Jump to content

lenazai

Потребители
 • Posts

  134
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lenazai

 1. Приказки в приказката. Който обича приказки, нека да гледа. Който се занимава с мода, също да гледа. Може да си закачи нещо.
 2. Eх, какво старо негледано сериалче си намерих! Леко, весело, непретенциозно, разтоварващо и в същото време забавно и интересно. Много добри артисти. Особено лигавата богаташка. Леле колко зор е видяла артистката докато създаде този образ. За мое съжаление хич не е измислен и си ги има такива истерии вече и при нас. Останалото е пари, пари, пари-както е казал поетът,които движат света.
 3. Доколкото разбирам в образа на Наксу се връща първата артистка и тя ще бъде главният герой. Започнали са да записват новите серии.
 4. Много приятен филм, въпреки тъгата. Но всички остаряват, а старостта не прощава и на всеки някаква болка подарява. Много ми хареса връзката между родителите и децата,между децата, между колегите, между съседите, хората. Всички на пръв поглед са дръпнати, но всъщност са много човечни и добри. Така ми се иска и при нас да е така, но за съжаление сме много далеч от такива отношения. Благодаря за превода.
 5. Браво на екипа, превел този изключително свеж и позитивен сериал. Удоволствие е да се гледа и слуша.
 6. Щирлиц в китайски вариант. Е, оня беше с много задачи. Тук "Врабчето" има една основна и другото- каквото падне. Малко е дълъг, но си струва гледането. Артистите са много добри, сценарият е смислен. Хубав сериал.
 7. Много е хубав. Радвам се,че го превеждате. Като нищо ще го изгледам и с БГ субтитри.
 8. Много хубав сериал. Много смислен сюжет, много добри артисти, които изиграха чудесно ролите си. Удоволствие е да се гледа.
 9. Хареса ми.Струва си гледането. Връзка между двама човека от един и същи пол и приятелство са две коренно различни неща. Приятелството си е вид любов.Който не е имал истински приятел и не е изпитал това чувство , нищо не знае. Боли толкова, колкото и другата любов. На всичкото отгоре е много трайно. Човек не може да избере роднините си, но не може да избере и истинския приятел. Ти просто усещаш колко сте близки с този човек,тръгваш с него, имаш му доверие, разбирате се с един поглед, боли те за него и дори да не го видиш дълго време, знаеш че го има и че никога няма да те предаде. От него получаваш същото. Истинско щастие е да намериш такъв човек.
 10. Невероятен сериал! Бях забравила колко стойностно кино имаше преди 30 години. Сега много хора лесно произнасят думата"война".Ако имаше повече такива продукции, това нямаше да е така. Едно е да четеш за събитията, друго е да ги видиш пресъздадени. В сериала много меко е разказана истината. Артистите са много добри, съдържанието е повече от смислено.
 11. Eyes of Dawn- много време ще го мисля този сериал и много прочетох около него. Ето и още едно изказване за Корейската война. Може би ще ви е любопитно да го прочетете: "В онези години американците хвърлят над Северна Корея повече бомби и напалм, отколкото в битката срещу Япония през Втората световна война. По време на бомбардировките загиват 20 процента от цялото севернокорейско население, твърди генерал Къртис ЛеМей, който по време на Корейската война командва американските ВВС. В интервю от 1984 година той казва следното: "По един или друг начин изравнихме всеки град със земята. Също и някои градове в Южна Корея. Разрушихме дори град Пусан. По невнимание"."
 12. Eyes of Dawn- този сериал трябва да го пускат периодично по много телевизии. До сега не бях гледала такова нещо за втората световна война. И руски , и американски , и тук таме някой други европейски филми разказват само за войната в Европа, но нищо за Азия.Там е било не по-малко жестоко.Едно е да четеш, друго е да го видиш във филм, а не искам да си представя какво е било на живо. Войната е страшно нещо. Минали са години от нейния край и много хора не знаят това. Мислят, че е нещо като в сериала "Ало. ало". То затова и на съседите на Япония им се изправиха косите от военния й бюджет за 2021г. " За разлика от Германия, Япония и до днес не е преработила вината си за Втората световна война, за колонизацията на Корея след 1905 година и за инвазията в Китай. Човек лесно може да го установи, ако прелисти японските учебници по история или ако посети Музея на японската история и храма Ясукуни в центъра на Токио. В този храм националистите всяка година почитат паметта на жертвите от войните, включително и на японските военнопрестъпници. В храма Ясукуни се разказва една опростена версия на историята: Япония станала жертва на европейските колониални сили. Всъщност обаче Япония е една от малкото страни, които никога не са били колонизирани."
