Jump to content

PeelingFeeling

Потребители
  • Мнения

    99
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от PeelingFeeling

  1. Сега го започнах. Юн Ши Юн играе прекрасно ! Много е талантливо това момче ! Наистина му съчуствах в първата серия и исках да оскубя един, двама, които го тормозят. 

    Надявам се това с розовото да е преувеличено за сериала. Какъв е проблемът, че харесва розовия цвят? Някакви нелепи стереотипи.

    Но персонажът му въобще не ми се струва стереотипен. Даже бих казала, че се е съвсем нормален човешки персонаж. Малко ги позабравихме с всички гоблини, лисици, богове, които обичам да гледам, но все пак са измислица.

    Надявам се сериалът да не ме разочарова до края.

    • Харесвам 1
  2. На 25.09.2021 г. at 16:59, dido100 написа:

    Става за гледане в сравнение с другите глупости, излъчвани в момента. Има и две певачки, но в епизодични роли и можете споколйно да ги превъртате.

    Брейййй, щом на Дидо му харесва, направо да го започвам! Не мога да повярвам ! И то сериал 2021 година! 

    • Хаха 2
  3. От доста време не бях гледала корейско и този сериал случайно си го харесах. Засега ми допада. Още се двоумя кой е убиецът, което говори добре се сериалчето. Любим персонаж ми е адвокатката - тази жена май е повече психолог на цялото градче, отколкото адвокат. Много смях има с нея и сцените с мъжа й! 
    А на главната колкото и трудности да й се струпват, Йонг Шик й е като дар от небето! Ехххх,да помечтаем ... не е богатият чебол, но е супер добряга, както каза и майка му в сериала. :D
    Според мен, сериалът засяга важни теми по малко по-лековат и дори хумористичен начин. Теми като самотните майки в Корея, стигмата около работещите жени, от която дори успешни жени като адвокатката не могат да избягат, бедността и разделението между класите, ценностната система. Не знам. Може би аз задълбавам в смисъла на сериала, но... красотата е в очите на съзерцаващия.

    • Харесвам 7
    • Upvote 2
  4. Много ми допада на мен сериала. Някак си не наблягат чак толкова на захаросаната романтика, а на интригата около престъпленията. А и този актьор мога да го гледам на забавен каданс цял ден. Няма значение, че това е първия ми сериал, който следя с него.

    В един сайт четох, че епизодите ще са 40 по 30 минути, т.е. около 20 стандартни епизода,ама колко е вярно...?

    • Upvote 1
  5. Хареса ми. Не съм превъртала. Епизодите си течаха плавно и всеки ми беше интересен. Краят на историята също ме удовлетворява. Преживяха много неща заедно и някак си тъжните мигове от миналото започнаха да избледняват. Не съм сигурна дали това е била идеята, но мисля, че е добър извод от цялата история. :up: Колкото и човек да не може да избяга от съдбата си, трябва да се радва на хубавите моменти. :up:

    Много съм впечатлена от актрисата - късаше ми се сърцето за нея. :cry: Определено ми хареса актьорската й игра. В Сиренцето също ми допадна и тук се изяви! :up:

    • Upvote 1
  6. Това прозвуча като "имам нещо да ти кажа, ама няма да ти кажа, ама пък накрая ще ти го кажа, за да те е яд".

    Най-малко това съм имала предвид, но както ти каза рискът на писаното слово. Просто предполагах, че ще навлезем в дълбоки дискусии за любовта и половите роли, а както ти сподели да дискутираме на дълго и на широко различните си мнения е безмислено. Има неща, с които ще се съглася с теб и с които няма. При положение, че "second male lead" синдромът е толкова разпространен не мисля, че някои от изброените характеристики за изграждане на образите отговарят на това, което много зрители търсят. Главният винаги печели с постояннството и инициатива, която предприема в повечето случаи. А иначе ако нямаха някаква борба или пречка за да са заедно, то тогава какъв сериал/филм щеше да стане?

     

     

    При положение, че в реалния живот актрисата ходи с човек, 17 години по-голям от нея, няма проблем с младок като Гонг Ю. :28558::28558:

    Ааааа това не го знаех за актрисата! :28558: Значи не са толкова консервативни, с каквото впечатление съм останала досега. :up:
    • Upvote 1
  7. Минчо може да не се мори много във фитнеса, но пък е най-редовен при пластичния хирург...

    А тоз Русалчо за какво се появи така и не ми стана ясно. За ревност можеше и без него, щото той Минчо доста успешно си ревнуваше сам от себе си. Само една полза видях от него - че светна Русалинда как да си осигури средства за парцалки от мола, и тя взе, че си закупи оназ розАва тенджера! Само се надявам заради това да не спре сътрудничеството между Шанел и Диор, че ще ми липсва!

