Jump to content

helyg

Ст. модератори
 • Content Count

  3,168
 • Joined

 • Days Won

  198

Everything posted by helyg

 1. Не, не знам, аз не намирам такива, които да ни вършат работа. Може ли линк към софт субтитрите на английски?
 2. В магазина: - Извинете, но тази банкнота е фалшива и е с много лошо качество! - Аз съм художник, аз така я виждам!
 3. Епизод 2 благодарение на @darkbreathe и
 4. Започваме качването. Епизод 1 с превод от @VesSun и
 5. Version 2/10

  326 downloads

  1 еп. - превод: VesSun 2 еп. - превод: darkbreathe 3 еп. - превод: Scarlet 4-6 еп. - превод: Kaya 7 еп. - превод: dqvol4e131 8 еп. - превод: maira 9 еп. - превод: VesSun 10 еп. - превод: dqvol4e131 За версиите: 360p-NEXT, 450p-NEXT, 720p-NEXT, 1080p-NEXT
 6. Събота съм втора смяна, от 13,30 нататък съм там, па ако минете към 17 часа, ще уцелите джакпота и половин час за кафе съм ваша.
 7. На мен, освен Мушу, много ми липсваше и песента на Кристина вътре във филма, а не накрая на финалните надписи.
 8. Днес почна втория сезон на All inclusive, та отивам в Нова плей да се забавлявам с него.
 9. @Кева честит празник! Със здраве напред! Мечтай и обичай!
 10. @seal_reinforce направо ме прокле. Вече не ми е почивен ден. Киното поне при мен се отлага. Замества се с Алея на книгата. Щанда на Книгомания на Витошка и Солунска.
 11. Go Go Squid! | Qin Ai De, Re Ai De Държава: Китай Епизоди: 41х45 мин. Година: 2019 Жанр: комедия, романтика Превод: nevi_qq Редакция: helyg Прогрес:
 12. Завършен е, тече редакция. Ще се качи след редактиране.
 13. Mulan /花木兰/ Страна: САЩ Премиера: 04 септември 2020 Времетраене: 1,55 ч. Жанр: Екшън, Приключенски, Драма Режисьор: Ники Каро Участват: Liu YiFei в ролята на Мулан Donnie Yen в ролята на командир Тонг Li Gong в ролята на Сиенниен Jet Li в ролята на императора Jason Scott Lee в ролята на Бьори Кан Yoson An в ролята на Хонгхуей Tzi Ma в ролята на Хуа Джоу и други Резюме: През 1998 година на бял свят излиза Мулан - едно от най-ярките произведения в репертоара на доайените в анимационния свят Дисни. Историята, базирана на древнокитайската поема "Баладата за Мулан", се завръща през 2020 година за нов живот със съвсем нова енергия и една великолепна игрална версия. Сюжетът на филма разказва за императора на Китай, който издава указ, че по един мъж от всяко семейство трябва да служи в армията, за да защитава страната от нашествията на севера. Тогава Хуа Мулан, най-голямата дъщеря на уважаван войн, предприема стъпки, за да заеме мястото на болния си баща. И така, още от първите кадри на Мулан ни превзема автентичната атмосфера на величествения Китай. Традиционно облекло, приказни градини, царствен дух и непренебрежими семейни закони посрещат задаващото се размирно време. Маскирана като мъж на име Хуа Джун, Мулан изучава всяка част от пътя на истинските войни и впряга цялата си вътрешна сила, за да развие потенциала си. Тя отказва да бъде просто една съвършена част от неизменните семейни и дори национални традиции, приемайки брак, предварително уговорен от баща ѝ. И решава да се бие наравно с мъжете в родината си. След изключително тежка подготовка по бойни изкуства, тренировка на духа и уменията, смелото момиче щя трябва да защити дръзкото решение, което взима, а именно - да се превъплъти в мъжки образ и да го защитава докрай. Това епично пътешествие ще превърне Мулан в легендарен войн и ще й спечели уважението на цялата нация и гордостта на баща й. Но пътят няма да е лек. А шеметното приключение, в което ще се впуснем, обещава да бъде наистина неповторимо. * Забележка: Филмът е американски, но с толкова азиатско присъствие в него заслужава тема и в нашия форум. Свали с български субтитри
 14. Епизод 16 /финал/: и Поздравления за завършения проект и благодаря за превода, @Spidernya!
 15. helyg

  2PM

  Не знам дали Чани е гледал спешъл лайва вчера, но определено е видял снимките и днес недоволства, че той отсъства на тях. Казва в Туитър, че батко им Текьон изглеждал огромен до останалите, защото него самият го няма. Трябвало баланс да има от другата страна. Милото грамадно макне. Ама прав е, ето малко доказателства за баланс. Какво ще кажете вие за баланса?
 16. helyg

  2PM

  Той по твоя заявка, аз ти казах, че дебне навсякъде и чете. Видял е, че ти е липсвал и хоп - ето го.
 17. helyg

