Jump to content

kitket

Потребители
 • Posts

  1,093
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by kitket

 1. Как са го направили това фото – толкова близо, все едно са едно тяло с пет глави...
 2. Поредният много добър сериал на Lee Sung Kyung. Изгледах го с удоволствие и с усмивка. Момичето ми хареса този път без забележки, а с младежа стояха добре и си подхождаха, а и химия им се намираше (и за пореден път си мислех: тия корейци след секс винаги си обличат тениски, тц, тц). Харесах как са разписани героите, нямаше излишни глупави саможертви, не премълчаваха нещата, а всичко се казваше и се обсъждаше. Много нормално. Мноооого двойки и все готини, супер. Не те оставят да скучаеш. Богаташката-актриса и партньорът ѝ направо ме скъсаха от смях с поведението си, уникални! И съм фен на мениджъра ѝ с неговото Ююнаяяяяя. Всяка линия получи добър завършек и нищо не остана недовършено. И не обичайно да смачкат края набързо, а цял един последен епизод за хепиенда. Много ми хареса и препоръчвам!
 3. ТОГАВА КОЯ ЧАСТ ДА СЕ ГЛЕДА НАЙ-НАПРЕД, 1 ИЛИ 2?
 4. Не мислех да го гледам, защото на постера не ми допадна главния, външно естествено, пък и главната нещо не ме впечатли. Той не е по калъпа на красавците, с които сме свикнали от романтичния екран, няма вид на романтик и някакси го свързвам с екшъни и трилъри този актьор, а тя – стандартната красавица, без нищо специално. Ама нали обичам да чета коментарите в темите, а отскоро се забавлявам и с тези в текущите преводи, защото открих,че поясненията или по-скоро словесните примамки на преводачите, съпътстващи поднасянето на поредния преведен епизод са ми много интересни и понякога култови. Та така стигнах до трейлъра и още няколко клипчета и разпознах Seo Ji Hye от Crash Landing on You. Това ме спечели за сериала, защото там за мен беше най-красивата жена, но по-важно – много я харесах като игра и като излъчване тогава, загадъчна, вглъбена и леко драматична. А като загледах, оле, колко въздействащ се оказа Yoon Kye Sang! Какъв поглед, каква харизма, завладяващ! И какъв кеф, как ми харесва така – да тръгна скептична и лека полека да ме превземат актьорите, да ме оборят и променят мнението ми от "хм-кхм" към "йеее"! Страхотно е да гледаш хора, които могат да играят! Ся, че сценаристите накрая взеха да оригиналничат, това е друга бира, но се преглъща, пък е и малко, а и все пак странно интересно. Големи благодарности на преводачите за труда и за удоволствието да гледам на моя си език, бъдете здрави, момичета и дерзайте! Силно препоръчвам сериала, @bond, върни се, дай му шанс, ще го харесаш! /Мисля, де... / Гледайте, романтици!
 5. "Изгълтах" го за два дни с голямо удоволствие! Пълен със симпатични и положителни герои, и млади и стари, както главните, така и второстепенните. Вярно, че главният все намръщен и кретен беше в началото, но така пък и главната имаше доста възможности да му даде да се разбере, а и израстването му беше по-видимо. Гордън, изглежда, е талантливо хлапе, но другаде не съм го гледала. Първото ми впечатление беше, че е с нетрадиционна визия, а пък за ръста да не говорим. Тук поне се справи доста убедително. И намръщен, и ядосан, и усмихнат – все е чаровник. Доволна съм и от него, и от "каката", една хубава екранна двойка сътвориха. И другият ми любим тандем – бабата със странните устни и икономът със странните мустаки, тия двамата са големи образи с големи сърца и въпреки на моменти прекалената им екзалтираност, ти стават много мили. И злобарката – тя е само една, но им стигна на всички. Страхотно изигран образ, ах как я мразех! Супер е сериалчето, препоръчвам на романтиците!
