Jump to content

ukio

V.I.P.
  • Мнения

    12441
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    44

ukio last won the day on Март 12

ukio had the most liked content!

10 Последователи

Относно ukio

Profile Information

  • Пол
    Not Telling

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

ukio's Achievements

Азиатски Бог

Азиатски Бог (10/10)

4.7k

Обществена Репутация

  1. Филмът с Рюхей и Нана Комацу излиза на 31 май. Изглежда много ентересно на трейлър. Watakushi domo wa е трети филм на режисьора Тецуя Томина.
  2. Утре пристига японският режисьор Дайчи Мурасе. Филмът Отвъд мъглата е в конкурса. 20.30 - прожекция в Одеон. В сряда от 16 ч. - прожекция в G8.
  3. Посрещнахме и Нова година с тези симпатяги. Направиха традициони новогодишни ястия, обаче най-много им се услади домашната пица с многото зеленчуци в нея. Истински притегателна храна. Казах ли, колко полезен е Юи в цялата история и колко хармонично се вписва в обстановката тук? Токио изобщо не е неговото място.
  4. В еп. 8 дойде Коледа и половината година свърши. Японците ядат пиле на този ден. Много приятно върви тази дорама. Все едно съм в друга вселена. Въпреки леките търкания на братята в началото на епизода, всичко се оправи с посещението и работата в един храм. Седящата медитация дзадзен върши чудеса. Научихме и откъде идва името на Малчо Он. Свързано е с индийското ом.
  5. Фестивалът на реколтата събра хората от селото в еп.7. Естена идва, а с нея и разнообразните ястия. Точно тогава Малчо се сблъска с изненадващо откритие. Ето инфо и за добавената песен към сериите.
  6. Малчо започва да възприема думата батко. Голям сладур беше, когато се чудеше, дали да му казва аники или нии-чан. Гъбите бяха на фокус в еп.5. Направиха кейк от гъби по френска рецепта. Приятелят от детството пък си спретна хубава вечеря в китайски стил с кестените, които му изпратиха.
  7. Да не забравите да гледате и дебютния игрален филм на нашата голяма форумна любимка Яна Лекарска - "Защото обичам лошото време"! В него можем да открием и корейска следа. Яна е учила режисура в Южна Корея. Помним късометражния й проект, който изцяло беше заснет с корейски артисти. Още тогава се видя нейният голям потенциал. Успех с новия филм! Този месец прожекцията в София е на 19 март, вторник в G8. От 5 април лентата тръгва по кината в цялата страна. Пускам и прожекциите за Пловдив: 21-ви март - „Лъки - Дом на киното“ и на 29-и - „Синема сити“.
  8. Еп. 4 показа миналото на баткото. Сготвиха крем супа от царевица, а за допълнение - бобчетата едамаме бяха много вкусни. Спомени... Кухнята на тенгу ги връща.
  9. Не знам, дали ви се влиза в кухнята на тенгу , но това тук ще нахрани всичките ви сетива. Този път направиха кекс с Кабоцу (разновидност на лайм) и сукияки. И научиха няколко урока. Например: как се садят семена и как се копае с мотика.
  10. Атмосферата е божествена! Небе, планински върхове, мъгла, облаци, зеленина. И едно куче внезапно проговаря: "Охайо"! В кухнята на тенгу става забавно и вкусно, когато се присъедини още един младеж (Шионо Акихиса добре се вписа в обстановката) и всички заедно сътворят чудни карааге онигири. В еп.1 готвиха пелмени и лимонада от сливи, които приличаха на зелени праскови. Ммм! Вкусно! Страхотно е човек да живее сред природата и да не му се налага да ползва създаденото от човека. Вода от природата, храна от природата. Всичко необходимо ни е дадено от нея. Получихме нещо за севействата, наследници на тенгу. В този случай става дума за специална порода дорами, които са фокусирани върху храна, природа и човешки взаимоотношения. Иначе храната задължително присъства във всичките им истории. Тя е характерен елемент от японския свят, без който не се получава магията му.
  11. Бижу! Още с първите кадри усетих, че това ще е дългоочакваното дзен бижу в стил Pension Metsa и Little Forest. Скоро не сме се радвали на темите природа, храна и релакс поднесени в топлия уют на семейните отношения. Добавям и мистичните елементи, които превръщат подобни истории в приказни изживявания. Този път става дума за обучение на 14- годишно дете, което живее на Запад и очевидно не е стъпвало в Япония. Обаче родителите му го пращат да живее 1 г. в затънтено селце, понеже е наследник на тенгу (семейството е напълно автентично свързано с дългоносия дух от легендите). Да си патомък на тенгу се оказва висша привилегия. Една година в Япония. Не в съвременната цивилизация, а в провинцията. Без училище, без мъчилище. Децата тук на тази възраст учат за матури. Голям късметлия се оказа главният герой. Дано да го оцени. Къщурката, обстановката, природата и безумно красивата зеленина, която може буквално да удави сетивата ни от удивление - всичко наоколо изглежда като излязло от старите приказки (мукаши банаши - хлапето добре предположи, в какво вселена започна да навлиза още с първата крачка). За капак - батко му има криле на раменете, а кучето в къщата се оказа говорещо същество.
  12. ukio

    A Man (2022)

    Чуй Вселената и Следите на греха. Arc не съм го гледала. Търсех разказа на Кен Лиу, но не го открих.
  13. София филм фест започна. Избрахте ли си, какво да гледате? Има 3 японски филма в програмата. Мислех да гледам преди това филма на Корееда, но вероятно на кино ще е много по-въздействащ.
  14. ukio

    Fukushi Sota (Фукуши Сота)

    Още един трейлър към предстоящия филм д участието на Сота, Асано Таданобу и др. очертава се противоречиво заглавие.
  15. Какво съвпадение! Тъкмо четох коментар (попадна ми съвсем случайно) на известен човек, който гледа дорамата и я сравнява с подобен сериал по БНТ. За жалост, нашият няма шанс пред тази копродукция. Проблемът на днешните бг сериали е в агресията, която извира от тях. Те винаги разискват абсолютно неактуални и безинтересни теми като ги поднасят по безвкусен начин. А в това време светът върви напред... Дори старо творение като "Капитан Петко войвода", който в момента върви по България он еър, сравнен с всички наши нови напъни, е с класи нагоре.
×
×
  • Създай нов...