Jump to content

cliobest

Потребители
  • Мнения

    44
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от cliobest

  1. Хареса ми, даже много ми хареса. Независимо от забавените кадри. Те си имаха своя емоционален заряд и постигаха замисления ефект, да се разберат героите, поведението им, житейският им избор. Чудесна игра на всички актьори, главните разбира се, но и тези на втори, че и трети план.
  2. Много ми хареса мнението на Lawandula, затова си позволявам и да го цитирам, а и е съвсем сходно с моето виждане за разказаната история. Перфектен сериал! Никак не ми е доскучал, зациклил или каквото и да е. Герои, актьорска игра и история представена много реалистично, което рядко се вижда в други к-драми. Само това те кара да гледаш с широко отворени очи. Ще добавя само: Мисля, че това което искаха да ни покажат, съвсем не беше разликата във възрастта на двойката влюбени, като предпоставка да им следим и съпреживяваме историята. Това никак не беше акцента, даже и родителите съвсем не се стряскаха от този факт. Вечния сблъсък между поколенията, безумния контрол на родителите над порасналите им вече деца, които в останалият свят отдавна взимат напълно самостоятелни решения, стремежът към еманципация на жените в Корея и нуждата да дадат гласност на реалните за тяхното общество проблеми беше в основата на целия сериал. През цялото време четях мнения в чуждите сайтове, където преводът вървеше скоростно. Говореше се за зрелостта и мъдростта на главния герой и странните залитания, да не кажа грешки на героинята. За мен обаче тя беше основният образ тук. Той може би бе поузрял по-рано за една здрава връзка, но тя беше всъщност истински силната личност и силата си доби във времето. Любовта и даде криле /клише е, ама не ми идва друго на ум/, тя съумя да ги разпери и да отстоява себе си. Чудесен и поучителен пример за всяка хваната в капана на традиционните условности корейка. Сериалът беше супер преживяване. Един от най-добрите, на който и аз ще се нарадвам отново като се появят български букви. А за края … отново ще цитирам Lawandula, толкова добре го е казала:
  3. Сериалът ми допада! Романтична история с герои носещи и изразяващи личната си трагедия съвсем по корейски /то ясно / Големият проблем е в гръмкото заглавие, от което очакваш да видиш друго, а то се оказва съвсем обикновена к-драма със своите характерни черти, сюжет и изпълнение. Свързването на всички герои в историята, вечният комплекс за вина у най-невиновните, сълзи, раздели … , а дано поне свърши добре. Всъщност нарекох проблем заглавието, ама реално хич не ми е проблем, то на корейците им свикнах отдавна, а и без това се гледа за забавление и без големи очаквания.
  4. Мнението ти е твое право Лавандула - не ти харесал, тъп бил, добре! Макар, че преди цели четири години съм писала тези неща още помня, че на мен ми хареса. Гледайки сега Булката на водния бог, не мога да си кривя душата, момичето играе по същия начин, но явно толкова и така си може. Само едно нещо не ми е ясно, защо ...
  5. Много ми хареса, весело, забавно, оригинално на моменти представяне на връзката на една двойка и не на последно място далеч по естествено държание на влюбените един към друг. Относно финала - и на мен ми се видя прекалено напудрен, и
  6. Хубава история. Затрогваща, па макар и нереална. Ама какво от това, който не обича приказки да не гледа. Поносима мелодрама, колкото и сълзи да се проляха, никак не ме подразниха. Чудесни актьори, участието на Джин Мо за малко да ме откаже, че не ми е някак лицеприятен, ама играе наистина добре, с очи, с лице, с жестове – перфектен. Нито един превъртян кадър до 15 еп., което си е постижение с оглед на последно изгледаните продукции. Е, 15-ти си беше излишен , ама нали трябва да се докарат 16. С две думи – прекрасен сериал!!!
  7. аз абсолютно същото си мислех относно заглавието, но явно авторите не ги притеснява никак очебийното, да не кажа смешно плагиатство. Чудя се какво изобщо ги е накарало да търсят аналог с френската история - повдигане на интереса или просто - признаваме си без бой, копирахме, от тук, от там...
  8. Е, хайде сега претенции. Ще се похаби емоционално момъкът, ако с всяка партньорка любов подхваща, че да му се получава химията. Не може толкоз да се иска от човека, веднъж ни го показа, стига! Пък и аз още осъзнато влюбен не го виждам до 6-та, по скоро приятно и весело ревнува, а и за да им се получи въпросната химия все пак са нужни двама!!! Виж Директорът е друга работа, всъщност той съвсем не ми е ясен, какво мисли, какво прави и защо го прави. Не мисля, че е сразен от чара на трот-певицата, който и без това не е кой знае какъв. Ще видим
  9. Да, няма как да се не види промяната в Ji Hyun-Woo, макар и на мен да ми липсва старата му усмивка, като че ли просто се е вкарал в шаблона човека. Но право негово, иначе пък цвета на косата - важи. Харесва ми, а и най-важното играе добре. Иначе сериалчето определено ми допада. Веселко, непретенциозно, е, в обичайният шаблон, но какво от това, комедия е и е простимо. Ще има вероятно и драма, ама кой не го очаква. И като добавка Eun-Ji - това момиче, освен че пее прекрасно играе и много естествено, без да е красавица ти става страшно симпатична.
