Jump to content

lenazai

Потребители
  • Мнения

    145
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от lenazai

  1. Сериалът не е лош. Главните герои се справят много добре. Е, Партията няма как да се прескочи по много причини, но това не сваля качеството. Ако са ви харесали Sparrow, Awakening of Insects и Thin Ice, няма как да не ви хареса и този, защото сценаристът е един и същ. На мен този сериал ми харесва повече от изброените.

    • Харесвам 1
  2. Много кървав сериал. Режат глави като зелки, кръв се лее и две бандитски групировки воюват помежду си. Разделили столицата по половина, държат под контрол търговията, публичните домове, заведенията, разпространението на оръжията, но главните герои са едни милички- да им се ненагледаш. Красавци са, умни, талантливи, образовани,минали през много трудности, но като феникси оцелели и все са прави. Официалната  власт каквато си е - корумпирана и ги използва брутално. Само наркотиците липсват, ама и така става. Много е трудно да си избереш любимец. Точно го харесаш и той най-безцеремонно изтрепе поне десетина. И си мислиш- аз по убийци ли си падам. Но с филмите е така. Харесваш това, дето не е за харесване и не му мислиш много, че всъщност приказката си е живата истина.

    • Харесвам 2
    • Хаха 1
    • Upvote 1
  3. Съботно-неделно сериалче. Леко, феерично, много приказно, но в него има и един важен момент- отношението към децата в семейството.На тези, на които тепърва им предстои да гледат и възпитават деца, да го гледат. Родителите не бива да се отнасят различно към децата си, защото обидата в техните сърчица остава за цял живот.

    • Upvote 1
  4.    Eдин чудесен сериал, в който всичко си е на мястото и затова горещо го препоръчвам. Артисти, сюжет, картини и каквото се сетите е подбрано идеално. Чудя се защо толкова малко хора са го гледали. Вече съм до 10-ти епизод и много, ама много рядко превъртам. Само ожалих артиста, играещ главния герой за цигарите- много пуши и сигурно след сериала е ходил на някакъв вид детоксикация.

     

  5. Какво ли е да имаш втори шанс в живота и да помниш всичко от предишния?! Знам, че е фантазия, но на всеки му се ще да му се случи. Винаги има какво да поправиш, особено ако пазиш опита от първия. За съжаление това става само в игрите и затова  са толкова зарибяващи-един свят, в който можеш всичко.

    • Харесвам 2
  6. Една много хубава приказка. Пълна с хубави картинки. Почва с "Пепеляшка", но тя после се оказва не коя да е. "Принцовете" са последователни-красиви, силни,побеждаващи. И така лекичко,полекичко стигаш до края. Е, можеше и по-бързо да се разкаже цялата история, но и така става. Човек има нужда от хубави приказки.

    • Харесвам 2
  7. Много приятен сериал. Всички артисти са страхотни. Чудесни диалози, с много приятен хумор. Главната за толкова серии нито веднъж не се извика, не нагруби някой. Изключително сдържана и умно реагираща. А и не само тя.

    Отдавна не бях гледала толкова добре подреден сериал. 

  8. Eх, какво старо негледано сериалче си намерих! Леко, весело, непретенциозно, разтоварващо и в същото време забавно и интересно. Много добри артисти. Особено лигавата богаташка. Леле колко зор е видяла артистката докато създаде този образ. За мое съжаление хич не е измислен и си ги има такива истерии вече и при нас. Останалото е пари, пари, пари-както е казал поетът,които движат света. 

    • Upvote 3
  9. На 1.09.2022 г. at 19:24, desini написа:

    Някой да каже стават ли субтитрите, че това "преводач неизвестен" ме напряга, да не е Чичко гугъл? ;)

    Дано са читави, че сериала си заслужава да се види от повече хора, а бях загубила надежда за бг букви след отказа на преводачката от форума.

    Финала беше неочакван и експлузивен. Направо разбиващ. :xaxa:

      Hide contents

    Очаквах заради 2-рия сезон да си оставят вратичка, ясно беше, че Наксу ще е главната героиня в него, ама така да разпердушинят всичко и всички сестрите Хонг, определено не очаквах. Тамън ги нагласиха по двойки, сватби, годежи, намерени дъщери и прочее идилии и бум Наксу така се развихри, че гледах и не вярвах на очите си. Убийца, убийца, ама да утрепе и баща си ( така де, бащата на тялото, което ползва) ми дойде в повече. За 10 минути сринаха всичко, градено 20 серии :28558:.  Не, че се оплаквам, напротив, чакам си с нетърпение 2-ри сезон. Дава надежди да е по-мрачен и с много повече битки и противодействия между героите от 1-вия сезон. Само дето 10 серии ми се виждат малко, можеше и повече да спретнат. Има хляб в този магичен свят сътворен от сестрите.

