Jump to content

kalinka

Потребители
  • Мнения

    83
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от kalinka

  1. Хайде и аз на клона на феновете за този страхотен сериал :) Избягвам фентази но изгледох ,, 49 дни '' ,,Тайната градина''  ,, Дошъл от звездите'' и си мислех че няма как да направят нещо по добро за да ме заковат отново да гледам така наречените от мен ,,измишльотини'' но май не познах :28558: .Очарована съм, плени ме и с нетърпение очаквам следващата серия и не на последно място тук съм за  да благодаря  и за бг субките  :bow:

  2. Чудно сериалче изгледах го на един дъх даже исках още, имаше потенциал да го развият още поне до заветните 16 епизода :28558: . Напоследък нищо не ми задържа интереса или превъртам или го зарязвам.Много различен топъл и човешки , без типичните крясъци ,чеболи, пепеляшки  и т.н..ето такова ми се гледаше и с кеф си го изяпах.Толкова различни персонажи и всички ми бяха любимци защото успяха да ме докоснат по своя си начин.Всичко е казано и няма какво да добавя по различно освен че го препоръчвам и Благодаря за  :subs: .

    • Upvote 3
  3. Ех keva и аз си харесах този ръб Капитан Кода има нещо в него което привлича , иначе сериалчето увлича и  се гледа бързо . Въпреки че няма много романтика е затрогващо топъл и човешки ,няма противни и зли дори единствения ,,лош'' Капитан Кода  няма как да не  му симпатизираш , определено имаше спойка между актьорите , Кимура  заедно с Шиничи бяха страхотен тандем.Много благодаря на  naia   за добрия превод :thanks:  .

    • Харесвам 1
  4. maria_debit разбира се че всеки има право на мнение ,  не искам да натрапвам моето мнение само искам да кажа че вече присъствах на две три форумни срещи в София , и май тук е момента да Благодаря за топлото приемане .Притеснена бях  от една страна от годините , от друга че не познавам лично никой но...всички който срещнах на тези срещи бяха толкова внимателни , любезни , общителни - с една дума страхотни  че на мига изчезнаха всички притеснения, и  завързах нови запознанства което е по ценно в случая .Няма да изброявам поименно че може да пропусна някой те си знаят :) , но Благодаря на всички... почуствах се добре . Благодаря на всички от форума и им пожелавам Весели празници .

     

     
    ,
    • Upvote 1
  5. Ех  Коizora то едно нещо като е направено добре всякак е беля , и да чакаш от  серия до серия не е работа  , ами пък като са накуп- като ти хареса и го подпукаш та забравяш да спиш поне при мен е така  :D а  Sekret определено засега е много добър сериал.И аз се нареждам сред фенките на този сериал харесвам всичко дотук  сценарий , музика, второстепенни актьори , актьорска игра . Хареса ми да гледам как една голяма любов се превръща в омраза и обратното , границата между двете е много тънка и често не осещаш как я преминаваш -  така и тук не разбрахме как и кога сред омразата разцъфна любовта .Ще ми бъде интересно да видя дали ще може да прости на този който я измами , излъга и причини толкова болка .Защото да забравиш не е изход,след толкова болка не може да си даваш вид че нищо не се е случило,за прошка трябва време ,твърде бързата прошка е юлизорна и може да се обърне против нас ,това  вътрешно чувство тази борба да забравиш и простиш не е лесно ,но в края на краищата прошката ни освобождава и ни дава сили да живеем по нататък ,та да видим какво ни са приготвили сценаристите за финал , очакването ми е голямо дано не го оплескат накрая.От второстепенните герой любимци са ми секретарчето и каката    иначе целия каст е страхотен .   Очарована съм от играта на Хуанг  Джонг Ъм справя се страхотно навсякаде където съм я гледала- в;; Пълна къща 2'' ,,На изток от рая'' но в ;; Скандалните млади майки'' и  ;;Тайна'' ми харесва най много .