    Вярно! Е значи не остана нищо да липсва! Перфектен е сериала!

     И аз се чудя! Това преспокойно можеше и сама да го открие.  :dunno: Чак ми е гадно за актьора. Много го харесвам него от други сериали, а тук такова едно никакво появяване направи само.  :no:  Абе ако мога да използвам един израз от друга тема : "голям тюрлю-гювеч стана", ама много постен нещо ! И въпреки това са сладури главните и затова зяпаме да видим "щастливия край" :huh:

    Само се чудя дали

    партньора на МинХо няма да го преметне накрая, заради гривната? Нещо не ми вдъхва доверие. :ph34r: 

     

  8. Гениално!!! ... аз даже стигах до идеята че 

    Жътваря е кралицата...

    , но ми се видя прекалено... Така че гласувам за теб Debil4e...

    Хахах отдавна не бях се смяла така и същевременно почна да ми се струва съвсем възможна тезата ти. 

    А за бабичката си мисля дали 

    тя не е така наречения "създател" на Гоблина. Защото като говореше с майката спамена "тя я е дарила с нея", следователно може да се бърка в живота на хората и да насочва и този на Гоблина. Знаеше, че той ще й помогне, което означава, че или вижда в бъдещето или тя го насочва? Тя е дарила момиченцето на майка й. Същевременно е решила, че Гоблина достатъчно е страдал (почти 1000г) и последното през което трябва да премине е да не може да е с жената, която обича. Само така ще може да се прероди ?

     

     

    И актрисата и героинята не отговарят. Актрисата е чувствително по-ниска от главния актъор, което не ми пасва от естетическа гледна точка. Героинята в сериала е буквално по-млада от героя и не говоря за това, че е демон. Просто си изглежда много по-млада. Той е на 35, а тя е ученичка. Проблемът е, че натякват възрастовата разлика с тази ученическа униформа. Jun Ji Hyun изобщо не изглежда по-възрастна от Min Ho (поне с грим). Хората си се обичат без значение разлика във височина, тегло, години, на колко изглеждат и т.н., но това е сериал. Главния актъор облечен официално, а актрисата я обличат или с училищна униформа или с някакви "домашни дрехи". Отново разминаване. Главния актъор и другия се държат супер уравновесено и възпитано (дори го подчертават нарочно в сцената на масата), а главната героиня е пълна "простакеса". Такива разминавания при героите рядко ми харесват. Не можаха ли да напишат главната героиня по по-елегантен начин, за да отговаря на героите? Не можаха ли да изберат по-висока актриса? Може би не, защото женската аудитория мечтае за принцове, лоши момчета и всякакви други мъжки образи, които "да водят", "да са нещо повече", "да защитават", "да притежават" главните героини. Противоречи на цялата концепция за равноправие на половете, но бих казал, че просто животинския инстинкт надделява. Да отговоря - нищо и няма на външния вид, но ако и главния герой го бяха облекли в "домашни дрехи" и беше само малко по-висок от героинята, и двамата се държаха по сходен начин, то сериала едва ли щеше да е това, което е. Интересно ми е в такъв случай какви щяха да са мненията.

    Мислех да не отговарям ама ... не мисля, че основното водещо у женската аудитория е "желанието да я притежават". Такъв тип романтични сериалчета се харесват на хората именно заради идеята за любовта, която е способна да пребори всичко. Жените харесват главни персонажи, които поемат иницативата и правят нещо, за да се борят за тази любов. Тази идея съществува и се клишира от много години. Това, че сценаристите масово налагат образа на "лошите момчета", именно защото те се котират в тази сюжетна линия не значи, че живеем с мисълта, че те са по-добри. (или поне не всички живеем с тази мисъл)

     

    Мен ми е странно реално ГонЮ как ще целуне актриса 12г. по-малка от него?  :blink:  Или ще ни спестят скиншип-а ?! :mad2:

    • Upvote 1
  9. За мен лично, това е безспорно един от най-добрите сериали за 2016г. Идеята е страхотна, сюжета ме държа в напрежение до последния момент! Колкото и да бях убедена,

    че ще има щастлив край, последните серии направо ме побъркаха. До последния момент не можех да предвидя вече какво ще се случи и как ще се развият нещата. Но краят напълно ме задоволи. Това беше единствения начин Хан Чол да оцелее, въпреки че ми беше много мъчно за таткото. Накрая нещата станаха точно, както той предполагаше - комиксът го погълна. А той направи този избор, заради дъщеря си и заради делата си. Любовта му беше толкова голяма, както и тази на Хан Чол към Хьон Джу. Мисля, че решенията на сценаристите бяха съвсем логични. На друг край сигурно нямаше да повярвам толкова. Само ме тормози как Хан Чол ще се оправя в реалността без документи или още може да преминава от истинския свят в комикса? Не би трябвало да може да се върне след като е приключил и вече не е главен герой или? Но предполагам, че искам прекалено много подробности.

