Jump to content

Шоши-сан

Потребители
 • Content Count

  698
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Шоши-сан last won the day on September 19 2019

Шоши-сан had the most liked content!

Community Reputation

127 мочи

3 Followers

About Шоши-сан

 • Rank
  Пазител

Profile Information

 • Пол
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Симпатична психологическа драма. Имаше си всичко. Интересно включване на бентото в комуникацията родител-дете. Хем и без това туй пусто бенто знаем , особено как в малка детска възраст им е много застъпено. Главната героиня играна чудесно от Shinohara Ryoko е много симпатичен човек, силен човек и родител на място. Хареса ми като цяло и нямам забележки. Локацията на филма повече от приятна, слънчев вулканичен остров който е "Токио но не е Токио" както се шегуваха.
 2. Ето на, тема по поръчка. Преди 4-5 дни се засилих тук да се изкажа за този сериал но ударих на камък. Напълно гледаем сериал. Хареса ми. Не е някакъв шедьовър но става. За пореден път гледам как се дава на японския фронт темата за убийство, убиец, как е разследван, осъден.... пък се оказва. Това винаги ме впечатлява с обратен знак на този фронт. Всеки път ми е странно-неприятно но и това го има по света както се казва и не малко. Виновен докато не докажат невинност. Да не си само на мястото на обвинения. Както и да е .Тази тема все пак не е излишно усложнена и в заглавието има не малко хумор. Просто служи за завръзка на историята. Голяма забава с героите на Kuranosuke Sasaki и Takaya Yamauchi . Тези двамата просто ме забавляваха как управляват цялата тази "сбирщина образи" в тоз отдел на издателството. Останаха си ми любимите герои в това заглавие особено баш шефа. Въобще голям фен на шефовете станах
 3. Ой, извинявам се за цялата неяснота. Всеки път като пусна тема, което по разбираеми причини всячески избягвам, се налага да прибягвам до помощта на lazeto и сие именно за линковете , субтитрите и прочие. Просто не се занимавам въобще със сваляне, субтитри и пр. Гледам далекоизточния фронт само на готово качено и с вградени субтитри. И тази тема ми е абсолютно далечна и неясна като ресурси. Благодаря отново на редактиралия въпросната тема. Но има опасност да пусна още няколко тези дни. Имам изгледани заглавия и искам да споделя за тях но видях че нямат теми. Обикновено при такива ситуации , чинно чакам да направи някой, но си забравям и ....а после пък като се появи тема вече съм забравила отдавна какво съм искала да споделя за даденото заглавие. Та така. Затова и през дълги периоди съм тук.
 4. Поредната аларма от мен. За която пак съвсем сериозно се извинявам и Пуснах тема и съответно има нужда от редакция на заглавния пост.
 5. Изгледан. И тъй като ми хареса реших че заслужава все пак и тема тук. Определено работна human drama в типичния добър японски дух на този жанр. Казусите бяха разнообразни и интересни и останаха в цялостна картина взаимно свързани. Имаше не 1 и 2 кулминации. 8-9 серии пик на напражението. 10 -и подобаващо финално продължение и един финал , който предполага sp или сезон 2. Забавлявах се не малко с шефа на отдела а и авера му от Продажби. Хареса ми този шеф все пак. Как сработено с тапи в ушите работеше отдела на моменти, чак да ти се прииска и ти да поработиш . Идването на "петия елемент" - героинята на Егучи наруши изцяло тази идилия. Нооо всичко бе конструктивно , градивно, рационално, логично и позитивно.
 6. Kore wa Keihi de Ochimasen! / これは経費で落ちません! Също така известен като: This is Not a Business Expense Страна: Япония Период на излъчване: 26 юли - 27 септември 2019 Канал: NHK Епизоди: 10 Сценарист : Yuko Aoki (роман), Chiho Watanabe, Hisako Fujihira, Naomi Hiruta Режисьор: Satoru Nakajima, Yoichi Matsunaga Субтитри: Английски В главните роли: Mikako Tabe , Mitsuru Fukikoshi, Hiroyuki Hirayama, Sairi Itoh, Noriko Eguchi и др. Резюме: Главния герой е Sanako Moriwaka. Тя работи в счетоводния отдел на компания за производство на сапуни. Отдел от интересно сработили се четири човека. Често се налага да общуват директно със служителите на другите отдели, които им носят фактури с искане да се отчетат като разход свързан с работата им по промотиране на компанията. Често при проверка на тези документи възникват съмнения в изрядността им у Санако и колегите ѝ. Като съвестен счетоводител тя не подминава този факт а разследва ситуацията и така се стига до най -различни интересни казуси. Отдела в кулминационен момент е попълнен и с интересен пети член игран от Норико Егучи. Много интриги, конспирации и на моменти екшън. Свали с английски субтитри Онлайн с английски субтитри Онлайн с руски субтитри
