Jump to content

Шоши-сан

Потребители
 • Content Count

  870
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Шоши-сан last won the day on September 19 2019

Шоши-сан had the most liked content!

Community Reputation

273 мочи

3 Followers

About Шоши-сан

 • Rank
  Пазител

Profile Information

 • Пол
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Мда, беше ми интересна цялата допълнителна информация за киното и книгата от теб . Кадрите на кинолентата , документалните ги гледах с внимание. Те се и повториха няколко пъти. Имам слабост към черно -бяло кино и снимки.
 2. Пак в скрит текст, че нали съм многословна и не се усещам че пиша спойлери
 3. Ами сега. Снощи изгледах този филм. Но сега пък прочетох горните отзиви на ukio преди да се изкажа и в момента се чудя какво да пиша. Запецнах така да се каже. Ще пиша тогава изцяло в скрит текст иначе някак си контраста ще е прекален. Поне според мен .
 4. Изгледан. Сценария като схема може да се каже че е съвсем стандартен, но то какво ли вече не се е написало и изгледало от нас , а е хубаво разказан, приятно изигран. Съвсем сносен и гледаем филм в своя жанр. Въпреки 2-та часа леко изгледан. Нямам забележки. Каста също много приятен.
 5. Ама Томи змия ли е ?! а аз още се чудя и мая в зоологията. Ту на акула ми мяза, ту на кит, ... и се чудя защо на постера не е Томи а някакво мече. мани, мани. Мда, много добра психологическа драма. И аз съжалих че е кратка. Но пък затова че съумяха въпреки времето да покажат всичко това творческия екип получава висооока похвала от мен. То в Томи и цялата таз работа с него имаше много метафора а не само буквално опит за справяне на попорасналата Мокоми със стерса от света около нея. Въобще многопластова таз "дарба". Оххх сега пак се сетих за дядото, култови моменти с него
 6. Rie ми я няма и аз нямам данни за преводача, така че особено след "ветеринаря Сатоши" към момента не съм в настроение за текущо гледане. Нека видя какво и как върви превода пък тогава. Нека "кафенясват" пък ще го видя като са готови.
 7. В моя ресурс не е качен целия последен епизод, липсват няколко последни минути. Някъде 5-6 минути предполагам. Тъп номер. Особено на цялото мое епично чакане . Това така да се каже ме "довърши" с това заглавие.
 8. Изгледан. Хареса ми. Даже много. Едно такова стегнато, документално, психологически издържано и приятно се е получило. Имаше си всичко и нямам грам забележка към екипа на този тв-филм. Екстра им се получило. Kusanagi Tsuyoshi отдавна не ми беше попадал на екрана а Йошида колкото пъти я видех с чашка толкоз пъти се сещах за пвц-бутилката която бе у нейната героиня в Nagi's Long Vacation епична. Пълно 6 от мен. Продукцията е от тези които ако почнат да се коментират..... така че е по -добре да се види. Като се появят други зрители може да заформим разбол. Има всичко от живот
 9. Моето инфо за преводачката от японски на английски е че е филипинка. И да на сайта има за плащане. И е от тези които събират и заплюват по безрой проекти пък после... кой предевен , кой непреведен. По нейно усмотрение разбира се. Тя превеждаше и Kono Koi Atatamemasuka (2020) да речем от същата партида заглавия. Но него го преведе скоростно а това..... Аз съм велик мързел и надали ще се навия да ровя за пълен последен епизод, така че ще чакам като го изгледате да ми кажете последните минути на финала на готово.
 10. Мари има своите силни моменти също в себе си. Тя ми е съвсем логична героиня както и другите 2 дами. Става ясно що за типаж е . И как са ѝ подредени приоритетите. Всичко което "преглъщаше" покрай съпруга ѝ беше в името на децата ѝ от нейна гледна точка. Когато лимита ѝ се изчерпа, минаха се нейните граници, тя съответно предприе действия и то меко казано. Ако бе "мекотело" надали щеше толкоз бързо да се вземе в ръце, да заработи, да продължи така да се грижи за децата си, .... В това заглавие ми хареса че имаше 3 витални, нормални, причинно-следствени и различни дамски образа. И трите
 11. Мда, мда. Така е за тази "сивота". Понеже сега изгледах Mokomi: Kanojo Chotto Hendakedo (2021) а тук за майките повдигнахме темата. Та и в това заглавие - Мокоми има един образ на майка, който бе много добре даден и погледнат през погледа на децата ѝ , съпруга ѝ и баща ѝ. Този път майката има дъщеря която е била "странно" дете, говорещо си с растенията и животните и играчките. 35sai no Shojo ме размисли по много теми. Но една от тях, както писах и докато го гледах текущо , бе семейството с такъв тежък и траен медицински казус и реакциите на членовете на семейството
 12. Изгледан. Повече от стегнато вървеше с труда си преводача от японски на английски, браво! Много приятно и неусетно изгледана психологическа драма. Кратки епизоди, гледани текущо, по епизод на седмица. Макар и за кратко време дадоха палалелно 5-6 героя с тяхните психологически моменти и развитие. Всичко завърши на висока нота, здравословно променено и подобрено. Дори Томи бе пенсиониран. Баткото изпълни свое желание , което ме изненада но бе логичен за образа . Родителите , дядото , приятеля на Мокоми и самата тя в какво/ как реши да ползва дарбата си. Напълно съм доволна. Ц
 13. Уж изгледан. "Уж" защото видях последния 10 - епизод но той не е качен до самия край. Тъпо но факт. Чакам да се появи пълен запис за мене. Предвид цялото чакане цялата работа се оказа "много шум за нищо". Заприлича ми на кор-сериал в който творческия екип внезапно се е сетил че снима финалния епизод. Както и да е , все пак дано го качат целия.
 14. Оххо , какво "раздвижване" тук и поява на съмишленици. Razzormaw , привет. Виждам че и ти не забравяш образа на майката на Нозоми. А последните 2 серии изведнъж каква ментална задача ми докараха. ukio поне с упътване, защото е чела въпросната книга. А аз без такова. И гледах, и мислех, и се маех и ... пак мислих. Въбоще хубава продукция от нашия Казухико.
 15. Хайде включвайте се да гледате . Отвън при мен пак е сняг и сега като прочетох тук се сетих и размечтах за островната идилия и ми стана по ведро и слънчево.
×
×
 • Create New...