Jump to content

Nanera

Потребители
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Nanera

  1. Филмче ми хареса, но може би ще се хареса повче на тези хора, който се чувстват жетви в живота (или имат повече комплекси). Този филм може да им вдъхне малко надежда, че ако са упорити ще се справят с проблемите си. Отново идеята за човешката природа и каква е тя, е добре да си припомним именно с The Art Of Fighting.

  2. Този филм го няма в imdb, странно. Иначе ми хареса. За хора, които си падат по готвеното и любовните триъгълници между двама мъже и една жена, го препоръчвам. Не се издинга особено много в класцията ми.

  3. spacer.png
    Spider Lilies / Ci qing


    СВАЛИ ФИЛМA + (ENG SUB)

    IMDB 6.4/10

     

    Държава: Тайван
    Година: 2007
    Времетраене: 94 минути
    Жанр: Драма / Романтичен
    Времетраене: 94 минути
    Режисьор: Zero Chou

    В ролите: Rainie Yang, Isabella Leong, John Shen, Jay Shih

    Jade е момиче с уеб камера, което излъчва собствени предавания всяка вечер по интернет, за анонимни потребители. За да бъде по-атрактивна, тя решава да си направи татуировка, което й решения я отвежда в студиото за татуировки на художник Takeko, която по случайност се оказва позната интимна приятелка от детството на Jade. Тя остава впечатлена от голяма татуировка на златното цвете паякова лилия, която Takeko има на ръката си. Jade иска същото копие на татуировката за нея, но Takeko отказва, защото тези цветя според нея са прокълнати.

  4. 3396165827_4f9eaf0202.jpg

    Оценка в IMDB: 7,5

    2046 (2008)

    Режисьор: Уон Кар Уай
    Оператор: Кристофър Дойл
    Музика: Пиер Рабен
    Продуцент: Ерик Хюман
    Жанр: Драма | Романтика
    Държава: Китай, Хонконг
    Времетраене: 129 минути

    Субтитри: Български

     

    В ролите: Гън Ли, Карина Лау, Кимура Такуя, Тони Лън, Маги Чън, Джан Дзъй и др.


    За филма:
    В Холивуд мислят, че еротика е да съблечеш актьорите, да ги намяташ един върху друг и да ги осветиш с прожектора. С типичната си азиатска дискретност Уон Кар Уай знае, че еротиката може да е в спирала цигарен дим, в една обувка, в затворена до шията рокля. Най-красивите жени на жълтата раса играят в този филм: Гън Ли, Маги Чън, Карина Лау и съвършената Джан Дзъй. Но Кар Уай сякаш не снима филми, а рисува върху порцелан. Всеки кадър е изваян до съвършенство. Операторите му са цели трима. Единият от тях е Кристофър Дойл, виновникът за "Герой". "2046" отново ни среща с писателя, който чезнеше по Маги Чън във "В настроение за любов". Тук отново пише историите си за бъдещето, а може би за миналото. За загадъчни събития от 2046-та година, или номер на хотелска стая? Усещането, което оставя този филигранен филм, е за тайландски масаж, приложен директно върху очите.

     

    http://www.youtube.com/watch?v=vfNe3zFT9rk

     

    Свали с английски субтитри :click:

     

    Свали с български субтитри :subs: :click:

  5. spacer.png

     

    Kekexili: Mountain Patrol


    IMDB 7.8/10

     

    Режисьор: Лу Чуан
    Държава: Китай, Хонг Конг
    Година: 2004
    Времетраене: 90 минути
    В ролите: Джан Лей, Дуобуджие, Ки Лиан, Джао Ксуеин

    Кикисили - най-големият резерват за животни в Китай, е домът на много редки видове, сред които е и тибетската антилопа, наричана още чиру. Заради козината им, която се използва за направата на луксозни, но незаконни шалове, броят на антилопите е драстично намалял през последните 20 години; бракониерите буквално изтребват животните, често по цели стада наведнъж.

    През 1990 г. местни жители сформират доброволен патрул, за да се опитат да предотвратят нелегалното избиване на антилопите, често с цената на своя живот. Кекесили проследява борбата на живот и смърт между доброволците и бракониерите, а филмът е заснет в самия резерват, намиращ се на 5000 метра надморска височина, на Куинзан-тибетското плато.

