Jump to content

L_U_B_A_K_A_8_6

Потребители
  • Мнения

    101
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от L_U_B_A_K_A_8_6

  1. Щом го считат за мръсно животно, защо го ядът? За китайците знам, че хапват всчко що се движи, за тва и никак не ги обичам, но тва с корейците ме изненада доста! Жалко наистина! Ще се престоря, че тва никога не съм го прочел!
  2. Аааа Спиди ти разцепи къра направо! Много добро тва! Втория ми въпрос е за тази анимация за кучешкото лайно. От къде мога да я намеря и как е заглавието точно на английски? ПП:Тея неща за медицинската страна на нещата ги знам от вуйчо ми, който от години спазва точно такива източни хранителни и въобще битови навици! Също ми е казвал, че колкото почесто се ходи до тоалетна по голяма нужда толкова по-добре. Обратното е изключително опасно и дори имаше такава поговорка че "ако бремена жена не ходи по голяма нужда 3 дни, то или лайното или плода ще излязат", по спомени я цитирам може и да не е била точно така, все пак ми я каза преди повече от 4-5 години.
  3. Че първа серия е култова. Преди тва не гледах сериалчета а само филми и въпреки че бях луд фен не ме кефеха сериалите. Бях се мъчил да гледам и Илджиме и BOF, но не ми понасяха. Тази първа серия отприщи всичко. Просто е култово тва. Има Хонг Гил Донг и всички останали сериали, за мен е толкова по-добър от всичко останало.
  4. Сега го гледам и главните герой са всичките от 90 days time for love, а руския на нащо момче е сравним само с английския му. Голям смях е като се мъчи да говори на руски.
  5. Филма е най-големия провал на степен n+1. Чееестно чакам го близо 8 месеца и по-разочерован не съм бил май. От китайските исторически масовки(ако е правилно да се определи така) е най-смотания филм ever. Битките където ги имаше бяха с по 50-70 статиста, където "варварите' освен че бяха облечени в кожи, по тактика и начин на водене на боя не се различаваха от китайците, нямаше никакво надиграване и нищо въобще. Ок приемам тва явно не е акцента на филма, то тогава би трябвало да е отношенията на Мулан и предрешеният принц или душевните терзания на Мулан през тези 12 год. Толкова блудкави и банални диалози нямаше и цялостния сюжет беше няква катастрофа. Всичко ми се стори като едно препускане във времето без да се отдели внимание или акцент и както става в такива случаи се получава едно нищо. Все пак благодарско на Мрън за бързия превод и възможността да го гледам с БГ субтитри.
  6. Нямам идея аз коя от двете версии съм гледал(тая от арената), но определено като свърши се запитах "Е тва ли беше???". Ако няма продължение то това беше най-голямата загуба на време. Разбирам предисторията и въведението е важно, но ако заема 96% от времето на целия филм, направо е катастрофа. Иначе ме изкефи това прескачане в студио с "реални" участници и експерти(беше оригинално) и целия замисъл, но много отворено завърши. Чакам продължението!
  7. Мен ми стана супер симпатичен,след HGD и изгледах всичко възможно, а в специала на HGD беше невероятно забавен и положителен! Най-зарибяващата песен последните 2 месеца която слушам е именно Black Engine
  8. Филмчето е супер! Много свежо и с невероятни моменти! Като се гониха по улицата например, той с найлоново наметало и протегнал ръка като Супермен, а тя като блатен трол с тея зелени неща по косата й и всичко това на фона на Хендел! Невероятно направо или пък в караоке клуба! И драмата си беше на ниво! Сега ми е много мъчно за актрисата, толкова млада и красива, какви ли проблеми е имала да се самоубие.
  9. Пуснах си го заради Shin Min-ah и Hwang Jeong-min и в общи линии тва беше.Другото заради което филма си заслужава е музиката тя е невероятна, особенно солото китара накрая. Иначе холивудски от всякъде, като цяло не е мой тип филм. Бозица, но красиво направена.
  10. Верно е тва, за това токова ги обичам. Успяват в 2 часа да разкажат толкова невероятни житейски истории, както аз им викам приказки за пораснали деца. И винаги са уникални по свое му. А във Speed scandal много ми хареса и изпълнението на мачугана, който е племинника от Take Care of Аgashi. Тука е просто неутразимо сладък.
