Jump to content

frozen flower

Потребители
  • Мнения

    316
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от frozen flower

  1. Тъкмо изгледах интервюто. Много се радвам, че е дал интервю за българските фенове. Страшно се раздава по концертите. Голям заряд и положителни емоции предава на публиката. Аз имах щастието да го гледам за втори път тази година.

  2. spacer.png

     

    MASTER

    마스터

     

    Страна: Южна Корея
    Премиера: 21 декември 2016 г.
    Времетраене: 143 мин.
    Режисьор и сценарист: Cho Ui Seok ( Make it big, Cold eyes)

    Субтитри: Английски

    AsianWiki

    IMDB

     

     Участват:

    Lee Byung Hun като президент Jin

    Gang Dong Won като Kim Jae Myung

    Kim Woo Bin като Park Jang Goon

    Uhm Ji Won като  Shin Gemma

    Oh Dal Su като Hwang MyungJoo

    Jin Kyung като Kim Eom Ma

    Park Hae Soo

     

    Резюме: Екипът за разкриване на крупни престъпления е по следите на корпорация Уон Нетуърк, която е замесена в случай на масова измама.

    Ким Дже Мьонг (Gang Dong Won) е ръководител на разследваща група. Той е умен, харизматичен, агресивен и дързък.

    Президент Чин (Lee Byung Hun) е шефът на корпорацията. Пак Джанг Гун (Kim Woo Bin) e началник на отдел в Уон Нетурк и практически е "мозъкът" на компанията...

    :essub:

     

    С български субтитри :subs::click: :click:

    Онлайн с български субтитри :subs::click:  :click:  :click:

    С български и английски субтитри :click:

    • Upvote 2
  3. Харесвам исторически филми, а с темата за японската окупация над Чосон съм слабо запозната. Хубав филм. И мен ме натъжи съдбата на принцесата и несправедливостта на властимащите. Голяма несправедливост, но

    Off Topic

    тя поне успя да се завърне в Корея, за разлика от другите членове на кралската фамилия.

     

  4. Гледах го на кино още миналата година, беше част от корейските филми на Виенале 2015. Действието се развива малко мудно, но за това пък сюжетът е интересен. Не бих казала, че е искрен и неискрен вариант, а по-скоро едно или друго решение да постъпиш някък или да кажеш нещо по два различни начина, което в крайна сметка промени и развоя на събитията.

    • Харесвам 1
    • Upvote 1
  5. В името на една бъдеща равноправна Корея, свободна от корупция, измами и предателство.   !?!?!? 

    Тези корейци как изобщо го написаха това в резюмето като на тях всичко това като измама,корупция,предателство,лицемерие,подлост .... толкова им е в гените, че им си струват най-нормални и редни !

     

    Иначе благодаря за превода !

    Това в резюмето го написах лично аз! :)  Базирано на филма, в който ясно се вижда, че една част от корейското население си живее много добре от корупция, измама и предстелство, с което не се различава ПО НИЩО от една част от населението на България, на Австрия, на САЩ, на Канада, на Азърбейджан и т.н. ( схвана ми мисълта предполагам). Което съвсем не значи, че една друа част от населението на Корея ( България, Австрия, САЩ и т.м. ) не страда от това или не е против такъв вид корумпирано и връзкарско общество.

    Това важи за всяка една област на живота. За мен хората не се делят на корумпирани корейци, студени германци и глупави ганийци, а на човечни и егостични хора. И да слагаме цяло едно общество под един знаменател, за мен е мноооооого странно :)

     

    Ми щото са и лицемерни : D

    А филмът със сигурност ще се гледа.

     Абсолютно вярно! Познавачът си е познавач :-P

     

    Апропо чак сега ти забелязвам профилмата снимка . Защо ли така ме кефи??? :D

  6. Определено филмът си заслужаваше чакането. Дали защото това ми е любимият жанр или защото е с любимият ми актьор, но на мен филмът ми хареса много!

    Трите часа (оригиналната версия е 3-часа, има и 2-часова такава) не се усещат, действието е живо, държащо до последно в напрежение, с много случки, обрати и герои.

    Аз понеже винаги гледам сценария "под лупа", тук само едно нещо ми се стори леко нелогично: как имаше телевизор в иначе абсолютно спартанската килия ( предполагам, че съвременните затвори имат такива екстри, но и килиите едва ли са само с цементов под).

     

    Актьорската игра няма какво да я коментирам. Бьонг Хон съвсем наскоро взе награда за най-добър актьор на 52-те Beaksang награди и то в изключително силна конкуренция.

     

    Много смислен филм, който те кара сериозно да се замислиш за съвременното общество и неговите ценности. Особенно ме впечатлиха последните няколко изречения (гледайте след първите букви с имената на актьорите)!!! Не съм попадала до сега на толкова кратко и точно описание на това засипано с невярна и изкривена инфомация общество.

×
×
  • Създай нов...