Jump to content

ukio

V.I.P.
 • Content Count

  7,542
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

ukio last won the day on October 21

ukio had the most liked content!

Community Reputation

1,124 мочи

7 Followers

About ukio

 • Rank
  Дорама фен на годината

Profile Information

 • Пол
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Еха! Каква приятна изненада! Английските субтитри вървят сравнително добре, но с руските ще е по-бавно. Въпреки това, дано са сериозни и го завършат, за да го гледаме и на български. Успех!
 2. Тъкмо приключи последната прожекция на новия филм на Корееда в София. Залата беше почти пълна, а аз имах късмета да срещна съфорумец и да си побъбря с него. Истината се оказа прекрасно бижу. Корееда доказва, че може да бъде на висота, независимо на каква територия снима. Френският му опит е повече от успешен. За мен беше допълнителна изненада да открия научна фантастика във филма. Косвено, но я имаше. Именно тя допълни историята с нещо различно, необикновено и толкова японско, бих казала. Не знам защо, но в тези сцени се сещах за филми като Соларис и Клонингът се завръща у дома.
 3. Да ходим форумно на последната прожекция на новия филм на Корееда? Иска ли някой? Четвъртък от 20.30 в Дом на киното
 4. Тъкмо изгледах преведените 2 серии. Изобщо не знаех, какво може да очаквам от това заглавие. Мислех, че е романс, но реших да дам втори шанс на Окада-кун, чийто дебют не ми се понрави. Тук постерът привлича. Създава усещането за нещо различно, макар реално историята да не е супер новаторска (имам предвид- научнофантастична). Приятно изненадана съм за момента. Втора серия завърши много шокиращо и обещава коренно да промени първоначалната ситуация. Интересни второстепенни герои, които ми се иска да развият наравно с главните. Особено този на Масаки Накао и най-вече на Ацухиро Инукай (това е четвърта дорама с негово участие за годината - показва удивителна продуктивност!). Сериите са само по 15 мин. Очевидно става дума за мобилна дорама, понеже и самото действие е интензивно. Не е статично, има динамика и развитие. П.П. И заглавието е едно завъртяно. "Следвай - ако го направиш: край" - аз така си го обяснявам.
 5. Уатанабе-сан не престава да ни изненадва. Ще участва заедно с Дай в нов филм - британско-японска копродукция. Сюжетът звучи много обещаващо. Двамата ще играят ролите от живота си - на баща и син. Стискам палци да се получи нещо хубаво.
 6. Неееееее!Толкова ги харесвам! Не може да спрат! Всъщност, чудех се, защо напоследък никакви ги няма. В Япония, ако някоя група не пуска дълго време нова творба, значи има нещо. Лятото направиха един сингъл, който май не беше много успешен. Надявам се все пак да обмислят нещо ново. Не мога да си представя, че Тацуя ще прави нещо друго, освен да пее. Очаквам поне солов проект от него. Ганбаре!
 7. Киномания стартира. Има какво да се гледа!
 8. ЧРД! Последно го гледах в Kingdom, но там малка роля направи.
 9. Ерика и Томоя - на корицата на списание "+act" от декември 2019г.
 10. Ама че работа. Оказа се, че това е краят на историята. Дорамата е първа и никъде не се намира. Помощ! Започнах отзад напред, но мисля, че ми хареса. И аз не знам защо. Уж е нещо като романс, а така увличат тези герои. Странна работа. Предполагам, всичко е зради сценичните актьори. Тенимю ме хипнотизира. Първо видях Ютака и се сетих за Сейнт Рудолф. Този човек! Как може да е толкова забавен и сериозен едновременно?! После дойде Юки Кубота и споменът за Хьотей веднага изплува. Даже не ги свързах толкова с Гайм. На всичко отгоре, Араян е играл ролята на Шуто Миязаки в мюзикъла. Доколкото разбрах, имало е 2 такива - през 2015 и 2018г. Кенн пък изпълнява песните във филма. Въобще, Тенимю връзката се оказа дълга, широка и дълбока. Направо омагьосва.
 11. Най-накрая се решиха да го превеждат. Чудех се, защо толкова се бавят, при наличието на този прекрасен състав. Интересно ми е, как ще поднесат нещата? Има вероятност да не ги превърнат в типичен романс, какъвто на Сота никога не е отивал. Но щом е нещо със свръхестествени елементи и семейни отношения, със сигурност има надежда, че ще се получи. Отзивите бяха доста добри, след старта. Да си призная, Нанао също не си я представям в романс. Обикновено тя прави по-различни роли. Ако този път създателите успеят да покажат химия между героите (добавям и останалите братя, които също се надявам да се включат подобаващо в действието), както и истинска човешка история, може да докоснат зрителите. Дано! Аз обаче ще чакам да излязат серии и да разбера, доколко преводачът ще е сериозен. Много ми се гледа. Залипсвала ми е усмивката на Слънчо, но ще чакам.
 12. И продължава да върши. Да е жив и здрав! В момента се е разготвил усилено на малкия екран. Дано събват навреме сериите, за да ги гледаме и ние! С нова прическа, нов цвят на косата и нова реклама.
 13. Като ги гледам, колко са шарени и блестящи, съм сигурна, че са правили и сценична версия. Повечето участници са сценични актьори. Ще ми е интересно, след като става дума за исторически личности. Виждам имена на писатели, художници. Якумо Коизуми е японското име на Лафкадио Хърн. Зависи как е показано на екрана - доколко е сериозно и увлекателно.
 14. Аз го изгледах. Красиво заснет, с впечатляващи бойни сцени. Сюжетът е точно по мой вкус, особено с тази врътка в началото. Не е шедьовър. Личи си, че е правен за масовата публика по западен модел, но е гледаем. Източното кино се нуждае от подобни продукции, които напоследък се правят по-рядко. Приятна изненада беше появата на Масами Нагасава в нетипична за нея роля. Защо ми се струва, че в качената версия има рязани сцени? Видеото на ООР показваше други, които не видях тук.
 15. Нагито - абсолютен победител при летните дорами! Цели 3 отличия! Награда за поддръжка на Томоя! Честито! Време беше да го оценят.
×
×
 • Create New...