  10. Какво стана с ентусиастите за срещи, които смело порицават и призовават??? Седмицата се преполови, желаещите малко и несигурни...май пак ще сме "обичайните заподозрени", ама то и без това си е така почти всяка седмица...
  11. Не знам правилно ли съм разбрала гореказаното, но не съм забелязала да се начислява ДДС при поръчки над 30 лв. (при обявена цена в $). Но иначе наистина голямо разнообразие от артикули.
  12. Завладяваща история! Бегла ми беше представата за този крал и кралица, наложница и любима, но като че ли съм доволна че първо се докоснах до това представяне на тяхната история. Ще се опитам да цитирам ... Та, защо се сетих за тези думи, които се отнасят за нашият, европейски, средновековен свят, ами защото ми прозвуча в подкрепа и обяснение на това което гледах, тъй като романтиката си е първото търсено и завладяващо усещане за зрителя, но с реални исторически персонажи, въпросите и любопитството за истината нарастват значително. И в тази връзка разказаното ни в този сериал е доказателство как сведенията от онова време могат да се интерпретират чудесно според идейният замисъл и цел на съвременният човек, а всичко което се е смятало за истина е напълно възможно и да не е. Всеобщо известно е, че винаги историята се оказвала в удобна услуга на онези които са имали нужда от нея! Ето защо гледайки, през цялото време си казвах, ами да, защо не, това звучи логично и накрая дълбоко съчувствах на тази жена с официален образ на злодей (така е спомената и в описанието) в корейската история. Отново хубава ферия от цветове и чувства изиграни перфектно от красиви актьори, благодаря на преводачите!
  13. rimae486, фенове на Джун Ги с лопата да ги ринеш и те луди, но като че ли малко по-трезви, защото в този случай не се залага само на едната хубост, видим е таланта... Относно липсата на мнооого коментари, по скромно мое мнение така е по добре, малкото но преобладаващо положителни са достатъчен показател за това, че задържа интереса.
  14. Изключително съм доволна, че дадох шанс на този сериал!!! Естествено колегите съфорумци така добре го бяха заклеймили, че почти ме бяха отказали. Още повече, че дойде след поредица от не особено силни продукции, които след няколко изгледани серии ме отегчаваха до смърт, но този се оказа удар в 10-та. Първо впечатление - не лошо, но и не до там задържащо вниманието начало. Безспорно имаше разни странни действия от страна на героите, каращи ме да изпадам в недоумение (коментирано е поведението на Те Санг), момичето се цупеше или просто не показваше живинката на 25 годишна млада жена. С други думи просто лъхаше някаква обреченост в представената ни история, създаващо ми усещане че ще трябва да агонизирам с главния герой и да му търпя любовните неудачи в следствие на безброй измислени от корейски сценарист (специалист) налудничави недоразумения. Успоредно с това ми набиваха неговата същност като по скоро достойна за съжаление, тъй като е изстрадал човек и съдбата му е сритвала задника не веднъж и дваж. Като добавим към това и причината за мъките на героя - неориентираната патка, пардон – птичка божия, която многократно прави изявление, че парите и прочие материалните придобивки са и приоритет (таквиз моми мигом ги заклеймяваме, не ни харесват, макар че аз мисля всеки предпочита същото, но ако може съчетано и с искрена и чиста любов по възможност с красавец от ранга на ….. (изберете си някой по ваш вкус), картинката не беше особено оптимистична. Обаче, Оказа се, че нищо не е точно такова каквото аз реших че ще е. Тромавото обречено начало се смени с жив бих казала ритъм, на изненади, обрати и непредвидени ситуации, които ясно показаха, че няма да има карамелизираната история, но пък имаше нещо по ценно - развитието на любовната история остана назад и интереса се насочи към поведението и решенията на героите! В тази връзка да кажа – прекрасен избор на актриса за главната роля, не знам защо не се харесва това момиче, но точно начинът и на влагане на емоции, понякога определената им липса направиха образа съвсем достоверен. Героинята и беше такава, красива, неориентирана, лутаща се между дълг и лични стремежи, искаща нещо, което не знаеше как да има. Прекрасно се справи. Хареса ми. Съгласна съм и с казаното по горе, че ролята на Хони не му лепна съвсем, щото с тази визия излиза извън представите за неопитен мъж, ама бъдете честни, ако беше избран някой не особено симпатичен актьор, грубоват и не привличащ те с нищо, кой щеше да погледне сериала, още по малко да го преведе? И пак във връзка с гореказаното да благодаря на верните фенове на Song Seung Heon, че го направиха достъпен за нас!!!
  15. Абе хора, три пъти връщах страницата, реших че съм объркала темата. То май това е доказателството, че няма и какво да се коментира по развоя на действието. Опс, нещо грешно се изразих, какъв развой, такъв се не види...