     

    Не че нямаше нелогични неща, но това е фентъзи драма! Аз лично му давам 10 от 10 на сериала - само заради изненадите и непредвидимите обрати го заслужава!!! Ако ви се гледа нещо свежо, различно, романтично и не толкова "плоско" като сюжет - това е сериала! Отдавна не бях гледала нещо, което толкова да ми хареса. :)

    • Харесвам 1
    • Upvote 2
  10. Този сериал трябва да се казва "Робин худ и русалката" :D И то взе, че актрисата направи чудо - И МинХо играе или просто покрай нейната игра не ми прави впечатление актьора.

    Не се заблуждавайте от шеговития ми коментар. Сериалчето е сладурско, ненатоварващо (поне засега) и с всеки епизод ми става все по-интересно.

    Е как само романтика и смешки и нищо не ставало? Напротив - прекалено много сюжетни линии са започнали, чак ставам разногледа всичко да следя. Такава манджа с грозде безподобна - то не бе фантастика, крими история с кръвожаден убиец, романтика, трагедията на нещастно чеболско синче, изчезнала майка, мистериозна амнезия, борба за социална справедливост, крадец със супер способности, историческа част с пътуване в миналото или нещо подобно, злата мащеха на Пепеляшо, малката русалка, спец по кикбокс, спешно отделение... Чакам кога ще набутат и някое кулинарно шоу вътре, щото само то липсва май.

    Ти май изпусна сцената с мидите и нудълса? :D
    • Upvote 1
  11. Много хубава идея с тия пет сина на Кубрат  - и номерация имаме ( "нашият" е номер 3), и им е позволено да имат по повечко жени. :28558:  :28558:

     

     

    Защо ли си мисля, че ще е драма/трагедия този сериал? (както искате го приемайте) Хммммм... Иначе определено ще е мноооого любопитно да се види българския вариант. Ама за еквивалент на Джун Ки в българската кино индустрия не мога да се сетя?

  12. JiYoon с видео към втората песен от соло албума си - Magnet

     

     

     

    Направо разбива!!! На това му викам да танцуваш и изглеждаш секси без да е необходимо да си полугол!

    Песничката също е авторско дело на ДжиЮн. Надявам се да получи подкрепата на феновете.

    • Upvote 1
  13. Още не съм гледала последния епизод с "българско участие". На мен лично ми стана много мило като чух и леко забавно, но лоша реклама няма. Някой наясно дали в китайския оригинал има такова чудо или това е измислица на корейците? 
    Ех, каква мъка едно време по нашите земи корейски принцове са се разхождали, а сега ... тц тц 
    Шегата на страна, Джун Ки миличкия мисля, че е време да се усети и да се запъти насам! 

  14. Това сериалче определено е по-добре от "She was pretty". Без да е някакъв шедьовър, си тече плавно и недразнещо.

    Главният не го знам, но радва. Различен е и определено добре докарва супер неопитен младеж, и в същото време пълен нервак :)

    Напълно съм съгласна с написаното!

    И като цяло виждам защо го оприличават на Сънг Ги, но противно на всички фенки и с риск да бъда разпъната на кръст, този актьор ми харесва повече. Не знам защо има нещо по-първично и мъжествено в него, според мен. 

    И Су Хьок обаче хич не усещам химията между него и главната ... както и да го погледна си е само по-малко братче ...

    Най-добре му се получават ревливите сцени. Разчувства ме и мен с тях.

     

     

    lr1.jpg

    • Upvote 1
  15. Евала на персонажа на главната! За първи път се случва такова нещо в корейски сериал! - "невиждано чудо"

     

    Най-накрая една героиня да попита какви са тея глупости с хващането на китката и влаченето й като вещ!!!!!! 

     

    Просто не мога да го подмина и да не споделя колко приятно ми стана ха-ха!

  16. За всички, които са по-заинтересувани и искат да разберат изграждането на образите,

     

    препоръчвам да си свалят webtoon приложението и да прочетат комикса, който се превежда на английски и други езици като руски и т.н.

