Jump to content

Ками

Потребители
  • Мнения

    397
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

5 Последователи

Относно Ками

  • Рожден ден 05/08/1990

Profile Information

  • Пол
    Female
  • Местожителство
    Трявна
  • Любими сериали
    Ghost, Bridal Mask, Gokusen, Healer. N no Tame Ni

Последни посетители

3126 профилни разглеждания

Ками's Achievements

Пълководец

Пълководец (5/10)

173

Обществена Репутация

  1. Говоря за официалното лицензирано издание. Аз не се изразих правилно, извинявам се.
  2. Обявен е за превод при нас в Стюпида. Аз си го чаках с огромно нетърпение, още откакто разбрах за него. А откакто изгледах анимето мира нямам. ? На трейлър изглеждаше много добре. Ще видим какъв ще е крайният резултат. Ако някой знае дали новелата я има някъде на английски по нашите български сайтове да пише. Мангата видях, че я има, ама новелата...
  3. Изгледах до 8-ми епизод. Много съм доволна от случващото се до момента. Засега този сериал си е чиста фентъзи комедия. През сълзи съм се смяла на някои сцени. Както си гледаш нормално и има по някоя драматична сцена, Йетан извършва поредната глупост. А горкия небесен принц заради нея трябва да ходи да си прочиства ума по 2 пъти на ден. Другата двойка от Празнотата също се заформя добре. И там ту драма, ту смях. Ясно ми е, че по-нататък ще има по-голяма драма, но се надявам поне да оставят и комедийната нишка.
  4. Петата ще излезе май месец на английски. Ще трябва да почакаме още за нея. Но мисля, че петата част са бонусите, основната история май е завършена в 4-ти том.
  5. Ками

    Silent (2022)

