Jump to content

ukio

V.I.P.
 • Content count

  7,337
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

ukio last won the day on February 1

ukio had the most liked content!

Community Reputation

859 мочи

6 Followers

About ukio

 • Rank
  Дорама фен на годината

Profile Information

 • Пол
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. The Shadow Play Режисьор: Лоу Йе Страна: Китай Бюджет: CNY 50,000,000 Година: 9 ноември 2018 г. Времетраене: 125 мин. Участват: Дзин Боран, Цин Хао, Мишел Чън, Сон Джия, Ми Сичън Субтитри: английски, вградени IMDB Резюме: Свали с английски субтитри Онлайн с английски субтитри
 2. ukio

  Asako I & II (2018)

  Онлайн линк Филмът наистина се оказа много интересен и нестандартен романтичен експеримент. Страхотна игра от артистите, особено от Масахиро! Феноменален е в двойния образ. На моменти леко ми напомни на героя на Асано от Хармониум. Ще споделям още. Има какво да се каже за този провокативен, реалистичен и красив посвоему филм. Асако (екранизация по роман на Томока Шибасаки) е един от филмите, които се превърнаха в истинско събитие през изминалата година във Франция. Не само включването му в официалната селекция на кинофестивала в Кан, но и последвалите прожекции по кината, преминаха успешно. Малко са японските романтични истории, които имат смелостта да развият реални сюжети и да покажат нещо различно и свежо на големия екран. Рюске Хамагучи е сред младите режисьори, които пробиха на световната киносцена през последните години, благодарение на новаторския си усет и нестандартните си идеи. Този път във фокуса му е един необикновен романс, ситуиран в съвременния свят на нашата безлична и студена реалност. Филмът представлява интересна концепция с провокиращи теми и отворен финал. Той е невероятна смесица между сън и реалност, която увлича не само героите, но и зрителите. Музиката допълва летаргичното усещане и ни потапя изцяло в атмосферата на творбата. ED: Tofubeat - River
 3. Еха! Юлай е режисирал тази година дебютен игрален филм - Life of Zhang Chu, който дори е взел фестивална награда! Сътрудничеството му с японския режисьор Кей Чикаура миналата година в игралната лента Complicity отново дава резултат - Награда на публиката на Tokyo FILMeX 2018 и 2 номинации на Берлинале тази година (в секцията за кулинарно кино). Новият филм на Юлай определено привлича внимание - Extraordinary Youth.
 4. ukio

  Hanalei Bay (2018)

  Беше прекрасен! Един от най-добрите филми на София филм фест. Хубаво е, че го бяха включили в официалната селекция. Режисьорът много ме изненада, понеже изобщо не си прилича на живо със снимките, които бях виждала. Напомня на вокала на Александрос. Беше разговорлив и каза доста неща в интервюто, което даде за нашето предаване. За момента, ето статия, посветена на филма. Дано да излезе в мрежата за сваляне! Ще го преведем! Добавям линк към дебютната лента на Мацунага - Пиета в тоалетната. И двете продукции заслужават внимание.
 5. Луксозното издание на Японски приказки!
 6. ukio

  Chiisana Kyojin (2017)

  Много силна дорама, донякъде натоварваща заради безбройните реплики. Човек трябва да е крайно съсредоточен, за да хване и най-тънките нюанси в историята, която от своя страна не оставя зрителя, докато не разгадае случаите. Не е за хора, които са решили да разтоварват, но ако някой иска предизвикателство - психологическо, изследващо човешката природа, това е дорамата. Държа ме в напрежение до последно, макар че до финала нямаше крайно експресивни, екшън сцени, характерни за повечето полицейски продукции. Страхотни изпълнения от артистите, особено от главното трио - Хироки, Масаки и Теруюки Кагава. Комплицирани образи направиха и тримата, най-вече Кагава. Надъхваща дорама за истината, търсенето й и изправянето срещу всички в името на правдата. Интуиция, доверие, разсъдливост, постоянство. Това са ключовите думи тук. Това е една от дорамите, в които Масаки Окада показва нова страна от себе си. Изглежда доста различно на екрана. Хареса ми порасналото му изражение. Малкият великан. Допада ми това заглавие, което показва, как един малък човек може да въздейства и вдъхновява останалите и да прави чудеса. ED: Ken Hirai - Non Fiction
 7. "Хара-кири: смъртта на самурая" Тази вечер от 23ч. по БНТ 2! Един от най-добрите филми на култовия режисьор Такаши Миике! https://www.bnt.bg/bg/a/kharakiri-smrtta-na-samuraya?fbclid=IwAR2E8ITtV9CuMO4gtniu6u_OubwqUiqgqAmsZ2HxXgTBo51A8UFYhh9N8BM
 8. Хубаво завърши, макар че не всички мечти се сбъднаха. Дорамата беше поучителна в японски стил. Всеки герой премина през някаква трансформация и осмисли живота си, за да върви напред към бъдещето. Двойката Саку-Уатару така и не заприлича на истинска такава в моите очи. Може би Такуми беше прекалено малък, а и двамата съвсем не парадираха отношенията си, което им помогна да се разбират с всички и дори да спечелят симпатиите на Миюки.
 9. Асако излезе с вградени субтитри. Ще се гледа!
 10. ukio

  Shoplifters (2018)

  Филмът тръгва по кината от 12 април! Това е чудо? Кога за последен път японски филм е вървял по кината у нас? Ако някой се сети, да пише.
 11. Връщам си думите назад. Миюки Комияма не е цебер, а съвсем обикновен човек. Още когато видях отношението на собствената й майка, се досетих, къде се корени нейното поведение. Еп. 7 и 8 бяха толкова трогателни и искрени. Чак ме разплакаха. Надявам се да не съсипят всичко в последните 2 серии. Вижда се, колко добри хора са всички в кооперацията. Искам да бъдат щастливи. П.п. плюшката-делфинче с кърпички е много полезна. Компанията на Дайки наистина разработва приказни играчки.
 12. ukio

  Vision (2018)

  Възможно е. Всеки усеща и вижда нещата по различен начин. Според мен, има далеч по-претенциозни западни режисьори (визирам например Терънс Малик, на когото веднъж гледах истински претенциозен филм, създаден точно в този дух на източните автори), отколкото Кавасе. Вярно, че тя си беше позволила да очаква дори Златна палма през 2014г., но творец като нея има основания да се надява на подобно отличие.
 13. ukio

  Shison Jun (Шисон Джун)

  Снимки от премиерата в Кан вчера:
 14. ukio

  Chiisana Kyojin (2017)

  Субтитрите на тази дорама бяха скрити повече от година, но ето че вече е достъпна за всички. Изгледах първите 5 серии и мога да я сравня като интензивност, градация и донякъде история, с Ханзава Наоки. Не само заради участието на Теруюки Кагава. Хасегава в главната роля е фантастичен! Той е силен актьор и в комплект с Масаки, мисля че може да покаже още по-големи геройства нататък. Много човешка история, психологическа бих я нарекла дори. Детективската страна буквално набляга на човешкото и психологията. Интересът ми растеше с всеки изминал епизод. Само началото беше малко по-сложно и дълго. Много реплики, които допълнително натоварват зрителя. Иначе динамика има, но не от екшън естество. Тук битката се води на различно ниво. Харесвам героите на Хироки и Масаки, които се борят за истината до последно, но да видим, какво са ни подготвили натам. Първите 5 серии разнищваха 1 казус, който се реши.
×