Jump to content

Шоши-сан

Потребители
 • Posts

  1,068
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Шоши-сан

 1. Аз съм вече на 6-и епизод. Нападай смело. Постера, мда , не е от най-сполучливите. Но съвсем приятно сериалче. А аз даже май във всеки епизод пирам картината поне по един път за да се посмея на спокойстие със ситуациите/думите на герои. Забава е определено. Малко нещата се сучват "колко е малък света" с толкоз случайни срещи на индиректно замесени герои но пък дава пример за конструктивни и цивилизовани отношения а не ....."махалата". Има привкус ала Omamda Towako. Така че може да го "нападаш" смело. Шестващото резюме също не е написано удачно. Определено.
 2. Качен е и онлайн с английски превод вече свободен достъп. Неусетно изгледани първите 5 серии. Повече от доволна съм. До тук нямам грам забележка. Освен всичко останало много прият ен за мен хумор.
 3. Мне, трудно ми се отдадоха последните 2 серии. И двете ги гледах на няколко части, просто ми се губеше интереса. Тоз сценарист за пореден път в този жанр изпусна парата преди края. Образно казано. Така ги заплита кримитата уж мистерия и накрая една никакво развръзка и пълно разочарование. Язък за каста е най-крайткия ми коментар. Толкоз.
 4. Симпатичен филм. Определено. На няколко пъти докато го гледах си мислех "Хе, хе , да не би да гледам френски филм?!". Начина по който бе дадена тематиката е причината за това. Финално ме с включването на самото заглавие на филма. Гледа се до края, там всичко се изяснява и е показана една съвременна и здравословна оценка на всички стъпки и простъпки на героите. Напълно съм доволна, нямам забележки. От същия режисьор - Tetsu Maeda е шедьовъра A Banana? At This Time of Night? (2018)
 5. Изгледан след Mellow. Режисьорския почерк разпознаваем и с основната тема и с подхода. Малко по-конкретен е този филм, в сравнение с Mellow. Пак приятен, симпатичен и добър. Доволна. Нямам забележки.
 6. Приятен филм. Основна тема - Любовта. Поднесена приятно, елегантно, ведро и бих казала лежерно. Подбуди ми интерес да погледна какво друго е снимал този режисьор.
 7. 8-и изгледан. За моя крими вкус стана прекалено оплетено. За мен сценариста прекали. Останаха 2 серии.
 8. Охх, объркала съм имената. 3а Maida Nono иде реч нали. Кое е това "Истински майки"?
 9. 7 серии до тук видяни. Върви добре тоз сериал, даже ми стана по-интересен от колкото в началото.
 10. 7-и епизод изгледан. Какъв проклет режисьор , пак епизода свърши на най-интересното място. Сега чакай....
 11. Браво че са оценили Makita Aju . Абсолютно попадение за тази роля.
 12. 6 изгледани серии. Сценариста познат в този жанр. Важното е да "не се оплете в собствените си плетки", щото му се е случвало на моя екран. Иначе до тук добре. Всеки епизод завършва с Не е комедия, хич , но вече ме напушва смях какъв бизнес сътвориха дружно Харуто и отвличащия, който и да е той. До тук жанра е крими-психологическа драма.
 13. 5 изгледани серии. Гледаемо, не някакъв шедьовър но се гледа. Това е май единственото ми японско текущо. Така е то с преводите от яп. на англ. и онлайната им наличност.
 14. Чудесен филм. Голям фен станах на сем. Асада . Гооолеми симпатяги . Гооолеми скици . Финала тотално ме "довърши". Виждам направо продължение на филма с потомците Асада . Препоръчвам да се видят в интернет и снимки от истинските Асада. Чудесна психологическа драма, имаше си всичко, всяка снимка със съответни емоции. Бих го обособила на 3 части, но те не са строго отделени. Разказа вървеше гладко. Тези снимки със семейството с дъгата- в началото и към края на филма ми припомниха силно как свалям шапка и съм без думи когато видя на живо или чуя за такива семейства. Снимките а сем. Асада и техните взаимоотношения. Снимките които Масаши взе да прави на други семейства. Снимките които взе да прави след творческата си пауза 2011. Финалната снимка. Всички те с уроци от и за живота. Всичките Истински. 6++ има филма от мен. Нямам грам забележка. Дори, както писах вече, виждам продължение
