Jump to content

ukio

V.I.P.
 • Content Count

  7,949
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

ukio last won the day on August 28

ukio had the most liked content!

Community Reputation

1,731 мочи

About ukio

 • Rank
  Дорама фен на годината

Profile Information

 • Пол
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ооо! Четвърта беше още по-въздействаща! С Марико Цуцуи като пациент на сота и нейната паралелна история удариха джакпота! Великолепна дорама! Жалко, че няма с кого да я обсъждаме. Кента Киритани е голяма работа. Колко убедителен беше като каза, че не може понеже са брат и сестра. Той наистина ги чувства така. Да си призная, и аз така ги виждам. Отива им на всички. Нанао ме изненада много приятно. Мислех я за по-голяма, а ролята страшно й отива. Питам се, дали батко ще повярва на Ми-кун?! Как ще убеди всички?
 2. Още една прекрасна серия и гостуване на Рюта Сато! Този човек изобщо не се е променил.
 3. Ха Ха! Рьо беше много изненадан, като му връчиха наградата за Поддържаща мъжка роля на The 14th Asian Film Awards. За момент и аз се зачудих, какво точно играеше във To the end of the Earth, понеже ролята му не беше много голяма. Сетих се! Той беше оператор. Чудесен филм! Куросава-сан можеше да вземе още едно отличие за него. Не съм доволна от ноградата за Най-добър филм. Имаше далеч по-силни ленти, включително любимата ми за тази година - Listen to the Universe. Поне познах, че тя ще вземе приза за звук. Отгатнах и победителя в категорията за най-добра кинематография - "Езерото на дивата гъска"! Абсолютно заслужена награда! Повече ми дойдоха двете победи на Better days. Джаксън стана Новак на годината, но мисля, че Мароко Цуцуми повече заслужаваше наградата за женска роля. Батко И Бьонг Хон с поредно отличие за мъжка роля (подарък за кръглата годишнина, която изобщо не му личи). Поздравления за избора на Най-добър нов режисьор! Гледах филма на Хикари - "37 секунди" и съм приятно изненадана, а самата режисьорка изглежда много слънчев и позитивен човек. Честито!
 4. Брей! И трета са събнали! Браво! Надявам се да има раздвижване с героя на Рьо!
 5. Успех! Много е забавно!
 6. "Тенгарамон" с премиера на 11 декември!
 7. Още един трейлър! Очевидно това ще е от филмите-игри, в каквито Кенто е участвал преди. Той дори дебютира в подобно заглавие.
 8. Втора серия беше още по-хубава! Пожелах си повече Рюсей и ето че научих доста неща за най-малкия брат. Храната беше важната нишка тук. Тя е спасение и удоволствие. Споменах ли, че в дорамата има един допълнителен герой - домашен любимец на име Широ, който е голяма душичка?! Тези японски кучета са голяма работа! Чудесна дорама! Ще си я гледам с удоволствие, макар че още с първа серия ни подсказаха тежки моменти по-натам.
 9. Прекрасна първа серия! Толкова ми липсваха подобни истории с много деца в семейството. Последното, което гледахме в жанра, беше Wakamonotachi. И тук са се постарали с чудесен каст. Четиримата главни изглеждат като истински братя и сестра. Много са задружни. Заформя се човешка драма с медицински елементи. Всеки герой е интересен и има накъде да бъде развит. Интересно ми е, дали този на Рюсей няма да стане готвач, например?! С тези кулинарни умения не можем да научим много за него до момента.
 10. Трета вече е преведена! Направо е чудо, колко са бързи! Жалко, че не мога да сложа някоя от култовите снимки, които пускат във фейсбук. Последната - с физиономията на на Анеки, когато беше байто работничка.
 11. Минималистичен пост, но благодаря за субтитрите! Хубаво е, че все още има хора, които се занимават с превод на японско. Поне продължиха излъчването на дорамата.
 12. Изгледах и еп. 2. Невероятно, какви неща се пишат в социалните мрежи! Как се държаха със съученичката си, чак снимка си направиха, за да изпишат това и да го сложат на видно място. Изглежда много детинско, за да бъде направено от голям човек. Кефи ме Аи Хашимото, какви ги измисля, за да задържи героя на Хосода, обаче най-много ми е интересен този на Рьо. Почти нищо не дават за него. Само някаква агресия, която трябва да кореспондира с хикикомори нагласата му. Но ако раздвижат нещата около този герой, ще стане още по-интересно.
 13. Ще се гледа! Този състав и сюжет привличат.
 14. Доста почаках за еп.7. Вече е преведена и разкри още по-голяма депресия, отчаяние и недоказаност у тези ученици. Предходните серии имаше щипка надежда, но явно травмата от детството е прекалено тежка, а Мей е много слаба, за да я преодолее сама. Нещата клонят към лошо. Да видим, как са решили финала.
 15. Май само с теб останахме. Сетих се, че направих веднага паралел (по заглавие и идея - освен с тази за Спящата красавица) с един японски филм - Спящата булка. Мисля, че това беше заглавието, доколкото помня. Но искам да кажа, че и там идеята беше представена много реалистично и също ставаше дума за момиче в кома, което се събужда като млад човек. Възхищавам си на японците, как успяват от напълно фантастични сюжети да направят реални истории.
×
×
 • Create New...