Jump to content

oleg_yanev

Потребители
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно oleg_yanev

oleg_yanev's Achievements

Глупаче

Глупаче (1/10)

0

Обществена Репутация

  1. oleg_yanev

    C.N.Blue

    Дочакахме го. ... едва... FLAC MP3 320 kbps
  2. oleg_yanev

    C.N.Blue

    Ееее, недейте така, де! Албума си е съвсем в техния страхотен стил! Може би очакванията на повечето от нас са били прекомерни. На мен лично, много ми харесва и този албум! Вярно, не от първия път, но определено не е нещо, което ще спра скоро да си пускам!
  3. oleg_yanev

    SHINee

    Доста са се попрестарали! Дано не въведат някоя нова мода.... ама това наистина ме прави по-любопитен към албума...
  4. Тази информация Е истина! За България това споразумение може да влезе в сила, ако тя се присъедини към него самостоятелно (чрез ратификация от парламента) или по силата на договора за присъединяване към ЕС (ако евтопейският парламент одобри/ратифицира споразумението). Вероятността ЕП да одобри АКТА става все по-малка и точно за това е изключително важно и нашите народни представители да откажат ратификация на национално ниво.
  5. Поздравления! И аз бях там и много се радвам, че толкова различни хора, заедно изказахме мнението си.
  6. Ееее, desjer, как ще се оплакваш! Те с тия регламентации хората ще станат по-креативни... поне така твърдят поддръжниците на SOPA, PIPA, ACTA и т.н. Убеден съм, че ако се замислиш, ще откриеш че откак нямаш достъп до piratebay си се претворил в един малък Бог :-/
  7. Ето това ме дразни най много... дайте да го приемем, пък ние няма да го прилагаме... много наивно, но за съжаление очевидно действащо послание за успокояване на масите... а темата АСТА, явно вече започва да се появява в медиите. Вчра по БТВ, а днес чета Link това ме радва много, защото явно приемането на това НЕЩО тихомъкком е осуетено...
  8. Абсолютно те подкрепям, o6ina! Точно това, което си записал/а е голямото неравенство, което този вид защита създава. Те да ни ползват for free, а ние да си плащаме за щастието, че ги има. Ами който иска да си пази авторските права да не припарва до интернет... не да ограничава нашите човешки права да споделяме и ползваме мрежата!
  9. Razzormaw, доколкото разбирам от поста на Yongi, на 11-ти е взето решение от МС, а не от парламента. Това е добре, защото все още няма ратификация, т.е. не е задължително за нас... ама не съм убеден, че до ратификацията някой нещо ще направи... шефът кат' каже... и т'ва е! ... за съжаление!
  10. Май можем много да поспори... жалко, че май сме с еднакво виждане за нещата.... и все пак ;-) 1. Работата ми е такава, че създавам документи (без да уточнявам), но те не са под авторскоправна защита... преди време, нещо което писах около 3 месеца ми деше дадено от клиент, на който друг колега го е предложил... нямаше съмнение, че си е моето... бяха ме ограбили, но така стоят нещата... просто аз не съм "автор"... всъщност за моя труд си бях взел добри пари и ми беше ясно, че няма какво повече да искам... това по отношение на всички ненаситни по веригата... 2. за хобито - да, за мен това е хоби и не очаквам повече от него, нито искам някой да ми казва, че с хобито си му нарушавам правата, като същевременно той се възползва от еднаквото хоби на много хора, за да рекламира произведенията си... а оттам да печели... точно за това, че той печели, искам да ми плаща и на мен; 3. за общото решение и тракера Х - напълно съм съгласен! т.е. с това да се занимава тракерът Х, а не с потребителите; ... обратното е плод на неспособност да се развие печаливш бизнес или нежелание да се вложи каквото и да е усилие в това... 4. За плащането... не възразявам да си плащам, още повече такива суми... ама съм сигурен, че това "авторите" не го искат, защото то и сега си плащаме такси за CD-тата и писачките, ама никой не знае къде отиват... но за мен варианта е работещ; ... и въпреки това, щом авторите искат да накарат Всички да си плащат, защото слушат, гледат и т.н. произведенията им, и авторите трябва да плащат на Всички за това, че Всички ги разпространяват... така е справедливо... А за това, че са влагали милиони... уверявам те, че и 5 лв. няма да вложат, ако не очакват в пъти по-голяма печалба... 5. АСТА не е решението!!!
