Jump to content

Yamashita

Потребители
 • Content Count

  594
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Yamashita

 1. Благодаря ти за пожеланията, Ukio Малко съм се отплеснала и не съм видяла поздрава ти, от сърце благодаря! Не е възможно човек да пропусне Рюхей, той си е хамелеон от класа и си струва да се види всеки път. Най-малкото си задаваш въпроса този път какво ще извади от джоба, защото винаги към всеки свой образ добавя нещо различно.
 2. Не знам по коя сила имаше привличане в това неориентирано шантаво нещо, но определено края не беше моя край. Ако всеки от героите имаше своите терзания, колебания и преоткриване, то края трябваше да сложи точка на всичко, а той такова многоточие удари, че чак ме потресе. Чудил си се чудил, обаче това последното вече беше излишно, можеше други реплики да им сложат в устата, така излезе, че никога няма да разберат какво е да обичаш и да бъдеш обичан. Защо са такива и аз не знам, цялата им деликатност към чувствата на другия и личното му пространство се обръща в едно голямо непознаване и невиждане на човека до теб. Как да си кажа, как да се обърна към другия, се чудят и маят японците. Директността и откровенността на Хасе също не даде резултат, уж прикриваше своята неподготвеност и липсата на опит с нея, но от друга страна тя не го доведе до нищо. Беше ли откровен, беше ли себе си, по скоро не. Тези маски дето от малки ги карат да си покриват лицата, порядки, държанието ти спрямо другите, ги правят най-обърканите същества на света..
 3. Ех, каква съдба...сякаш беше вчера като обсъждахме момините сълзи от букета
 4. От сърце благодаря за пожеланията на @Lawandula и Вили @asha !!! Останете винаги така готини и позитивни!
 5. Много много сини сърчица от мен за теб, @cucyta усмихна ме благодаря ти! Честит Еньовден на всички, нека ви е лятно, слънчево, с мирис на билки и цветя, с вятър в косите и обич в сърцето...
 6. Ех, че хубава дискусия се е заформила да си кажа и аз. Всеки от тук присъстващите знае, що е корейски сериал и има ли почва у нас, затова сме се събрали дет се вика, обаче и аз съм напълно съгласна с myheartisnothere, нереалността вече прехвърли всичко, което може да се изтърпи. Мен лично това дълго целуване взе да ми става досадно, то и на тях май така им действа, на моменти са като статисти, дето са им поръчали да се поцелуват и до там, не предполагах, че може да се оплача от подобно нещо, но наистина не им се получава. Минка е безобразно статична, ролята и е безлична, няма вече фенство, няма Ши Ан и то от толкова дълго, че наистина човек може да предположи, че страда от амнезия евентуално. Една кукличка разхожда хубави костюми /много и различни на вид хубави костюми / и от време на време се целува с Лъвчо, бъррр скукааа. А той пък вече за втори път го засичам се целува и едната му ръка е в джоба на панталона....е това, ако не е позьорско и вяло пу ми кажи. Това не е прословутата химия, за която говорим, а и колкото да казваме всеки път, ами така са си, честно оценявам, че все по-зле става, героите не са ходещи реклами на дрехи, а са актьори преди всичко, иначе ще си пуснем модно ревю и готово Да обобщя сюжета им скърца, ама здраво
 7. Ким Дже Ук имал нужда от утешаване, уважаеми /добре му се получи/...Ех! Чакаме вече 12 серия...
 8. Добра си владетелко на световете, умееш ги тези неща с прехвърляниците, а на мен ми е хубаво да ги чета. Твоите неща са като да сънуваш и да си в нереалността, обаче без да губиш спомени, напротив, когато си там виждаш всичко хубаво, ярко, живо, защото някой те води през този свят, някой с безкрайно въображение на име Майра.
 9. Неее, само 11 епизод ми дай ...