  11. Благодарско за филма, великолепен е!!! Cha Tae-hyun ми е един от любимите актьори и за мен най-големия( поне корейски). Невероятен е и от ученик, до наперено богаташче, до селския глупак е винаги неутразим. Тук просто доказа че е колосален. Именно във филмите се достигат висоти невъзможни за сериалите, а тва му изпълнение е мнооого голямо, напомни ми за кварталния добряк( също изостанал с менталното развитие) Милен. В началото дори не можах да го позная дори визуално, толкова беше променен и различен. Вчера гледах Speed scandal където пак беше много добър, а днес съвсем различен и толкова сложен образ. Тва е единствения мъж актьор за когото вече мога да кажа че съм гледал всичо с негово участие.
  12. Трябваше да съм си взел поука след "Everybody Has Secret" че тва не са моя тип филми и по никой начин не ми допада. Мога да го опиша с една дума-скука. Ако тва е комедия то не се разсмях нито веднъж, дори забавно не беше, ако е романтична драма нито ме разплака, нито беше оригинално, нито пък имаше романтични моменти. Тотална загуба на време, насилих се да го догледам целия заради Gong Yoo и Kim Seon-ah щото са ми любимци. Може да ми се стри толкова зле щото само час преди да седна да го гледам, зяпах Уиндстрък, та сигурно е нормално да ми е скучен. Сега се мъча да се сдобия с Волкано Хай дано той не ме разочерова също.
  13. Миналата седмица го гледах и филма е невероятен, както всичко на Jun Ji Hyun. Де да знаех че има и БГ буквички. Много красив филм, малко плаках, доста се смях и въобще супер е. Беше първия от 4 филма, които гледах същия ден и всичко след него(защото го гледах първо него) ми се виждаше слабо. ОСТ-то е лудата раота, с мега класики на MC Sniper, X-Japan, Stay на Морис Уилямс и естествено тонове класическа музика. Тва е голям филм за мен, но аз съм пристрастен след като Jun Ji Hyun играе.
  14. Оооо Боже Господи!!!!! Много сглупих, както винаги не прочетох коментарите и резюмето преди да гледам филма за да не се товаря с очаквания и настроения! Голяяяяма грешка! Щях да си спестя неловката гей сцена, момента в който сестра ми мина по коридора по време на една от въпросните "любовни" сцени, върви после разправяй, че си гледал корейски художествен продукт с историческа тематика! Можеха да ни спестят доста, то си беше направо Софт порно тва! Може да пресъздадеш емоциите, изживяването и момента и без 5 минутното лашкане! В смисъл то беше брутално, блъскаше я като побеснял нерез, врата на кочина! То не бяха смени на пози, нямам думи! Детското в мене умря!!!
  15. Уаааааа изгледах го! ТВа е като наркотик е хора. Първите няколко пъти ти е гадно, лошо и се чудиш кво му харесват толкова, но после като ти стане гот няма отърване и не те свърта докато не изпраскаш още един епизод. След 5 епизод направо припатках, толкова мили и сладки са тея двамцата. Не мога да повярвам, че свърши искам ощеееее! Много бяха милички и особенно като се боричкат и си играят изглеждаха като истинска двойка. ОСТ не беше забелижимо но допълваше страхотната атмосфера на филма. Края беше супер зле и разочероващ, но пак ми е готино и много ми хареса. Естествено някой от героите направо ме влудяваха като например вещицата Yoon Young, чееестно колко я благославях като се смеееше. Виждали ли сте по-изкуствен смях или плач? Също и тва безполовото същество Min Hee, но иначе всички други бяха нереални симпатяги. Ууууу искам да ги нагушкам. Сега ше сидръпна спешала и ше му се изкефя максимално, макар че можеше да е ревливо драматична драмичка, което щеше тотално да ме разбрида. Така ми се искаше да се тръшкам по земята и да рева, да си скубя косите и да проклинам несправедливата съдба, нооооо пак съм доволен, щото след първите 4 епизода реших че голям автогол съм си вкарал с тая драма. Мне много е сладка и особенно на женската аудитория мнооог ше им хареса.
  16. "Много харно бре Танасе!!!!" гледах за сега само 3 епизода, ноооо вече знам че е много интересно. Първо има някви невероятен каст( принц Шин и мойта любов Шин Мин А), после самия сюжет е невероятно различен и интересен. Образите са ми много интресни, особенно адвокатчето ( прилича много на образа на Тонг Дао от Марс) ми е любимец от всякъде. Загадъчен и с много особенно излъчване, гадателката също е интересна. Музиката отново на класическа основа и дори имаше един мотив с клавесин, няма накъде по-добе. Верно някакси трябваше да се примиря с полицейското присъствие и образи(мразя ги до болка), но пак си е супер интересно и заплетено. Аз страшно си падам по такива филми дето ти дават храна за мозъка и се опитваш да откриеш извършителя по улики. Лудата раота!