  11. Румене, за ратификацията си прав, ама това най-ме плаши... щом се стигне до там, че да трябва ние българите да се организиране и да дадем отпор на каквото и да е, нотка на скептицизъм започва да се прокрадва в мислите ми по въпроса... А за създателите на авторските права... подкрепям те изцяло, но с 2 много съществени за мен забележки: 1. да бъде стеснен кръга на авторските права... т.е. те да са само на авторите, не на изпълнители, продуценти и всяка друга паплъч, която всъщност ограбва авторите; 2. да, нека си защитават правата, но не по начин, който ограничава моите... непростимо би било да задържиш или дори върнеш развитието на интернет, за да защитиш нечии материални интереси - първото се създава, развива и принадлежи на ВСИЧКИ потребители; второто е много тясно ограничено в кръга на интересите на ограничена група хора; пак във тази връзка - аз ходя по форуми, чета статии, слушам музика, гледам филми, пиша, препоръчвам, изпращам линкове... За да го правя, аз съм си купил компютър, плащам за ток, за интернет и най-вече отделям от времето си, което си е безценно за мен... та за това искам да ми плащат... не на мен; искам авторите да плащат на ИНТЕРНЕТ обществото за рекламата, разпространението, коментарите и т.н...... Та ето защо съм твърдо ПРОТИВ налагането на каквито и да е мерки, които ограничават правата ми, за да напълнят джобовете на всички псевдоавтори... и ще подкрепя всяка насочена срещу това кауза!!! Май се разпалих, но от много време тази тема се предъвква от представители на властта на все по-високо ниво, че започвам да се чувствам застрашен... Преди време гледах някакъв филм, който се опитваше да ме убеди, че скоро хората ще ги задължават със закон да носят имплантирани предаватели, с които властта да може по всяко време да знае всичко за тах... много наивно; едвам го изгледах, за да разбера до какви върхове е стигнала простотията... и после си умрях от яд, че съм отрепал време за тая безумица... ... но сега се сещам точно за този филм... странно защо? но май се сещам... технологиите, вкл. интернет са плод на човечеството. Никой няма право да ги регламентира, управлява и т.н. защото не са негови и защото по този начин или ще ги погуби или ще ограничи развитието им... така и с интернет. Според мен толкова строги разпоредби са чисто и просто опит за приватизация... т.е. според "авторите" всички имаме право да го ползваме (те рекламират активно из него), ама само по техните правила. Не е честно. Все пак разумното регламентиране на всяка една дейност е от полза и за това предлагам: Всеки автор, който иска да използва средствата на интернет, SMS, MMS, ... и т.н. с факта на предаване на прозиведението си по мрежата да се счита, че го е разрешил за свободно ползване от всички ползващи тази мрежа. Така ще бъде дадена защита на този, чийто интерес се пази, но негативите няма да бъдат във всички останали. пък нека си наказват този, дето е пуснал нещо в интернет без съгласието на автора...
  12. Хайде, честито и от мен! Поздравления за полученото признание и успех в следващите изяви
  13. Силно, ама много силно го препоръчвам!!! Страхотен! Съдържа ред стойностни послания, илюстрирани по брилянтен начин! След края още дълго занимава мислите ми! Браво и благодаря на екипа, който го направи достъпен за нас!!!
  14. Сериозен е човекът! ... ама от много залитания по лисиците, забрави за краставицата ;-) те похапват повече морски (Wiki)), а ние наблягаме на другата.
  15. Еееее, Нико! честита ти (ни) нова камера ;-) Ето на това му казвам "от мястото на събитието"... а май си имаме и репортер(че). Все пак усещането, което добивам е доста различно от това в България... но предполагам, че това усещане се влияе много от разни субективни фактори, като присъствие на близки, някаква професионална/учебна среда, спомени и т.н. ... Много ми е любопитно ти с какво усещане си, когато тръгваш натам и когато пристигаш там след по-продължителен престой в България?
×
×
  • Създай нов...