 10. То това нашето гледане на сериал ли се води аз си мислех, че е следене с поглед на Ким Дже Ук ....
 11. Джудистът милия много незаветна роля са му отредили, очите му само в Минчето, обаче нито говори, нито има намерение да го направи и въобще много му е тежка съдбата, неговата несподеленост е в пъти повече от необходимото, прави го да изглежда глуповат, а той е готин. Мамината сладка Шинди не я виждам с него, а за художничката и тя не е негов тип сякаш. А! това ме подсети сцената с дървообработката, е там прекалиха, как пък ги събраха четиримата на едно място, това беше много скалъпено, ама много... Аууу! И после на вечерята джудистчето се държа много свойски и Минчето нито дума не му каза, а тя не е от тези дето си мълчат. Драма ще има, за да запълним някой друг епизод, хубаво почнаха в първа серия, имаше много готин сюжет около професията на куратора, изложби, подбор на картини, търгове и т.н, обаче това съвсем го оставиха на 6 план и взеха да въздишат един по друг. Животът в галерията ми е интересен, пък и двамата са професионалисти точно в този област, имаха интересна закачка в началото, кой колко си разбира от работата и как се справя.
 12. Ооо Asha, много се радвам, че следиш този корейски шедьовър на самоиронията и как би го пропуснала Всеки път като се появи в кадър блестящия, неповторимия и леко обожествен Ши Ан, особено, когато двамата с Лайън са в асансьора и се чудя да се смея ли, да плача ли. Лайън висок, строен, винаги последен писък на модата и като вкара надменният поглед просто кърти, и този дребен, слабичък иии леееко невзрачен мега идол до него ха ха.. къде примират фенките и по правилния човек ли се заглеждат изобщо.. дори не смея да се запитам, и от там идва и основното несъответствие в страданията на Минка. По план тя е жестоко пристрастена към своя идол, но на практика нещата са в полза на Лайън....в гооляма негова полза. И когато приятелката на Минка и тя взе да се заглежда по барманчето си певец и вече съвсем забравиха за какво сме се събрали,...къде отиде фенството до гроб, нямат ли принципи тия мацки ха ха... Образът на стажантката-преследвачка Шинди няма да го коментирам и там коефициента на самоирония е доста голям, особено като се появи майка и да и дава тон в живота и да искаш да кажеш нещо, няма какво, всичко е кристално ясно В тоя сериал всички са малко парче идоли и до къде ще я докарат работата нямам никаква идея
 13. Гледате ли, уважаеми? На моменти /почти всички всъщност / отношенията в сериала са толкова детински и неправдоподобни, обаче продължавам да ги гледам. Лайънчето ми е тотален магнит, тоя човек има уникална игра, през цялото време му следя изражението на лицето, понякога е супер темерут, друг път погледа му просто гали, всяко изражение му е повече от впечатляващо, дори и най-детската сценка да спретнат, а те се постараха доста ще гледам до край, с Лайън - Дже Ук нямам друг избор.
 14. Минка е повече от перфектна, чак дразни верно, разликата от другите и роли, че го играе бунтарка, обаче всичко това се замаза яко към 4 серия, тъй като бунтарката спря да се бунтува, а взе да разчита преди всичко/най-вече/как живя до сега?/ на високия си симпатичен бос Раян Голд и с това пък сериала стана мощно скучен и неправдоподобен, тъй като допреди 10 минути екранно време си говореха на вие, и се разправяха кой крив, кой прав в работата, в живота и т.н.
 15. Този филм си го намерих докато рових в нета и сега ви чета мненията, стана ми интересно как ви е провокирал шедьовъра на Ан Ли. Потресаващо нали, обаче възможно най-истински завърши, това бяха те, това беше трагизма на тази невъзможна любов, която се разви пред очите ни, и не, не ми казвайте, че някой може да пее по този начин и това чувство да не излиза право от сърцето и да не е любов, защото играта между тях падна доста по-рано. Тя го търсеше, тя го докосна и той и се отдаде Всичко му е великолепно на този филм, това съединяване, което беше изказано във супер реализма на секс сцените и разбира се края, който мисля че нямаше нищо общо със съпротивата, а по-скоро разказа всичко за нея и него, тя взе решение, което я изкара от лъжата.
