Jump to content

dolly1111

Потребители
  • Мнения

    34
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно dolly1111

  • Рожден ден 06/09/1970

Profile Information

  • Пол
    Female
  • Местожителство
    София

Последни посетители

428 профилни разглеждания

dolly1111's Achievements

Млад герой

Млад герой (2/10)

0

Обществена Репутация

  1. Гледах филма, в началото имаше двама и накрая имаше много бели на някакво тържество. Ти кой си от всичките?
  2. За днес съм дала заявка да се освободи телевизора в нужното време)) ще гледам))
  3. Нико, чаках в 21:55 филма, но съвсем други неща почнаха... Да не би днес - петък да го няма?
  4. Сигурно са имали предвид, че по дисциплинираност на каране, сме точно при италианците, за това са ни обединили))) Хората коли произвеждат, важни са потребителите))) Подобна случка помня от преди малко повече от 15 години, когато влезнах в Лувъра и на картата на Европа между България и Турция нямаше отбелязана никаква граница! /България вообще не фигурираше като надпис, а Турция беше до Дунав/! Само София беше маркирана случайно......))))) Надявам се, че вече като сме в ЕС, може и да са разбрали за БГ и да са се корегирали)))
  5. Eeeeeeeeeeeee жалко, тъкмо си мислех, че ще има с кой да си пием често кафето в Пусан...... Окончателно ли си го решила?
  6. Четох много внимателно статията на Parab "Насоки при екскурзия до Корея" и ми хрумна ако искате, че може да направим едно събиране в Кьонгджу, но трябва да е с преспиване /има предложение за много приличен хостел/. А има и много какво да се гледа. http://www.easternspirit.org/forum/index.php?showtopic=5848 А по средата на скоростния влак Сеул - Пусан, в Daejeon, видях че се намира Националния научен музей /Предполагам, че ще е интересно, като се има предвид колко е напред Корея с иновационните технологии/ и планетариум http://russian.visitkorea.or.kr/rus/SI/SI_RU_3_1_1_1_1.jsp?cid=336378, както и някакви горящи лечебни извори и езеро, но то е по-отдалечено... Подхвърлям само идеи))
  7. Като уточним мястото на срещата и аз ще кажа на още 2 мами в Корея, с които се свързах по българския сайт за мами и ги разпитвах за детските градини. Като нищо да се окаже една от тях да е и тази, с която Niko мисли да говори)). И пак предлагам, да го изнесем в отделна тема, тогава и студенти, които учат там могат да дойдат и други, които могат да се случат на екскурзия в това време. Аз от сега казвам само, че 27 май - неделя, няма да мога, но и се надявам по-рано да се запознаем)). Имаме си 2 хубави празника - Цветница, Великден, може и тогава да го измислим ))) Меся козунаци принципно, но не мога да ги изпека на котлон, за съжаление....))) ще импровизираме нещо)))
  8. Има много интересни теми тук в този сайт и продължавам да ги чета с удоволствие. Когато имаш време погледни темата "Азия и ние". С жената която разказва от сега мога да кажа, че сме от една кръвна група - впечатлили са ни едни и същи неща по един и същи начин, но аз не мога да ги преразкажа така хубаво.))) Р.Р. Виж си личните съобщения))
  9. Когато аз дойда в Корея "стажът ми" там, ще е точно колкото твоят))) Създадох си впечатленията, защото имах възможността много да хойкам наляво-надясно, докато мъжът ми беше на работа през седмицата, а в почивните дни го чаках с готова програма, какво искам още да видя. Мислех, че миналогодишният ми престой ще е вероятно последния толкова дълъг /около месец/ и го давах на бързи обороти - да видя възможно повече, и повече. Мъжът ми вече около 20 години го канят да изнася лекции, в различни университети, а и института му сътрудничи с корейски и има много широк поглед за живота в Корея, но не ми е предавал информация назидателно, а само ако попаднем в ситуация. За него това е перфектната страна, в която е влюбен! Иначе знае, че съм оправна и ме беше оставил да си създам собствени впечатления. Когато му разказах за темата която повдигнах тук, само се усмихна и каза, че с нетърпение очаква да му споделя дискусията))) Та и на мен много неща са ми непознати. Имах щастието да контактувам повече с обикновени корейци /оставям на страна колегите на мъжа ми/ чрез руски студенти, с които се запознах в университета, но по-скоро нещата които разбрах бяха за история, забележителности, култура... но не и култура на поведение. Сега чак се замислих, че това е нещо, което много ми липсва като информация, защото ако искаш да общуваш с тези хора /както и ти си забелязала - много чисти душевно/, просто ми се иска да не направя нещо, с което да ги обидя.))) Kory, ще продължаваме да си разказваме и ще се учим)) Р.Р. И за двамата с мъжа ми това ни е втори брак, така че пазим брака си.... няма смисъл вече аз да пазя мъжа си, той сам се пази и не създава ситуации за скандали)))
  10. Kory, благодаря ти. Четох за вежливата форма на обръщение, но не знаех такива подробности))) Ще го имам предвид))) Niko, сподели и ти нещо по въпроса, моля, че иначе без да искаме можем да те изложим пред жена ти.)) Р.Р. Това с предупреждението по телефона сме го отработили и ние. Все пак, интелигентни хора на възраст, да си разваляме семейството за един телефонен разговор......)))) Вече на такива "бизнес-срещи" съм притръпнала и не ми прави впечатление.)))) Не съм знаела, че имам корейско търпение, до сега))))
  11. На всички симпатяги, участници в този сайт, здравейте)))

  12. Опитах се да намеря информация по въпроса: Какво НЕ ТРЯБВА да правиш в Корея, за да не обидиш кореец? Или по-точно казано: какво поведение, действие или изказ, би обидило кореец? Нищо не можах да намеря по тази тема. Някой знае ли нещо по въпроса? Мисля, че е съществено и важно. Примерно, ако кореец направи вежливия жест с подаването, когато дясната ръка придържа лявата... в България няма да го разберат и този жест може и да му изкара боя някъде, без вообще да му е ясно защо.
  13. Niko, кажи на жена ти, че я молим да измисли интересно място за срещата ))) Предлагам, ако искате да заформим една тема за тази среща отделно, за да не занимаваме всички, а и да я видят повече хора, на които би им било интересно, от рано))
  14. Мисля, че беше 2:15 ч. Сеул - Gyeongju и после още 20 мин. до Пусан. Ако ние от тази станция се придвижим час на север, а вие от Сеул за около час на юг ... все ще има нещо интересно по средата за гледане. Така и пътя няма да е много за никой. Затова попитах дали 2 часа са ти удобни за пътуване, имайки предвид, че си с най-малкото дете.
×
×
  • Създай нов...