Jump to content

Шоши-сан

Потребители
 • Posts

  1,033
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Шоши-сан last won the day on September 19 2019

Шоши-сан had the most liked content!

3 Followers

About Шоши-сан

Profile Information

 • Пол
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Шоши-сан's Achievements

Небесен пратеник

Небесен пратеник (7/10)

330

Reputation

 1. Олеле, за молко да забравя да изкоментирам този много добър сериал. Изгледах го неусетно по коледно-новогодишните парзници и останах напълно доволна. Добре разказано, интригуващо, държащо интереса до самия край. Нямам забележка. Бонус и чудесните актьори. На фона на главните действащи лица, които имаха и доста повече екранно време, малко встрани останаха едни така наречени по-второстепенни герои които "носеха" не малко теми в тях но явно нямаше да стигне времето и за тях. Та се съсредоточиха над главната сюжетна нишка. Но тези - второстепенните теми- предвид че бяха в сферата на П пак добре че бяха споменати и донякъде дадени. Пък зрител като мен баш тях щеше повече да оцени от колкото екранното време за герои като Гото , Масанобу и сие. ukio, Арата тук е в коронното си амплоа, има достатъчно екранно време. А и главно действащо лице.
 2. Проверявайки човека - филм Чихиро Амано търсачката ми даде интервю покрай някое участие на филма на някакъв фестивал. Дълго но се оказа че по-голяма част от времето се превеждаше японски-английски и пак и пак и съответно малко се каза, а и от чутото превода явно не бе на ниво - едно се пита , друго се отговаря, та не мога да го препоръчам. Прочетох t_lozeva и понеже и тя по любимото ми П- псохология та се разписах. Мда, в цялото това недоразбиране, не виждане на околните, на тяхната гледна точка, ....Паралел с моята действителност автоматично правя- в последните години не минава и ден без да видя сцени в общите градски части на пълна безпардонност и не зачитане на другия. Друга тема която ми хареса как бе разработена / дадена- "сблъсъка на двете реалности". Г-жа Нойзи човек който не кисне в интернет- най-кратко казано, не робува на PR и цялата медийна лудост, не робува на правите краставици и всичко което олицетворяват те. Писателката която живее и работи в този PR, медиен, интернетен, магазинен и пр. бъркоч. На фона на първосигналните субекти в обществото със смартфони и снимат де що има по цял ден и коментират онлайн анонимно де що има.
 3. За какви нови изисквания иде реч? Какво пак са измислили да тормозят киното?
 4. Аааа ukio, изгледа го и ти значи. Радвам се. Бях сигурна че ще го оцениш. Г-жа Нойзи е голяма симпатяга дефакто. Тя всъщност за мен е основното действащо лице на този филм. И колко много актуални теми се повдигнаха в този филм с този нейн образ. Мда. Охо значи така. Ще го потърся Doushitemo furetakunai задължително. Не съм го гледала. Аз на този филм бих му дала и цяла допълнителна точка в оценката затова че засегна психическото здраве. Тема с П, за които аз не се уморявам да повтарям ,че не достигат силно и на корейския и на китайския и на японския фронт. Пък се чудят в същото време тези нации защо са на челни места по ....
 5. Голяма находка се оказа този филм. Имам предвид че го "отворих"/ седнах да го гледам без никаква препоръка и педварително инфо. И получих неочаквано една много добра социална драма- комедия. Така бих го определила. Голямо браво на човека- филм Чихиро Амано- сценарист и режисьор. Тепърва ще разгледам по -подробно предишните му неща които е снимал дали ще си харесам и дали ще има налично нещо като за мен. Но за този филм му пиша 6+. Нямам грам забележка. А относно коментар. Филма е от тези които имат доста за коментиране но е толкова наситено поднесено за тези 1,5 ч , че възниква проблема с чуденето кое по -напрад и от кое да започна. Та ще изчакам да се появи и още поне един зрител за да нищим Относно намесените теми - все съвременни.