 13. Eyes of Dawn - намерих го в руски сайт и го започвам. Докато не е изчезнал от торентите свалих и Mr. Sunshine. Много ми хареса. Последният Император е класика и няма как да бъде пропуснат. "Сетих се за едно старо видеозаписче, дали българската азбука произлиза от китайските йероглифи"- все пак сме братовчеди с македонците, няма да се излагаме,я.
 14. Периодът след 1912г - от филмите дори не може да се разбере кой е на власт . Изчетох из мрежата разни статии, но е било страшна работа. Сега ми станаха ясни и мераците на Китай към Тайван в днешно време. Все още не е приключила битката между Китайската комунистическа партия и националистите.
 15. Нека да подновим темата за историята. От историческите корейски сериали преминах и на китайски и особено ме впечатлиха тези, които обхващат периода от 1905г до края на Втората световна война. Накараха ме да прочета малко за този период на Китай и съм много шашната от огромните проблеми, които е имала страната през тези години. Чудя се как е оцеляла толкова голяма по площ държава. То и в Корея през това време голям зор са видели. Добре, че ние нямаме толкова дълга и толкова обхващаща голяма територия и много личности история, че не знам как щяха да я учат в нашите училища.
 16. Междузвездни войни си е класика и всеки път, когато го гледам, го виждам по различен начин. Говоря за първите 6 серии. Последните са поредната холивудска боза, а ги чаках с огромно желание да се появят. Има много такива филми и сериали, които човек не е лошо да изледа след десетина година.
 17. Страхотен сериал със невероятни артисти, красиви костюми, красиви сцени - и бойни и небойни. Много ми хареса, но е тежка история. Толкова малко съм превъртала за 60 епизода, че не ми се искаше да свършва. Чак ми идва идея да го преведа, за да го гледат повече хора, но не съм се занимавала с такава дейност.
 18. Добре, че ги има тези сериали, та човек малко да си изплакне очите. Пак ми хареса.
 19. Много, много жалко, че дори в Wikipediа пише "бивш" актьор. Надявам се, след тази година (като изтекат трите години забрана за работа) отново да се включи в гилдията.
 20. Императорът (ГГ) става такъв на 22 год. Как е израстнал толкова бързо, че да се справи с цялата аристокрция и да превземе трона, не мога да си го представя. Като знам каква голяма перната птица бях на тази възраст, си мисля, че това са били някакви свръх човеци. Колко битки води, колко хора изтрепа, колко рационално взема решенията- нямам думи. А синът му- бил е на трона цели цели 49 години. Добре, че живея в сегашно време. Сериалът е много добър.
 21. Много бързо се гледа, с превъртане. Щеше ми се да е нещо по-завладяващо, ама друг път.
 22. Много приятен сериал. Артистите бяха страхотни . Дори не съм превъртала. Не ми се искаше да свършва.
 23. Струва си да изгледам десетина бози, за да попадна на един чудесен сериал. Толкова много може да види в него човек, че чак нямам думи. Една страшна война, която отнася повече от 20 милиона. Години, изпълнени с много страдание, но и с много човещина, с много любов. "Войната е катастрофа" - дано всички го разберат и никога да не си помислят за война. Трябва да има такива сериали,които да напомнят за това.
 24. Много свежо сериалче. И първата част , в която тя беше прокурор в Сеул, беше забавна, но и тази ме караше да се смея от сърце.Като всеки филм си имаше измишльотини, но иначе как да стане историята. Гледайте и няма да съжалявате.
 25. Много обичам пълното щастие. Много сълзи, много женски бой, тук там някой умре, но главните в края са заедно и всички са доволни. И аз. Сериалът не е лош. Който гледа лакорни, ще го оцени.
×
×
 • Create New...