    Джи Сонг за него мога да кажа че очите му говорят повече от играта му погледа е това което ме накара да го харесам още в ,,Да погълнеш слънцето''

     Пе Су Бин за мен той е от странните персонажи - лицето не е от най красивите но определено е запомнящо ,  когато го гледах в ,, Наследството'''  си блъсках главата къде съм го гледала още , и като се разрових то в любимия  ,,49 Дни'',тук той  прави страхотни образи и  не мога да си избера кой образ ми е любим дали когато обича или като си отмъщава ,  та така нямам фаворит засега всички са ми любими и на всеки симпатизирам не знам дали е нормално но при мен е така сите ми харесват :28558:  и искам за всеки накрая нещо хубаво да им се случи -стига толкоз сълзи.Лавандула много добре го е казала ,,нямат ли право нещастните да станат щастливи''. За финал в унисон с размислите на Коizora се сетих за един цитат -

    ''Да обичаш някого , не е само силно чувство-това е решение , преценка, обещание. Ако любовта бе само чувство , обещанието за вечна любов би било безпочвено . Едно чувство идва и може да си отиде .Как да отсъдя,че то ще остане завинаги ,след като моя акт не съдържа преценка и решения'' .

    Само мога да кажа че завиждам на тези който тепърва ще го гледат .

  6. Не мога да повярвам че има само един коментар за това страхотно сериалче .Искам да кажа че  много  много ми хареса, спокойно още два сезона бих изгледала.Каквото и да кажа ще е малко - всичко ми хареса. Актьори , игра ,  сценарий всичко беше на ниво , допадна ми позитивната нагласа която ми остана след като го изгледах.Какво видях в самият сериал лично аз  -вярата  в любовта между онези , който се борят да останат заедно.Вярата в хората , който се карат постоянно, но все пак имат куража да забравят егото си и да поискат прошка и да продължат напред.Харесаха ми онези моменти , които често "не можеха  да се понасят", дори когато се обичаха, плачеха и губеха ,но само за да се намерят по - 

    силни от преди...Защото любовта не е да напишеш "Обичам те!" на нечия стена!Любовта е да се сблъскаш  с хиляди трудности, но да продължите  да се обичате и желаете въпреки всеки и всичко .Любовта е да казваш всеки ден: "Край, бяхме до тук!" , а на следващия - да го очакваш отново с нетърпение и треперещо сърце! Благодаря от сърце за превода и редакцията на това страхотно сериалче :bow:  а тези който не са гледали бих им казала -дайте му шанс може и на вас да хареса :) .

  7. "Бойният химн на майката тигрица" е разказ за една майка, две дъщери и две кучета. А също за Моцарт и Менделсон, пианото и цигулката и как се стига до "Карнеги хол". Разказ защо китайските родители са по-добри във възпитанието на децата, отколкото тези на Запад. Обаче в него се разказва и за жесток сблъсък на култури, мимолетно усещане за слава и как една майка е укротена от тринадесетгодишната си дъщеря. Много хора се чудят как китайските родители възпитават така масово преуспяващи деца. Питат се какво правят те, за да отгледат толкова много блестящи математици   и   музикални гении, каква е атмосферата в семейството и дали биха могли да постигнат същото.Резюмето описва много точно книгата , тя   попадна случайно в ръцете ми и в началото подходих скептично , помислих си нищо ново или поне различно от това което вече ми е известно, но истината е че ме увлече и ми хареса  :) .10400.jpg

  8. Moже ли и аз да кацна на клончето ? Току що догледах ,,На края на дъгата'' и вече съм му фенка ,какъв глас само -  невероятно топъл  и харизматичен.Има си и визия момчето да не говорим за танцувалните му умения толкова ме впечатли че се поразрових и ето ме тук :) .Цяла вечер не преставам да въртя  tomorrow.Даже се абонирах за темичката и се надявам и занапред да ни радва с уникалния си глас не бих отказала и нова драмичка с него, след казармата вярвам че ще бъде още по неотразим  :) 

  9. Страхотен е има чар в него  , играе добре   гледах го в,, Архитектурен клас 101'' и ;;Човекът от Екватора'' хареса ми и ще се опитам да изгледам всичко което намеря с :subs: с негово участие.Главната актриса от,,  Sword and Flower'' не е ли   Ким Ок Бин   спомням си че ми направи впечатление в Жажда но в момента е гледам в,, На края на дъгата'' където е невероятна ,красива и много талантлива.

  10. Креми като видях текста веднага го асоцирах с Нова Генерация а не кои е автора може би защото най хубавите години от младостта ми мина през музиката на  ПАРАДОКС,КАЛЕ,РЕВЮ,НОВА ГЕНЕРАЦИЯ и като го прочетох ме налазиха спомени  :28558: за което ти благодаря.Ти поне си запазила нещо дори да е за сантиметалната й стойност , аз имах доста касети но с времето едни ги повреди касетофона , други ги докопваха децата и нали си падам малко чистофайник не работили в коша  :nunchako:Сега музикалните ми вкусове са претърпели промяна но е удоволствие когато ей така попадна на нещо което ми напомни за тях :) Много хубав подпис имаш винаги като го видя предизвиква усмивка на лицето ми.


