Jump to content

vikra

Потребители
  • Мнения

    73
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от vikra

  1. След изгледана последна серия възникна въпросът: Кога започва втори сезон? Тъкмо бъдещата повелителка на леда се "събуди" и сериалът взе че свърши. Някак си историята остана по средата - хубава първа част, след това 20-тина и- епизода тъпкане на едно място, 2-3 епизода се раздвижиха и ...END. Наистина, изтрепаха сума народ, но останаха още за да си доразвият сюжетната линия и по този начин можеха да се измъкнат от еднообразието, в което се бяха вкарали. Общото ми впечатление е за сериал със силно начало, слаб финал, много абсурдни ситуации (държа да отбележа, че летенето не го смятам за абсурдно) и въпреки всичко красива за окото приказка.
  2. Леко, разтоварващо сериалче, което се гледа за отрицателно време с неговите 20 мин. на серия. Не съм задълбавала в логичността и достоверността на случаите и т.н. по простата причина, че го гледах за разпускане и то с англ. субтитри (къде прочетени, къде пропуснати ). Едно нещо обаче не можа да ми убегне - аутизма на главната. Е в такова нещо не можаха да ме убедят. Дори проверих в гуглето да не би да съм в грешка за това заболяване, ама не съм. През 80% от времето на лицето на гениалната аутистка грееше една чаровна усмивка, понякога се изплезваше закачливо на ченгето и противно на заболяването беше доста обяснителна и разговорлива, и нямаше никакъв проблем да срещне погледа на другите хора...Но това ще да е заради придобитата гениалност. И не е нещо, което дразни. Просто образа, който изградиха се различава от първоначалния замисъл на сценаристите. Забавлявах се с ченгето. Милият, през цялото време се въртеше около девойчето с надеждата да му даде още някоя сламка (или по-скоро заподозрения с доказателствата) при разрешаването на случаите. Приятно гледане на тези, които са решили да му отделят време и се настройте за втори сезон, защото краят предполага такъв.
  3. vikra

    The K2 (2016)

    Има смисъл от тази сцена Лавандулке, има. Как иначе щяха да покажат татусите на Ji Chang-wook? Пък са се постарали хората да отговарят и на персонажа му. През цялото време само тях гледах.
  4. vikra

    The K2 (2016)

    Там се стремяха към чист генетичен код освен против болести и недъзи, но и за активиране на гени, които отговаряха за различни качества у човека. По този начин определяха дали си годен за дадена професия или не и изобщо как може да се развие живота ти, и къде е мястото ти в обществото. И именно чрез съпоставянето на инвалида с перфектен генетичен код от една страна, който се оказва психически лабилен и не можа да превъзмогне трагедията си, и от друга страна главният със сърдечното заболяване, който според системата беше невалиден, показаха колко е важна силата на човешкия дух и воля, силата на вярата в себе си, че ще успееш, как човек не зависи на 100 % от заложените гени. Е, разбира се, някой трябва да натисне и бутона, че си валиден. Може би затова вярвам, че хората не се раждат злодеи, а стават такива. Може би през живота на всеки един от нас му хлопва по някоя и друга дъска, и по-слабоволевите се подхлъзват и се пускат по пързалката. Извинявам се за отклонението от темата и, че засегнах филм, който дори не е корейски. Не я харесваме, затова я плюеме и обсъждаме.
  5. vikra

    The K2 (2016)

    Темата наистина е интересна и обширна, и винаги ме подсеща за филма "Гатака", който за мен е уникален и е в синхрон с мислите ми по темата.
  6. vikra

    The K2 (2016)

    Любовта и омразата са две страни на една и съща монета, и хората не се раждат злодеи - те стават такива поради редица причини. Затова предположих някои моменти от миналото на кандидат наемателите на Синята къща, което би внесло малко яснота защо чеболката е такава безсърдечна кучка за да разбера действията, мислите и страховете й, а не да я оправдавам. Защото за мен тя е много по-интересен, по-плътен и многослоен образ от политика и дъщеря му. За Kim Je-ha не казвам нищо, защото все още ми е малко "равен". И имайки в предвид, че са излъчени едва два епизода ще изчакам да видя как сценаристите ще развият нейния образ и дали това, което съм видяла в кристалната топка ще съвпадне с техните идеи, или в кълбото ми е било пълна мъгла.
  7. vikra

    The K2 (2016)

    Стотак, радвам се, че те развеселих с моето виждане за персонажа на Госпожата.
  8. vikra

    The K2 (2016)