     


     

    Off Topic

    Той не беше нейн биологичен баща. А го утрепа, защото й заповядаха. Не знам във втория сезон как ще замажат това всеобщо убийство.


     

    Доколкото разбирам в образа на Наксу се връща първата артистка и тя ще бъде главният герой. Започнали са да записват новите серии.

     

    • Харесвам 1
    • Мерси 1
  10. Много приятен филм, въпреки тъгата. Но всички остаряват, а старостта не прощава и на  всеки някаква болка подарява. Много ми хареса връзката между родителите и децата,между децата, между колегите, между съседите, хората. Всички на пръв поглед са дръпнати, но всъщност са много човечни и добри. Така ми се иска и при нас да е така, но за съжаление сме много далеч от такива отношения.

    Благодаря за превода.

    • Харесвам 1
  11. Щирлиц в китайски вариант. Е, оня беше с много задачи. Тук "Врабчето" има една основна и другото- каквото падне. Малко е дълъг, но си струва гледането. Артистите са много добри, сценарият е смислен. Хубав сериал.

    • Мерси 1
  12. Хареса ми.Струва си гледането.

    Връзка между двама човека от един и същи пол и приятелство са две коренно различни неща. Приятелството си е вид любов.Който не е имал истински приятел и не е изпитал това чувство , нищо не знае.  Боли толкова, колкото и другата любов. На всичкото отгоре е много трайно. Човек не може да избере роднините си, но не може да избере и истинския приятел. Ти просто усещаш колко сте близки с този човек,тръгваш с него, имаш му доверие, разбирате се с един поглед, боли те за него и дори да не го видиш дълго време, знаеш че го има и че никога няма да те предаде. От него получаваш същото. Истинско щастие е да намериш такъв човек.

    • Харесвам 2
  13. Невероятен сериал! Бях забравила колко стойностно кино имаше преди 30 години. Сега много хора лесно произнасят думата"война".Ако имаше повече такива продукции, това нямаше да е така. Едно е да четеш за събитията, друго е да ги видиш пресъздадени. В сериала много меко е разказана истината. Артистите са много добри, съдържанието  е повече от смислено.

    • Харесвам 3
    • Мерси 1
    • Upvote 1
  14. Eyes of Dawn- много време ще го мисля този сериал и много прочетох около него. Ето и още едно изказване  за Корейската война. Може би ще ви е любопитно да го прочетете: "В онези години американците хвърлят над Северна Корея повече бомби и напалм, отколкото в битката срещу Япония през Втората световна война. По време на бомбардировките загиват 20 процента от цялото севернокорейско население, твърди генерал Къртис ЛеМей, който по време на Корейската война командва американските ВВС. В интервю от 1984 година той казва следното: "По един или друг начин изравнихме всеки град със земята. Също и някои градове в Южна Корея. Разрушихме дори град Пусан. По невнимание"."

    • Харесвам 2
  15. Eyes of Dawn- този сериал трябва да го пускат периодично по много телевизии. До сега не бях гледала такова нещо за втората световна война. И руски , и американски , и тук таме някой други европейски филми разказват само за войната в Европа, но нищо за Азия.Там е било не по-малко жестоко.Едно е да четеш, друго е да го видиш във филм, а не искам да си представя какво е било на живо. Войната е страшно нещо. Минали са години от нейния край и много хора не знаят това. Мислят, че е нещо като в сериала "Ало. ало". То затова и на съседите на Япония им се изправиха косите от военния й бюджет за 2021г.

    " За разлика от Германия, Япония и до днес не е преработила вината си за Втората световна война, за колонизацията на Корея след 1905 година и за инвазията в Китай. Човек лесно може да го установи, ако прелисти японските учебници по история или ако посети Музея на японската история и храма Ясукуни в центъра на Токио. В този храм националистите всяка година почитат паметта на жертвите от войните, включително и на японските военнопрестъпници. В храма Ясукуни се разказва една опростена версия на историята: Япония станала жертва на европейските колониални сили. Всъщност обаче Япония е една от малкото страни, които никога не са били колонизирани."

    • Харесвам 1
    • Мерси 1
  16. Eyes of Dawn - намерих го в руски сайт и го започвам. Докато не е изчезнал от торентите свалих и Mr. Sunshine. Много ми хареса. Последният Император е класика и няма как да бъде пропуснат.

    "Сетих се за едно старо видеозаписче, дали българската азбука произлиза от китайските йероглифи"- все пак сме братовчеди с македонците, няма да се излагаме,я.

    • Харесвам 2
  17. Периодът след 1912г - от филмите дори не може да се разбере кой е на власт . Изчетох из мрежата разни статии, но е било страшна работа. Сега ми станаха ясни и мераците  на Китай към Тайван  в днешно време. Все още не е приключила битката между Китайската комунистическа партия и националистите.

    • Харесвам 2
×
×
  • Създай нов...