Jump to content

Шоши-сан

Потребители
 • Content Count

  708
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Шоши-сан last won the day on September 19 2019

Шоши-сан had the most liked content!

Community Reputation

135 мочи

3 Followers

About Шоши-сан

 • Rank
  Пазител

Profile Information

 • Пол
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Психологическа драма. Търсенето на една творческа личност/писателска по-точно на своето място под сегашното слънце. Така да го кажа. Не съм голям фен принципно на такива филми, филми за тази сфера- кино и театър. За мен към край се повдигна малко нивото та му писах една единица повече, образно казано. Можело е малко все пак да се намали времетраенето. По едно време от средата до преди края взех леко да редактирам/прескачам на моменти За мен актьорите изнесоха филма. Хваля Ямазаки Кенто по-специално Да не ми се сърди останала част от екипа.
 2. Трейлъри понеже не гледам та не знам какъв е но шестващото резюме по нет-пространството е неточно. Това е типична японска human drama. Eдновременно чувствено и аналитично поднесена с всички големи плюсове на жанра на японския фронт. Филма е от тези за гледане и усещане а не толкоз за коментиране. За усещанията:
 3. Съвсем скоро изгледах този сериал. Анблок. И съм готова за продължението му от 2020. З- мата главни героя едновременно емблематични. Дотолкова че сега като гледах Oizumi Yo - къдрокосия Шоджи в силна главна роля на големия екран , в първия момент чак ми липсваше нещо от него - оказаха се къдриците Shinohara Ryoko скоро я гледах пак в енергична роля Bento Harassment.
 4. Силен филм. Хем едновременно по две направления. От една страна типа дух, как и какви решения е взел за себе си човек станал пациент в ситуация като главния герой. И като второ направление как и какво и от кого е потърсил и получил помощ- цялото доброволно направление. Постфактум напълно одобрявам постера, избраното на английски заглавие и музиката във филма. Каста чудесен. Предпоследно гледах Oizumi Yo скоро на малкия екран в Haken no Hinkaku и в първия момент ми беше малко странен без къдриците на Шоджи . Миура ми напомни за Boku no Ita Jikan (2014). А Takahata Mitsuki с типажа си тус едновременно ми напомни за Doki no Sakura (2019) и Kahogo no Kahoko
 5. Догледан. Симпатично заглавие остана до самия край. Драма без мелодрама и достатъчна доза приятен хумор. Доволна.
 6. Изгледан. Но филм който можеше и да прескоча. Нещо не ми достигна, особено в най-последната част. Не съм гледала нещо друго от човека-филм Yuki Tanada та няма как и по-общо да го изкоментирам.
 7. Приятна и лесна за гледане семейна драма в лежерен стил, без излишни мелодрами. Имаше си от всичко това заглавие, вкл. и от приятен хумор. Изгледах го почти анблок. Нямам забележки.
 8. Пак съм тук. Моля модератор да пооправи заглавния пост на пусната от мен тема - Да вмъкне линкове за гледане, субтитри и от този род. Моите големи предварителни извинения.
 9. Karera wo Mireba Wakaru Koto (彼らを見ればわかること) Страна: Япония Период на излъчване: 11 януари 2020 - 29 февруари 2020 Време на излъчване: събота 22:00 Формат: Renzoku Жанр: драма в широкия смисъл на думата Канал: WOWOW Епизоди: 8 Сценарист: Sawaki Mahiro Режисьор: Fukagawa Yoshihiro Субтитри: Английски Участват: Nakayama Miho като Uchida Momoko Namase Katsuhisa като Uchida Kaito Kimura Tae като Tomizawa Mizuki Kamiji Yusuke като Tomizawa Ichita и др. Резюме: Uchida Momoko е манга автор. Женена два пъти. Със своя втори съпруг и син живее в комплекс от блокчета. Tomizawa Mizuki е нейна приятелка и съседка. Тя е бизнес дама. Живее с двете си деца, майка ѝ и не на последно място съпруга ѝ -бивш боксьор който сега е в ролята на домакина на семейството. Един ден в този жилищен комплекс се нанася бившия съпруг на Момоко със своята съпруга и баща. З семейства различни по начина си на живот взаиводействат откривайки връзките м/у тях и героите преоткривайки себе си. Свали с английски субтитри Онлайн с английски субтитри