    За втори епизод се постарах да не обръщам толкова внимание на субтитрите, а повече на актьорската игра и серията като цяло. Възхитена съм от начина, по който са заснети бойните сцени. Режисьора е вдигнал доста летвата за екшън сериал като се е постарал да достигне нивото на екшън филм с добри ефекти. Актьорите са изразителни и убедителни. По начало загледах сериала заради Ji Chang-wook, но и останалите от каста заслужават внимание. Постепенно се изяснява връзката между героите. Заинтригува ме образа на жената на кандидат президента. Надявам се да разкрият повече от миналото им за да мога поне мъничко да ги разбера. Очаквам следващите серии.
  9. vikra

    The K2 (2016)

    Бях в очакване на този сериал с надеждата да е по-различен от The Whirlwind Girl 2 и съм изключително доволна, че на първо четене нямат нищо общо. Изключително динамичен първи епизод и сериозна заявка за качествен съвременен интригуващ сериал. Чаровникът Ji Chang Wook раздаваше правосъдие неуморно, просто е радост за очите. Надявам се в следващите епизоди момчето да има повече реплики, да разгърне потенциала си и да покаже не само бойни умения, но и качествена актьорска игра за да не плакнем само очи, а истински да се насладим на сериала. Разбира се много е рано за оценка, но
  10. Ария, добро характеризиране на героите. Да не си служител на някой психодиспансер? За коментарите си абсолютно права - радват душата. Често ми се случва да спра да следя някой сериал, но да продължавам да следя темата. Последната сцена от 9-ти епизод ми възбуди любопитството. Какво ще е държанието на главната Оставам на клончето да се наслаждавам на играта на Joon Ki и Ha Neul. Признавам си играта на Kang Ha Neul в Empire of Lust ми харесва мнооого повече, но и героят му там е абсолютна противоположност на 8-мия принц.
  11. Потърсих уеб-новелата за да разбера как ще се развият събитията (чакането е изнервящо) и намерих няколко глави, ама на корейски. Казах си: С моя корейски, нуна, опа, няма да се справя. Ще пробвам с гуугъл преводачката, може и да вържа нещо. Еее... няма такъв превод. Но това, което ми направи впечатление, е че рисунките са отразени в драмата до момента и е напълно възможно да следват тази линия и за напред. Една от тях е и "скандалната", с разголените рамене. А относно драмичката - психически се подготвям за сплетни, интриги и заговори на ниво висш пилотаж и за ред сълзи-ред сополи. Ще ме изненадат ако закачливата линия продължи още епизоди, въпреки че много бих искала.
  12. При мен нямаше проблем със свалянето. Това е линка, който ползвах . Английските са пълни. Ако не успееш да го свалиш и гледаш - не съжалявай.
  13. Ако търсиш нещо хубаво за гледане се насочи към друг сериал. Този е само за убиване на времето, когато сивото ти вещество трябва да си отпочине и ти трябва нещо за фон. Всъщност, както съм писала в предния ми пост "забавно и разпускащо" без да търсиш невероятна актьорска игра, сюжет и режисура. За себе си го оприличих като пародия и с тази нагласа успях да го изгледам до край.
  14. Този е от сериалите, за които ще кажеш "Oh, so cute". И наистина е сладникаво, наивно, на много моменти пародийно, но забавно и разпускащо. Издразни ме последната серия. През 3/4-ти от нея действието се развива така, сякаш ще има още 2-3 серии и в следващия момент - епилооог. Направо я смъцафръцаха. Сякаш докато са я снимали задъхан вестоносец се е появил на снимачната площадка да им съобщи, че са им орязали бюджета и с тази серия приключват сериала.
  15. Kiddo, до същия извод стигнах и аз след размисъл на тема:" Как корейците ще стигнат до хепи енд". За мен това е единствената причина този призрак да е толкова "жив". Дори разгледах отгоре-отгоре и webtoon-а (основно последните глави ако са те, разбира се) за да видя дали съм на прав път, но там нищо такова не се споменава, а по-скоро Хьон Джи-то зачезва за да тренира бойни изкувства и да стане по-силна Е, сериалчето става за разтоварване след напрегнат работен ден.
  16. Интересен 5-ти епизод, който хвърля светлина върху недомислиците в живота на главния герой. Протривам ръце за следващия епизод. Превюто му беше доста зарибяващо.
  17. Лимитът ми за този сериал се оказа само четири серии. В общи линии група осмокласници (поне толкова им давам), предвождани от бате им Хийлърчо, са си спретнали клубче по бойни изкуства. Разбира се това е само рамката. Очертават се разни геометрични фигури къде с тъпи, къде с по-остри ъгли, малко драма и малко спаринг (имам чувството, че главната актриса не се е занимавала с бойни изкуства преди този сериал). Това, което ме отказа да го гледам е прекалената наивност от страна на героите и слабата актьорска игра. Дори и Ji Chang Wook бледнее тук.
  18. Като начало интересни три серии с доста неизвестни, които задържат вниманието. Сюжета е по-нестандартен, което дава надежда за сериала. Чакам следващата серия да видя какво ще ни поднесе.
  19. vikra

