Jump to content

Шоши-сан

Потребители
  • Мнения

    1141
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    4

Всичко публикувано от Шоши-сан

  1. Понеже сега писах след като изгледах сезон 2 та виждам че не съм се изказала финално за сезон 1 . Харизматичните герои от сезон 1 ги гледах до един и в сезон 2 и от това съм особено доволна.
  2. Изгледан и сезон 2. Хареса ми как продължиха с героите от сезон 1. Дори и тези които имаха съвсем кратки включвания. На фона на сезон 1 ми се стори че имаше повече казуси с големи разяснения за нас зрителите с разни големи детайли в този бизнес. Признавам че на моменти ми идваха в повече и не спирах картината да ги дочитам и вниквам много в тях. Не ми бе това най-интересното , така да го кажа. Цял отбор сценаристи и това пролича повече в сезон 2. Някак си на 2-3 части вървеше тяхната работа в тези 10 серии. Към завършека на сезон 2 нямам грам забележка. Задължително трябва и ще очаквам сезон 3 или поне филм-продължение.
  3. Мерси. Видях че и двата филма ги има за мен. Наредени за гледане да чакат ред.
  4. Да ударя и аз едно рамо на този добър филм. Но не съм го гледала скоро та няма как да се "разгърна" с коментар аз непомнещата ukio, кой друг филм на режисьора ще ми препоръчаш. Arc или?
  5. На постера горе се виждат добре до една познатите муцуни. И си ги представете в сериозен , философски филм седнали на приказки с чаша бира на фона от постера. Сериозни теми с доза ведрост, дори смях. Хареса ми и финала. Въобще добър филм, нямам забележки. Добра кинематография. Мичихито Фуджии доста се е разснимал.
  6. Вече 7 изгледани серии. Сериала е все така добър, интересен , весел и от този сорт. Паметни герои при това от добре познати ми актьори. А сцените с танците и пеенето в 4-6 намаляха но в 7-и "се върваха" но изпълнението на Йо Йошида беше такова , че ....ѝ свалих шапка.
  7. Еее браво че има друг превод. аз понеже съм онлайн зрител без да свалям та затова ще чакам "да го качат".
  8. Седнах да го гледам миналата година но се оказа че превода на английски беше под всяка моя критика. Еле пък тук имаме цял юридически фон. Та ще чакам да го качат онлайн някъде в настоящата година с друг превод. Дано.
  9. Голямо бижу се оказа този филм. 10 от 10 получи от мен. Нямам грам забележка. Получих цялостно естетическо удоволствие и психологическо удовлетворение. А седнах да го гледам без никакво предварително инфо и сие. Ей такива филми много обичам. Така поднесени и така дадени нещата от живота. Шестващото резюме из нета отново го намирам за не много подходящо. Добре че все по - често сядам да гледам филм без да ги чета/избирам еле пък вярвам. Във втората половина на филма , след като героите вече ми бяха по - понятни , по -познати но от това не загубили грам от своята интересност и неочакваност, спирах картината на много пъти за да похваля , да се насладя на режисьорски хрумки, кинематография, конкретни кадри като картини и субсъдържанието им. Включително и на озвучаването се любувах. Въобще естетски продукт.
  10. Абе знаех си че има някаква съществена причина. Ама ей на , аз барзата Хм, сега пък ми е странно , че аз не се усетих че превода да речем не е добър. Но определено не е филм "в буквализма". Та явно и това е спомогнало.
  11. Така и не намерих тема в "японски филми" на Side By Side та да попиша тук. На мен този филм ми допадна. Не е от най-конвенционалните. Започнах го без никакво предварително инфо. И след като го изгледах и прочетох шестващото из нета резюме направо се . То едва ли не друг филм съм гледала. Но както и да е , не е за първи път. Признавам че първите 30-ина минути все пак "се напъвах/старах" да подредя кой кой е и какво на кой е . След това се добави и кой къде е . Но от един момент нататък се усетих , че явно това е друг тип филм и от там нататък до края на 2-та часа и 10 минути настана мир. Потопих се в атмосферата и кинематографията и финално имах своята интерпретация на историята. Та хареса ми. С уговорките горе.
  12. ukio, сега забелязах че си изнамерила и пуснала мелодията/песента който звучеше във всеки епизод и си я пуснах и се сетих колко интересни кадри имаше на нея във всяка серия. Мда, чаках ги с повешен интерес. И анимацията в тях ми харесваше. Въобще допаднами естетиката като цяло в тази продукция.
  13. 4 изгледани серии. Историята върви на бърза скорост. Доста наситени като текст и събития са епизодите до тук. Едва ли не няма почивка за зрителя. Най - странното е че към епизод 4 вече свикнах , че даже и приех напълно "ала мюзикъл частта" , което е съъъвсем нетипично и много близо до "не гледам" при мен. Обяснявам си го с едната камара много добре познати ми актьори , на които освен това и симпатизирам та успявам да се забавлявам заедно с тях в тези сцени.