 10. Хареса ми тази психологическа драма. Образите бяха разкрити плавно и постъпателно. До края всичко се изясни. 4 кратки серии изгледани анблок. Разказа е увлекателен. Нямам забележки. Доволна.
 11. Симпатична психологическа драма. Имаше си всичко. Интересно включване на бентото в комуникацията родител-дете. Хем и без това туй пусто бенто знаем , особено как в малка детска възраст им е много застъпено. Главната героиня играна чудесно от Shinohara Ryoko е много симпатичен човек, силен човек и родител на място. Хареса ми като цяло и нямам забележки. Локацията на филма повече от приятна, слънчев вулканичен остров който е "Токио но не е Токио" както се шегуваха.
 12. Ето на, тема по поръчка. Преди 4-5 дни се засилих тук да се изкажа за този сериал но ударих на камък. Напълно гледаем сериал. Хареса ми. Не е някакъв шедьовър но става. За пореден път гледам как се дава на японския фронт темата за убийство, убиец, как е разследван, осъден.... пък се оказва. Това винаги ме впечатлява с обратен знак на този фронт. Всеки път ми е странно-неприятно но и това го има по света както се казва и не малко. Виновен докато не докажат невинност. Да не си само на мястото на обвинения. Както и да е .Тази тема все пак не е излишно усложнена и в заглавието има не малко хумор. Просто служи за завръзка на историята. Голяма забава с героите на Kuranosuke Sasaki и Takaya Yamauchi . Тези двамата просто ме забавляваха как управляват цялата тази "сбирщина образи" в тоз отдел на издателството. Останаха си ми любимите герои в това заглавие особено баш шефа. Въобще голям фен на шефовете станах
 13. Ой, извинявам се за цялата неяснота. Всеки път като пусна тема, което по разбираеми причини всячески избягвам, се налага да прибягвам до помощта на lazeto и сие именно за линковете , субтитрите и прочие. Просто не се занимавам въобще със сваляне, субтитри и пр. Гледам далекоизточния фронт само на готово качено и с вградени субтитри. И тази тема ми е абсолютно далечна и неясна като ресурси. Благодаря отново на редактиралия въпросната тема. Но има опасност да пусна още няколко тези дни. Имам изгледани заглавия и искам да споделя за тях но видях че нямат теми. Обикновено при такива ситуации , чинно чакам да направи някой, но си забравям и ....а после пък като се появи тема вече съм забравила отдавна какво съм искала да споделя за даденото заглавие. Та така. Затова и през дълги периоди съм тук.
 14. Поредната аларма от мен. За която пак съвсем сериозно се извинявам и Пуснах тема и съответно има нужда от редакция на заглавния пост.
 15. Изгледан. И тъй като ми хареса реших че заслужава все пак и тема тук. Определено работна human drama в типичния добър японски дух на този жанр. Казусите бяха разнообразни и интересни и останаха в цялостна картина взаимно свързани. Имаше не 1 и 2 кулминации. 8-9 серии пик на напражението. 10 -и подобаващо финално продължение и един финал , който предполага sp или сезон 2. Забавлявах се не малко с шефа на отдела а и авера му от Продажби. Хареса ми този шеф все пак. Как сработено с тапи в ушите работеше отдела на моменти, чак да ти се прииска и ти да поработиш . Идването на "петия елемент" - героинята на Егучи наруши изцяло тази идилия. Нооо всичко бе конструктивно , градивно, рационално, логично и позитивно.
×
×
 • Create New...