Jump to content

magic

Потребители
  • Мнения

    1736
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    3

Всичко публикувано от magic

  1. Тийзър на бъдещите сериали на канал 3, както и на някои настоящи.
  2. При мен се отваря. Почакай малко, може би ти трябва малко повече време за да се зареди. Но серията си е достъпна. NB: За сваляне използвай бутона само с download (белия)!
  3. поясненията към серията: Крун Теп, индустриален парк, Chui Chai Prahm и танцът "Рам Чунчай Бенджакай". ТАНЦЪТ НА ГРОЗНОТО МОМИЧЕ / Ram Kaew Na Ma Взето е от сериала Kaew Na Mah (แก้วหน้าม้า), излъчен от канал 5 през 2004 г., който е римейк на по-стар. още фотоси от него: В него се разказва историята на едно момиче, което е ужасно грозно. Тя се влюбва в един принц, но той я ненавижда и опитва всичко възможно за да се отърве от нея. В отчаянието си, той и баща му решават да я “пратят за зелен хайвер” като й дават неосъществима задача. Но момичето, освен че разбира истината, се връща истинска красавица, но за да получи истинската любов на принца, а не обожанието на външността й, тя все още прикрива истинското си преображение.
  4. към сериала Chasing love to the end of the world CHUI CHAI BRAHM Chui Chai Prahm е класически тайландски дворцов танц, който се изпълнява като въвеждаща партия, която има за цел да покаже уравновесените движения на един млад свещеник-брамин, който е превъплащение на бог Нараяна, и представлява една от най-популярните сцени от епоса Рамакиен (Ramakien). Рамакиен е тайският вариант на класическия древноиндийски епос Рамаяна. Той разказва историята на цар Рама, който прави поход с армията си, в опит да си върне отвлечената булка Сита. В тази конкретна сцена, където се извършва танцът Chui Chai Prahm, Ганеша се опитва да спре Парашурама (аватара на Вишну), който отивал да посети родителите му Шива и Ума, които по това време спели. Ганеша и Парашурама се сбили, като Ганеша загубил единия от бивни си. Когато Ума разбрала за случилото се, толкова се ядосала, че проклела Парашурама. Желаейки да прекъсне проклятието, Парашурама започнал да се моли на Нараяна, който се превърнал в млад свещеник-брамин за да танцува пред Ума. Умилостивена от танца му, тя разсеяла проклятието, както той я помолил. Този танц, който Нараяна изпълва пред Ума, е известен като Chui Chai Prahm или Чуй Чаят на брамина. Самото словосъчетание "Chui chai" означава "трансформация", докато "Prham" означава "брамин". Така този танц показва превръщането на божеството в младия брамин, който бил толкова красив, че успял да накара богинята да прости на човека, който наранил сина й. видео с танца: източници:
  5. към сериала Chasing love to the end of the world ИНДУСТРИАЛЕН ПАРК (INDUSTRIAL ESTATE) Индустриална зона или също така - индустриален парк (от английското: industrial park, подобно на бизнес парка) e област, районирана и планирана с цел индустриално развитие. В Хонконг, индустриалните зони са известни като индустриални недвижими имоти, във Великобритания като малки индустриални зони, които съдържат множество части, всяка развита в същия стил, известни като търговски недвижими имоти. Индустриалният парк може да се разглежда и като по-солидна форма на бизнес парка или офис парка, където, за разлика от него, има само офиси и се развива лека индустрия. източници: Орган за Индустриалните недвижими имоти в Тайланд (I-EA-T, Thai: การ นิคมอุตสาหกรรม แห่ง ประเทศไทย) е държавно предприятие, намиращо се под контрола на Министерството на промишлеността на Тайланд. Той е създаден по силата на декларация No.339 на Революционния съвет през 1972 г. Отговорностите на органа са свързани основно със създаването и организирането на индустриални имоти, групирането на промишлени съоръжения по синергичен начин (действащи съвместно). Органът също така носи отговорност за децентрализацията на промишлената дейност от столицата към отдалечените провинции на Тайланд. Той се занимава активно в сферата на проблемите на околната среда, безопасността на работното място, използването на земята, застраховките, вноса и износа и техния мениджмънт и промотиране, както и за развитието на инфраструктурата, обвързана с производството като: водоснабдяване, електроразпределителна мрежа, телефонни мрежи, магазини, жилищни райони и пътища. Органът в момента оперира с 12 индустриални имота и съвместно управлява 26 от общо 38-те индустриални имота в Тайланд и се намира в Банкок. източници:
