Jump to content

ukio

V.I.P.
 • Content Count

  8,026
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Everything posted by ukio

 1. Тъкмо попаднах на издайническа снимка в мрежата, която показва сватба. Явно вече са завършили снимките.
 2. Дано поне си оправи живота! Да е жив и здрав, пък с киното, когато поиска, пак може да се захване.
 3. Аа, Мана е неудържима! Кефи ме. Майката на Тацуя, какво прави с кашоните?! Поне той излезе за момент и показа човешко поведение. Много сложни и оплетени взаимоотношения. Сигурно затова превюточ на всеки следващ епизод е в черно и бяло.
 4. Дорамата не е ли качвана в бг тракери? Не виждам линкове.
 5. От това се опасявах - че няма да представят толкова подробно синовете. А преди началото на сериите направиха доста солидна реклама точно на тях и отношенията между майки и синове. Щом е динамично, значи има накъде да включат и тази част. Явно ще е по-пъстро.
 6. 5а серия беше много силна! Невероятно! Мисля че разбрах, откъде идват изблиците на Тацуя. Шашнах се от този обрат, но ситуацията си вървеше към ескалация още в началото. Тези тримата изобщо не приличаха на семейство, а и с готовността на майката да даде един куп пари на лигльото за пластичната операция, съвсем логично се стигна до тази развръзка. Хаха! Мана чак сега осъзна, че я използват и реагира адекватно. Толкова много неща се случиха. И Нозоми, с детските й разсъждения, всъщност е най-полезна на всички около себе си. Напомни ми, колко директни са децата и как честно и откровено си казват, каквото им е на душата (случката с телефона на масата е показателна - точно така би реагирало дете, когато майката му каже да не ползва телефон по време на храна, а в същото време направи точно обратното). Много съм доволна от развитието до момента. Надявам се на още по-по-дълбоки семейни взаимоотношения натам. Да си призная, в началото не очакваха на сериозна химия между Ко и Кентаро, който е с 12г. по-малък от нея, но всъщност заедно стоят добре на екрана.
 7. 4и беше супер! Искам още пж-сериозни сблъсък на Тацуя с Нозоми. Интересно ще е, как тя може да му повлияе?!
 8. Забравила съм да добавя още няколко важни подробности около дорамата. Основата песен - Anata ga iru koto de, е на Uru. Заглавието не е измислено случайно и още веднъж доказва, че японците се опитват да влагат различни и дълбоки препратки с всякакви интересни теми. В този случай използват теза, върху която са разсъждавали древногръцки философи като Платон. Лодката на Тезей е парадокс на замяната, свързан с метафизиката на идентичността. Той поражда въпроса, ако на даден обект се заменят всички компоненти с нови, той същият ли остава? Примерът е даден със замяната на старите части на Тезейския кораб, а в този случай - с пътуването във времето с цел промяна на събития в бъдещето.
 9. О, те са толкова стриктни, че винаги следят за тези неща. Със сигурност са взели авторските права. Плащат луди пари за правата на западни парчета в дорамите си.
 10. Попадах на този филм преди няколко месеца. Най-вероятно съм го засичала в програмата на Тайпе филм фест. Напомня за нещата на Наоми Кавасе. Пътуване към отвъдния свят и преоткриване на себе си. Ще е интересно. Много хубаво, че се е появил за гледане.
 11. Най-сетне са започнали превод! Надявам се на силен семеен сюжет и да обръщат повече внимание на отношенията между майки и синове.
 12. Изгледан! Доволна. Тук имаше нещо много по-дълбоко от романс и участниците го представиха чудесно, благодарение на различния поглед на камерата. Меланхолично, но финалната сцена е показателна, че има светлина в тунела.
 13. Браво, Ишии! Ще й дойде реда и на този дорама, но да свърша първо подхванатата. Надявам се да ми хареса!
 14. Ганбаре! Много е трудно при толкова изминало време да се следи нишката. Това е дорама, която се гледа на един дъх.
 15. С този състав, очаквам перфектната черна комедия. Отзивите са добри, а преводът - бърз.
 16. Най-вероятно руският превод още не е излязъл.
 17. Интересна интерпретация върху темата за гениите. Макар че беше повече мрачен и меланхоличен, този мини-сериал е поучителен. Опитваха се да разведряват сюжета и да променят героите. Отлично заснет, монтиран и изигран. Приятно изненадана от Юрика Накамура. Видях я в нова светлина.
 18. Щом е музика, непременно виж и Listen to the Universe! Абсолютна нирвана!
 19. Пета беше още по-странна. Излезе цялото видео към ендинга.
 20. Ендингът е Много силен и въздействащ. Излезе видео. Песента е ня Кинг Гну.
 21. Да. Аз първо го гледах в Кукли, но много ме впечатли в Канарче. После се продължи с Kanikosen, Sayonara Itsuka, Sukida, Seiji - Fish on land... От дорамите -Mozu Murtsu Mieru me, Crisis. Между другото, Kinou Nani Tabeta? трябва да има и филмово продължение.
 22. Много хубав коментар! Точен и изчепателен. Нишиджима наистина е необикновен актьор. Може да прави роли в двете крайности - студенина и топлина. Препоръчвам ти да го видиш и в други превъплъщения. Да си призная, аз също критикувах героя на Учино заради стойките и маниерите. Да. Такъв беше заради глуповата съвременна мода да слагат такъв образ задължително навсякъде. Актьорът си е Много добър. Но пак беше поносимо, защото фокусът наистина се оказа готвенето и човещината.
 23. Осаму Мукаи ще играе ролята на Кимура. Интересно. Вероятно ще го изчакам и като излезе новото, може да изгледам двете едно след друго.
 24. Осъзнам, че майката отразява същността на реални хора и е хубаво, че в дадени моменти успява да погледне нещата от друг ъгъл. Тя, като всеки нормален човек, не е робот и колкото да е стриктна и стоически непоколебима, рано или късно може да се срине, ако не се оглежда, за да види истинското състояние на дъщеря си и цялото семейство (което всъщност не съществува на този етап). Фактически тя е блокирала останалите му членове, които също страдат от това, макар някои да не си признават.
 25. Вижте какво подготвят японците догодина. Римейк?! Uchida Yuki & Asou Yumi to appear in WOWOW Spring 2021 drama "Karei naru ichizoku" starting from April 2021; Uchida plays Takasu Aiko, the ambitious lover of Manpyo Daisuke (Nakai Kiichi) while Asou plays Daisuke's wife Yasuko.
×
×
 • Create New...