 16. Друго си е с много цветя Честит празник, мили съфорумнички! Какъв слънчев 8-ми март е днес, това вече е пълно удоволствие. Весел и цветен да ви е деня!
 17. Така е, съгласна съм с теб, Чингулинка, това ми беше и на мен в първите серии, имаш нужда от помощ,в безизходица си, това коментирах и с Матрим, на мен ми се искаше тя да се обърне с думите В беда съм, моля за помощ и т.н, а в първата серия вървеше театъра с криенето. Всъщност аз приемам за напълно нормално тя да поиска подслон, точно от него и той да и го даде, отзова се и това е в реда на нещата, обаче това после, че тя така с лека ръка прие стаята, помощта, започна да излиза на срещи, вместо да измисли как и кога може да потърси друго жилище и да се изнесе /имаше там една случка с едно гадно мазе, но тя повече и не пробва да види за друга стая/ и така т.е вече не очаквам от нея да мисли в тази посока и затова казах, че дали преди или след чувствата на братчето няма голяма разлика. Доста нереално поведение на главната като цяло, просто корейска стилистика, не искат да задълбават, уж да е леко и весело сериалчето и това е резултата, миш маш. Много ухажори, неориентирана нуна и още по-накратко Любов да има
 18. Чингулинка, тя по презумция като главна героиня в корейски сериал е по-чиста от сълза, те са си така няма кусури, няма лоши помисли, не живее на гърба на приятелчето си и изобщо и като цяло всичко е рамен и идеализъм в големи количества. Не знам, за мен Нуна има много трески за дялане още от епизод 1, нанесе се, но с незнаен срок кога ще се изнесе, ходи на срещи, дава акъл на този дето я е приютил и е спасил задника, аз не виждам голяма разлика в положението и преди и сега, той реши да си даде воля на чувствата си, защото така ги усеща нещата и това е неговия начин да го направи. А колко неловко е да живеят заедно, ами сякаш толкова, колкото винаги е било, използвачеството, айде да не използвам тази гадна дума , да кажа неговата помощ, остава и в двата случая, дали ще я броим преди или след, тя пак е налице.
 19. Еее най-сетне, в 8 серия най-накрая хванаха истинската вълна на този сериал, за това, за което сме се събрали. Поспря преиграването на нуна, станаха малко по-реални случките в издателството, реални проблеми, дискусии и неща около издаването на книги. Може би случката с напиването с колежките и тяхната луда вечер някак отприщи искреността и навя лек полъх за това, че сериалът може да поставя истински проблеми, и героите не са там само, за да се обличат добре. Нуна "прогледна" около себе си, а това май беше най-важното до този момент, да види своето малко братче и в друга светлина или поне да го забележи, защото досега не съм убедена, че го е правила.
 20. Какво говориш Ukio, довечера сигурно ще сънувам малкото момиченце Lin, това дете все едно беше до мен, невероятно, тя и момченцето просто говореха с очи. Филм за децата, или филм против нас, къде сме ние, когато децата са в опасност и страдат, хиляди теми, наистина хиляди теми и размисли отваря Корееда...
