Jump to content

ukio

V.I.P.
 • Content Count

  7,596
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

ukio last won the day on October 21 2019

ukio had the most liked content!

Community Reputation

1,200 мочи

About ukio

 • Rank
  Дорама фен на годината

Profile Information

 • Пол
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Приятен филм, макар малко дългичък. Може да се причисли към продукциите с елемент на научна фантастика. Идеята с пътуването във времето е представена интересно и реалистично. Можеха да редуцират разглежданите случаи поне с 1, но така пък имаха повече герои. Дълго време отне да стигнат до главните участници, но хубаво навързаха нещата и е особено любопитно да се види, как направиха последната врътка, което се разкрива чак след финалните надписи. Артистите - симпатични и убедителни. Най-много ме впечатлиха героините на Йо Йошида и Вакана Мацумото (харесвам я още откакто играеше сестра на Сато Такеру в Ден-о). Мотоки Фуками с нетипична, но супер свежа роля.
 2. https://stupiddreambg.com/2020/04/04/an-incurable-case-of-love-e01/ Еп.1 е готов.
 3. Otanjoubi omedetou! Харума на 30! Кино, телевизия, театър, музикална сцена - навсякъде се доказа! Ганбаре! Нови предизвикателства не липсват. Надявам се да го видим в продукция заедно с Кеничи Мацуяма! Brave: Gunjyo senki и екранизация по мянга, която се очаква през 2021г. За тази чакаме втория филм Confidence Man JP. http://asianwiki.com/Brave:_Gunjyo_Senki
 4. Да. Ще има превод. Изводът от това заглавие: макар и в него да се прокрадват познати клишета, позитивизмът и добрият пример, който героите дават, определено остават траен отпечатък върху зрителя.
 5. Кеничи и семейството му са се преместили да живеят в провинцията. В края на февруари е изтекъл договорът му, както и този на Коюки с Avex и всички дружно решили да заживеят след природата. А какво ще стане с киното? Дано не се откажат от него, макар здравословният начин на живот да е за предпочитане пред този в големия град.
 6. Ето и песента. Влиза под кожата, без съмнение. Юуша- харесвам този образ. Хаха! Напомня на Юуша Йошихико. Доспехите са точно на място.
 7. И аз разтоварвам с дорамата, след тежки крими заглавия. Забавна е. Разведрява и не притеснява. Сетили са се да включат елементи, които макар и незначителни на пръв поглед, носят спокойствие и усмивка. Като това определение за лекарите и сестрите. Героят едва ли го беше забравил. Просто се опита да привлече и вниманието на останалите и да им напомни. Нещо, което ня много места по света е тотално забравено. Оказа се, че продукция с участието на Рьо-чан ми идва като подарък в момента. И аз бях забравила много неща напоследък, а сега ще си ги припомня, колко е хубаво да гледаш заглавие с прекрасни артисти. А когато в него се прокрадва не само романтична нишка, но и поуки, е още по-прекрасно. Важното е, че и тук Рьо-чан не е сам. В еп. 1 е привлякъл двама свои кохаи от агенция Амюз - Кейске Ватанабе (още един бивш райдър) и Дайчи Канеко (голям талант на агенцията, който може да задмине батковците си, ако продължава със силните участия). Очаквам с нетърпение следващите серии. Вижда се, че ще има интересни гостувания натам.
 8. Вижте, какво са качили този месец! Пеят прекрасно, а Кенто в новия филм-мюзикъл продължава в този дух.