 6. Наистина интересен начи на представне на живота на някой – чрез клетките му. Не ми хареса вида им, по-скоро ми се щеше анимацията да не е толкоз бебешка, но така може би повече изпъкваха разликите между различните клетчовци, техните функции и отговорности. Най ме впечатлиха имената им и съответно, работата им. И Адреналин ми е един от фаворитите, Глад и тиранозавъра на Унг, забравих му сега името. Първият поглед към постера ми набива в очи разликата в размерите /малката, фина Ю Ми и гиганта Унг – виждах само едни огромни крака и едни мънички краченца/ и странните им прически. На мен това с големината много ми харесва, а по едно време усетих, че прическите им не са чак толкова смотани, даже и след още малко ми се сториха приемливи, а после ми се видяха много хубави. Абсолютно доволна съм от актьорите, с клетки или без, пак щях да ги гледам. И добре, че загледах сериала след като тръгна втората му част, защото с този край е много висяща работата, неудовлетворителна, и хич не бива да остане така. Сега малка пауза, да ми се слегнат впечатленията и следваща среща с клетките.
 7. Един много топъл сериал! Спокойни взаимоотношения, ежедневие, обикновени хора със своя собствена житейска философия. И много приятелство, ненатрапчиво, но здраво. Съквартирантите ме изпълват с кеф. Колко различни са всички! Интересно ми беше да ги наблюдавам – като индивидуалности и като взаимоотношения. В един момент се усетих, че стаите им бяха направени като олицетворение на самите тях – на готвача Шун почти гола и без вещи, на Куруми – препълнена с дрехите ѝ и само тясно местенце за сън (ама как е възможно в такова малко стайче да пребивава, то си беше като килер, като дрешник!), на художничката – картини, картини и бои, само на психолога и на хазяйката имаха по-нормален вид и пак съобразно техните личности. Много се впечатлих от този похват! И от диалозите! Толкова леко вървяха разговорите им, свежо и шеговито, без типичното преиграване и пулене на очите, страхотно удоволствие! Харуна и Рюсей се представят страхотно! Особено ме впечатлява Рюсей! Страхотно талантлив и се развива с всяка продукция! Много убедителен и естествен. А Mukai Osamu... е подправката, без която ястието няма да е перфектно. Гледайте! Сериалчето много заслужава бгбуквички!
 8. Едно добро попадение се оказа това сериалче! Историята – нищо особено. Но каста е супер. Особено двамата главни мъже са убийствено добри, да се чудиш кого да избереш. Li Jiu Lin се оказа, че съм гледала доста, но някак не ми просветна веднага, но да кажа, че ролята му прилепна като ръкавица. Страхотен е с тългата коса и тия разкошни костюми, истинско удоволствие е да гледаш тази властна осанка, твърд поглед и благородно излъчане. Тук е много изразителен, само като я гледаше главната и ми се събуждаха пеперудите в корема. Момичето – типичната китайска героиня, самодостатъчна, нахална и вироглава, но весела, мила и с добро сърце. Понякога така ме издразват тия типажи с безмозъчните си постъпки, ама какво да ги правиш, затваряш тук-там очите. А от актрисата съм си доволна, де. Имаше и свежи смешки, а макар и рядко, добър броманс с генералите. Прекалиха с това тровене, кой ли не отровиха, ама той сценария си е на куц крак. Въпреки това съм много доволна от сериалчето и го препоръчвам на романтиците, а и на преводачите – 16 епа по 30 мин. е, нищо работа!
 9. Превежда ли се на български, знае ли някой?
 10. Що нещо изядох, докато го изгледам този сериал! Ама съм доволна! Приятно времето отмина с героите, котараците и манджите. Пържено харесвам, може и да пробвам нещо някой ден, макар готвенето да ми е една от слабите страни, но така добре са показани ястията в последователност на приготвяне, а пък някои от тях изглеждат и лесни... За котетата – фен съм на рижавия рошав господин, има лице и очи на тигър. Героите – Хан Ю се вихри като високомерен борсук и отново пълни очите, партньорката му ми хареса, лъчезарно момиче със слънчева усмивка, мисля, че направиха добър тандем. Много забавни са дружките и чичото, особено като се изживяваха като сводници, големи скици. Прекалиха със саможертвеното отношение на главната към майка ѝ, което след толкова повтаряне дразни. Но, като цяло съм много доволна, още една читава романтика с Хан Ю. Чаках българските субтитри, струваше си, благодаря на екипа за удоволствието!