 7. Чудесно направен филм и изгледан неусетно с цялата палитра емоции която "измъква" разказа за живота от зрителя. Сценариста Kyoko Nakajima ми е позната и с другия си филмиран сценарий The Little House. Браво и на режисьорския състав, нищо излишно в тези 2 часа във филма.
 8. Чудесен втори сезон се е получил. Много приятни диалози и достатъчно хумор. Бонус песовете. Чудесен и завършек получи историята. Напълно съм доволна от това заглавие гледано с усмивка. Чудесен каст. Абе ясен но и Yo Yoshida и Izumi Inamori не му отстъпваха а Takashi Tsukamoto в каста от първия сезон. Браво на сценариста Masaya Ozaki за съвсем сполучливото продължение
 9. Чудесен филм. Естетическа наслада получих, особено в първите 100 минути и финално бях умиротворена , релаксирана , усмихната. От филмите които нямат нужда от дълъг коментар а трябва да се видят и усетят. Човекът филм Tatsushi Omori и сие хваля за това че до кроя остана верен на баланса. Каста чудесен , особено в двете главни роли изпълнени от покойната вече Kirin Kiki и любимката ми Haru Kuroki .
 10. По едно време преди време се сетих че имам да изгледам последния епизод на този сериал. Просто така му се получи че го проточих. Реално не лошо заглавие. Да, главния герой на моменти плямпало направо. Но реално хората покрай него пък се разтоварваха , споделяха, мотивираха се. Той можеше реално да е удачен като поме семейното заведение. Но и така става, имаше явно по-дълга нужда от презареждане и мотивиране самия той.
 11. Гледам текущо втория сезон и м/увременно изгледах първия, който уж назад във времето съм гледала но се оказа че почти нищо не помня. Най - вече кучето съм запомнила . В образа на Кувано има развитие. Някакво . Схемата е аналогична със сезон едно. Съседка с куче. 2 добри познати. Семейството му. Колегите му. Някои актьори си играят ролите от първия сезон , което си е похвално и додава качество за мен но продукцията. Ако сериите на сезон 2 са 10 значи чакам още 2 епизода да преведат за мен. Обичам когато Кувано дирижира куфейки вкъщи . Разпознам се в него на моменти .
 12. То таз госпожата с небцето дето само фучеше и едната камара чужденци дето даваха от време на време така и много не се разбра какво толкова им бе станало от случката преди 3 г. и цялата тази омраза. Доооста неадекватни като цяло бяха и крайно безинтересни за мен. Аз да съм готвач ще ги задавя с нещо , да им дойде акъла. И то нещо такова с което да не се усетят че съм аз , еле пък че е умишлени . Мда, Гаку от същата кръвна група като нашите познайници от Grand Maison Tokyo
 13. Изгледан. Постигнаха заветната цел и всеки за себе си успя. Аз чревоугодник но не гурман явно. Не ме грабна показаната кухня/блюда, не съм по сложнотии а и външен вид, вкусно да е и да е съобразено с представите ми за що годе потребна, добре съчетана, здравословна храна а и без да се тормозя " как се яде това". . Еле пък ако ми донесат една голяма чиния/тава празна почти и някаква "финтифлюшка/хапка" в средата , няма да ме видят втори път . Останалото бе с приятни герои и приятно заглавие, без излишно напрежение. Но не повече.
 14. И аз зрител с 10 изгледани серии. И аз от изненаданите че има още 1 епизод, 10-и седнах да гледам с настроя че е последен. Големи страсти у тези готвачи . А пародията със звездите ми прилича напълно на тази с филмови награди или такава в съдийство в спортовете. Що не си готвят вдъхновяващо и не се кефят и ухажват явни гурмани ами ....?!
 15. Изгледан. С голяма удоволствие. Тези тримцата , плюс сестрата на единия, таткото на другия и майката на третия просто ме . А какво приятелство само м/у тримата главни герои, да им завиди човек направо, три дружки и половина. Напълно съм доволна от това заглавие.
×
×
 • Create New...