Jump to content

Шоши-сан

Потребители
 • Posts

  1,097
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Шоши-сан

 1. Първите 2 епизода изгледани. Очертава се много добра human drama. Наситени и динамични първи 2 серии.
 2. А аз го изгледах но не съм го изкоментирала финално тук. Аз доволна. И от финала включително. Главния дует взаймно си помогна един на друг, това не беше никак малко като постижение, предвид сериозните психологически проблеми/бариери, които имаха и двамката.
 3. Не , не . Това в скритото е моя коментар по втория епизод. А иначе казвам ти че съм те прочело до дадения епизод за да си знаеш . Щото аз и като прочета впечатлението на друг и коментирал епизода може и да добавя към неговия коментар. Аз понеже съм гледала само 2 епизода и съответно се зачудих дали имаш предвид тази розовокосата розова тийнейджърка дето си мисли , че в Токио всичко е розово и .....или е някой от казусите в следващите епизоди. Та така.
 4. От rie знам че преводача е филипинка, не нова на японския преводен фронт, на приливи и отливи действа , но към момента уж е в стадий "прилив". Дано устиска до края в някакъв постоянен темп. Аз го почвам утре.
 5. Изгледах и еп. 2- с розовата тийн и художничката. Пак 2 казуса в една серия, този път преляха от един в друг. Прочетох и ukio за еп. 2
 6. Изгледах и аз първи епизод. ukio, прочетох те за него. Мда , много наситен. Цели 2 казуса. А и се разбра че Аояма нещо много дълбоко и сериозно го е погнало по пътищата а и не може да се застоява. А и такъв добър психолог. Въобще доволна.
 7. Не съм. Присъединявам го към списъка. Котаро Йошида явно пак се е вихрел. В комедии го помня като до сълзи. Дори качен онлайн. В днешно време и на това се радвам.
 8. Изгледан. От мен великия мързел, дето като чуе "сваляне" си представя и "качване" и това многократно , цели 10 пъти и ....Не си е работа. Аман от тези периодични "японски запеци" - поредната преводна "епопея" имам предвид. Та приятно и динамично сериалче. Жанрово е микс. Не мога да кажа че e класическа human drama но пък определено е и human drama. Комичните моменти бяха на ниво. Цялата тази тема с "демоните" бе разработена. В началото имаше повече фокус над дизайна. Във втората половина повече над основните герои и техните демони. Двамата основни герои Коме и Ген ми бяха много симпатични и приятни. И по отделно и като дует. Та така. Приятно.
 9. Ааа стигна ли и ти до това крими?! Голяма главоблъсканица за зрителя
 10. Нейсе и аз "се дотътрих" до това заглавие. Моята голяма приятелка Наоко Огигами да видя какви ги е "съчинила" този път на малкия екран. Премиерно при мен за нея. Тепърва го почвам и ще чета поетапно ukio и ще се включвам.
 11. Аз вече съм с 9-изгледани епизода. Казусите в 8 и 9 много сериозни и комплексни. А и една линия от 9 като гледам ще продължи в 10. От rie знам , че сериала е свършил миналата седмица.
 12. Да, от кратките са. Напоследък все такива заглавия ми се падат. Но тези поне са 13 кратки а не 6 да речем.
 13. Да, за функционирането им. И тук с напредване на сериите заглавието набра скорост и стана все по-интересно от към героите. Те са отбор чешити, не един и двама
 14. Голяма забава. Вече съм на епизод 11. Това заглавие след всеки епизод ставаше все по-добро. До степен , че епизод 10 въобще не разбрах кога почна и кога свърши. Забава на много нива. Но мен особено ме миниразговорите м/у Шибуи и Мацумару големи лафове пускат. Извън забавата този сериал може да се дава за пимер, как се прави образователно филмче за дадена сфера - в случая за мултиплексите. ukio, Дай Уатанабе в главна роля и с достатъчно екранно време и готин герой. Мениджър и половина.
 15. Аз го гледам във vk но понякога съм към интернет доставчик дето продължава да блокира всичко дето е .ru и така ми съдейства за подслаждане. Но съм в пълен афект всеки път като съм към него- като този уикенд.
 16. Аз току що изгледах и 7. На мен в първи епизод ми бяха малко странни поради това което писах и по-горе- на какво повече ми приличат на моменти. Но от там нататък се засилиха като прависти . Харесва ми как и в края на сериите дават актуална статистика и инфомация към 2022.
 17. 8 изгледани серии. Пълно естетическо удоволствие. И понеже е кратко си го подслаждам. Този сериал или трябва да се коментира епизод по епизод или по -добре да не се коментира а да се гледа , усети и от този род. В дзен съм след всеки епизод.
 18. 6 изгледани серии. Чуесна human drama на правна тема. ukio, не разбрах, гледаш ли го ? Много ми харесва подхода, който имат Ишико и Ханео към казусите които срещат. Тъсят се истинските причини , истинските /реалните мотиви и мисли на замесените и се търси допирна точка за решаване на казусите а не.....безмислени киснения по съдебни инстанциии размени на хартийки. В много случай ми приличат на социални работници, медиатори по комуникация и от този род. На Томоя и на Касуми героите са им от коронните им амплоа . Томоя отнесено-занесен чаровник, Касуми - праведен борец.
 19. ukio, смея се на глас. И аз бях така в началото с тоз Лемон. Пълна обърквация. Хем го гледах с rie и тя ми гледаше сеира тогава, щото аз след нея се тутках заради превода. Докато ги оправя кой кой е .....и кой аджеба е Лемон- сан. Моя голям любимец е Мисаки - сан - какви лафове пускаше и жалко че този герой нямаше повече екранно време.
