Jump to content

ukio

V.I.P.
  • Мнения

    12523
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    46

Всичко публикувано от ukio

  1. ukio

    366 Nichi (2024)

    Това звучи ужасно. Много съм разочарована, че Гордън е приел подобна роля.
  2. Странно е, че и в Авистаз няма субтитри.
  3. ukio

    Yakusho Koji (Якушо Коджи)

    Нов филм, базиран на едноименната новела на Футаро Ямада, наречен Хаккенден, събира Якушо-сан с куп млади артисти като Кейске Ватанабе, Кодай Мацуока, Джин Сузуки, Рихито Итагаки, Со Каку. Коши Мизуками, Майто Фуджиока, Шухей Уесуги и Кейко Китагава. Премиерата е през октомври.
  4. Ааа! Това е по романа Убийства в декагона. Чудех се, защо резюмето ми звучи познато. Книгата е преведена на български.
  5. Онлайн върши ли работа?
  6. ukio

    Ainu Mosir (2020)

    Гледах новия филм на същия режисьор. Очевидно продължават да го интересуват връзките на човека с природата. Този път отива по-назад в историята. Mountain woman е вдъхновен от колекцията приказки "Легенда за Тоно" на известния японски фолклорист Кунио Янагита, отпечатана през 1910 г.
  7. ukio

    In Her Room (2023)

    Не съм впечатлена от този филм, но за сметка на това, гледах Mountain woman и останах много доволна от екранизираните фолклорни приказки, вдъхновени от колекцията "Легенда за Тоно" на известния японски фолклорист Кунио Янагита.
  8. ukio

    The GazettE

    Лоша новина. Рейта ни е напуснал вчера. RIP!
  9. Честита годишнина! Много здраве и цялата година да ни е на голям късмет! Дано с времето да поправим заедно и тази лека несправедливост в японския раздел - най-много дорами, но най-малко преводи! Хаха!
  10. Йей! Големи сладури са! Само където забравих, че Котаро има родители. Той си беше самостоятелна единициа още от детската градина. Май ще трябва да повторя и първи сезон. Радвам се, че има няколко места за гледане!
  11. Повторението напомня на онзи скорошен филм с Томоя Накамура, в който героят му се събуждаше всеки ден с различна самоличност, но всяка седмица повтаряше ежедневието от предходната.
  12. ukio

    Mackenyu (Маккеню)