  11. Димитър Воев освен  поет е и композитор вокалист и музикант -баскитарист на култовата  група за онова време ,,1987-1992г'' - Нова Генерация.Издават няколко албума и книгите -,,Поздрави от мен боговете'' и Нова генерация завинаги''. ,,Площад на сестрите''е едно от,, Текстовете на  неиздавани песни'' Мина доста време когато последно съм чела или слушала нещо негово но все пак съм  си спомнила нещо ;) . Между другото има

    кавър на тази песен само че е на  ,,Пролетарии'' знаех си че съм я слушала някаде ами докато се сетя  .

  12. Мисля че е едно от неиздадените песни на Нова Генерация  :) Бяха групата на моето поколение, и носеха духа на новото време,  нямах и 20г. като ги чух за първи път .Хубави времена бяха  :) Надявам се че не съм сбъркала  :)

  13. Здравейте съфорумци имам нужда от малко помощ и се надявам да я получа :) . Имам страхотна племенничка която е 6 клас и много обича да гледа филми ,опитвам се да и покажа красотата на изтока като и вметнах че има страхотни японски,и др. ученически драми.Но бях стъписана от отговора -',,Добре покажи ми някой от рода на ,,Ирис'' или ,,Отмъщението'' по нова тв'' аз останах :o - с почуда разбрах че е следила ,, Ирис '' по късните часове .Молбата ми е да ми помогнете тъй като училищни драми не съм ги гледала много ,и не знам кое би и харесало, ще ми се да е като за възрастта и и да съумее да прикове интереса и . Благодаря ви предварително :) .

  14. Най после го догледох и не знам какво да кажа :( , виждам че на някой се е харесал . но на мен не ми допадна , толкова много безмислици че :mad2:но да си призная любопитство или не, но бе факт че имаше нещо което ме караше да гледам епизод след епизод /не мина без превъртане/ ;) ,финала горе-долу се получи добре. А гледката от терасата на кафето много ми е позната от друг сериал но не мога да си спомня кой;). Благодарности за субтитрите и редакцията :).

  15. Срахотно сериалче , зареждащо с добро настроение , и когато го гледох на лицето ми неизменно имаше една голяма усмивка:lol: . Децата бяха върхът :es: истински :icon_sunny: . А за главните актьори само хубави неща мога да кажа - Хан Джи Мин и Ким Дже Уон бяха невероятни:rolleyes: .Хан Джи Мин за пръв път е гледох в,, Каин и Авел'' където заедно със Со Джи-Соп бяха чудесна двойка , има нещо в нея което ме спечели за неин фен ,умее да се вписва във всяка роля която играе,има потенциал има и визия ,хареса ми и в ,,Секретен отряд'' и в Принца и в ,,Столичен скандал'' с една дума нявсякъде където съм я гледала е приковавала вниманието ми-има талант . Сериала е хубав и за тези който имат нужда само от добро настроение им го препоръчвам;).Благодаря за превода и на всички работили върху сериала :) .

  16. как може някой да ти съсипе живота и за капак да се омъжи за друг ,но ти да продължиш да го обичаш, много извратено ми идва би трябвало да съм свикнала вече с корейските недосмислици но се улавям че някой неща не мога да ги преглътна.

    koizora в момента и аз догледах 8 серия и толкова съм ядосана от поредните недосмислици , но не си оставям магарето в калта и ще го догледам ако ще и на хапки :lol: .Един сериал засега не съм го преглътнала и го зарязах въпреки че се старая да си подбирам това което гледам;) но това е друга тема. Относно президента и Дже Хи си мисля че те са имали връзка .Толкова неща ме дразнят че ми иде да крещя и сама си се чудя как ще го догледам не знам мазохизъм ли е това или не :(.

  17. След това което е споделила Koizora като че ли няма да напиша нещо по- различно но все пак ми се ще да споделя че филмчето е страхотно, пейзажа наистина е уникален от него лъха такова спокойствие ,че ти се иска да си намериш едно такова местенце и да зарежеш всичко и всички :).Относно играта на Сяо Бин това момче ме изумява , не ми се мисли какъв чаровник и актьор ще бъде като порасне,а относно Вик само като чуя това име и незнам защо го асоцирам с мотори :)удоволствие за мен беше че не ме разочарова и този път:D Филмчето си заслужава отделеното време, и :thanks:за :subs:

×
×
  • Създай нов...