Jump to content

helyg

Ст. модератори
 • Content Count

  2,907
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  196

helyg last won the day on July 7

helyg had the most liked content!

Community Reputation

4,615 мочи

About helyg

 • Rank
  Небесен император
 • Birthday May 19

Profile Information

 • Пол
  Female
 • Местожителство
  София

Recent Profile Visitors

4,007 profile views
 1. Епизоди 17-18: Тук и Тук
 2. Епизоди 15-16: Тук и Тук
 3. Епизоди 13-14: Тук и Тук
 4. Знам какво е косплей, аз за героите питах дали знаеш от какво са. Не че ще се кандидатирам, ама да знам какво се търси, след като са го лепнали върху мангата при нас.
 5. Находка в книжарницата. Може тука да има повече ефект. @debil4e, я разясни терминологията да знаем какво се търси в обявата.
 6. Ей така съм за Су Дзин аз! Тъй й се пада. Йе Хуа да живей! Оправен мъж. На всяка от нас по един такъв!
 7. Аааа, бандюгата беше много готин. Алфред никога не е влизал у багажника на батмобила.
 8. Разбрах въпроса ти. Нека го кажем така - ако превежда, за да печели, трябва да плати на автора за правата, после си превежда, издава, разпространява, хората купуват и т.н. В некомерсиалния смисъл се нарича фен превод и мрежата е пълна с такива. За тях никой не плаща права на автора. Преводът принадлежи на лицето, което го е правило. Ако някой издател реши да го ползва, той трябва да плати правата на автора и хонорар на преводача. Ако реши да издава същото, но не харесва този превод, защото е аматьорски, просто наема нов преводач, който го превежда отначало. Моментът с безплатното разпространение е малко щекотлив, защото хем не се печели от разпространението, хем се нанасят пропуснати ползи, ако това нещо предстои или е издавано и реално би могло да има съдебен спор. Но като цяло фен преводи на книги се правят много и далеч невинаги от оригиналния език. В болшинството от случаите - от английски или руски.
 9. Ей, това е идейно, така ще се освободи апартамент и за мене.
 10. Намерила съм ти котарак, почти е обезпаразитен вече. Докато приключим с ваксините му, действай за апартамента.
 11. Аз не съм върл противник на стрийт арт-а, когато е направен където е нужно и красиво. Ето двете крайности. По инициатива на ЧЕЗ група деца освежиха ел.табла в София, като предварително бяха избрани чрез конкурс и всичко е легално направено. Второто е паметникът "Майка България" в Плевен преди няколко месеца. Щяха да наемат фирма, която да го почиства, не съм следила за резултатите. И на трето място да припомня мемориала в Хирошима, украсен от наши сънародници, за чието оправдание казаха, че никой не ги бил предупредил, че в Япония обществото е много чувствително към драскането на публични места и действат много тежки закони и разпоредби. Нищо кой знае какво не било станало, били обиждани българите, че били прости, а то просто не били предупредени хорицата.
 12. Ееее, нема да се поправя. Официално подадена информация на такъв афиш се оставя с грешките на автора.
 13. Аааа, молим, не върху хАртията, върху металния капак на кутията, в която я пъхат. Ако беше само до хартия, следващия, дето влезе вътре, ще ползва признанието й за по-полезна цел. А ся отварят работа на чистачките да търкат перманентен маркер със спирт и други препарати.
 14. Имената си ги знаят. И органите си във всички книжовни и разговорни форми. Па за рисунките и анатом би им завидил.
×
×
 • Create New...