  17. Ето това е ФИЛМЪТ. Отдавна исах да му направя тема, но не намирах достатъчно добро и подходящо резюме, за толкова добър филм. Най-оригиналното и затрогващо нещо което съм гледал последните 8 месеца. Мотива за пълната самота, отхвърлянето от обществото и начина по който споделиха световете си беше нереално красиво показано. Също и мотива, че са на крачка от цивилизацията, буквално а всъщност толква отдалечени и чужди на нея. Как геройнята си беше създала на земята, кътче подобно на луната, където по нейни думи можеш да си истински самотен. Филма е разтърсващ и нечовешки вътздействащ. Като повечето корейски филми първо се смееш до припадък, а после оставаш като втрещен. Препоръчвам го на всички.
  18. Именно това имах предвид, тая дума фенщина ше я запомня. Попадение е. Не съм казал, че е нещо лошо. А филма за мен е много стилно и добре направен, на мен много ми се понрави всичко. Английския на Гън Сок е повече от задоволителен. Явно младежта по-добре се справя, само като си спомня английския на Хьон Бин от Ким Сам Сун и ми прилошава
  19. Не ви е харесал филма, не сте разбрали много и въпреки това принца се есправил блестящо и сте очаровани. Признайте си, че дори да ви покажат една негова снимка и да я гледате 2 часа, пак ше ви се стори страхотно филмово участие. Филма е много прост
  20. Изгледах го, в общо линии е добре направен с много стил и ми хареса, макар да разгадах развръзката в самото начало. Типичната "дилема на затворника". Иначе е интересен. Още когато съмнението и обвинението започна да се прехвърля от единия на другия нещата ми се изясниха. Края е в стил българска действителност.
  21. Дълго се чудих на кой филм ми напомня и не можех да се сетя. Вчера докато за 297 път запах филмографията на Аои Миязаки си спомних. Напомня ми на този филм My link, даже сюжета е същия, като изключим, Сигурен съм, че PaJu ше го надмине с доста и по корейски ше е разтърсващо ефектен, щото японския вариант беше по-скоро ценителски и не всеки би го издържал до края.
  22. Много неща са сходни с България! А иначе за Джи Хьон не казах нищо, но то за нея се подразбира - празно няма. Тя е не просто велика, а много голяма по дефиниция. Образа й и начина, по който моралната трансформация в нея се извърши беше брилянтно изпълнено просто!
  23. Сега след като съм готов с превода му и аз ше кажамнението си! Колкото повече го гледаш толкова повече неща и детайли откриваш!. Не е филм за запълване на времето, а много силен и смислен филм с невероятно изпълнение.Hwang Jeong-Min прави нечовешки добра роля, много въздействаща и оригинална. Аз лично винаги цивря, като го гледам. Не е някакъв мазен, зализан или фалшив фил, а всичко си е на място и всичко което се казва не е случайно. Особенно със събитията последните години в България тва е филм дето да ни светне на нас българите със силна червена светлина! Да не разкажа нещо или да създам очаквания няма да конкретизирам какво имам в предвид. Препоръчвам го на всички в моя топ 5 на корейското кино е.
  24. Хареса ми филма, класическа драма, с много рев. Много красиво и нежно беше всичко, музиката беше супер подбрана, абе всичко. Много ми хареса как един и същ отрязък от цялата история се разказва първо от разказвач, после от гледната точка на всеки от участниците. Много готино малко стил Куросава като похват. Абе 8.5 от 10
  25. Филма е от това другото ниво, което още на 5 минута от филма вече си разбрал факта, че си попаднал на нещо специално. Това е от филмите, с които някой става истински голям. Може и никога нищо да не изиграе след това или да ви разочарова в 100 други филма, но винаги ще го помните в този му филм и ще буди възхищение. За сюжета и изпълнението няма какво да се обеснява, то трябва да се види. Тежка реалистична игра, направо ти се свива стомаха. Единствено баталистичната сцена, можеше да ми я спестят, но въпреки това филма е специален. Блеки, благодарско за филма.
×
×
  • Създай нов...