Jump to content

kitket

Потребители
 • Posts

  1,109
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by kitket

 1. Мило и романтично. Клиширано, но все пак приятно за гледане, защото актьорите оживиха историята. Повярвах им, че са влюбени!
 2. Прекрасни костюми, традиционни стари къщи, красиви дворци и градини - много приятна атмосфера, като приказка. Шикито пораснал и заоблил бузите, но все така чаровен. Сигурно ролята му е такава - спокоен, благ, разумен и много благороден, като един голям бял платноход се придвижи през тоя сериал, различен е в такава роля. С главната добре си подхождаха, но сякаш по ми харесваше да гледам сцените с приятеля и стража. Тя, уж беше много умна, разкривала разни неща у дома си, а не ѝ просветна какво да прави, като си видя окървавения нож. Ама може би от шока... Интересно, че почти до края, докато не разказаха всъщност историята, не можех да разгадая действията на тия, които искаха да си отмъстят. А гадняра се бяха постарали да го направят прекалено гаден и това ми дойде в повече. Адмирации за краля, късно разпознах актьора, много ми хареса в тази роля. Отново прекрасен превод, благодаря за преживяването!
 3. Много харесвам и двамата главни в малкото неща които съм гледала с тях. Само героят на Артър Чен на моменти ме дразнеше с тази прекалена затвореност, прекалена директност в отношенията и дори грубост, не беше тактичен с колегите си, дори с най-близкото си обкръжение и беше нормално онзи, амбициозният, да му набере. Само че и той отиде в крайности, а това никога не води до добро. Майката - крайно неприятна, одаскалена и диктатна. Направо не ми се вярва че е възможно такова императивно налагане на родителите над порасналите им деца. Приятелката музикантка - много готина. Много благодаря за страхотния български превод!
 4. Не ми се вярва, че гледах сериал за телевизионно шоу, нещо което изобщо не поглеждам в действителност. Естествено, че се прежалих заради актьорите, отдавна ми се гледаше нещо с любими за мен. Ши Уон започнал да остарява, но усмивките му са все така чаровни. Към И Да Хи съм пристрастна, какво да се прави, много ми е на сърце. И тук не ме разочарова, страхотно се представи. Беше интересно да я гледам в такъв тип образ, макар да обира точките в по- хард роли. За химията... по-скоро имаше от нея, не от него. Историята на шефката остана малко недоразвита, нито за миналото, нито настоящето нещо не стана ясно. И тя ми беше доста интересна. Мършавият и пухкавелката бяха толкова несъразмерни визуално, но пък много милички накрая. На няколко пъти се усетих че се сепкам - показаха някои от актрисите по бански, главната носеше все блузи с оголен кръст, имаше и креватна сцена, какво става с тия корейци? Много съм доволна от сериалчето!
 5. Пародийно и приятно, с екшън и романтика, недомислици във всяко отношение, но много забавно! Запленена съм от главната, страхотна е, с момчето направиха сладурска двойка и бяха такива диванета! Обаче съм фен на не/приятеля, сина на другия магистрат, умен, красив, благороден. Благодаря за превода на екипа!
 6. Джаспър си е едно слънце и звезди, всичко с него придобива блясък.
 7. Двойката, която направиха главните ми хареса много. Четворката приятели, наследниците на големите кланове – също. Имаха много майтапчийски диалози, когато се закачаха. Разбира се, че ме дразнеше до края прорасналата изрусена коса и прическа на блондинчето /както и черния маникюр на една от героините/, но иначе си беше образ и половина. Това са си дреболии. Доволна съм от всички, най-много от Дже Ук. Ще изчакам малко да го "допремеля" и започвам вторият сезон. И като всички харесали този, се надявам да не са го сбозили.
 8. Хареса ми и бяха забавни всички до предпоследната серия. Последната ме разби с този край, който не ме удовлетворява и се питах защо беше всичко. От актьорите съм много доволна, от сценариста – не. Беше някакъв стремеж да се изненадват зрителите до самия край ли, някакво оригиналничене ли, какво ли? Благодаря на екипа по превода!
 9. Неприятно кратки ми са десетминутките. Но, при положение, че не ме очароваха актьорите, може би това ще да е плюс. Приличаше ми на тайско – толоз много омраза и злоба, като в лакорн. Но ще погледна и първата част, може пък да ме уау!не.