    Изгледах тази дорама., докато се излъчваше текущо. Толкова много ми хареса, че чаках с нетърпение епизода всяка седмица. Тук според мен се набляга повече на приятелството между тримата, отколкото романса, на предразсъдъците спрямо хората с увреждания, трудностите, с които се сблъскват те. Има много силно послание, наистина както само японците умеят да ти задълбаят в сърчицето и после да се почустваш опустошен. Както каза и @Шоши-сантрябва да се види. Не може да се обясни. Поради това, че темата е някак си табу, а и за да стигне дорамата до повече хора, се реших да я преведа. Няколко дини нося под една мишница, но просто толкова много ми хареса, че оставих на заден план всичките си останали проекти. Сега, превеждайки, обръщам повече внимание на разни детайли и други неща, които изобщо не съм забелязала. Например, Със сигурност няма да съм бърза, защото искам да изпипам превода. А и субтитрите на Вики не са от най-добрите, имаше изпуснати реплики на места и постоянно сравнявам с вградените на Irozukusubs. А при съмнения ползвам и японските. Хубаво е, че има Гугъл Преводач. Поне донякъде мога да се справя.
  6. О, и сериал ли е излязъл вече? Аз си купих цялата поредица, но все още не съм я прочела. Shame on me. Значи трябва да я приоритизирам по-напред в списъка си за четене. Само се чудя дали първо да изгледам сериала и после да прочета книгата или обратното.
  7. Да, гледах го Fuujinshi миналата година. Наистина ми хареса, а аз я започнах без никакви очаквания.
  8. Да раздвижа малко темата. Започнах превод на Гаро. Преди няколко месеца седнах да си припомня Гаро и опатках всичко де що има излязло от франчайза. И тогава реших, че поне основния първи сезон трябва да се напъна да го преведа. За по-нататък - ще видим. Сядайки да го гледам повторно осъзнах, че почти нищо не помня. Изобщо бях забравила колко много Рей обича сладко, а и как бяха врагове с Кога известно време. За случилото се с Каору. И кхм-кхм... голите мацки. Надявам се благодарение на превода на Зеро (а сега и на Гаро) повече хора да се загледат във франчайза, защото си заслужава. Поне първите няколко сезона. @ukio поздравче от компанията.
  9. @СнежанаСпециално за Мураками, някъде бях чела коментар на издателството, че той сам превеждал книгите си на английски и затова нищо не се губело от превода им от английски. Но за неговите книги винаги имат консултант японист.
  10. Завърших го. Определено се нарежда сред любимите ми драми не само за 2022, но и изцяло. Смях се, плаках, радвах се. Имах чувството, че изживявам и аз всяка емоция на героите. Единствено края ми се стори малко претупан, биваше да има още поне 1 епизод, но моето предположение е, че е трябвало да го орежат или че не са искали краят да е типичният лигаво-захаросан. Но клоня към версията с орязването. Харесаха ми и препратките към The Confidence - част от предметите бяха показани и тук. Също така имаше и сцена, в която едната героиня гледа серия от него. Имах някои предположения, но какво се оказа - Накратко - сериал, който ще препоръчвам на всички и се надявам повече хора да го изгледат, понеже не е много популярен, а според мен си заслужава. Най-вече защото не е типичната лигаво-романтична история, а те държи в напрежение и като свърши епизода, ха да си пуснеш още един, че завършва епизода по такъв начин, просто трябва да разбереш какво се случва в следващия и така, докато не стане късно, а ти си на работа на другия ден.
  11. Моето явно си е чист мазохизъм, защото почти веднага след като изгледах The Confidence започнах и този. Актьорския състав в по-голямата си част е същия. Малко ми е странно да ги гледам в различна светлина. Част от лошите в предишния са добри в този, част от добрите - са лоши, някой са си съвсем същите. В момента съм на 7 изгледани епизода. Главната за момента ми е малко като мижитурка, но главния я притисна и най-накрая май свали розовите очила по отношение на съпруга си. За актьорите - както казах и в коментара си за The Confidence наслада са за очите ми. Великолепни са, особено сцените между двамата главни. И тук ми харесва, че обръщат внимание на всички персонажи, не само на главните. С огромно нетърпение чакам да видя как ще се развият нещата. Ако продължи така този и The Confidence ще ми станат най-любимите сериали за 2022 година. Държа да отбележа, че и не превъртам. Много рядко ми се случва напоследък нещо да ме грабне така, че да го гледам в захлас. Да отбележа и страхотния ОСТ, който е наслада за ухото. Особено завършващата песен е прекрасна. До толкова ми хареса, че си гледам и надписите след всеки епизод. Само не можах да намеря цялата песен с английски превод, ако някой намери, моля да ми я метне.
  12. @BaiorettoДа точно това ми хареса в сериала, че не е от типичните и те държи в напрежение. А като свърши епизода искаш да си пуснеш и следващия. Като краста е. Аз снощи стигнах до 27-ми епизод. Feng Xiao Sheng така вече се доверява на Xiao Wu, Единствено добре се посмях на обяснението, но както и ти написа жанра се води фикшън и не трябва да очакваш всичко да е реалистично. Гледайки разни клипчета в Ютуб и четейки коментари се наспойлих, Сега постоянно ми изскачат разни клипчета зад кадър и много се смея с тях, големи скици са, макар да са на китайски и нищо да не разбирам.
  13. С коментара си @Baioretto ме надъха да гледам този сериал и го започнах. На 7-ми епизод съм, но оле-мале нямам думи. Прекрасна актьорска игра, наслада за очите ми са всички актьори. Сюжета е на ниво и действително държи в напрежение. Наистина за в момента има доста брутални сцени, но четох, че новелата е още по-брутална. Също така доколкото разбрах май полицейската нишка в новелата не е толкова силно застъпена и Xiao Wu май го няма или поне не е главно действащо лице. Сега ми е много любопитно, Има превод на английски до край в Ютуб в официалния канал на MangoTV. Плейлист Английските субтитри не са им от най-добрите, но поне ги има. Обаче да предупредя, че там субтитрите за 4 епизод всъщност са на 3-ти и се принудих да гледам с другия превод. Другия общ сериал на двамата главна приключи с излъчването си и аз си го изтеглих, защото много ги харесах и искам да ги гледам още.
  14. Аз използвам ето тази добавка за теглене от VK и някои други сайтове. Може да се сваля от сайта, но и може да се инсталира на браузъра. На мен лично ми е много удобна.
×
×
  • Създай нов...