Jump to content

ukio

V.I.P.
 • Posts

  11,473
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

ukio last won the day on June 5

ukio had the most liked content!

About ukio

Profile Information

 • Пол
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ukio's Achievements

Азиатски Бог

Азиатски Бог (10/10)

3.9k

Reputation

 1. Този звезден каст определено заслужава да бъде видян тук, още повече заради актуалността на темата в настоящия момент. Радиацията, която винаги е дело на човешка грешка (не ми се мисли за умишлени такива). Набелязала съм го, но ще трябва и специална настройка за нещо много сериозно.
 2. Бащата на актрисата е с италиански и американски корени. Наистина има много специфично излъчване, което пасва на определен тип герои. И аз смятам, че правилно е подбрана за ролята тук. За мен единственото слабо място на този филм е въведената нишка с мигрантите, но път заради нея лентата мина на Берлинале.
 3. Режисьорът на Sayonara Itsuka.
 4. Каме в нов филм. Не ми харесва страшният трейлър. Kaibutsu no kikori
 5. Тази година дорама и сингъл.
 6. Леле! Фумике сега ще съсипва имиджа на Шухей, след като направи това с Юта Фурукава в една скорошна глупава дорама, която не догледах.
 7. Наистина изглежда добре. Постерът ми харесва. Звучи познато като история, но зависи, как е поднесено.
 8. Излязла е филмова версия на новелата, по която е правена тази дорама. Преведена е. Главните в нея се изпълняват от различни артисти - Камио Фуджу и Анна Ямада, но се надявам и те да се справят толкова добре, колкото Рьоко и Дайчи. Наистина тематиката тук е натрапчиво-политкоректна, но начинът, по който е разработена, засягайки задълбочено и други сериозни въпроси, добавя стойност към заглавието.
 9. Да. Не е лесно да се направи романтичен мюзикъл за двама отакувци. Истината е, че в него няма никакъв романс, но пък се порадвах на хора, свързани с мюзикълите. Сайто Такуми и Кенто Каку идват от тази сфера, но в подобен филм нямаше живец и сякаш нито те, нито прекрасните иначе Нанао, Кенто и Мицуки не успяха да покажат най-доброто от себе си заради самата история. Те пяха чудесно. Просто темата и визията на отаку изглеждат нелепи в подобен жанр. А може друг проболем да има?! Правя линк към един по-стар филм на отаку тематика с Рюхей Мацуда, който стоеше доста по-добре със своята отнесена странност - Otakus in love. Муро Цуйоши и Джиро Сато си бяха на мястото. Хаха!
 10. Спомних си за това фантастично заглавие, след като гледах Чудеса с Иссей Такахаши. Дано има повече такива! Не сме се сетили да го преведем. Виждам, че и Спешъла няма никакви субтитри.
 11. Сега се сещам да направя паралел с една друга култова дорама, която вървеше преди няколко години. Заради връзката с природата и отношенията родители-деца, заглавието напомня на Fuben na benriya. Ах, колко ми липсваха онези снежни чудеса! Там имаше мистериозен елемент, но и тук можем да кажем, че чудесата и мистериите не бяха никак малко.
 12. Само близките до нас хора могат да ни наранят с думи. Това е така, понеже имаме хубави спомени с тях. Такива дребни истини излизат от мислите на тази дорама. Още една мистерия се изясни. Защо Казуки изучаваше руски език. Заради теренна работа в Космоса. Сенсей определено не беше от тази вселена. Много приятно заглавие с колоритни и богати персонажи. Главният беше особняк, но добър човек. Успя да помогне на всички около себе си. Даде им от своята светлина и ги промени. Дори косвено това се отрази на напълно непознати хора (нашият принц от Тенимю също започна да катери планини).
 13. Ямада продължава да го сватосва със зъболекарката. Не знаех, че златните рибки са пренесени от Китай в Япония през ерата Муромачи. Големи чудаци са всички в този университет. Човекът-насекомо от клипа поднесе изненада. Хаха!
 14. Сърцераздирателна серия за родители и деца. Видяхме дъщерята на Кашиноки Сенсей. Мистерия на с октоподите е разгадана. Хаха! Голям образ е този човек. Уникален.
 15. Май първо трябва да се гледа дорамата с Каме. Мислех паралелно, но по-добре да се види първо оригиналното заглавие, което си е чисто японско. Тук дори постера ми изглежда студен. Иначе браво за българската версия и субтитрите!
×
×
 • Create New...