 11. Присъединявам се към положителните мнения. Отлична екранна двойка! Момичето е красавица и с читаво написана роля, героиня, която не ме издразни изобщо и спечели напълно симпатиите ми. А Елвис-перчема, ха, каква изненада – неочаквано силно излъчване има, секси пламенни погледи и добра фигура! Не се разминахме и без малката лепка – от тези нахални и силно неприятни сериални същества, дето вярват, че щом харесват някого, то и той задължително ще отговори със същото. Като се лепна да хленчи и на "чичкото", си рекох: Хайдеее, загина човекът! Ама на този това му трябва, иначе тъй ще си иде самичък. История или сценарий – нищо особено или умно представено, но актьорите и химията – да! Приятно лятно, без напрежение!
 12. @desini, тумбата призраци много ужасни ли са направени, защото на мен ми е неприятно да гледам такива. Страх ме е, признавам и това ми разваля удоволствието.
 13. Сериалчето оправда почти всичките ми очаквания. Доволна съм като цяло. Отдавна ги чакам Сяо Джан и И Бо да ги видя как ще се представят като романтици. Ами от И Бо още ще се чака, Сяо Джан тук ме обнадежди, че и в романтиките може да е същата Неукротима фурия. Отново бе перфектен в изразяването на всякаквите емоции, които обземаха докторчето. И с момичето също, но в сцените от разстояние. Ама, като опреше "кожа до кожа", ми беше скован и еднообразен /обаче винаги имам едно наум за режисьора, може така да е заложил/. Това ми впечатление леко избледня към края. Може това момче! Момичето също, харесвам си я много, такова лъчезарно същество, и играещо. Жал ми беше за героинята ѝ, горкото дете, цял живот с такова дърво за баща, типичния одаскален учител, тормозещ с прекалените си претенции всички наоколо. И, чесно, ако знаех, че толкова реалистично ще покажат душевните страдания на всички покрай болестта му, нямаше да гледам. Тези, дето са загубили близък от рак, ще си спомнят отново тежките дни, а точно тях искаме да забравим. Но пък може така да е само, защото съм пристрастна. Както и да е, сериалът е много добър, с интересна история и чудесни изпълнители. Заслужаваше си да чакам субтитрите, благодаря!
 14. Току-що изгледах My Fated Boy (2021) и бързам да го препоръчам за превод, защото съм убедена, че повече хора трябва да се насладят на това приятно романтично сериалче. Пълно с позитив, с красиви и интересни герои, изиграни много добре. Не мога да не отбележа главния, който играе със сърце и прегръща истински.
 15. Верно, че много станаха тези нуна–любови. Но този сериал си струва гледането. Сиерата я харесвям, въпреки драматичния поглед и трагичното излъчване, харесвам си я. А малчо е този, който направи сериала, според мен. Макар да не е първи красавец има огромна харизма и по-важното – искреност, която превзема. Лекотата, с която играе, означава много. Нямаше сцена, в която да не бе максимално убедителен. Не съм гледала досега герой, с толкова естествено поведение в сцените на близост, но вярвам, че и режисьора го е позволил, де. Не една скована и дървена прегръдка и после по на метър разстояние. След като се разбраха, той направо залепна за каката, точно както е в живота, кеф. И прегръща с целите си ръце, с цяло тяло, рядко е в азиатските сериали. Естествено, не вярвам да има толкова целенасочена любов и за цял живот, но е хубаво да го видиш. Друго положително – и двете семейства бяха готини и о, чудо, никой не сложи прът в колелата на любовта. /Ама тия всичките китайки наистина ли бият мъжете си?/ Също харесах и всички герои от втория план, като си имам и любимец – Директор Ма, героят му е страхотно написан и изигран. И едно от най-милите неща бе в началото на всяка серия – сцени от миналото на главните като деца. Много смях и много емоции ми докараха тези хлапета, много трогателно. Сигурна съм, че сериалът ще се хареса на всички романтични души, затова заслужава български превод. Аз гледах на руски тук
 16. Мислех със съжаление да го прескоча, защото темата ми е била винаги интересна, но пък актьорите нещо не ме "хванаха" в трейлъра. Обаче, след мнението на @LazyKanagaroo ще си преосмисля плановете. Пък и видях стойката за бой на карате или каквото е там бойно изкуство. Чакам читав руски превод тук , че още са на Гугл оппа.