  16. Ей Mina, благодаря, хич не се сетих за руснаците. Наистина започна интригуващо, дано продължи така.
  17. Обичат си корейците да създават подобни модни недоразумения, обикновено е облеклото, тук пък прическата на Главната, истинско разнообразие :i love this: . За щастие поне не са се опитали да достигнат Full Hause (този шедьовър ) в това отношение. Добре, че Ън Хъе си е достатъчно симпатична и добра актриса, та ще и преглътна нелепите къдрици, само сериалът да струва. По важно е има ли добри души наели се с превод?
  18. Големи вълнения и тръпки по този сериал. Не знам какво толкова очакват всички да видят та така трепетно търсят още в първите кадри за какво да се хванат, че да критикуват или изказват разочарования. Хубаво го е казал dido - рано е за оценки. За мен си започна като типична корейска драма, нищо че половината действие е в ЛА и видите ли корейците говорят английски, малко нескопосано, ама това хич не ми пречи, все пак са си корейци. Та в това така типично начало, според мен, има съвсем видими податки, че вероятно няма да ме изненадат особено на татък, но пък и това не ми пречи, стига да има умерена доза от всичко, да не зациклят с действието по някое време и да не ми пробутват откровени глупости. Е, надявам се! В противен случай ще си останем само с готиния каст (с малки изключения ).
  19. Хубав сериал!!! За мен е от онези дето те залепя за екрана докато не видиш финалните сцени и съжаляваш че свършва. Силата му е в динамиката (особено до 12 –та приблизително серия), без изстрели и пушилка те държи в напрежение. Още повече, че засяга теми от кухнята на филмовата индустрия, която си мисля няма как да не ни заинтересува нас, оценили и гледащи к-драмите. За актьорския състав и неговото представяне няма какво да коментирам – казано е вече. Само едно не ми допадна – намаляването на темпото след гореспоменатата 12-та. Отново попаднахме в обятията на мелодрамата (добре че нямаше крайности ) и въпреки че си имаше логично основание за нея, някак не ми се върза съвсем с общия дух на останалата част. Може и въпросният нисък рейтинг да си е казал думата – то в самия сериал си го показаха как и защо се вмъква къде повече романтика, къде сълзи и драматизъм. Но както и да е, това е дребна критика. Хубав сериал!!! Жалко, че няма превод…
  20. Спокойно дами, проявили са разум и Йонг и компанията му - отказали са ролята http://www.vingle.net/posts/133340?ft
  21. Чудесен сериал, хем преливащ от любов и романтика, хем с добре премерена интрига, а и най-важното любовта победи! Благодарение на Пак Ши Ху и Мун Че Уон историята беше още по-красива, чувствена, затрогваща... Толкова съжалявам, че никой не се е наел да го преведе, друго си е удоволствието да четеш на роден език! Разбирам и уважавам труда на преводачите, но дано да се намери такъв, за да бъде гледан от повече хора!
  22. Тъй като съм едва в началото, но прочетох коментарите реших и аз да споделя първи впечатления. За разлика от други сериали, които започват ударно, грабват вниманието и зациклят към 10-ти епизод, тук нещата са действително наобратно. Труден за преглъщане първи епизод - мислех че ще е по завладяващ, защото описанието на сериала беше обещаващо, дразнещо държание на главната, още повече че не ми е особено лицеприятна, но, но, но за радост моя се оказа, че наистина сериала набира скорост в края на втория както е писала didkapan. Изгледаните серии след това начало са си истинско удоволствие! Без да съм догледала ще кажа, че сценарият е типичен чиклит, с което корейците ми се поиздигат в очите, че то тяхното вманиачаване по чок сарам и глупостите за любов от люлка до гроб вече трудно се понасят. Така поднесените реалистични истории, герои и взаимоотношения се броят на пръсти сред к-драмите, а „смелите“ телевизии, склонни да излъчват подобни май се свеждат до една(?) . В тази връзка радва ме главната героиня с нейните житейски лутания, перипетии и търсения на любов, сблъсъкът и с различни мъже и характери, опитът който трупа.…. Много добър и свеж сериал, ще го изгълтам доста бързо!!! Специални благодарности към преводачите, които са го избрали и вложили труд и време, за да му се наслаждаваме всички!!!
  23. cliobest

    C.N.Blue

    Хе, хе, дай Боже, ама трябва доста да поизточим кредитната карта... Възможно ли да мечтаем това да стане в Бг.? Много хубави клипове си направила. Друго е човек да е близо до сцената. Благодаря пак, че сподели!
  24. cliobest

    C.N.Blue

    Благодаря ivanjelina ! Аз естествено от сутринта гледам фен-клипчетата в тубата. Страхотното настроение на феновете и момчетата е осезаемо както казваш. Как да забрави такава емоция човек. Предполагах и че публиката е била многонационална, но тази част за различната и възраст много ме зарадва, защото доказва, че хубавата музика е за всеки, а не само за най-младите, каквито са и момчетата от CN BLUE. Дали ще имаме късмет да ги видим и ние на живо….ех мечти, мечти! P.S. Сега изгледах качените от теб клипчета. Много добре си е фотоапарата! Явно блъскането не те е накарало да се откажеш На втория е едно от най-любимите ми парчета
×
×
  • Създай нов...