 10. Свежо и приятно. Мила романтична история на място, в което всеки знае всичко и за всички и се меси навсякъде. Там няма тайни и всеки участва в живота на останалите. Много цветущи образи бяха трите лелки плюс онази от село Маджонг, дето все им беше в контра. Невероятно е колко не на място се чувства един градски човек в такава общност. Много съм доволна от главния актьор и не чак толкова от актрисата, но като цяло беше забавно да бъда в това село заедно с тях, а и накрая тия двамата бяха толкова милички. Хареса ми! Благодаря много за българските буквички, с тях наистина е удоволствие!
 11. Кратички серии, ентусиазирани млади актьори, доста двойки, малко драма и повече любов, борба и победа, романтика. Наивно някак, но приятно. Може да разпуснеш. Благодаря за превода, дами!
 12. Дълго го отлагах заради многото епизоди. Два-три пъти се усетих, че ми се струва безкрайно далече 60-ти епизод, но изключвайки тези инцидентни моменти, не усетих как свърши. Много съм доволна от това, което видях - историята, персонажите, приказността и актьорското присъствие ме очароваха. Истински и силно ме завладяха фентъзи моментите с демонстрация на (магически ли да ги нарека?) умения, майсторските двубои и най-много, разбира се, битката в последната серия на главния герой и непобедимият генерал, прекрасно беше измислено, изиграно и заснето, истинска наслада за очите! На моменти сериалът ми напомняше The Untamed, може би защото двамата герои имаха много подобно излъчване. Възхитена съм от Артър Чен, толкова млад и толкова правдива игра, истински талант. Така и не можах да харесам до края главната актриса, щях да преглътна невзрачната ѝ външност, но й беше вменен образ на простодушно, неамбициозно, макар и безусловно предано същество, съвсем безлично, е, поне много лъчезарно. Двамата си знаеха и кътните зъби, и мислите си четяха, и химията между тях беше силна, но... братска. Но съм доволна, страхотна двойка, макар и не в романтичен план (направо не ми се вярва че го казвам!). Харесаха ми много всички герои, всъщност. Не мога да подмина кралската двойка, толкова рядко е кралят и кралицата да са добри и достойни хора, 12-те братя бяха много колоритни личности и много различни, интересно беше как си помагат във всичко. И за къде без принца последовател на светлината, който май прегърна тъмнината накрая, какъв драматичен обрат в развитието има неговият образ (и какви плочки, а?!)! Някак незавършена ми остана историята на човека с белега над устната, водач на някой от клановете беше и майстор, дано във втори сезон присъства отново. Също така неудовлетворение изпитвам и от бързото изчезване от екрана на двамата стари учители на главните герои, бяха големи образи и големи майстори и извор на знание, което сякаш не беше пълноценно предадено, но и много малко показваха заниманията им. Сякаш времето им минаваше в похапване, попийване и разходки... Някак си много набързо се изпариха и какво разбраха накрая, дето ги направи щастливи и с усмивка напуснаха света? Може би, че враждата е като любовта и как светлината и тъмнината се допълват, как едното не може да съществува без другото? Много, много се надявам да се завърнат някак си и във втория сезон. Колко много думи, за да кажа само, че сериалът е страхотен!
 13. Приятно, развлекателно, като за веднъж. Главните ще има още доста да се учат. Все пак се забавлявах.
 14. И все пак има някакво развитие към по-добро в Люк, имаше сцени, в които беше доста убедителен. Верно си е дърво, ама красиво! Пък то и върбовите клонки не са чак толкоз много. Като изключим това субективно мнение трябва да кажа, че едно от положителните неща на сериала са спокойните взаимоотношения без крясъци, скубане на коси и бой. Е, само веднъж, за адет, така да се каже. Въпреки че имаше няколко дразнещи субекта, беше малко по-различно от средностатистическите лакорни. Двамата главни бяха много позитивни и добри хора и много си подхождаха. Беше ми много приятно да ги гледам заедно.