  6. Всъщност, Нантака е доста уверено в себе си момиче, което си знае цената и си има изискванията за това. От малка е свикнала, че е красива и успешна, развила е в себе си женственото, за разлика от Рутайнак. В това двете се отличават и по националност. Тайландките много държат да изглеждат модно и направено. Не знам защо, но съдейки по корейските сериали, подчертавам сериали, жените им сякаш не се вълнуват да изглеждат красиво. Гримирани са само певиците в клиповете си. В сериалите не стават за нищо. Имат само около 5 изключения и цялото внимание е към мъжете - винаги супер елегантни, интересни, модерни и готини. Нантака веднага привлече вниманието на Лин Лан Съ не само с хубавата си външност, но и с целия си направен вид /прическа, дрехи, украшения/ и умението си да флиртува. Това тайландките го умеят. Рутайнак, както се разбира пък от нейната музикална тема, си има свой начин да постигне това и действително с Лин Лан Съ ще успее. Но в Хонконг не малко хора казаха, че я намират за интересна, че и красива, за разлика от успехите й в тази област в Тайланд.
  7. Дани (First Parada Chutchavalchotikul) ми грабна сърцето от пръв поглед! Много е талантлив и е от новичките попълнения на отбора на thaiTV3. Ще го има и в новият им календар за 2015 година. Както и да е, той е и певец и си има страничка у нас. Главната си има цел и това е, което я движи! Тя е хитричка и е явно типична китайка с нейните вечни разсъждения наум, кроежи на планове, достигане на недостижими на пръв поглед цели (fighting). Същото го виждам и в Boss & Me. Уж се мисли за глупавичка и всички за такава я вземат, а всъщност, е доста пресметлива, ако се замислиш. Та, за главната героиня - Рутайнак това е много характерно. Самата тя за себе си казваше, че е "като хамелеоните, навсякъде се приспособява". За разлика от Нантака, Рутайнак А се привърза към Лин Лан Съ, както и към Джонгсин, защото постоянно общуваше с тях, а и видя, че не са толкова "зли" с нея. Дори, доста си позволява, като имаш предвид кои са и какво се говори за тях. Не знам във втора серия ли беше или в 3, но като му каза "кръвожаден мафиот", той едва се сдържа , но сякаш проявява "необяснима слабост" към нея. Мисля, че и за двамата, както и за Карлос Тапия, това поведение на "безстрашие" е забавно. Все пак всички ги е страх от тях и може би това ги отпуска някакси. NB: Не е към темата, но сте прави, че има голям ефект, когато се дискутира по темата! Това много стимулира преовдача към превод. И аз не вярвах, като гледах как рускините, когато искат някой превод по-бързо да приключи, го коментират непрекъснато и превода свършваше светкавично. Не е за вярване, но го изпитах на свой гръб! Търпение, днес много искам да завърша редакцията на Chasing love to the end of the world, защото е важно за мен, преводачите в раздела ни да се увеличат, и скоро да ви зарадвам с новите серии на двата сериала, които ще движа успоредно засега.
  8. Two Worlds of Love / Phope Rak Година: 2014 г. Държава: Тайланд Жанр: романс, мистерия Епизоди: Участват: Mark Prin като лейтенант Yieh Bella Vanita като Natrin / Nam Johnny Anfone като шеф на полицията Songkram Prang Kannarun като лейтенант Nin Nat Thephussadin Na Ayutthaya като Phatoh / Toh Pear Pitchapa Phanthumchinda като Nadao Man Patthanapol Minthakin като призрак Резюме: Намрин е богато и своенравно момиче, което се готви да се омъжи за Поптон. Връщайки се от проба на сватбената рокля, след гонка на пътя, попада в инцидент, в който и двамата шофьори умират. Ио, полицай, който е на мястото на инцидента, среща духа на Намрин, но момичето отказва да повярва в смъртта си. Намрин започва да го преследва, като вярва, че само той ще ѝ помогне. Зараждащи се чувства, завръщане на бившата на Ио, тъмното минало на годеника на Нам... Героинята ще се сблъска с много трудности по пътя към предишния живот... WIKI ON-LINE С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ ГАЛЕРИЯ
  9. Flame of Chimplee / Plerng Chimplee Година: 2014 г. Държава: Тайланд Жанр: романс Епизоди: 15 Участват: Aum Atichart Chumnanon като Narnthrai Bella Vanita като Nuer Nang Eye Kamolned Ruengsri като Daoden Denkhun Ngamnet като Saengkum TengNeung Kritnagan Maneepagaphan като Tun Benjawan Artner (Bo) като Kair Fern Passakorn Polboon като Kumfai Резюме: Nuer Nang (Bella) е сладка наивна танцьорка, която е обвинена в убийството на съпругата на Nathrai (Aum) и че има връзка с брат му. Тя отива в големия град, където работи като танцьорка и се връща след 4 години отново в родното си село, за да докаже невинността си. Сериалът се занимава с въпроса дали тя ще успее да разнищи престъпленията от миналото и да си върне доброто име, както и дали ще се превърне в нещо повече от враг за Nathrai. Свали: Онлайн с английски субтитри: Тук, Тук и Тук Онлайн с руски субтитри: Тук
