Jump to content

Grim

Потребители
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

About Grim

Contact Methods

 • Уебсайт
  http://winterchill.blogspot.com/

Profile Information

 • Пол
  Male
 • Местожителство
  Кърджали

Recent Profile Visitors

804 profile views

Grim's Achievements

Млад герой

Млад герой (2/10)

1

Reputation

 1. За жалост не разбирам руски, така че ще очаквам ъпдейти относно прогреса със субтитрите. Благодаря!!
 2. Много, много, готин филм! Изключително много ми хареса актьорската игра, а пък и много се забавлявах с това как Санджуро разиграва и двете банди фермери, които дори и малко не се докосват до естеството на класата на самураите. Един от най-добрите филми самурайски филми, които съм гледал!
 3. Glory Road (2006) - история за това как афроамериканците започват да играят в баскетбола. Определено доста готин филм!
 4. Не ме грабна веднага, но определено книгата беше прекрасна!
 5. 秋本 Akimoto (true autumn) 明 Akira (bright) Акимото ми звучи повече от прекрасно!!!
 6. Дали още се поддържа тази тема? Ако да - facebook.com/dimitarxivanov Пуу, измъчих се с този url таг
 7. Здрасти Шиноби, с удоволствие бих разцъкал Shogun с теб, но я изтрих :D Видео картата ми не е достатъчно силна да подкара най-важната част от играта, а именно - контрола над битките, и след време ми омръзна. Може пак да се зарибя по някое време :D

 8. Много ви благодаря за прекрасната тема, момичета! За миг и аз се пренесох в Япония и се разхождах с вас Няма как да скрия факта, че ви завиждам благородно за дето сте успели да посетите Япония - мечта ми е един ден и аз да го направя. Прекрасно написана тема, в началото дори очите ми се насълзиха от щастие, колкото и глупаво да звучи Благодаря ви!
 9. Harakiri / Seppuku / Харакири IMDB Режисьор - Masaki Kobayashi Държава - Япония Година - 1962 Жанр - Драма Времетраене - 135 минути Музика - Tōru Takemitsu Участват: Tatsuya Nakadai - Hanshiro Tsugumo Akira Ishihama - Motome Chijiiwa Shima Iwashita - Miho Tsugumo Tetsurô Tanba - Hikokuro Omodaka Masao Mishima - Tango Inaba Ichirô Nakatani - Hayato Yazaki Kei Satô - Masakazu Yoshio Inaba - Jinai Chijiiwa Yoshirô Aoki - Umenosuke Kawabe Резюме: Възрастен ронин пристига в дома на влиятелен даймио с молбата да му бъде предоставено място, където той може да извърши самоубийствен ритуал. Когато ронинът, обаче, разбира историята на друг самурай със същата молба, настъпва пълен обрат в плановете на домакина. Награди: Филмът получава специалната награда на журито на фестивала в Кан през 1963 година. Линк за сваляне на филма с български субтитри: Линк за сваляне на филма с английски субтитри: Свали с БГ субтитри: DVD-R Допълнителна информация: Съществува римейк на филма на 3D от 2011, носещ името Hara-Kiri: Death of a Samurai. Римейкът е направен от продуцентите на 13 Убийци. Личен коментар: Поредният прекрасен японски филм, дори се чувствам глупаво, че отлагах гледането му толкова дълго. Филмът ни разказва историята на самураите, които са били застигнати от най-големия си кошмар - а именно, да претърпят ронин. Когато упадакът на човешката личност се срещне със суровия морален код на самураите, в съзнанието на човек сякаш се отваря дълбока бездна между това, което е, и това, което се очаква да бъде. На няколко пъти се сетих за цитати от Хагакуре докато гледах филма и осъзнавам, че Цунетомо Ямамото (автор на Хагакуре) перфектно е осъзнавал какво ще започне да се случва с шогуната и подчинените му по мирно време. От друга страна, според филма, се вижда как дори нещата, заемащи пиедестал, блестящи над всичко останало и толкова ценени, биват опетнявани от страхливата егоцентрична личност на човека. Но, стига съм говорил, ще ви оставя сами да се насладите на филма и да правите изводите си.
 10. Благодаря за снимките, които си пуснала, Dark! Мен ме грабнаха още с първата им песен, която чух, и като видях, че тук няма тема за тях, реших миг по-скоро да споделя с другарче Rin' също са много приятни, но уви, не мога да си намеря тяхна музика
×
×
 • Create New...