    Doctors (2016)

    Ех, и първата целувка тип страстоубийка я видяхме. И докато пиша това ми проблясва Ботевия Хаджи Димитър и самодивите "трета го в уста целуне бърже - и той я гледа, - мила, зесмена!." Не ме убивайте за сравнението, но това е първата асоциация, която се роди в главата ми. Невинност и свенливост от ...кой век беше? Е, аз мисля да си затворя очите за тази изненадваща за единия и плаха за другия целувка. Ще видим в следващите серии дали ще разчупят стереотипа, макар че не очаквам много от ПШХ. Сиера, не вярвам професорчето да има ревматизъм. Виж какъв танц под дъжда й спретна.
  20. Откакто изпи елексира за паметта (впрочем искам и аз такъв) и прочете книгата за проклятието. Ето с тази книга момчето ни се изучи. Пък и нали казват, че с какъвто се събереш, такъв ставаш. Затова няма да се очудя, ако в оставащите серии му лепнат сили като на принцесата, че да размята охраната на вещицата само с един поглед. Не, това не е толкова по корейски. Трябва да има ред сълзи, ред сополи през втората половина на сериала. Това ме подсеща, че Мммм, много се замислих върху сериала за разлика от тези, които го правят. Иначе нямаше да се налага да превъртаме.
  21. Тъкмо си мислех, че ще гледам последния епизод на приказката, а то се оказа, че има продължение. Всъщност, спрямо сериала е логично. Останаха три свещи да се запалят. Въпросът е с какво ще го запълнят. Много се разводни този сериал. Сценаристите не знаят ли, че и приказките имат край, и колкото повече протакаш и разтягаш локуми, толкова повече губиш вниманието на зрителя.
  22. Tennousei, хубаво е да разбера, че само една малка част от феновете на Yoochun са тези, които са напуснали кораба. Казват, че те са го направили заради неморалното му поведение, но това поведение не е от вчера и със сигурност знаят предпочитанията му за заведения, които да посещава. Затова ми се вижда някак нагласена реакцията им в този момент. Дали съм права ще видим като се разплете случая. С това спирам да коментирам клюкината за Yoochun, като тайничко се надявам да не се е сбъркал толкова, че да е станал сериен изнасилвач (все пак първото обвинение отпадна). И тъй като съм в страницата на JYJ се обръщам към феновете на Junsu. Знаете ли от къде мога да сваля или да гледам онлайн мюзикъла "Death Note" с негово участие. Соловите му албуми не ме впечатляват толкова, но съм голям почитател на мюзикълите му. Невероятен талант е.
  23. Така се случи, че в един и същи ден прочетох клюкината за Yoochun и след това изгледах Inside man. Е, след филма незнаех какво точно да мисля по темата - дали наистина нашето момче го обхваща нагона само като влезе в тоалетната/банята (дори и в собственото си жилище) и е способен на всичко, дали е попаднал на златотърсачки, каквито явно в Корея с лопата да ги ринеш или използвайки това, че си го е развял някъде други се опитват да заглушат по-сериозен скандал. Надявам се скоро да се разбере истината и ако е виновен естествено да си понесе последствията. В случая се издразних много на фенклуба им. След като са такива фенове, че и клуб са си спретнали, защо толкова бързо се отвърнаха от Yoochun без да е доказана неговата вина. Не следва ли да го подкрепят до последно и ако се докаже обвинението тогава да го анатемосат. Що за фенове са? Със сигурност обаче, ако всичко се окаже въздух под налягане ще започнат да пишат, че още от началото са знаели и т.н. и т.н. Всъщност, колкото повече научавам за корейците, толкова повече се убеждавам, че има нещо сбъркано в тях и тяхната фенщина. Е, може пък моето мислене да е сбъркано, но повече ми допада да е тяхното.
  24. Ямииии.......на това се казва строг хранителен режим
  25. Трябваше да изгледам 17 епизода за да установя, че нашата мома е по-гъвкава и от котка.
×
×
  • Създай нов...