 15. Изгледах с удоволствие сериалчето. Много красиви костюми и декори, красиви актьори и цялостна картина. Интересно поднесен разказ, естествено със задължителните нелогизми в сценария, но другото компенсираше. Няколко двойки, разнообразие от герои. Най-противен образ – средната сестра, но пък най-красивата. Странникът беше таткото – толкова неадекватно и дистанцирано от всички поведение имаше /ама не и за още една наложница, дъртият козел/, пък накрая се изкара и като супер умник. Добре, че главната му жена беше стабилна и на място във всяка ситуация. Главните харесах много. Генералът е готин пич, с чест, достойнство и дълг, закрилник. Главната – добро момиче, с чувство за справедливост, но на моменти /добре, че не бяха много/ толкова опърничава, че ти иде да ѝ разтърсиш перуката. Подхождаха си и имаха доста естествени взаимоотношения, с любов, с разпри, с борба на силни характери. Много лъчезарни усмивки. Хареса ми.
 16. Много се забавлявах! И ми беше интересно развитието на историята. Не харесвам прескачането във времето, но тука беше много добре направено и все се питах какво ще се случи сега. Отлично представяне от актьорите, но най-силно впечатление ми прави Тао. Всяко чувство на лицето му беше правдиво и убедително. Браво, раздаде се изцяло. И изглеждаше играта му лека и естествена, все едно си е наистина с приятелите от детството. Препоръчвам! Струва си времето!
 17. Как са го направили това фото – толкова близо, все едно са едно тяло с пет глави...
 18. Поредният много добър сериал на Lee Sung Kyung. Изгледах го с удоволствие и с усмивка. Момичето ми хареса този път без забележки, а с младежа стояха добре и си подхождаха, а и химия им се намираше (и за пореден път си мислех: тия корейци след секс винаги си обличат тениски, тц, тц). Харесах как са разписани героите, нямаше излишни глупави саможертви, не премълчаваха нещата, а всичко се казваше и се обсъждаше. Много нормално. Мноооого двойки и все готини, супер. Не те оставят да скучаеш. Богаташката-актриса и партньорът ѝ направо ме скъсаха от смях с поведението си, уникални! И съм фен на мениджъра ѝ с неговото Ююнаяяяяя. Всяка линия получи добър завършек и нищо не остана недовършено. И не обичайно да смачкат края набързо, а цял един последен епизод за хепиенда. Много ми хареса и препоръчвам!
 19. Не мислех да го гледам, защото на постера не ми допадна главния, външно естествено, пък и главната нещо не ме впечатли. Той не е по калъпа на красавците, с които сме свикнали от романтичния екран, няма вид на романтик и някакси го свързвам с екшъни и трилъри този актьор, а тя – стандартната красавица, без нищо специално. Ама нали обичам да чета коментарите в темите, а отскоро се забавлявам и с тези в текущите преводи, защото открих,че поясненията или по-скоро словесните примамки на преводачите, съпътстващи поднасянето на поредния преведен епизод са ми много интересни и понякога култови. Та така стигнах до трейлъра и още няколко клипчета и разпознах Seo Ji Hye от Crash Landing on You. Това ме спечели за сериала, защото там за мен беше най-красивата жена, но по-важно – много я харесах като игра и като излъчване тогава, загадъчна, вглъбена и леко драматична. А като загледах, оле, колко въздействащ се оказа Yoon Kye Sang! Какъв поглед, каква харизма, завладяващ! И какъв кеф, как ми харесва така – да тръгна скептична и лека полека да ме превземат актьорите, да ме оборят и променят мнението ми от "хм-кхм" към "йеее"! Страхотно е да гледаш хора, които могат да играят! Ся, че сценаристите накрая взеха да оригиналничат, това е друга бира, но се преглъща, пък е и малко, а и все пак странно интересно. Големи благодарности на преводачите за труда и за удоволствието да гледам на моя си език, бъдете здрави, момичета и дерзайте! Силно препоръчвам сериала, @bond, върни се, дай му шанс, ще го харесаш! /Мисля, де... / Гледайте, романтици!
