Jump to content

Grim

Потребители
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 тофу

About Grim

 • Rank
  Млад герой
 • Birthday 07/02/1991

Contact Methods

 • Уебсайт
  http://winterchill.blogspot.com/

Profile Information

 • Пол
  Male
 • Местожителство
  Кърджали

Recent Profile Visitors

611 profile views
 1. За жалост не разбирам руски, така че ще очаквам ъпдейти относно прогреса със субтитрите. Благодаря!!
 2. Много, много, готин филм! Изключително много ми хареса актьорската игра, а пък и много се забавлявах с това как Санджуро разиграва и двете банди фермери, които дори и малко не се докосват до естеството на класата на самураите. Един от най-добрите филми самурайски филми, които съм гледал!
 3. Glory Road (2006) - история за това как афроамериканците започват да играят в баскетбола. Определено доста готин филм!
 4. Не ме грабна веднага, но определено книгата беше прекрасна!
 5. 秋本 Akimoto (true autumn) 明 Akira (bright) Акимото ми звучи повече от прекрасно!!!
 6. Дали още се поддържа тази тема? Ако да - facebook.com/dimitarxivanov Пуу, измъчих се с този url таг
 7. Здрасти Шиноби, с удоволствие бих разцъкал Shogun с теб, но я изтрих :D Видео картата ми не е достатъчно силна да подкара най-важната част от играта, а именно - контрола над битките, и след време ми омръзна. Може пак да се зарибя по някое време :D

 8. Много ви благодаря за прекрасната тема, момичета! За миг и аз се пренесох в Япония и се разхождах с вас Няма как да скрия факта, че ви завиждам благородно за дето сте успели да посетите Япония - мечта ми е един ден и аз да го направя. Прекрасно написана тема, в началото дори очите ми се насълзиха от щастие, колкото и глупаво да звучи Благодаря ви!
 9. Harakiri / Seppuku / Харакири IMDB Режисьор - Masaki Kobayashi Държава - Япония Година - 1962 Жанр - Драма Времетраене - 135 минути Музика - Tōru Takemitsu Участват: Tatsuya Nakadai - Hanshiro Tsugumo Akira Ishihama - Motome Chijiiwa Shima Iwashita - Miho Tsugumo Tetsurô Tanba - Hikokuro Omodaka Masao Mishima - Tango Inaba Ichirô Nakatani - Hayato Yazaki Kei Satô - Masakazu Yoshio Inaba - Jinai Chijiiwa Yoshirô Aoki - Umenosuke Kawabe Резюме: Възрастен ронин пристига в дома на влиятелен даймио с молбата да му бъде предоставено място, където той може да извърши самоубийствен ритуал. Когато ронинът, обаче, разбира историята на друг самурай със същата молба, настъпва пълен обрат в плановете на домакина. Награди: Филмът получава специалната награда на журито на фестивала в Кан през 1963 година. Линк за сваляне на филма с български субтитри: Линк за сваляне на филма с английски субтитри: Свали с БГ субтитри: DVD-R Допълнителна информация: Съществува римейк на филма на 3D от 2011, носещ името Hara-Kiri: Death of a Samurai. Римейкът е направен от продуцентите на 13 Убийци. Личен коментар: Поредният прекрасен Японски филм, дори се чувствам глупаво, че отлагах гледането му толкова дълго. Филмът ни разказва историята на самураите, които са били застигнати от най-големия си кошмар - а именно, да претърпят ронин. Когато упадакът на човешката личност се срещне със суровия морален код на самураите, в съзнанието на човек сякаш се отваря дълбока бездна между това, което е, и това, което се очаква да бъде. На няколко пъти се сетих за цитати от Хагакуре докато гледах филма и осъзнавам, че Цунетомо Ямамото (автор на Хагакуре) перфектно е осъзнавал какво ще започне да се случва с шогуната и подчинените му по мирно време. От друга страна, според филма, се вижда как дори нещата, заемащи пиедестал, блестящи над всичко останало и толкова ценени, биват опетнявани от страхливата егоцентрична личност на човека. Но, стига съм говорил, ще ви оставя сами да се насладите на филма и да правите изводите си.
 10. Grim

  Yoshida Brothers

  Благодаря за снимките, които си пуснала, Dark! Мен ме грабнаха още с първата им песен, която чух, и като видях, че тук няма тема за тях, реших миг по-скоро да споделя с другарче Rin' също са много приятни, но уви, не мога да си намеря тяхна музика
×
×
 • Create New...