 17. И аз чакам руският превод да приключи и ще го преслушам. Малко не се спогаждаме със Сонг Гьонг, защото романтиката на героините ѝ понякога е грубовата и сякаш цели да убие всяко чувство, но факт е, че съм харесвала всичко досега с нея и се надявам, че пак е направила добър избор. Пък може сега да ни покаже истински женствена героиня... Още с руски субс
 18. Много ми хареса! Ей такова нещо ми се гледаше отдавна! Не мога да повярвам, че не разпознах Ким Седжонг от Училището, но пък само там съм я гледала, а и тогава по-впечатляващи бяха момчетата. Докато тук тя ми обра овациите, най-ярка ми беше от всички. И Мин Гю, много добър! Но и останалите харесах, интересно ми беше и въпреки,че не се случваше кой знае какво, изгледах го за един уикенд. И току поглеждах със съжаление още колко малко ми остава, ех, щеше ми се да има още серийки... Клишета? Пълно с тях. Но, когато актьорите се справят така добре /според моя вкус/, хич и не ми пречеха. Дядото, каква скица! Аз съм доволна и мисля, че ще допадне на романтиците.
 19. Хубав е сериала. Всички герои са красиви и интересни, къде да гледаш по-напред. Но как можаха да сложат Evan Lin в тъпия ъгъл, тия хора жал нямат! До последно това ми разваляше удоволствието. И пропагандата. Те я изкараха тая тяхната партия най-добродетелната и по-праведна от Ангел. Пфу! Сякаш хората не помнят какви са ги вършили! Ама лека-полека ще си напишат нова история. Те така се промиват мозъци. Главният имаше в началото едно такова много неприятно поведение, по-скоро изражение на един умен, но самодостатъчен, високомерен и предвидлив като гросмайстор човек. После се очовечи /като се влюбиш, как се променяш, а?/. Но имаше много силни моменти, сълзите ми бяха покрай тях. Главната героиня си е една умна и разумна, че и с огромно търпение и разбиране към своя човек! И как поразително не му се хвана на нито един блъф /е, почти, де/. Младите приятели, като тримата мускетари. Маршали? Хм. Старите неприятели бяха истински противни, не съм доволна от съдбата им. Последните няколко серии бяха много динамични и интересни! Емоцонални и разтърсващи! И ми оправиха послевкусието след края. Така че препоръчвам сериалчето. И много благодаря на екипа по субтитрите, беше удоволствие!
 20. Аз съм доволна като цяло. Мин Йонг ми е любимка отдавна, въпреки физическото прекрояване, въпреки прекалено манекенското движение. Ама, като я видя и се залепям ухилена за екрана, а друго не ми трябва. Сонг Канг е от новите звезди, още доста млад, а вече показва таланта си. Наистина е видно, че тя е по-голяма, ама така е заложено и най-сетне започнаха да го показват в сериалите, а не както доскоро, уж нуна, пък изглеждат набори. Но това вероятно пречи на химията малко, но пък се сещам за пианистите с Ю А Ин, следователно не е там проблема. Има наистина недомислици в поведението на героите и някои силно дразнещи неща като прекалено властната майка, досадна и нежелаеща да разбере различно от нейното мислене, некадърния баща Ом /и нетактичен колега/, използвачът баща на главния, и първенецът в надпреварата за най-противен герой – егоистичния, нагъл, арогантен бивш. Вярвам, че е невъзможна промяната за такива хора, но ето че пак ни замазват погледа и повечето претърпяха положителен обрат. Харесах главните герои. Смислени, умни, добри хора и професионалисти, спретнати и добре облечени, нормални. Не съм предполагала, че метеоролозите имат толкова трудна и напрегната работа. Не може само в Корея да е така. Но беше интересно и познавателно, получаваш поглед към нещо, за което нищо не знаеш. Много изчисления, обработка на данни, таблици и непрестанно анализиране. Както и да е, на някои им недостига нещо или пък им е в повече в сериала, както и на мен, но аз получих това, което търсих. Радвах се на удоволствието да съм с героите и да съпреживявам вълненията им. Усмихваха ме и ме разплакваха, понякога исках да ги разтърся за врата или пък да ги успокоя, но си прекарах приятно времето за почивка и релакс. Благодаря за бгбуквичките на екипа, радвате ни, дами!