 20. "Изгълтах" го за два дни с голямо удоволствие! Пълен със симпатични и положителни герои, и млади и стари, както главните, така и второстепенните. Вярно, че главният все намръщен и кретен беше в началото, но така пък и главната имаше доста възможности да му даде да се разбере, а и израстването му беше по-видимо. Гордън, изглежда, е талантливо хлапе, но другаде не съм го гледала. Първото ми впечатление беше, че е с нетрадиционна визия, а пък за ръста да не говорим. Тук поне се справи доста убедително. И намръщен, и ядосан, и усмихнат – все е чаровник. Доволна съм и от него, и от "каката", една хубава екранна двойка сътвориха. И другият ми любим тандем – бабата със странните устни и икономът със странните мустаки, тия двамата са големи образи с големи сърца и въпреки на моменти прекалената им екзалтираност, ти стават много мили. И злобарката – тя е само една, но им стигна на всички. Страхотно изигран образ, ах как я мразех! Супер е сериалчето, препоръчвам на романтиците!
 21. Наистина интересен начи на представне на живота на някой – чрез клетките му. Не ми хареса вида им, по-скоро ми се щеше анимацията да не е толкоз бебешка, но така може би повече изпъкваха разликите между различните клетчовци, техните функции и отговорности. Най ме впечатлиха имената им и съответно, работата им. И Адреналин ми е един от фаворитите, Глад и тиранозавъра на Унг, забравих му сега името. Първият поглед към постера ми набива в очи разликата в размерите /малката, фина Ю Ми и гиганта Унг – виждах само едни огромни крака и едни мънички краченца/ и странните им прически. На мен това с големината много ми харесва, а по едно време усетих, че прическите им не са чак толкова смотани, даже и след още малко ми се сториха приемливи, а после ми се видяха много хубави. Абсолютно доволна съм от актьорите, с клетки или без, пак щях да ги гледам. И добре, че загледах сериала след като тръгна втората му част, защото с този край е много висяща работата, неудовлетворителна, и хич не бива да остане така. Сега малка пауза, да ми се слегнат впечатленията и следваща среща с клетките.
 22. Един много топъл сериал! Спокойни взаимоотношения, ежедневие, обикновени хора със своя собствена житейска философия. И много приятелство, ненатрапчиво, но здраво. Съквартирантите ме изпълват с кеф. Колко различни са всички! Интересно ми беше да ги наблюдавам – като индивидуалности и като взаимоотношения. В един момент се усетих, че стаите им бяха направени като олицетворение на самите тях – на готвача Шун почти гола и без вещи, на Куруми – препълнена с дрехите ѝ и само тясно местенце за сън (ама как е възможно в такова малко стайче да пребивава, то си беше като килер, като дрешник!), на художничката – картини, картини и бои, само на психолога и на хазяйката имаха по-нормален вид и пак съобразно техните личности. Много се впечатлих от този похват! И от диалозите! Толкова леко вървяха разговорите им, свежо и шеговито, без типичното преиграване и пулене на очите, страхотно удоволствие! Харуна и Рюсей се представят страхотно! Особено ме впечатлява Рюсей! Страхотно талантлив и се развива с всяка продукция! Много убедителен и естествен. А Mukai Osamu... е подправката, без която ястието няма да е перфектно. Гледайте! Сериалчето много заслужава бгбуквички!
 23. Едно добро попадение се оказа това сериалче! Историята – нищо особено. Но каста е супер. Особено двамата главни мъже са убийствено добри, да се чудиш кого да избереш. Li Jiu Lin се оказа, че съм гледала доста, но някак не ми просветна веднага, но да кажа, че ролята му прилепна като ръкавица. Страхотен е с тългата коса и тия разкошни костюми, истинско удоволствие е да гледаш тази властна осанка, твърд поглед и благородно излъчане. Тук е много изразителен, само като я гледаше главната и ми се събуждаха пеперудите в корема. Момичето – типичната китайска героиня, самодостатъчна, нахална и вироглава, но весела, мила и с добро сърце. Понякога така ме издразват тия типажи с безмозъчните си постъпки, ама какво да ги правиш, затваряш тук-там очите. А от актрисата съм си доволна, де. Имаше и свежи смешки, а макар и рядко, добър броманс с генералите. Прекалиха с това тровене, кой ли не отровиха, ама той сценария си е на куц крак. Въпреки това съм много доволна от сериалчето и го препоръчвам на романтиците, а и на преводачите – 16 епа по 30 мин. е, нищо работа!
×
×
 • Create New...