 15. Хареса ми. Размисли ме на няколко пъти сюжета. Това което ми се стори странно-нелогично го отнесах на "японски нюанси". Можеше още да поровят в човешката душа. С толкова/това което показаха в този филм бе добре. От режисьора Yukihiko Tsutsumi съм гледала и други психологически драми. Shinichi Tsutsumi и Yuriko Ishida съвсем до скоро пак ги гледах в ролите на семеен дует в Tsuma, Shougakusei ni naru. Тук различни. Относно реакциите на околните хора дето чули не дочули но ... вече с мнение. На това му казвам първичност. И съвсем не ми понася това. Признак на емоционална простотия/ махленщина. За съжаление пълно с такива/такава повсеместност. Радетел съм на първо помисли а после приказвай/действай. По реакцията на тримата члена на Ишикава - майка, татко и сестра може цял отделен филм да се напише. Тъй като и тримата почнаха от три различни начални точки.
 16. Ха, цял епизод бонус. Изцяло съм за. Само някой преводач да се сети обаче.
 17. Изгледан. Добре са се захванали с тази тема. От 6 епизода първите 4 ми харесаха. Казуса в останалите 2 бе така написан , че чак са "разрових" да видя какъв е сценариския състав на това заглавие- цели 2 манги и сценарист са посочени. Беше ми интересно да видя Ishibashi Shizuka в такава роля. А Касуми в правилното си амплоа тук, в такива роли е силата ѝ.
 18. Приятно гледане. Като изгледала го текущо- по епизод на седмица, сега ще завиждам на тези зрители които могат да го гледат анблок.
 19. Целия. Преводача от японски на английски бе/е от образцовите. Чудесно е че такова хубаво заглавие случи и на читав преводач. Гооолям късмет! Както си знаем . Очаквам да го наградят с не една и две награди това заглавие. Като се почне от сценария , през режисурата , каста , та чак и до музиката. Мда.
 20. Бижу. Излъчен, преведен и изгледан. Отличен 6+ пиша на цялия екип. От сценария ,през снимането , актьорския състав , музикалното оформление ....всичко от а до я бе на ниво. Усмихнато умиротворение след като го изгледах. Напълно доволна.
 21. Този Араки - кун за който питаш ukio въобще не го помня. Кадрите от толкоз далечно минало на героите не бяха много- някакви ученици а на мен ми се сливат като са облечени и в униформи. Аз съм слава богу от поколение без униформи и като видя такива автоматично изключвам да се вглеждам.
 22. Изгледан. Геройски. Трудно. На сценария повече от среден 3 не мога да дам. Пълна "манджа с грозде"- комедия, криминале, фантастика, драма, мелодрама. Кой жанр остана?! Догледах го само заради актьорите.
 23. Да, но на мен Chushyu Five не ми хареса. А тук сценария и как е разсазан компенсира недостатъците , които бяха подобни и в Chushyu Five. Там и постпродукцията ми куцаше. Затова казвам че това е по-добрия - дамския вариант
 24. Изгледан и съм доволна от този филм. На моя ресурс това заглавие е качено на 8-и март- повече от символично се е получило. Назад във времето съм гледала мъжкия вариант- пратени юноши във Великобритания за железниците и сие. Тук аналогичен но доста по-сложен казус. Пратени момичета на 9-14 години а въпросната Ume e на 6 когато тръгва за Америка. Тя няма и някакво основно образование от Япония. По- голяма част от тази група момичета е извън Япония 11 години. За това време политиците, фондациите, линиите, лозунгите .... предвид бурното историческо време се сменят няколко пъти. Така че групата тръгва при един условия /уговорки/нужди а се връща при ....други. Сценаграфията и кинематографията на този род продукции на японския фронт на мен редовно ми "куца" та и тук това не е изключение. "Английския" без изненади. Но именно защото тези моменти предварително си ги знам та.... успявам да се абстрахирам от тях, имам си начини . Тези слабости са засенчени този път за мен напълно от сценария и как го "разказаха". Получил се е плавен и достатъчно подробен разказ за дамския свят на японски терен в края на 19-и век. Като се започне от порядките в семейството на самата Ume, нейните колежки по участ, семействата на бъдещия първи министър-прецедател, първи министър на образованието и прочие. Според мен , особено с малките детайли ту тук ту там из целия филм се получи една доста цялостна картина. Заради което пиша отличен 6 на филма.
 25. Изгледан. Хареса ми. Много. Жанра определено е human drama и като такава разглежда проблема кучетата и котките - човека в съвремието. Чрез героите и тяхните занятия и мисли са показани не малко основни аспекти от "цялата таз работа" - ветеринари, приюти, лаборатории, магазини за домашни любимци, хора любители на котки и кучета , ... Най - големия коз на филма е сценария. Как са снимани животните - могло е и по-добре, имам предвид по натурални а не толкоз дресирани , особено Ханае и Таро. Но не е лесно снимането на животни във филм де Като цяло съм доволна. Мисля че за първи път гледам human drama на японския фронт по тази баш тема.
×
×
 • Create New...