    Ето тейлър към лентата по Дисни +. Прекаляват за детски канал. Но звучи по-добре от новата дорама на брат му. Пъхнали са Гордън в някакво безумие с Алис Хиросе. Ух! Само им пропиляват таланта.
  13. Малко пишем за тази страхотна актриса. Ето нов филмов проект с нейно участие на реж. Коки Митани. Ще я гледаме в различни превъплъщения на едно място и в партньорство с актьори като Тори Мацузака и Таканори Ивата. Премиерата е през септември.
  14. Еха! Аз чакам в онлайн сайта и затова не съм запозната. Чудесна новина! Ще гледаме малкия Котаро!
  15. Това звучи много страховито като сюжет, но тъкмо попаднах един интригуващ кадър в мрежата и вероятно ще го видя в скоро време. Последната роля на Кента Киритани беше убийствено добра.
  16. Тъкмо си набелязах тази дорама. Гледаше ми се нещо с Йоко (вторият сезон на Котаро така и не се появи с превод), а тук в комплект с Ан Накамура и някои други симпатяги, ми идва като по поръчка.
  17. Всичко си дойде на мястото. Ето че проблемите също могат да се решават човешки. Той обеща да ги отведе на Кошиен. Ако не се целят високо, няма да постигнат нищо. Целта трябва да е реална и да отговаря на възможностите им. Е, те определено имат възможности и работят, за да постигнат целта. Сега обърнах внимание не само на анимацията, но и на заснемането. Камерата прави някои много интересни движения на моменти. Харесва ми динамиката и различните ракурси, които показва. Улавя чудесно и най-вълнуващите моменти. Стоплят ми душата тези хора! Много много силна дорама.
  18. Тези скици. Намериха начин да привлекат вниманието на обществото чрез петиция. Хаха! Вече всички искат да живеят при Сенсей. Той може да е бил фалшив, но го е грижа за децата и те го знаят. Леле! Какво направиха тези момчета! Това беше много истинско. Не мога да повярвам, че успяха! В този епизод имаше гост от старото училище на Ямазуми Сенсей, който се опита за я злепостави, но хлапето така и не успя да постигне целите си. Всъщност, помогна на опонентите си. Добро включване на Лео Мацумото.
  19. За тях то винаги ще си остане Сенсей. Изчезването на Немуро много помогна, за да се съберат отново всички. Новият треньор може да е икемен, но няма да направи отбор от тях. Няма да издавам, кой известен актьор се появи в еп. 5.
  20. Много се зарибих вече. Толковя е увлекателно. Сякаш сега откривам този спорт. Сякаш преди това нищо не съм знаела за него. 4 изгледани епизода и вече нямам търпение да видя, как ще се развие историята. Не може да няма някакво логично разрешение на тази ситуация. Да позволят на Сенсей да преподава легитимно! Сигурно има начин. Superfly с още един безапелационен хит към спортна дорама: Тези хора заслужават всички суперлативи на света! Топ дорама от класа! Казвам го, макар да съм още в началото на гледането.
  21. Мвото тъжно. Едни напускат, други се дипломират. Как ли ще реагира Аозора, когато разбере, че се отказа от Токио, но никой няма да го чака вкъщи?! Тази дорама е бижу! Не съм гледала подобна спортна история от толкова време. Така да ме докосват тези хора във всеки епизод. С най-малките жестове и думи. С цялата палитра от чувства, които струят от лицата на играчите при всяка загуба, превърнала се за тях в победа. Скромно и упорито действат. И всеки поема своята отговорност. Дорамата напомня в някои отношения на прекрасния филм на Мива Ишикава Dear Doctor. И там имаше същият основен казус. И в него усещането беше трогателно до сълзи. Само дето тук разкритието стана толкова скоро. Можеше да изчакат поне средата на историята. П.П. Ама и дядото на Шо-кун не се предава. Твърдо вярва в него. А вече и в целия отбор. Хаха! Голяма работа е Фумио Кохината! Страхотен образ прави!
  22. Леле! Дечурлигата започнаха да му вярват и да го харесват. Помогна на Хиоки-кун и брат му. Ама той е голям темерут. Не иска да се включи в отбора, а имат нужда от него. Извеждат на преден план човешкото. Взаимоотношенията, които показват, са истински пример за подражание. Въпреки случилото се, всички ще разберат,че Сенсей е добър човек. Вече вярват в неговата готовност да помогне на децата и училището. Ето поредното доказателство, че не е необходимо да си професор, за да си добър човек.
  23. Тя (героинята на Хару) мисли, че за да имат мотивация, трябва да се стремят директно към върха- Кошиен, а той (героят на Рьохей) е по-скромен. Иска първо да ги научи да се радват на съвместната игра, а после да победят. Разплакаха ме тези хора. Еп. 2 беше още по-добър. Започнаха тренировки. Разкриха по нещо от живота на някои хлапета. Всеки с проблемите си, но Сенсей е толкова добър. Иска да помогне на целия свят. Винаги е на разположение, макар да оставя своето семейство на второ място понякога. Там го разбират прекрасно. Всички герои и ситуации изглеждат естествени и непринудени. Първата им тренировъчна среща беше толкова вълнуваща. Жалко, че епизодът завърши така неприятно. Признанието на Сенсей беше шок. Ужасно ще е, ако подведе тези прекрасни хора. И учениците.
  24. Трейлър на късометражния филм MIMI.
  25. Браво! Много приятен филм, въпреки че не се вписва в съвременните реалности (или по-скоро се вписва като бягство от действителността). Това са идеалните прекрасни дни, които на всички ни се иска да живеем. Сега излезе трейлър и на Отвъд мъглата - филмът на Дайчи Мурасе, който взе наградата операторско майсторство на София филм миналия месец. Това е статията ми за филма.
×
×
  • Създай нов...