihrisi last won the day on December 10 2017

sonihrisi had the most liked content!

Community Reputation

276 мочи

5 Followers

About sonihrisi

 • Rank
  Пълководец
 • Birthday September 26

Profile Information

 • Пол
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Дълго се чудих да дам или не шанс на този сериал. Е дадох и не съжалявам. Разбрах много за корейските традиции, за значението на рода и родовата памет. Не мина и без най-омразния за мен персонаж в корейските драми, а именно безумна свекърва, готова да разсипе здравето на любимият си син, на любимата му, на семейството си и още няколко семейства само защото е в климакс и не ползва адекватно лечение. Ако аз, като свекърва посмея да изрека даже една от думите изречени от тези зловещи персонажи, ще остана завинаги без син, внук, съпруг, че и дъщеря. До тук за тези зловещи същества. Това е един бавен сериал, всичко става някак естествено без бързане, без големи драми, въпреки че ги има. Има две семейства - едното традиционно, спазващо исконни корейски традиции, където мъжете и жените се хранят отделно, където стените са от хартия и всеки чува дори дишането на другия, и всичко е някак високо морално, дискретно и любезно. Другото семейство - простодушни новобогаташи, живеещи в позлатен кич, които правят и невъзможното да станат знатни. И тук ни показаха, че знатността не може да се купи. Че озлоблението срещу целия свят прави нещастни всички и най-вече близките ти хора. Нещата се случиха още в първа серия със смъртта на прадядото. Дъждът, който се изля, сложи всичко на мястото. Отидоха си всички, които трябваше да си отидат. Появиха се тези, които ще останат завинаги. Такъв първи епизод рядко ми е попадал. След като изгледах сериала, си го пуснах още веднъж, и тогава го разбрах. А иначе за романтиците - едно семейство и 4 любовни линии. За мен най-вълнуваща беше връзката между големия брат и младото момиче - сираче. Актьорът се справи великолепно, а актрисата беше толкова естествена, колкото трябва да бъде. Тук няма да намерите истински отрицателен герой, има такива, не че няма, но са някак по очовечено гадни. След като няколко дни разказвах откъси от сериала, съпругът ми реши да го гледа. Дано му хареса! Пожелавам на тези, които ще му дадат шанс на този сериал - Приятно гледане!
 2. Вярно е, че няма лошо време за снимане! До това велико прозрение стигнах в началото на снимаческия си захлас. Една ранна юлска утрин, преди изгрев вървях натоварена с техника - голяма чанта с обективи за Канон лентак и триножник. Бях избрала уникално място за снимане край Стара река. Имаше роса и си представях, как ще заблестят капчиците, когато се покажат първите слънчеви лъчи.Реката пък прави извивка около един хълм и мястото страшно много прилича на Царевец. Трябваше да се изкача още малко по едни скали, за да достигна заветното място. Аз всъщност успях да се изкатеря, и тъкмо да поставя триножника тежката чанта се затъркаля надолу по скалите. В опита си да я стигна се подхлъзнах яко и понеже нямаше какво да ме спре се затъркалях и аз. Само един от обективите ми оцеля. Съпругът ми ме намери след около час, след като забелязал, че съм излязла със сандали. Сетил се просто, че по тази роса и мокри скали няма как да не стане инцидент. Намери ме ревяща не за посиненото тяло, а за загубата на техниката. От тогава спазвам няколко правила: 1. Обувките са най-важни - със стабилна обувка можеш да се качиш навсякъде и да снимаш що ти душа иска. 2. Колкото и топло да е времето, винаги носи дълги панталони и ръкави. 3. Триножникът не е задължителен.4. Един добър компактен фотоапарат може да ти свърши същата работа като тежката техника /стига да можеш да си го позволиш/ 5. Лошо време за снимане няма!!! Всичко, което снимам показва на хората, това, което те не са видяли в определен момент. Научих се да не правя драма от това, че не съм уловила светлината. За мен всяка снимка е история и нещо преживяно, което искам да споделя с близките си и не само. Ragnos, водопадът е уникален, наистина, харесва ми много! А залезът, ще се наложи да посетя това място. Прекрасно! И ме включи в календарите с 3 броя. Успех!
 3. Голяма красота! Половин час зяпах ту едната, ту другата снимка. Отлична работа! Накрая не издържах на напрежението, копирах си обработения вариант и сега е на работния ми плот. Освен естетическата страна има и разхлаждаща такава в жегите!
 4. Споделяй, интересно е! Преди няколко дни пътувах около 70 км., да снимам облаци. Голяма красота! Забравяш къде се намираш и кой си! В края на миналата седмица ми попаднаха берачи на малини и едно поле с лавандула и жълт кантарион. Не съм ги работила снимките, нямам време, но смятам, че добре се получиха. Всяка информация, която даваш е от полза за всички нас, снимачите!
 5. Каналът на Костя и Аня Пак. Живеят в Южна Корея. Рускоезични са, млади хора, брат и сестра. Готини са! The Tea Party
 6. Diana Sagiyeva е рускоезична казахстанка. Лекар е по професия. Омъжена за кореец. Има три момичета и най-голямото Су Бин се опитва да пробие в моделния бизнес. Diana Sagiyeva
 7. Доната Собакинова - живее в Китай от 10 години със съпруга си. Докторант е по китайска литература мисля. Нашумя, около пандемията от Ковид 19. Правеше великолепни репортажи с информация от първа ръка. Оказваше помощ с преводи на научна информация, която помагаше на лекарите по света. Donata Sobakinova
 8. Сергей Куваев,10 години в Япония. Има добри видеа за живота му, за отношенията между хората, за културата и бита на японците. За мъжете от форума ще е интересно. Напоследък се премести в Окинава. Струва си да се гледа! Sergey KuvaevJP
 9. Отдавна се канех да го изгледам, но едва преди няколко дни стигнах до крайност. Гледала съм филма, героите там бяха много различни. Докато гледах първа серия сравнявах актьорите, но после свикнах. Сериалът дава по-широк поглед върху историята, която се развива.Темата е сериозна, но приятна за гледане и някак много по японски много мила. Такива неща просто се случват. И докато гледах, изведнъж разбрах, че сред моите близки роднини има две двойки, пред които е стоял подобен избор. Струва си гледането!
 10. Много добро аниме, гледано отдавна с руски субтитри. Сега го гледах с български превод - отличен! Браво mike
×
×
 • Create New...