  2PM

  Обаче идеята на предаването с този надслов е коренно различна и Текьон няма работа там, както и Чани и Джуно. Предаването се казва TYHG - Те-Янг-Хьон-Гом (нарочно кирилизирам и ще обясня). Те идва от първата сричка на Тегук, което означава Тайланд - това е Никкун. Янг идва от Янггу, където служиха като войници Джун Кей и У Йонг. Отделно Джун Кей не спира пък да повтаря как е янг форевър (от едноименната му песен). Хьон идва от хьондже, което е "сега". Гом идва от гомушин, което обикновено е девойката, която чака любимия си войник да се уволни от армията - в случая пак е Ник, макар да не е девойка. Има традиция войникът да подарява на своята гомушин обувки, като излезе от армията. Ето защо и Джун Кей, и У Йонг рисуваха кецове за подарък на Никкун. А той си ги носи с кеф и досега - чакал ги е две години, заслужава обувки. Той посрещна Джун на излизане от армията, на посрещането на пилето бяха двамата. Тек го посреща Чани, но тъй като на него също му предстоеше да ходи войник, той не може да е гомушин и за Чан Сонг от Тек няма обувки. А Никкун принципно трябваше да служи в Тайланд, но още преди години е освободен от казарма, благодарение на тяхната лотария - изтеглил е правилното билетче. И тъй като той не е ходил и няма да ходи войник, го писаха чакащия останалите. Също така гом означава и мечка, а знаците в yazoo на Джун Кей и Никкун са съответно панда и коала - все мечки. Текьон е Ок кет - котка, няма работа при мечките, нито е служил в Янггу, нито е от Тайланд. Затова в предаването участват само тези тримата. А това с младоженците е майтап от преди три години, когато Джун Кей и Никкун ходиха в Тайланд и снимаха Experience The Real Thailand. Тогава Хотест много се шегувахме с тях, че са на меден месец и Джун Кей, нали чете всичко и пое майтапа и досега се обяснява, че двамата са невърендинг хонимун. А пилето им било детето. Докато Джун и У Йонг бяха в армията, Ник снимаше друго предаване с двете макнета, което също беше много забавно. Иначе Тек изобщо не е извън дейността на групата. Те днес правят снимкова изложба онлайн - само онлайн заради короната. Вече са качили над 200 непубликувани досега снимки. Влезте в профила на групата в Инстаграм и ги разгледайте, още качват и сигурно цял ден няма да спрат. Ще видите как Тек е присъствал на доста важни събития за всеки един от тях. Лайв включването от вчера, което беше над час, също е качено там в профила им и може да се гледа. Бяха се събрали в дома на Джун Кей. Може да видите по стените неговата колекция от изкуство, включително и лулата на Магрит, за която вече обяснявах как надсловът на картината на любимия му художник става основа за заглавието на последната му песен This is not a song.
 18. helyg

  2PM

  Айде още малко забавни моменти от първия концерт. Ето защо, когато Ник обяви, че ще прави солов албум, останалите не спряха да го бъзикат, че ще е трот.
 19. helyg

  2PM

  @felicyti , аз ти споменах оня ден за тях, ама се чувствам длъжна да допълня, че двдто с първия концерт в Сеул не е точно първия им концерт като цяло - първият на двд е. Иначе първият концерт в Сеул е два дни - 31 юли 2010 и 1 август. Но същия концерт те правят след това в Пусан, точно от Пусан са самолетчетата. Той е на 7 и 8 август 2010, също два дни. Те казват, че самолетчетата са от първия концерт, защото реално те имат един и същи плейлист на тези концерти, просто го изпълняват в различни градове - та нищо че са 4 концерта, концертът е все първи. Ето клипче от фен. А понеже неочаквано след стресовата ситуация, която са имали, все пак са събрали над 12 хиляди души в Сеул на първия концерт, те правят нещо като бис концерт на 4 и 5 септември, с които отпразнуват втората си годишнина. Тук е изненадата с Thank you от Hottest към 2PM. От този ден /5 септември/ е и ДВД-то. А ето ви и малко забавления от този концерт
 20. helyg

  2PM

  Изобщо не липсва Текьон - активен е всеки ден и всеки ден ни разплаква с отговорите си в 30-дневното предизвикателство. А в 2РМ-ското предизвикателство също имаше участие. За всеки от тях имаше задачка за един ден да отговаря. Започнаха по възраст от най-големия към най-малкия, затова на Текьон се падна третия ден, ето поста му Неговата задача беше да каже какво пише най-често всеки от останалите в чата им - личния им чат. И той направо ни изнесе целия им разговор тогава нарязан на картинки. Обичаме го този човек! Иначе верно си има и работата си - започнаха снимките на новата му драма. Но това не му пречеше всеки ден да е с нас и да ни проверява ние какво правим/пишем. Честита 12-годишнина на 2РМ. Тези момчета са заедно от 15 години, като първите три са им били тренировъчни. Желая им това приятелство да продължава безкрайно, музата винаги да е с тях и да пишат още нови и хубави песни. Чакаме завръщането им всички шестима заедно!
×
×
 • Create New...