 9. Давам си сметка, че не изгледах заглавието в подходящ момент и то не ми се отрази позитивно, но отчитам силните му страни, които ме накараха да се замисля по някои въпроси. Според мен, японците започват да губят/изоставят преобразователната/прераждащата духовна линия като се обръщат към повече агресия и страхотии. Не че тук на финала не видяхме доброто и неговата категорична изява, но не съм сигурна, че то успя да се наложи. Всеки си получи заслуженото и то по японски. Престъпниците осъзнаха грешките си и пожелаха да ги поправят, но за основния сериен убиец не съм сигурна (за него има някакъв спешъл, излъчен по Хулу, който разкрива детството му и евентуалната причина за действията- не съм ентусиазирана да го видя). Хубавото на тази дорама е това, че непрекъснато държи в напрежение. В нея има толкова различни и динамични персонажи, че всеки изглежда подозрителен до последно. За мен героите на Андо и Соко Уада бяха супер енигматични и с нетърпение чаках да разбера тяхното участие в историята. Все пак, Андо не е играл сериозен зладей от времето на Кралската битка. Вътрешно ми се искаше да му се реабилитират с нещо впечатляващо. Хаха! Признавам, бях много изненадана, макар да подозирах леко, каква може да е работата с убиеца, познавайки добре екранната психология на японците. Aimer - Stand alone
 10. Изгледах още 3 епизода и за момента съм доволна от обратите, които действието взима. Решението на сценаристите да се освободят от един персонаж, за да вкарат свежа кръв чрез нови герои, ми се струва повече от разумно. Така разследването стана главен плюс на голямата и този фокус ми допада, понеже засега няма толкова изтрещяли хора. Ясно е, че отново се формираха мистериозни фигури, около които има какво да се рови, но на този етап е добре мистерията да е водеща. Силен ход е появата на Рюхей Йокохама. Трябваше му по-сложна роля на това момче, не само романси и включването тук доказва, че не са сбъркали с него. И неговият герой е енигматичен. Няма да ни впечатли само с компютърни умения. Шашнах се, колко реалистична сцена направи с битката пред асансьора. Събра погледите на всички и доказа, че райдърските умения не се губят лесно, още повече- тези в бойните изкуства (доколкото помня, Рюсей практикува таекуондо). Доволна съм, че не са забравили Андо и Соко Уада. Ще имат повече екранно време, както и Со-чан - харесвам, когато дават на малките да израстват пред камерата с интересни роли (Това Араки е само на 14г., но играта му е солидна заявка за бъдещо развитие в киното).
 11. Изгледах първите 10 серии. Има някаква добавка в японските дорами напоследък, която забелязвам в поредна продукция. Усещането за страх и психария е прекалено осезаемо. Да не говорим за странните подбуди на извършителя. Толкова много народ имаше в този блок, а ще се окаже, че сред всички хора, нямаше един нормален. Действително, голямото количество персонажи създаваше истинска мистерия. Съмнявах се във всеки от тях. Обаче защо не бяха включили по-сериозно двата на най-енигматични образа - тези на Андо и Соко Уада? За красота ли ги бяха сложили, след като не разкриха почти нищо за тях?! Дано в продължението има повече развитие!
 12. Моля, ако някой тази субтитрите към филма, да подмени горния линк.
 13. ukio

  One N’ Only

  И аз. И аз. Следя ги тези момчета. Ейку много ми прилича на Томо Янагишита. Когато го видях, помислих че може да му е брат, но се оказа, че не са свързани кръвно. За сметка на това, Наоя е брат на Такуя Кусакава от Bullet train. В Stardust има интересни групи, които са достойна конкуренция на кпоп изпълнителите. Много харесвам песента за приятелството. Толкова е надъхваща и позитивна. Усмихва ме и ме зарежда с нови сили. Пускам я често.
 14. Аз ще се радвам, ако повече хора пишат в японския раздел. Така ще има смисъл и от актуализирането. Жив и здрав да е Рьо-чан! В петък е била премиерата на този филм. В него Такеру помага на своя кохай Рьо Йошизава. http://asianwiki.com/Not_Quite_Dead_Yet Всички очакват с нетърпение двата филма за Кеншин, но няма да е зле скоро да излезе и миналогодишния му проект Hitoyo. https://images.app.goo.gl/kQ5kKzpFXB9pdETXA
 15. И за мен този филм беше прекрасно изживяване. Изключителни актриси! Кики-сан е недостижима. Толкова естествена и автентична. Много ще липсва на световното кино.
×
×
 • Create New...