 6. Да видях . Благодаря на lazeto за линка онлайн. Проверих там ситуацията. Трити са от vk но в другия ресурс - ok сериите са налични. Така че през празничните дни ще се насоча към туй заглавие. Хич нямам навик да проверявам за наличности на руски, щото по презумция в повечето случаи са след английския превод. Но тъй като въпросния скрит от мен, ей на дочаках си все пак. .... аба не обичам монопол и това е.
 7. Мда, това го "вързаха" към потъването. Аз понеже информирана от теб и за втория роман на Комацу и като стигнахме до тоз момент въобще не се и изненадах. Но то и това и останалите проблеми- глобално замърсяване и унищожаване на природата, климатичните промени и динамиката им в последно време, ....всичко се навърза причинно-следствено и то си е и така. Та това беше и реализма с който завършиха и писах горе. Финалната сцена и разговор ми харесаха и даже имаше и усмивка в цялата таз глобална, опасна, дори страшна работа. То иначе какво?! Остава масови харакирита да си правим не дай си ....
 8. Те тез тримата бивши и Одагири до един очарователни шемети, трудно е да им устои някой като нашата Товако. Ей на , завиждам че ще гледаш ей така анблок/когато имаш време/си на кеф а не като мене - когато се появи превод. Мъчех се аз текущо. Но ....пък може след време да го повторя , ей така анблок, както си трябва.
 9. Ахам, точно, за сега не го виждам с превод качен. Rie ме предупреди че се превежда от преводач в затворена група и само с "финтове" достъп до превода. Ама все се надявам "да изтече". Не е да не ценя труда на преводача. Въобще не. Но искам и да гледам а не обичам въобще "финтове". Ей с туй последното трудно правя компромис, въпрос на мироглед.
 10. Нали. Много готина продукция. Мнооого симпатична. И аз се чудех дали Мисаки реално пее на песента . Таз музика, която въобще не е от моята бленда , допълнително ме на финала на всеки епизод.
 11. 9 изгледани серии. Като прочетох за рейтинга. Ами той даже е висок за това което виждам. А аз всъщност някъде от 4 епизода въобще не знам вече какво гледам. За 9 серии според мен без каста , всичко останало се смени поне 3 пъти- сценаристи, .....всичко. И стана сериал без сценарий дефакто. Много тъп номер. Защо? Ами защото нейсе моята любимка Норико в главна роля която се превежда на английски съвсем редовно- всяка седмица епизод с превод а това не е малко на япноския фронт. И в резултат ей това- сериал без сценарий даже.
 12. Догледан. Трудно. Причината е в самата продукция и някак си прекалено много препратки за мен към неща които да речем стават според мен за продукция от 70-80-90 години на 20 век но не и във втората декада на 21 -век. Много демоде моменти така да се каже и то по всички направления. Текста на места, визуалните ефекти - на повечето места, .....Само актьорите си играха каквото имаше да играят като хората и така. Как завърши? Ще напиша , макар че се съмнявам много дали е коректно от моя страна да спойлвам така. Но продукцията реши да действа към края глобално и намеси де що неща се случват на нашата планета към момента- цялата динамика от недрата до повърхността и в атмосферата. Само космоса не намесиха или поне МКС/международната космическа станция - а там все пак до днес имаше двама японски туристи. Та така манджа с грозде. Но финалната сцена на моя приятел Тадокоро и Амами- героя на Шун някак си ме омиротвориха финално с тази продукция. Този реализъм към края дето решиха да намесят- с всички глобални проблеми към момета, някак си ми контрастираше и не дружеше с всичкото демоде за което писах в продукцията. Та като цяло картината не мога да похваля. Сори. Да не ми се обижда творческия екип. Ukio, ако сериозно искаш да знаеш как завърши в повече детайли, кажи и ще те спойлна на лични.
 13. ukio, виждаш ли го онлайн качен накъде с превод? Rie го гледа текущо, коментира и остана много доволна а аз още не го намирам като за мене наличен- онлайн с превод на английски/ руски/български.
 14. https://irozuku.org/fansub/category/drama/ 4-5 с английски превод. Нали гледам Super Rich а го превежда този преводач та .... туй Rinko-san ....ми се стори познато.
 15. Аз до края изгледах 6-и. На моя приятел Тадокоро не му е чиста работата и се срещна с прокоратурата. Макар че и други има за там.
×
×
 • Create New...