  10. към сериала Chasing love to the end of the world КРУН ТЕП / Krung Thep Банкок е столицата и най-гъсто населеният град на Тайланд. Той е известен в страната като Krung Thep Maha Nakhon (กรุงเทพมหานคร) или просто като Крун Теп (Krung Thep). Пълното име на столицата Банкок, който в превод означава „градът на ангелите“, e Крун Теп Маханакон Амон Ратанакосин Махинтара Ютая Махадилок Поп Ноппарат Ратчатани Буриром Удомратчанивет Махасатан Амон Пиман Аватан Сатит Сакататия Витсанукам Прасит (“KrungThepMahaNakhonAmonRattanakosin MahintharaAyutthayaMahadilokPhopNoppharaRatchathaniBuriromUdom RatchaniwetMahasathanAmonPhimanAwatanSathitSakkathattiyWitsanuKamprasit” ) и логично в Книгата на Гинес заема челно място с дължината си. източници:
  11. Bomb Tanin е и не играе само мафиоти. Наскоро приключи сериал, където се бори срещу престъпниците, крадящи археологически ценности. Не го преведоха, за съжаление, а чувам добри отзиви за сериала, някои твърдят, че бил и по-добър от Cubic. Повече за сериала съм писала на страницата на самия Бомб Сериалът се казва Suay Rai Sai Lub / สวยร้ายสายลับ.
  12. Дори се говори за продължение на тази "любовна история", но засега са само приказки. Докато това стане реалност, Бомб ще заснеме още един сериал за хонконгски мафиот, този път с Taew. Всъщност, той се снима в момента - Pee Roon Pram Ruk / พิรุณพร่ำรัก. "онзи мръсник с перфектната, подла усмивка и момичето, което държи затворено в дома си" и на мене ми привлече вниманието като герой, двойка и актьорска игра. Героят е Пъйин, нали? Играе се от младичкият актьор Bank Artit Tangwiboonpanit. Удължаването на физиономиите във времето, ако правилно съм те разбрала, си го обяснявам с това, че се опитват да наподобят "ефекта" на комикса в картината на действието. Похватът им не ме дразни лично, напротив, дори ми е интересен и оригинален, за случая.
  13. Ако някой не се заеме преди мен, ще бъде преведен, но след Good Morning Shanghai. А засега предлагам ОСТ-то с превод на български. Джан Хан - ОБЕЩАНИЕТО НА ВЯТЪРА Енджъл Хъ - НЕВОЛНО
  14. Доста гадничък си беше той, а тя, както по-късно ще разбере, въобще не заслужаваше това отношение. А аз ще добавя, че човек, който обича истински, никога не би постъпил така с никого.
  15. Ох, не си спомням вече, че го почнах отдавна и не съм го приключила (по понятни причини), но май мъжа й ги беше осиновил, мaй бяха на негов много добър приятел, ама не съм сигурна. Нека който по-добре си спомня да каже. Сериалът е много добър и тук Тик много добре се е справил с ролята си на лош и, естествено, не ми беше сред любимците . Както винаги играта и героите на Пу Монтри и Бой Пидсану бяха чудесни. Харесвам ги много като актьори.
  16. Уили започна снимките на нов сериал - Bundai Dao. Сериалът ще е за телевизионни репортери. Участват още: Pock Piyatida, Tono Phakin, Cherbelle Lullalin и Poiiz Chavanwit.
  17. Сериалът си е преведен изцяло на английски, при това в два варианта. А близнаците на са деца на Wadee (Ан), а на покойния й съпруг. Тя няма деца, в сериала. Друг въпрос е, че ги гледа като свои собствени.
  18. Chasing love to the end of the world ОСТ Tae Piyarat - Soot Kaup Fah Weir Sukollawat - Soot Kaup Fah Weir Sukollawat - Sleep Min Peechaya - Sleep
  19. Доста от японските са точно такива, ориентирай се натам. Просто си избираш интересна за теб тема. При тях винаги се разглеждат нещата така.
  20. Концерт на Йоске Ирие и "София квартет" В програмата : Йоске Ирие, Таки Рентаро, Волфганг Амадеус Моцарт място: Камерна зала България час: 19:00 кога: днес, 28 ноември 2014 NB: Само толкова знам за събитието. Който има интерес, мисля, че няма да съжалява.
  21. 1 епизод на китайския Full House вече и на български , благодарение на brambram, която много помогна с липсващия превод. Приятно гледане!
  22. Клипче с изпълненията му в The Star 10, който печели. Наистина е талантлив. Направи ми впечатление, че добре танцува и пее едновременно, без да се задъхва, при това пееше без съпровод. И едно клипче за семейството му.
  23. Май двамата са имали общ сериал.
×
×
  • Създай нов...