Jump to content

varnam

Екип Субтитри
  • Мнения

    128
  • Присъединил/а се

Мнения публикувано от varnam

  1. Прочетено в руски сайт:

    "Родителите му са разведени и майката го дава в актьорско училище, когато е на 4 години. От 7 годишен вече печели пари. Майка му се омъжва повторно и Миура издържа нея и втория си баща. Открива им ресторант.

    Експлоатират го от ранно детство. И той е правел това, което каже майка му и агентството. Бил е техния източник на доход. Работил до изтощение и без право да живее своя живот.

     

    Почивай в мир!

    • Sad 12
  2. mari227,  добре дошла и от мен, с малко закъснение. Много ми е драго, че се увеличаваме бабите във форума. Може да сме малко, но сме класни.

    Didri, добре дошла и не се оплаквай от Швеция, моля. След 10 години в топли места, душичката ми е зажадняла за сняг. А то за мой никакъв късмет тази зима във Варна и една снежинка не падна.

    • Харесвам 5
  3. Тук, САЩ, спешната медицинска помощ не е безплатна. Да, противозаконно е да откажат преглед, но ако не е очеизваждащо необходима спешна помощ, могат да те прегледат набързо и да те изпратят да си ходиш ако нямаш застраховка. И друго, сметките за оказана спешна помощ са доста по-високи от редовен преглед при лекар. И заради това, струва ми се от 2 години, застрахователните компании започнаха да отказват да плащат посещение в спешен кабинет, ако преценят, че е можело да се изчака лекуващия лекар да те прегледа.

    Ето един случай, който не е единствен, за съжаление.

    Линк

    Извинявам се, че доста изместихме темата, но не можах да се въздържа да не реагирам на горния пост.

  4. Как се лекуват бедните и нелегалните? Отиват в спешното, там не могат да откажат преглед. Има и безплатни клиники за хора без застраховка. Е, може да се гътнеш, докато ти дойде деня за преглед, но все пак е опция. Лекарствата дженерик са на достъпна цена. Пример, антибиотик за 10 дни ми струваше $5. Миналата година за хапчетата за кръвно платих $4,50, тази година имам застраховка и нищо не платих. Щерката взема едно лекарство, за 30 дни цената е $1500, /еквивалента му в България е 40 лева/. Застраховката го покрива, плащаме само $10. Всичко е различно, понякога и напълно необяснимо.

    • Upvote 2
  5. Преди 8 часа, seal_reinforce написа:

    То, затова и някои носят гривни с инструкция да не бъдат хоспитализирани или реанимирани, в случай на инцидент, щото после не могат да си позволят сметките.

     За американските болници, обслужване и лекарства мога книга да напиша, затова с това изречение никога няма да се съглася. Отказът от реанимиране може да се дължи на съвсем други причини, не финансови, а за отказ от болнично лечение за първи път чувам. Никоя болница не иска веднага да се плати сметката, прави се разсрочено плащане, съобразено с дохода. Иначе сметките наистина са убийствени... ако нямаш застраховка. Имаш ли, поносими са.

    За да съм по темата, познат на щерката, американец, влюбен в японската култура, ожени се за японка и замина с нея да живеят в Токио. Уж всичко наред, щастливи, роди им се момиченце и преди 2 месеца се самоуби. Последно споменал, че си загубил работата. Коментарите бяха, защо не се е върнал тук, след като не е могъл да живее повече в Япония.

    • Upvote 1
  6. Хъ, гледам някой писал в темата за превода. Казвам си, ето, сега ще ни пожелаят спорен превод, адекватни английски/руски субтритри и куп други пожелания... Пък то какво било? ;)

    E, Бързакова, при такъв голям сформиран екип, как мислиш става отказването?

    • Харесвам 1
  7. "Здравейте, пиша ви с молба за помощ.Намерих малко котенце на около месец, но нямам възможност да се грижа за него, защото съм бременна, пък и не знам как се гледа такова малко същество.От седмица мяукаше в едни храсти зад блока и никой не си направи труда да помогне на клетото същество. Беше много слабо и с ниска температура, заведохме го на ветеринар и го обезпаразитихме вътрешно и външно. Не знам какво да правя и към кого да се обърна, надявам се вие да можете да помогнете. Аз съм от Варна, ако може да се намери приемен дом поне ще е страхотно. Котето е наистина много послушно и добродушно."

     

    Ако някой се интересува, моля да ми пише на лични да дам телефон за връзка.

    Благодаря.

     

     

    6650425979dd2d68.jpg

    • Upvote 1
×
×
  • Създай нов...