 21. Мноооого приятно! Страхотен Джони, много ми хареса лековатото му поведение, редувано със сериозното, разумно, бизнесменско излъчване. Главната съм я гледала само на едно място и пак харесах как играе силна, борбена и немрънкаща бойна мацка. Много я бива в такива роли /ама пък не съм я гледала в други, де, на слабачка и повлекана, например/. Двете с приятелката ѝ бодигардка са истинска визуална наслада, много ги харесах и като вид, и като поведение на героините. А таткото, старият Хан, каква е тази природа, на почти петдесет е и как изглежда... И е един такъв чаровник... Единственият минус в моите очи е липсата на романтика между главните, което е несправедливо към техните умения, вероятно. Освен една дървена прегръдка, друго не им позволиха да покажат. Но пък двойката "старче – момиче" ме изкефи, и те по на метър стояха, ама на моменти около тях сякаш въздухът димеше от страст. А иначе ми беше доста интересно и ме увлече сериалчето, радвах се на стилните и готини герои.
 22. @lukreciana, честит празник! Бъди жива и здрава, бъди щастлива и успешна!
 23. Ама как играе тука Крис У! Толкова силни моменти направи – и монолозите му, и сълзите му, и любовта! Възхитена съм от него, но има и други за хвалене – Ивито Чен, освен че е красива, направи героинята си готина и светла, младоликата баба хитруша, цялата пазарска тайфа, които възприех като един събирателен образ. Отделно да отлича Лорънс Лу /ако така се изговаря/, който е много интересен с различните си физиономии, лафове и стойки. Смехът ми бе благодарение на него и на диалозите му с "шефа", а бе страхотен тандем направиха с Крис. Хем е леко, хем те разчувства, а и романтиката не куца /истински целувки, може ги момчето/. Не можа и без така нужната сериална драматичност, но беше за кратко и не задълбаха в нея, а беше само в потвърждение на любовта. Няколко пъти подчертаваха чувството за семейственост и чистосърдечна взаимопомощ на пазарджиите, което ми дойде малко пресилено, но приятно и доста позитивно. Увлекателно и мило, хареса ми и уплътни с хубави емоции няколкото ми свободни дни. Много благодаря за българските субтитри на екипа по превода, заслужаваха да ги чакам!
 24. Много добро ученическо сериалче, но е направено не само за ученици. Уловен е духът на школната възраст и всичко произтичащо – първите любовни трепети, приятелството, ученето, натискът от всякъде, семейните отношения. В добавка тук имаше и трагедията от инвалидността на момчето и от това как я получи, а също и трагедията на човека, който я причини. Но, за разлика от очакванията ми, че ще задълбаят в това, не се случи, напротив, показаха хора, които се стараят всячески да живеят нормално, въпреки, че ежедневието им често им го припомняше. Е, само бащата сериозно беше потънал, той носеше негатива за всички. Към края малко измислено и невъзможно на практика ми дойде неговото духовно преобразяване. Образите на героите са по стандартите в жанра, но отлично представени. Наистина, рядко толкова пълнокръвно и непресторено изградени герои съм виждала, а актрисата е била само на 16. Гледах ги и им вярвах, вярвах, че това е истинският им живот. Много добър бонус бяха малките актьори и кратичкият им завършващ сегмент в края на всяка серия. Особено момиченцето е такава сладурана. И двете, малката и голямата, показаха поразителна прилика в поведение, говорене, интонация, все едно наистина бяха един и същ човек. Вярвам, че сериалът заслужава бгсубтитри. Силно го препоръчвам на любителите на ученическите романтични.
×
×
 • Create New...