 20. След толкова туткане и аз да се включа тук като изгледала филмчето. Кратко и ясно, напълно в късометражния стил. Добре се е получило. Попълних и анкетата. Както по-горе Ko_Erin е споменал в мултикулти-глобализацията устоите трябва да се пазят. Логично тогава са и "по - застрашени". Особено изконните човешки ценности.
 21. Изгледан. Но нямам кой знае какъв коментар. Това което очаках по сюжета това и видях като изпълнение. Каста от редица познати и симпатични ми "муцуни" - те ми поддържаха интереса. Караха по същество, без много излишни приказки, стегнато , по японски, разкриха достатъчно цялостно основните образи. Всъщност излишно е да не пишат по-точно за каква болест иде реч. То и в превода с който гледах тази част бе малко несясна. Иде реч за някои от видовете хронични сърдечни заболявания с изява в целия организъм от хроничния недостиг на кръвоснабдяване на органите с кислород и прочие- някоя от по-комплексните форми явно, със сложен и не изцяло ясен механизъм,.... Съответно със съкращаване продължителността на живот на съответния човек. Лили Франки пак в познато амплоа на житейски мъдрец, което ме
 22. Изгледан. Ще си копирам мнението от друго място, щото първото което написах се получи почти без спойлери а ако напиша тук ново не се знае Размислящ, въздействащ и натурален. Това ми е най-краткия коментар за този филм. Особено ми хареса от момента на започване на развръзката до самия край- това бе съвсем в края на филма. Защо? Защото такъв филм е най-важно как ще го завършиш. Е, останах много доволна от решението на Корееда по този въпрос, защото именно така зрителя може да остане размислящ и под въздействие поне за кратко от това което е видял предишните 2 часа. А то е една съвсем истинка, натурална история, със съответно такива действащи лица. Тази тема не помня да съм я гледала от Корееда. Тя е универсална, актуална , вечна и от този род. И навсякъде е много сложна. Чрез избраните герои бе обхваната според мен достатъчно подробно и цялостно. Всеки от основните герои ми се искаше към края да го прегърна чисто по човешки. Героите бяха показани естествено, без лепене на етикети, натурални/истински хора със своите житейски истории и обстоятелства. При мен от всичките тези герои май се получи желание за още една допълнителна човешка прегръдка най - вече за героя Hae-Jin . Иначе мярнах цитати от интервюта на Корееда за трите кутии. Интересно ми беше да го чуя/прочета. От мен голямо браво има този филм. Нямам грам забележка. Заслужава качествени преводи.
 23. E то японската мания ''да се крием" си я знаем , дълбоко им е вкоренена. Да не подхващам спорта.... lazeto, ние ще си траем, ти тегли мирно и скришом . Така де и ние умее , не само те . Аз да ви кажа изгледах първите 3 серии. И снощи и още няколко щях "да отметна". Но уикенда съм на място където доставчика на интернет "си играе на има ...нема...има ....нема" и снощи .live отварям но самите vk.com и ок.ru не. Преди 2 седмици пак тук- работеха и си гледах , преди още две - пак не работеха ....Абе пародия ли е да я опишеш. Но да не се отплесвам Та първите 2 серии като изгледах сестрата ми се видя голям чешит- доста странен но все пак интересен екземпляр. Но то епизодите са много кратки- под 30 минути. В тези минути има към цели 5 минути за начало без нищо да се случва а на фона на една и съща анимация са надписите на твоческия екип. Накрая пък на всеки епизод има не кратко време с нещо като колаж от кадри с героите и финално по една странно-интересна сценка за финал на епизода. За това и предупреждават на екрана - "догледайте епизода до края ".След което и превю за следващата серия. И всичко това е в тези под 30 минути. Та съществената част-разказа е има няма по 15-ина минутки. Та след 3 епизод каката взе да ми става от "странна птица" в интересна скица . Не знам до колко е точен руския певод но с едни нейни бисери за косми по пръстите на ръцете и дължина на нокти ли беше или нещо такова напрао ме ....довърши. Голям образ е тя. А взети заедно с брат ѝ са доста интересна комбинация И друг път съм казвала, че много харесвам този подход на някакви еднакви ситуации/кадри във всеки епизод в различни варианти. Та и тук има два такива момента. Единия е музикален. С ретро музика- от преди 70-те на 20 век и лични мигове на каката , тя тогава и подобаващо облечена. А другия е кадри на съдовете им с които са хапнали/пийнали. В последното има доста подтекст. То само по тези кадри е отделен сценарий. Те са разбира се на фона на диалозите м/у главните герои - брат и сестра. Та наслаждавам се на тези мини-епизодчета и донякъде без да исам си го и подслаждам. Интернет доставчика се грижи за това да не мина оставащите 5 серии анблок както си мога и знам .
 24. lazeto да ме извини, защото сега видях че темата не е стара - да речем от 2021 а е сегашна. Мерси и на lazeto .
 25. ukio, мерси много , че си повдигнала тази тема, защото така забелязах че има руски превод качен онлайн на това заглавие. Аз много рядко стигам до руския преводен фронт и почти не се сещам за него, просто защото преди тях обикновено английския е готов. Да ама от както пак "ги стегна запека" на японския преводен фронт и се изпокриха в търсене на признание, руския фронт е взел да компенсира всичкото това. Та те спасяват за мен положението вече с трето заглавие за нула време. Пак да повторя че благодаря. Насочвам се към това заглавие сега.
×
×
 • Create New...