 21. От кога го чакам този нов шедьовър на Корееда и само да си кажа на прима виста тъжен е филма, доста минорен и накрая след този ужасно горчив привкус идва и послевкуса на добрите случки, които видях , няма мерило, всичко е там вътре, събрано и изживяно от великолепните актьори, които играят, и децата и големите. Нещо повече от човешки съдби е напъхал този път, показа ни всичко от живота на малките хора, тези точно дето може би не знаем как живеят, как мислят, как са устроени, как ще продължат. През първата част на филма само гледах и не можех да повярвам това Кирин Кики ли е, толкова грохнала и немощна, стана ми много мъчно за нея, тя винаги е вкарвала един особен живец във филмите му, някак ти става мило като я видиш, любимата възрастна баба, а тук е много отпаднала милата, почти не можах да се съсредоточа в ролята и, гледах само нея. Каква ирония е и сюжета на самия филм спрямо нея. Да почива в мир. А тематиката на филма е толкова сложна и поглъщаща, че не знам какво да кажа, бяха весели по своя си начин, но всичко свързано с парите, лъжите и оцеляването им беше измамно, и тъжно, и страшно и почти нямаше светлина филма. Сакура Андо си е гениална и винаги е била, и тука не изневери на себе си. Още като я видят в началото си казах, има защо да е тук, ще внесе нещо ново и така и се получи. Абе голям експеримент е забъркал Корееда, ще ви трогне много. Млъквам, защото всеки трябва да види и да почувства за себе си.
 22. Ех, Матрим, както винаги си супер точна, обаче едно НО от мен, защото и аз започнах с интерес към двамата главни, как ще се развият нещата между тях. Моето Но е ако имаш толкова близък човек, ама много близък, не е ли някак по-реално и искрено да му дигнеш телефона и да си изплачеш болката. Това със срама от ситуацията и аз го усетих, че е така, но ми се щеше да го има и момента на доверявам ти се, защото си ми много близък, защото си ти и защото сме преживели много заедно. Това не ми беше наред на мен, а са много близки наистина, малко откровеност от нея, на него това му харесвам всъщност, че е една идея по-открит. И клишетата си дразнят, не можете да ме убедите, срам голям, а после на маса аз съм ти Нуна дай да те науча. Абе златна си е историята, но не могат да я подхванат като хората, нещо им бяга на корейците от такива близки взаимоотношения. А иначе към нуна нямам никакви забележки визуално, слаба, стройна, красива, нуна си е и то много красива, обаче дрехите и са като от пълен до горе дизайнерски гардероб,съвсем се изгуби идеята за безпомощна и изпаднала в криза самотна майка.
 23. Той добре ми се вписва в типажа на героя си, макар да има трески за дялане някакви минимални, но Нуна е много много зле, поведението и е на 13 годишна, а уж е нуна с опит и преживяла разни неща. Най-великата мисъл, която и хрумна е да се крие на тавана на най-добрия си приятел, но не и да му съобщи, че е закъсала и има нужда от помощ. Той пък се престара, обзаведе и стая от раз, нареди и козметиката даже, да не и залипсва нещо. Този вълшебно-приказен елемент ми идва в повече, не може ли да се държат малко по-нормално и земно, като в живота, тя не е хлапе, а той не е феята от приказките.
 24. Аз още си гледам, макар някой небивалици да ми идват в повече, младежът е сладък и сигурно до края ще изтърпя поредната доза корейско недомислие. Май в трети епизод беше тая сценка с обясненията на нуна, да го била научела да пие алкохол, а накрая тя се изложи мощно. Какво беше това чудо, криеш се в къщата на най-добрия си приятел, нямаш 5 стотинки в джоба, обачее изведнъж решаваш да му дадеш тон в живота за алкохола, странно е, да не кажа нелепо. Той си е готин та дрънка, работи, има самочувствие, намерил е своето призвание и добре, че дойде нуна да го "учи".... И отделно поредната доза нереалистичност си тръгна с обзавеждането на стая за нея, ама ей така всичко накуп и май едно Благодаря чухме и това беше, странно е да приемаш толкова големи и сериозни жестове от някой без почти да ти мигне окото. И вече към 5 епизод сякаш никой не е бил беден, без работа и на улицата, веят се нови палта, дрехи по последна мода и такива ми ти големи корейски сапунени балони..
×
×
 • Create New...