  14. ukio, стана ми интересно, защо "той и без това няма да падне на Фуми". Явно ми убягва някаква конюнктура.
  15. Има го вече качен и онлайн с английски превод. 10 от 10 като оценка има от мен това заглавие. Нямам грам забележка. Кратко , ясно, реалистично, актуално, смислено.... Хареса ми и формата, намирам го за удачен по няколко причини. Написали са резюме шестващо онлайн , което считам че е неудачно и даже обидно за труда и замисъла на творческия екип. Та като зрител видял вече творбата да уточня и добавя. Всъщност това е една социална human drama. Снимана в стил да е близо до документалистика. Ведър тон привнесе преводача от японски на английски чиито блог и посетих. След първи епизод помърморих малко но нататък ми стана определено симпатичен с включванията му на финала на всеки епизод. Пролича от тях че има чувство за хумор. А и в общи линии просто е имал нужда от редактор. Та така. Много доволна от Tokyo Hinkon Joshi (2023) По съдържанието нямам коментар. То е за гледане и размисли а не за коментар.
  16. Изгледан този сериал. Хареса ми като крими-мистерия. Макар че поставям в скрито, ясно ми е човешкото любопитство та няма да спамя повече за да не "развалям" гледането на бъдещите зрители. Така и мен ме опазиха от спойлване преди и докато гледах това заглавие и останах доволна.
  17. Не съм гледала " Голият режисьор". От една страна не знам японски. От друга преводача на английски явно се старае. Но аз големите тънкости /езикови разлики и нюанси м/у 2024 и 1986 няма как да ги уловя без голями обяснения и отклонения. Но и признавам че не са ми и много интересни. И не ми пречат на гледането, по-точно на интереса ми към това заглавие. Като такъв "езиково бос" зрител мисля че се справям/схващам достатъчно комедия или гротеска където е заложена в изгледаните 2 серии. Не ми е това проблема ами пустото му "пеене и танци" - съвсем не мога да гледам такова от актьори- ще си пусна певци и танцьори ако искам такова, както казвам та ...Чета чинно текста в тези моменти и ...не мърморя. Поне засега .
  18. Ок. Еми тук въпросния млад актьор има малко повече екранно време. Ще ти хареса.
  19. В първия момент търсачката нещо не ми даде това заглавие да има тема тук но нещо дълбоко се усъмних . Намерих де , при по-щателно търсене. Та след 0.5 no Otoko (2023) Рюхей веднага едва ли не в този образ. Леко като продължение . И в двата беше на висота.
  20. Няма много да ви повтарям. Това действително е поредното японско мини - бижу. И както редовно "жалко кратко" както мърморя. Голям кеф, голямо удоволствие беше гледането ми на този сериал.
  21. 2 изгледани епизода. Чакам с нетърпение да ми качат 3-ия. Интересна концепция от познат , както се оказа, творчески екип. Само едно нещо не ми допада категорично и това е мюзикъл-частта която видях в тези първи епизоди. Но ще го преживея де, изключвам със сигурност и задължително на тях звука и чета. Сериала до тук е наситен като текст та има много за четене. И туй добре, по мой вкус. Да видим нататък. Голяма забава е така напред назад 2024-1986. И един голям лаф си харесах до тук - "удон в ушите" - туй за безжичните слушалки на смартфоните.
  22. Гледам го в момента. Изгледала съм първите 7 епизода и едвам се спрях вчера да не видя и останалите 2 до края. Слагам в скрито но и предупреждавам , че е желателно бъдещите зрители да гледат и да не четат много обзори , мнение и сие преди да са почнали и догледали това заглавие. Мен въобще не ми посказаха какво сядам да гледам и ....добре се получи. Пълни изненади. Така и сега много се двоумя дали да попиша още. Та. Предупредени сте!
  23. Еми нямаше разговори, констуктивни разговори в двата показани дуета. Работа и тривиалности кой кога ще се прибере и кой какво ще яде. Не става така. Поне не и като няма деца, домашни любимци, общо хоби и от този род. Аз така схванах цялостно даваната картина та като психологическа драма напълно ми допадна. Онагледявайки тези настоящи и в същото време вечни проблеми.
  24. Да , жалко. Не е първия японски сериал сполетял го такава съдба на моя монитор. То да го допреведат пък ще го почна от начало. За припомняне. Туй не ми е проблем.
  25. А добре. Завиждам ти. Аз го гледах почти текущо и завиждам на анблок-зрителите за такова заглавие-бижу. Сакума го гледах преди това като "зелената люта чушчица" в Nagatan to Ao to - за това заглавие ли говориш? Аз не се усетих че това е същия актьор, подсетиха ме.
×
×
  • Създай нов...