Jump to content

cliobest

Потребители
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 тофу

About cliobest

 • Rank
  Млад герой

Profile Information

 • Пол
  Not Telling
 • Местожителство
  Пловдив
 1. Хареса ми, даже много ми хареса. Независимо от забавените кадри. Те си имаха своя емоционален заряд и постигаха замисления ефект, да се разберат героите, поведението им, житейският им избор. Чудесна игра на всички актьори, главните разбира се, но и тези на втори, че и трети план.
 2. Много ми хареса мнението на Lawandula, затова си позволявам и да го цитирам, а и е съвсем сходно с моето виждане за разказаната история. Перфектен сериал! Никак не ми е доскучал, зациклил или каквото и да е. Герои, актьорска игра и история представена много реалистично, което рядко се вижда в други к-драми. Само това те кара да гледаш с широко отворени очи. Ще добавя само: Мисля, че това което искаха да ни покажат, съвсем не беше разликата във възрастта на двойката влюбени, като предпоставка да им следим и съпреживяваме историята. Това никак не беше акцента, даже и родителите съвсем не се стряскаха от този факт. Вечния сблъсък между поколенията, безумния контрол на родителите над порасналите им вече деца, които в останалият свят отдавна взимат напълно самостоятелни решения, стремежът към еманципация на жените в Корея и нуждата да дадат гласност на реалните за тяхното общество проблеми беше в основата на целия сериал. През цялото време четях мнения в чуждите сайтове, където преводът вървеше скоростно. Говореше се за зрелостта и мъдростта на главния герой и странните залитания, да не кажа грешки на героинята. За мен обаче тя беше основният образ тук. Той може би бе поузрял по-рано за една здрава връзка, но тя беше всъщност истински силната личност и силата си доби във времето. Любовта и даде криле /клише е, ама не ми идва друго на ум/, тя съумя да ги разпери и да отстоява себе си. Чудесен и поучителен пример за всяка хваната в капана на традиционните условности корейка. Сериалът беше супер преживяване. Един от най-добрите, на който и аз ще се нарадвам отново като се появят български букви. А за края … отново ще цитирам Lawandula, толкова добре го е казала:
 3. Сериалът ми допада! Романтична история с герои носещи и изразяващи личната си трагедия съвсем по корейски /то ясно / Големият проблем е в гръмкото заглавие, от което очакваш да видиш друго, а то се оказва съвсем обикновена к-драма със своите характерни черти, сюжет и изпълнение. Свързването на всички герои в историята, вечният комплекс за вина у най-невиновните, сълзи, раздели … , а дано поне свърши добре. Всъщност нарекох проблем заглавието, ама реално хич не ми е проблем, то на корейците им свикнах отдавна, а и без това се гледа за забавление и без големи очаквания.
 4. Мнението ти е твое право Лавандула - не ти харесал, тъп бил, добре! Макар, че преди цели четири години съм писала тези неща още помня, че на мен ми хареса. Гледайки сега Булката на водния бог, не мога да си кривя душата, момичето играе по същия начин, но явно толкова и така си може. Само едно нещо не ми е ясно, защо ...
 5. Много ми хареса, весело, забавно, оригинално на моменти представяне на връзката на една двойка и не на последно място далеч по естествено държание на влюбените един към друг. Относно финала - и на мен ми се видя прекалено напудрен, и
 6. Хубава история. Затрогваща, па макар и нереална. Ама какво от това, който не обича приказки да не гледа. Поносима мелодрама, колкото и сълзи да се проляха, никак не ме подразниха. Чудесни актьори, участието на Джин Мо за малко да ме откаже, че не ми е някак лицеприятен, ама играе наистина добре, с очи, с лице, с жестове – перфектен. Нито един превъртян кадър до 15 еп., което си е постижение с оглед на последно изгледаните продукции. Е, 15-ти си беше излишен , ама нали трябва да се докарат 16. С две думи – прекрасен сериал!!!
 7. аз абсолютно същото си мислех относно заглавието, но явно авторите не ги притеснява никак очебийното, да не кажа смешно плагиатство. Чудя се какво изобщо ги е накарало да търсят аналог с френската история - повдигане на интереса или просто - признаваме си без бой, копирахме, от тук, от там...
 8. Е, хайде сега претенции. Ще се похаби емоционално момъкът, ако с всяка партньорка любов подхваща, че да му се получава химията. Не може толкоз да се иска от човека, веднъж ни го показа, стига! Пък и аз още осъзнато влюбен не го виждам до 6-та, по скоро приятно и весело ревнува, а и за да им се получи въпросната химия все пак са нужни двама!!! Виж Директорът е друга работа, всъщност той съвсем не ми е ясен, какво мисли, какво прави и защо го прави. Не мисля, че е сразен от чара на трот-певицата, който и без това не е кой знае какъв. Ще видим
 9. Да, няма как да се не види промяната в Ji Hyun-Woo, макар и на мен да ми липсва старата му усмивка, като че ли просто се е вкарал в шаблона човека. Но право негово, иначе пък цвета на косата - важи. Харесва ми, а и най-важното играе добре. Иначе сериалчето определено ми допада. Веселко, непретенциозно, е, в обичайният шаблон, но какво от това, комедия е и е простимо. Ще има вероятно и драма, ама кой не го очаква. И като добавка Eun-Ji - това момиче, освен че пее прекрасно играе и много естествено, без да е красавица ти става страшно симпатична.
