Jump to content

ukio

V.I.P.
 • Posts

  10,897
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

ukio last won the day on December 3

ukio had the most liked content!

About ukio

Profile Information

 • Пол
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ukio's Achievements

Азиатски Бог

Азиатски Бог (10/10)

3.6k

Reputation

 1. Тъкмо гледах сцени от корейската версия. Много идентични са с японската, което значи, че няма големи разлики при пресъздаването на историята в римейка. Въпреки това, за мен японската стои по-добре. Корейската изглежда прекалено мелодраматична. Не откривам, кой е играл малкият брат на лошкото при корейците.
 2. Ето още една версия: Чудя се, дали създателите на дорамата не виждат потенциал в групата и след финала на сериите? Иначе защо ще се стараят да пишат толкова песни и да правят луди промоции на хлапетата? Тук може да се свалят мп3 версии на песните. Голяма зарибявка става, но всички са такива сладури. Дорамата малко носталгично напомня на доброто старо време, когато се създаваха култови джей и кейпоп групи.
 3. Очаквах балада, но от груповата среща също излезе приятна мелодия. Този път имаме истински песни, които се пишат специално за дорамата. Автентично създадена група ще излезе 8LOOM, с цял репертоар. Като гледам 000Рюби е напуснал старата си формация. Там са останали петима души. Малко ми е мъчно за Милк. Бяха доста хлапета в състава. Ето новата песен - Melody:
 4. Права е шефката. Няма да спечелят популярност с типично звучене и песни. Трябва им нещо ново и оригинално. Идеята за романтична песен може и да сработи, но при тяхното положение, няма кой да я напише. Хаха!
 5. Малко поле за размисъл при сравнение на двете версии. Кварталът Ропонги е сърцето на Токио. Известен е с изисканите си заведения и затова историята толкова добре се вписва в подобна атмосфера. Искам да разбера, какви точно са разликите в двете продукции, понеже чувам, че корейската фенове не харесали японската версия. Но ако в оригинала наблягат основно на романса (така ли е?!), то тук идеята е по-дълбока, с достатъчно екранно време за всички герои и фокус върху съвместните усилия на персонажите, успоредно с отмъщението. Интересно ми е някой да каже, как са се справили богаташките деца, защото в японската версия актьорът, които играеше лошият беше феноменален. За пръв път Тайчи Саотоме прави подобна роля. Едва го разпознах. Писах по-горе, че в началните серии много се колебаех кого виждам на екрана. Знаем, че той започна кариерата си в театъра с образи на от нашата и сред това се преобрази. Обаче тук отново е друг човек. Също, какъв е профилът на изпълнителя, който покрива малкия му брат. Японските актьори бяха безупречни. Не виждам, кой корейски изпълнител може да има излъчването на Сузука Оджи.
 6. Честити 2 награди за дорамата! 48th Housou Bunka Foundation Awards: най-добра дорама - Гран при и най-добро актьорско изпълнение на Мей Нагано.
 7. Тази симпатична дорама с участието на Таю Фудживара стартира през зимния сезон - Ninja ni kekkon wa muzukashii". Старт - 5 януари.
 8. Утре в НДК - панаир на книгата. Издателство Пепърмил букс предлага двете книги, по които Малкото Шинкай прави известните си анимета. Преведени са на български, както и още няколко японски заглавия.
 9. Утре в НДК - панаир на книгата. Много преводни книги от японски, китайски корейски автори. Издателство Пепърмил букс предлага двете книги, по които Малкото Шинкай прави известните си анимета. Преведени са на български, както и още няколко японски заглавия.
 10. Ето и съвместно изпълнение на една от основните песни:
 11. Ето песента към дорамата.
 12. Кансайските Джонита с нова песен: Да споделя една новина, който стана известна преди няколко седмица. Трима души напускат King & Prince догодина. С двама (Кайто Такахаши и Рен Нагасе) не виждам, как ще продължи групата. Дано поне виждаме всички на екрана!
 13. 8 епизода са преведени. И тази дорама си има преводачи, за разлика от някои други. Изненадващо, че и лекарските не са на линия този сезон, а едната от тях е с доста добър рейтинг.
 14. Въпреки че не ми се гледат корейски локуми, ще взема да видя, как е направен оригинала и какви точно са разликите, че хората не били харесали римейка. Имам нещо наум, но да видим.
×
×
 • Create New...