    Когато Га Ю - журналист от Пекин, пристига в мистичния лагер на Кекесилския планински патрул, той става свидетел на тибетски погребалeн ритуал и вижда цялото село, потънало в траур. Га Ю е решен да разкрие истинската история зад изчезването на няколко доброволци от патрула, жестокото изтребване на тибетските антилопи и слуховете, че планинските патрули всъщност помагат на бракониерите.

    В търсене на истината Га Ю се присъединява към патрул, покриващ 40 000 кв.км. дива природа. Нелегалните ловци са като фантоми в тази ненаселена земя - те се крият във всяка пещера и преследват членовете на патрулите като зловещи сенки, изчаквайки подходящия момент, за да извършат фаталната си атака.

    Лично мнение:
    Въпреки, че смея да нарека филма нетипичен смятам, че няма човек, който след като го изгледа до края да каже лоша дума за него.

     

    Свали с български субтитри

    Свали с английски субтитри

     

  6. spacer.png

     

    TIME

     

    Държава: Япония, Южна Корея

    Език: корейски
    Продължителност: 97 минути

    Премиера: 30 юни 2006

    Режисьор: Ким Ги Док
    Сценарист: Ким Ги Док

    IMDB

     

    Участват:

    Sung Hyun Ah

    Ha Jung Woo

    Park Ji Yeon

    Kim Sung Min

    Suh Ji Suk

     

    Резюме:

    За да спаси връзката си, една жена се подлага на множество пластични операции. 13-ият филм на Ким Ги Док поставя под въпрос основата на любовта и човешката природа. Филмът разказва за агонията на една жена дали би могла да бъде обичана завинаги. Дали няма да омръзне на любимия си с времето? Историята деликатно описва за връзката между времето и човешките взаимоотношения и промените, които настъпват в една връзка. За да изследва човешката борба срещу отминаващото време, режисьорът поставя в центъра на сюжета жена, която иска да задържи човека, когото обожава, до себе си и затова взема крайно решение - да промени тялото и лицето си чрез пластична хирургия.


    С български субтитри: :click:
    С английски субтитри: :click:
    С руско озвучаване: :click:

    Личен коментар: Един от филмите на Ким Ги Док, който успя да ми хареса колкото 3-Iron и не беше чак толкова странен като Dream, но все пак Ким Ги Док... Успява пак да покаже любовна история по неповторим и нетрадиционен начин. Впечатли ме наистина колко силна бе предаността на главните герои един към друг.

    • Харесвам 1
  7. На мен ми направи добро впечатление съчетанието на техлогии и традиция в начина на живот, който беше показан. До към края ми беше интересно какво ще се случи. След края не разбрах какво се случи всъщност в този филм. Имаше си начало, завръзка и край, но развръзка не видях. Нещо не ми се подреди в главата, както трябва, че да ми хареса с нещо по-специално. Иначе 3-iron е много по-добре, въпреки че явно характерната странност във филмите на Ким Ги-Док не може да се скрие.

  8. В Oldboy ми направи впечатление една

    (бойна) с голяма продължителност заснета наведнъж. Спомних си, че на фестивала гледахме нещо подобно за
    . Може би има някаква врътка с тези сцени, защото Tom Yum Goong също показа една такава, която също според мен е "веднъж".
  9. Според мен всички които искат да опознаят Уонг Карвай могат да започнат с този него филм. Ако има впечатлени от 2046 този ще им се стори също интересен, но не повече. На мен ми харесва и може би ако го бях гледал когато е излязъл по кината щях да се впечатля още повече.

  10. Харесвам този привкус, който се долавя във филмите с подобедн сюжет от близките години (2003 и Azumi 2 2005). Напомня малко на аниме с класическите сцени, но не прекалено надути. Скоро гледах втората част и много ми хареса. Допадна ми режисурата, защото на моменти допринася много за сцената. Препоръчвам го на всички, които си падат по бойни сцени с мечове.

  11. Гледах филма и останах доволен. Въпреки, че много прилича на Zatoichi само, че в главната роля е жена си заслужава гледането. Битките ми се сториха приятно реалистични без много излишни движения. Драмата в историята може би не беше кой знае какво, но предполагам, че японците по-присърце я взимат.

×
×
  • Създай нов...