 10. Какво стана с ентусиастите за срещи, които смело порицават и призовават??? Седмицата се преполови, желаещите малко и несигурни...май пак ще сме "обичайните заподозрени", ама то и без това си е така почти всяка седмица...
 11. Не знам правилно ли съм разбрала гореказаното, но не съм забелязала да се начислява ДДС при поръчки над 30 лв. (при обявена цена в $). Но иначе наистина голямо разнообразие от артикули.
 12. Завладяваща история! Бегла ми беше представата за този крал и кралица, наложница и любима, но като че ли съм доволна че първо се докоснах до това представяне на тяхната история. Ще се опитам да цитирам ... Та, защо се сетих за тези думи, които се отнасят за нашият, европейски, средновековен свят, ами защото ми прозвуча в подкрепа и обяснение на това което гледах, тъй като романтиката си е първото търсено и завладяващо усещане за зрителя, но с реални исторически персонажи, въпросите и любопитството за истината нарастват значително. И в тази връзка разказаното ни в този сериал е доказателство как сведенията от онова време могат да се интерпретират чудесно според идейният замисъл и цел на съвременният човек, а всичко което се е смятало за истина е напълно възможно и да не е. Всеобщо известно е, че винаги историята се оказвала в удобна услуга на онези които са имали нужда от нея! Ето защо гледайки, през цялото време си казвах, ами да, защо не, това звучи логично и накрая дълбоко съчувствах на тази жена с официален образ на злодей (така е спомената и в описанието) в корейската история. Отново хубава ферия от цветове и чувства изиграни перфектно от красиви актьори, благодаря на преводачите!
 13. rimae486, фенове на Джун Ги с лопата да ги ринеш и те луди, но като че ли малко по-трезви, защото в този случай не се залага само на едната хубост, видим е таланта... Относно липсата на мнооого коментари, по скромно мое мнение така е по добре, малкото но преобладаващо положителни са достатъчен показател за това, че задържа интереса.
 14. Изключително съм доволна, че дадох шанс на този сериал!!! Естествено колегите съфорумци така добре го бяха заклеймили, че почти ме бяха отказали. Още повече, че дойде след поредица от не особено силни продукции, които след няколко изгледани серии ме отегчаваха до смърт, но този се оказа удар в 10-та. Първо впечатление - не лошо, но и не до там задържащо вниманието начало. Безспорно имаше разни странни действия от страна на героите, каращи ме да изпадам в недоумение (коментирано е поведението на Те Санг), момичето се цупеше или просто не показваше живинката на 25 годишна млада жена. С други думи просто лъхаше някаква обреченост в представената ни история, създаващо ми усещане че ще трябва да агонизирам с главния герой и да му търпя любовните неудачи в следствие на безброй измислени от корейски сценарист (специалист) налудничави недоразумения. Успоредно с това ми набиваха неговата същност като по скоро достойна за съжаление, тъй като е изстрадал човек и съдбата му е сритвала задника не веднъж и дваж. Като добавим към това и причината за мъките на героя - неориентираната патка, пардон – птичка божия, която многократно прави изявление, че парите и прочие материалните придобивки са и приоритет (таквиз моми мигом ги заклеймяваме, не ни харесват, макар че аз мисля всеки предпочита същото, но ако може съчетано и с искрена и чиста любов по възможност с красавец от ранга на ….. (изберете си някой по ваш вкус), картинката не беше особено оптимистична. Обаче, Оказа се, че нищо не е точно такова каквото аз реших че ще е. Тромавото обречено начало се смени с жив бих казала ритъм, на изненади, обрати и непредвидени ситуации, които ясно показаха, че няма да има карамелизираната история, но пък имаше нещо по ценно - развитието на любовната история остана назад и интереса се насочи към поведението и решенията на героите! В тази връзка да кажа – прекрасен избор на актриса за главната роля, не знам защо не се харесва това момиче, но точно начинът и на влагане на емоции, понякога определената им липса направиха образа съвсем достоверен. Героинята и беше такава, красива, неориентирана, лутаща се между дълг и лични стремежи, искаща нещо, което не знаеше как да има. Прекрасно се справи. Хареса ми. Съгласна съм и с казаното по горе, че ролята на Хони не му лепна съвсем, щото с тази визия излиза извън представите за неопитен мъж, ама бъдете честни, ако беше избран някой не особено симпатичен актьор, грубоват и не привличащ те с нищо, кой щеше да погледне сериала, още по малко да го преведе? И пак във връзка с гореказаното да благодаря на верните фенове на Song Seung Heon, че го направиха достъпен за нас!!!
 15. Абе хора, три пъти връщах страницата, реших че съм объркала темата. То май това е доказателството, че няма и какво да се коментира по развоя на действието. Опс, нещо грешно се изразих, какъв развой, такъв се не види...
×
×
 • Create New...