     

    Добре започнаха сериала и действието се развива доста бързо, но има доста напудрени и измислени неща. Същевременно ми се струва, че са изрязали много моменти с Ин Хо и неговата гледна точка.

  17. Колкото и да не искам да си призная, песента ми хареса. Идеална е за клуб музика, а и това е клипа след Change, в който Хюна наистина танцува по-сериозно. Bubble Pop и Red бяха повече от рода на "ооо колко съм секси като си друсам задника" :dunno: Без да ми се сърдят феновете й, просто така го чувствам. За разлика от това самата фотосесия към албума е доста...провокираща.

    (внимание 18+)

     

     

    Ето и няколко лайфове към други песни от албума:

     

  18. Определено има за какво човек да се върне да изгледа още няколко пъти тийзъра - толкова много неща се случват, че трудно ги асимилирах първия път :28558: Е все пак Хюна е The Female Monster :xaxa:  Като цяло това, че е топлесс като знаем имиджа й в последните години ми се струва логично продължение. Не мога да кажа, че ме прави щастлива, но хей всеки има свободата да прави каквото иска. А честно казано сцената ,където върви по шосето, леко облечена и подвиква на колите, предизвика у мен по-бурни реакции от топлесс-а :xaxa:

     

    В шок е от снощи. Не иска и да чува за завръщането й.

    И аз не съм във възторг, но обещавам, че ще видя видеото й. Иначе продължавам да се надявам, че Cube Ent. отново ще се сетят за 2Yoon и продължавам с мечтите си да видя някога заедно на сцена Джун Хьонг и Джи Юн.

     

    Оооооо и аз силно се надявам ! Момичетата имат какво да покажат според мен, а и останах приятно впечатлена от възможностите на JiYoon  като композитор в първия албум! Ще е страхотно, ако имаме завръщане.
    Според слуховете обаче след завръщането на Хюнка, есента 4минет може ли да направят още един comeback. Но доколкото следя форумите още няма нищо официално потвърдено. :panda:

  19. Официалното видео към Dr. Pepper. Честно да си призная силно разочарована съм. Ясно ми е че гледат да е по-американизирано, за да се хареса на публиката. И въпреки това ако не познавах CL и 2NE1 отпреди едва ли щях да обърна внимание на песента. Като цяло хубавото е обаче че лидерката има доста кадри и shots. Силно се надявам тактика за популяризирането й да е успешна и дебюта й да успее да съхрани това от кпоп-а, което харесваме.

  20. Момичетата са много добри, а клипчето е много забавно. И аз преди няколко дена научих за това и се изненадах, че във форума няма никаква информация за успеха им ! Много се радвам за тях и очакваме повече информация, разкази и снимки за приключенията им в Корея!

  21. Здравейте! И аз имам няколко може би глупави въпроса. . .

    Първо: Това "Приемът на нови преводачи ще се осъществява при положение, че същите са превели цялостно филм/епизод от сериал по техен избор и са предоставили поне три предишни превода, като са спазили общите изисквания за преводите в Eastern Spirit." как да го разбирам? Общо трябва да изпратим 4 превода, така ли ? Също така изпращаме оригиналните субтитри плюс такива български, а линк или видео трябва ли да предоставим?

    Ако евентуално сме одобрени за преводачи, обвързани ли сме с някаква бройка преводи, които трябва да направим?

    Ако започнем да превеждаме например сериал, ние ли решаваме на какъв интервал ще превеждаме сериите?
    Благодаря и се извинявам за многото въпроси :essubs:

  22. Актрисата силно ме впечатли, въпреки че съм я гледала няколко пъти преди този сериал, тук наистина е много добра и обира точките. Сериалчето много ми допада след изгледан 8епизод . Вече минах половината серии, а ми е много интересно. Честно казано не очаквах толкова да ми хареса и го започнах просто ей така, за да гледам нещо. Сюжета ми изгеждаше странен и не мислех че ще ми хареса, а то се оказа че един от малкото сериали тази година,който поддържа такъв интерес у мен.

    Ама ми е много странно накрая как ще се наредят нещата и в коя от.двете е влюбен. Бонг дали ще си признае и все едни такива въпроси. Много ми е смешно сякаш пародират други романтични сериали като са разменили местата на героите. Така де не всеки ден се вижда момиче да завързва обувките на възрастен мъж, въпреки че той на моменти си е чист келеш. Ноооо красотата на актьора го спасява да го изкоментирам по-яростно. Хаха

    Накратко засега : интересен малко по различен сюжет, въпреки че ми напомня на някои други сериали, забавен и задържащ вниманието и интереса .

×
×
  • Създай нов...