Jump to content

kandala

Покровители
 • Content count

  501
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

kandala last won the day on March 30

kandala had the most liked content!

Community Reputation

194 мочи

2 Followers

About kandala

 • Rank
  Пазител
 • Birthday 08/26/1975

Profile Information

 • Пол
  Female
 • Местожителство
  София
 • Любими филми
  Изкуплението Шоушенк

Recent Profile Visitors

1,048 profile views
 1. kandala

  Dear Judge (2018)

  Сериалчето ми харесва, сълзливата част не ми пречи. То знаем какво ще гледаме, че ще се реве и подсмърча покрай случаите - ясна работата. Яд ме е само как режисьорът се гаври с Юн Ши Юн. То бива, как беше, лицева експресивност, бива, ама тук вече на пародия бие. Вярно, че Донг Гу не е най-великият актьор на света, ама пък на такава гаргара скоро не бях попаднала. С какво ли е "заслужил" това? Мацката, от друга страна, ми е сладка и според мен ролята й отива. Ще си догледам сериалчето, ще си бърша сълзи и сополи (къде от смях, къде от съжаление) . Но пък Юн Ши Юн ми е на сърце, няма да го зарежа току така.
 2. kandala

  Confession (2019)

  Вече сме към средата и на мен ми е ясно, че нищо не ми е ясно. Е, има време да се изясни (или омаже съвсем), ще почакаме и ще видим. Аз обаче искам да изкажа адмирации към двама от актьорите - детектив Ки и убиецът Хан Джонг Гу. Сега, колкото и ролята на втория (RYU GYEONG SU) да е гадна, няма как да не кажа, че актьорът много ми харесва. Млад актьор, когото се надявам да виждаме в повече и успешни роли. А детектив Ки (Yoo Jae-Myung)... Точно така си представям полицаят-ветеран -претръпнал, дори циничен, видял неща, дето не ни се иска да ги има. Прегледах му филмографията и разбирам, че е участвал в много гледани от мен сериали, основно като поддържаща роля, а даже не съм го забелязала. Отдавам го на актьорските му качества и умение за превъплъщение. Харесва ми как играе, напълно му вярвам, че е полицай. Другите също са добри... Хм, с изключение на "Прокуратурата". Не ми харесват и туй то. И като герои, и като изпълнение. Ще видим натам как ще са, макар да ме съмняват. Та така засега, очакваме развитие по случаите и си гадаем.
 3. Не, не знаем кога ще има субтитри. Преводът е на друга група.
 4. kandala

  Dark Figure of Crime (2018)

  Привет, @ees! Първо да кажа, че много се радвам на включването ти и на мненията, които споделяш. Надявам се да продължиш и занапред! Относно превода, страхувам се, че Истърн Спирит не е място, където да заяви превод. Ако някой преводач хареса филма, вдъхнови се и намери време да се занимае, то определено ще се сдобие със субки. Мисля, че изразявам общото мнение? Иначе филмът звучи интересно. А Чу Джи Хун още повече. Въобще 2018 му беше силна година. Радвам се, че привлече вниманието върху темата. Така повече хора ще го гледат и кой знае, може да има превод по-бързо от очакваното.
 5. Попаднах на пицария с добри отзиви - "Джепето". Ходила съм в люлинската и не беше лошо, а сега разбрах, че има и в центъра, на бул. "Ген. Гурко" 19. Пицария "Джепето" Или бирария? Ако компанията е от по-шумните. Бирария "Дондуков" А може и по принцип да споделите мнение, дори да не е за конкретния случай.
 6. kandala

  Confession (2019)

  Гледате ли сериала, хора? Как ви се струва? Развивате ли си някакви теории кой каква роля (може би) има в случаите? Аз си имам вече някаква хипотеза, която няма все още да споделя, ама едно нещо ме мъчи. Сега, да не чуе @helyg, ама... Споделете идеи, ако имате, теории, мнения. Приема се и снимков материал, макар че по този сериал е силно ограничен.
 7. kandala

  EXO

  Ами намират се такива. Предаването е предварително записан (разбирай редактиран) видео дневник в който се предполага, че показват ежедневието на момчетата, или поне моменти от него. Започна с Шиумин. Значи разбрахме, че си е купил апартамент, обзаведе го и покани първи гости на парти - разбира се момчетата. Та в следствие на това си имаме - кулинарен туториъл: Резултатът е поразителен. D.O. гладен няма да остане, ако нещо му писне развлекателната индустрия. На другия ден се появи и сгъване-на-кърпи-туториъл от Шиумин Хаха, мен ме изкефи, че за новия дом Бекхьон подари стек тоалетна хартия. Ми практично момчето. Та така, нищо особено, колкото и да си обичам момчетата.
 8. Подкрепям, че концептуалността и идейните елементи не са за всеки. А репрезентирането на новата ера? А синтезът и неговата лирическа специфика? Какво знаем ние, жалките мултита, слушащи "кюпа"? Всеки човек може да изкаже мнение, когато същото не обижда или оронва по някакъв начин престижа на другата/трета страна. Дали харесваме или не дадена песен не зависи от музикалното образование или детайлното запознаване с цялото творчество на изпълнителя. Аз също очаквах много повече от песента "Boy With Luv". И какво? Нямам право да кажа, че не ми хареса толкова, колкото други техни песни? Осъзнавам, че царската корона е тежка, че очакванията са огромни, но така аз усещам нещата. След "Idol", която ме зашемети и считам за най-добрата им песен, очаквах нещо уникално. Е, сигурно не го усещам, защото не съм чела научната литература върху творчеството на групата. Честно казано, поста по-горе звучи обидно.
 9. Днес по БНТ 2 от 23.00ч. (След 3-та серия на "Романтичния доктор, учителят Ким"). Обичам БНТ!
 10. kandala

  EXO

  И така след като си честитихме годишнината, дойде времето да се обяви информация за първия EXO-воин. Шиумин влиза в казармата на 7 май. Изт. Soopmi
 11. kandala

  EXO

  От "Най-големият провал на СМ" до "EXO - изборът на нацията". Занимавам се да си чета стари статии и нови мнения, а те са толкова разнообразни, колкото са кпоп феновете изобщо. Аз се радвам, че ги преоткрих и усмихват деня ми. 7 години с EXO. Да са честити и първите от много х7! #justhappywithEXO
 12. kandala

  EXO

  Хубаво е, да. Ама пък как по една картинка не сложиха на EXO и GOT7?
 13. kandala

  Big Bang

  А каква е връзката на статията с Биг Бенг и скандала? Да покажем колко е "зле" някой, като правим същото като него? Намирам поста за неуместен.
 14. kandala

  EXO

  Харесва ми как се подкрепят момчетата. Особено Лей, за когото знаем, че поне в момента е най-трудно да бъде с тях. Лей промотира Чен в Инстаграм.
 15. kandala

  EXO

  Не мога да разбера защо ми се случи... Толкова си ги обичам. А това ми е "приказката за лека нощ" днес.
×