Jump to content

Ragnos

V.I.P.
 • Content count

  3,827
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Ragnos last won the day on October 5 2017

Ragnos had the most liked content!

Community Reputation

332 мочи

2 Followers

About Ragnos

 • Rank
  Чугуле
 • Birthday 05/19/1988

Profile Information

 • Пол
  Male

Recent Profile Visitors

4,464 profile views
 1. Хора, правете ги тези срещи събота-неделя...
 2. Недей да идваш, уволнена си.
 3. Ragnos

  Представяне

  Привет, Кат. Радвам се да видя колега, запален по фотографията. В личното тврочество съм пуснал една тема - там можеш да споделиш още работи, ако искаш. Стрийтът ти се получава много добре, харесва ми как си играеш със сенките. И явно си фен на Wonderful Days, така че още една червена точка. :))
 4. Може и да го преведа, ако си заслужава. Но първо да излезе прилично качество и софт субтитри.
 5. Дайте някакви истински линкове за теглене, моля. Филмът го похвалиха в една доста уважавана от мен кинаджийска страница, така че сигурно ще има добри попадения. Иначе подобна идея за преместване на света със система от планетарни двигатели си спомням, че за пръв път видях в анимацията Shadow Riders от края на 90-те и винаги ми е било интересно да я видя реализирана в игрален филм.
 6. Ragnos

  Mirai (2018)

  Едва не го спрях след 15-20 минути реване и тръшкане от страна на хлапето в главната роля. Не знам как ги докарваше тези високи тонове, но беше наистина мъчително преживяване. Обаче нали е Хосода все пак... та реших да се изнасиля. Намалих звука максимално, взех един аспирин за главоболието и се въоръжих с всичкото търпение, на което съм способен. За щастие усилията ми бяха възнаградени. Филмът ще се хареса особено много на всички родители, които (вероятно) са преминали през един малък ад, докато онези врещяши, сополиви, немирни, разхвърляни, вечно недоволни, гладни, непохватни и търсещи постоянно внимание изчадия, наречени деца, са растяли. Пък за тези като мен, които още не са си го причинили, ще им даде известна представа за това какво ги чака. Заглавието показва пътуване през родословното дърво 4 поколения назад (чак до ВСВ) и 2 поколения напред в бъдещето през невръстния поглед на малкия Кун и порасналата Мирай. Умело са вплетени три времеви линии и по един доста алегоричен начин са представени първите уроци, които малкия човек трябва да научи... понякога и съвсем сам. Типично семеен филм, подходящ и за пораснали деца. Лична оценка: 7.5/10.
 7. Ragnos

  Mary and the Witch's Flower (2017)

  Честно, не беше толкова зле колкото Namae wa-то. Ти просто си разглезен.
 8. Ragnos

  Mary and the Witch's Flower (2017)

  И аз не мисля, че имаше нужда от нов, по-скоро от лека редакцийка на наличния. За картината трябваше да вметна, че качеството е презадоволително за хора, които гледат на лаптопи и малки монитори.
 9. Ragnos

  Mary and the Witch's Flower (2017)

  Доста приятно филмче са сглобили Студио Понок. Задължително за феновете на Гибли и всички стари "олдскуул" анимета с красива, рисувана на ръка анимация. Вече има и преводче, което не е твъде лошо, в Замунда. Качеството на картината е приказка.
 10. Ragnos

  Koe no katachi (2016)

  Скука, tbh.
 11. Ragnos

  Kingdom (2019)

  Открай време съм на мнение, че когато човек систематично гледа (а също и чете, яде, купува) всевъзможни боклуци (отдавна масата корейски сериали са равносилни на такива), в един момент спира да оценява качествените продукции, дори когато го ударят през лицето. Класата на Kingdom си личи още от първите кадри - почеркът на Нетфликс няма как да се сбърка. Визуално, сценарийно, режисируно и бюджетно този сериал се издига много нива над масовата К-драма, която поемате в промишлени количества от години. Няма ги инфантилните диалози, няма го клозетният хумор, няма го масовото "Айгууу" и дразнещите аджуми и аджошита. Въпреки това сериалът си носи традиционно корейско настроение - такова, че да няма риск да го сбъркате с чуждестранна копродукция. Човекът зад грима на зомбитата е бог. Дори за момент не ми заприличаха на чучала. Не знам какво толкова всичките си връщате яденето - това дори не покрива екзистенц-минимума за хорър. Кръвта е пренебрежимо малко, а карантии видях само един-два пъти за всичките епизоди. Човек би очаквал от феновете на азиатското кино да имат малко по-висок праг на поносимост към кървища, предвид че още от филмите на Куросава насам сеченето на глави и фонтаните червена течност минават за нещо по-естествено и от сърнички в резерват. Айде да не сме толкова чувствителни, а? И ако все пак някой си даде труд да погледне зад паравана на ходещите мъртви, ще види типичният исторически сериал с всичките интриги и борби за власт, класовата дискриминация и желанието за равенство, които се промотират успешно от всеки друг сериал, с тази разлика че тук инвазията не я правят китайците или японците, а добрите стари зомбита (никога не съм разбирал хората, които не обичат зомбита :P). 9/10 оценка на първи сезон. С нетърпение чакам продължението и развръзката.
 12. Интересно. Но предполагам трябва да се видят и другите две части, за да добие повече смисъл за четящия.
 13. Ragnos

  Shingeki no Kyojin (2013-2017)

  Като екшън има даже по-малко от 2-ри сезон, но пък си заслужаваше заради разкритията, които най-сетне направиха и worldbuilding-а. Това уж била най-скучната арка от мангата, но според феновете следващият сезон се очертавал с две думи като "кръв" и "погром".
 14. Ragnos

  Shingeki no Kyojin (2013-2017)

  Трети сезон просто не съм го превеждал, така че това което има в Замунда, за добро или зло, е единственото налично.
×