Jump to content

advensve

Потребители
  • Мнения

    77
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно advensve

  • Рожден ден 02/04/1992

Contact Methods

  • Уебсайт
    https://www.facebook.com/sandrasfaces/
  • Skype
    advensve

Profile Information

  • Пол
    Female

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

advensve's Achievements

Посветен

Посветен (3/10)

8

Обществена Репутация

  1. Излишно се усложнява сюжет, който можеше да мине много по-успешно, ако онези, които се намират на една и съща страна, не се опитваха тоооолкова усилено да не разберат останалите (чужди и свои), че са на една страна. Като стигнах до тази част, просто спрях да гледам. Таях някаква надеждица да потръгне нагоре, ама... на! Язък за персонажната система. Главният просто е уникален. Вън от тази сюжетна линия, може да мине за нов Хонг Гил Донг... Жалко, наистина.
  2. Казват, четящите мъже били много секси. Принцът трябва да е Том Харди в "Лудия Макс"
  3. Не знаех, че съществуват драми с толкова нисък рейтинг. Тази драма ме вдъхнови да проверя. Ако утре падне под 1%... ще се повтори историята с 1% of Anything, където реално процентът накрая стана 0,8. Това според корейските шамани не знам как се отразява на любовния живот, но обикновено е или много добре, или много зле, общо взето 50 на 50. Според мен сериалът щеше да излезе сносен, ако го бяха комбинирали с "Bad Guy" (2001). Кеф ти лъжец, кеф ти любов. Ама с тая бабешка цензура могат да провалят и шедьовър.
  4. Нито каста, нито историята ме грабнаха по какъвто и да е начин. За втори път в една седмица - адски слабо начало на драма (пролетна умора ли ги е хванало, какво ли?). В корейските драми или си мразен в червата, или боготворен като златен идол. Средно положение - няма. Достоверност - няма. Оригиналност - ... Защо не правят драмите, както преди?
  5. Главната я помня от "I can hear your voice". Там ми хареса. Обикновено мъжете са арогантните при разпределянето на ролите, а жените - наивните, затова ми беше толкова забавно да ги гледам. И така се подмамих с този сериал... Мисля, че няма какво повече да кажа за него Затова се учудих, когато догледах четвърта серия Тъкмо си намерих един герой, който да харесам - женичката на главния, и да се окаже, че тя може да изпитва чувства! Бях измамена! Предпочитам героите да се ръководят го егоцентризъм, отколкото от любов, толкова по-достоверно е...
  6. От първи епизод - направо в действието. Кой-кой е, досещайте се сами... Надявам се нататък да се доизяснят подхвърлените хапчици информация, но за мен това беше доста слабо начало. В тия драми или само началото е интересно, или от средата нататък. Като че се настройват със зрителския интерес и техните коментари и гледаш съвсем нови похвати. Като прочетох в описанието, че е вече женена, сетих се за Е Л Джеймс и "средната възраст" - тогава жените стават много интересни - или си хващат пътя, или блакберито.
  7. Ако им бяха дали едно рамо за CGI, това щеше да е филмът на годината. 6/6 за сценария от мен. Изпитах огромно облекчение, че поне в тази версия за Годзила вниманието на зрителя не е отклонено с някоя "баща-син" или "бивши гаджета" история.
  8. Слагам финал на темата с този пост - това е целият роман. Можете да си го дръпнете в три формата или просто да го прегледате. Радвам се, че в тази тема успях да завържа едно приятелство Благодаря и на останалите, които следяха темата. Това е от мен
  9. Ужасно добър филм, който ми попадна напълно случайно в Ютуб, но за съжаление е много труден за откриване из нета с по-високо качество. На киното му липсват приказните сюжети (говоря за версията, която не е ощетена с адаптация или Дисни мозъкоизтисквачките) - онези, в които чудесата са просто част от ежедневието, а странните същества са зад ъгъла и всичко това в готически стил, шарено, но не натруфено; богато, но не разточително. Нещо подобно имаше в "Пурпурният връх" и "Приказката на приказките". Също "Той е дракон" - много добро попадение. Хората още си умират за щастливият, но справедлив край. Специално за филма бих казала, че ефектите не бяха от най-добрите, актьорският състав беше минимален, което пък позволи да се изградят характерите на главните герои (нещо, което в корейските сериали правят с литри кафета и сокчета по разни заведения, често/винаги с комерсиална цел). Децата бяха просто перфектни. Най-малкото момиченце ми е познато от някъде, но не си направих труда да проверя. В известен смисъл, логиката на децата да наказват големите ми напомни на "Матилда", където баща ѝ беше казал, че "когато някой не слуша, трябва да си понесе наказанието", вместо да каже "когато детето не слуша..." Само едно не ми стана ясно - книжката с какво беше специална? Знам с какво стана специална за тях, но преди това, преди да им я подарят, била ли е специална или те я направиха такава в подходящия момент? Може би това е един от филмите, които ще си останат с доста висящи въпроси, но да върви. Като цяло 8/10 от мен.
  10. Относно бабата-млада жена в червено - в самия каст си пише коя е тя - Докато издирвах бабата, намерих и нещо интересно за един друг от каста:
  11. Има един въпрос, който старателно се избягва, но пък е доста важен, защото беше намекнато за него в четвърти епизод.
  12. Необичайно (поне за мен) времетраене на първи епизод. Май след Scarlet Heart са решили да дават екстра в първите епизоди. Дано по тая причина не орежат следващия, не знам подробности. Като излезе превода утре ще разбера повече, но като първо впечатление - не беше зле. Стискам палци! Обичам този тип истории, дано не я оплескат
  13. Защо Мин Хо изглежда толкова нещастен? Защото е последен? Защото е там против волята си? Защото са му платили най-малко? (според мен, всички там са против волята си) >>Силата на парите е най-могъщото нещо във Вселената. Видя ли сега, Скайуокър!? :D
  14. Китайците обожавали приказките (думи на техен сънародник). Явно затова правят филми, в които само 10% има логика и разяснения. Не че педантично изисквам да ми се обяснява всичко като на малко дете, но... има големи дупки в сюжета и необясними, дори абсурдни способности на героите. Нямам нищо против главния да стреля светкавици, но ми се щеше да има повече слабости, отколкото способности. Е, не мога да изискам това от богове, нали? Макар че,... къде всъщност са боговете? Това да не е някаква метафора за "надарени кунг-фу майстори с редки дарби и перфектен гардероб"? Няма да засягам емоционалната натовареност и посланията, защото това чисто и просто е приказка, а както е казал Проп, те са си безчувствени. Главният герой (в приказките) реже глави на змейове безчувствено и после взима девицата/принцеса също толкова безчувствено, като че е нещо логично. Ами ако тя не иска? Ако той обича друга? Къде е драмата? Затова гледам на филма като на приказка и смятам, че е на ниво в тази си светлина. Може би щеше да е добре да вмъкнат и един говорител, та да ми начешат крастата за обяснения, ама айде... Мащаб - Разноцветност - Китай
×
×
  • Създай нов...