Jump to content

Koizora

Потребители
 • Posts

  931
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Koizora last won the day on August 9

Koizora had the most liked content!

2 Followers

About Koizora

Profile Information

 • Пол
  Not Telling

Recent Profile Visitors

2,693 profile views

Koizora's Achievements

Пазител

Пазител (6/10)

417

Reputation

 1. В корейската версия Ю Дже Мьонг и Ан Бо Хьон, поне за мен, бяха жестоки в образите си на злодеите в историята. Ан Бо Хьон, където и да го гледам, винаги ми изниква ролята му в Itaewon Class.
 2. Не съм гледала още японската версия. Може да прегледам някой епизод от любопитство, макар че не си падам по римейк на сериали. Относно корейската версия - спомням си, че подходих с леко предубеждение без конкретна причина. Изгледах първи епизод и установих, че атмосферата, темата, взаимодействието ми резонираха за онзи момент, в който започнах да го гледам. За мен Ким Да Ми, И Джу Йонг и Рю Гьонг Су веднага се откроиха и силно ме впечатлиха, а Пак Со Джун видях в различна светлина. Музиката слушам и до днес.
 3. Жегна ме много този сериал и темите, които се разгърнаха в него. Изключително болезнен и много графичен. Такъв трябваше да бъде, за да покаже абсолютното незачитане и погазване на човешките права, пълната незаинтересованост от страна на обществото и липсата на наказания за виновните лица. Напомни ми на Silenced (2011) с Гонг Ю и Чонг Ю Ми. Толкова много и тежки травми, обърнати гърбове, тежка стигма и предразсъдъци по отношение на страданията, които са преживяли тези души. Прочетох материали и гледах видеа за Brothers Home. Дали нещо се е променило? Не мисля. Дискриминация, отритнати хора, хора, които се считат за неудобни за обществото, самотни, бездомни, изоставени, предразсъдъци. Открих смисъл във финалните сцени на 11. Много тъжно.
 4. Много мил и сърцераздерателен филм. Напомни ми на първите корейски филми, които гледах.
 5. Изгледах го след като се спомена в темата на Bulgasal. Хареса ми историята, музиката, актьорската игра на И Дже Ук, както и на актьорите, изиграли маговете, кралското семейство и второстепенните персонажи. Колкото до Чонг Со Мин, не бих казала, че не ми допадна представянето й, но на моменти погледите, които вкарваше не ми бяха на място. Покрай ерата на You're Beautiful бях голям фен на сестрите Хонг, а след "ангелите" единствено Hotel Del Luna ми хареса. Късно видях, че те стоят зад този сериал, но се чувстваше тяхната работа. Според мен епизодите бяха много и дълги, затова и последните епизоди приключих с превъртане. Като цяло ми хареса, но сякаш имах нужда от повече дълбочина. Интересно е за втори сезон как ще се обърнат нещата. Мен повече ме интересува
 6. Това е ужасно. Потресаващо и безумно.
 7. Искрен, топъл сериал с автентични и чувствителни герои, с химия между актьорите. Пресъздаде нормални и близки от действителността отношения между хората. Остави послание за емпатичност, помагане, любов, добруване. Героите се събираха заедно в изпълнение на мисията, която бяха поели. Всеки влизаше със собствената си индивидуалност, беше видян, приет, обичан какъвто е и заради това се съвместяваше с останалите. Възприех членовете от Екип Джин точно като едни части от пъзел, които си бяха паснали и се бяха споили заедно, за да се превърнат в прекрасна цялостност. Хареса ми как беше показана трансформацията на героите, противоречита, които изпитваха, съмненията, с които се сблъскваха, новите истини за себе си, които осъзнаваха и как се изграждаха и изграждаха все повече. Хареса ми как общността, която си бяха създали персонажите изваждаше по-доброто от тях и че на всеки беше предоставена вяра, че може да е добър. Това ставаше с любов. Дори в критиката имаше любов. И така трябва да е. Любим Сонг Донг Ил. Прекрасен Чани. Наред с тях всички актьори се представиха страхотно. Нямаше момент, в който актьор да не достави емоция. Нямаше момент, в който епизод да не ми хареса. Имах чувството, че гледам сериал от "старото време". Достигна до мен в точното време. Благодаря за субтитрите. Удоволствие беше да гледам с тях!
 8. Душите им се срещаха във всички животи, тъй като имаха да доизясняват неща от миналите прераждания. Булгасал каза, че веднъж създадени връзките между душите няма да си загубят. Единствено ролите ще се сменят, докато не се научат уроците. Още не съм гледала Алхимия на душите. Приличат ли си, че го сравняват с Булгасал?
 9. 19880818 Специален и неповторим Джи! Неподправен, талантлив, креативен, искрен, чувствителен. Артист, творец, вдъхновител. Няма друг артист, който да следвам и да очаквам толкова много години. Възхищавам се на креативността му, на вниманието, което отдава на детайлите, на скромността му, на личността, която е. Пожеланието ми към него винаги е било да бъде в мир със себе си и да си позволява да бъде себе си. Знам, че ще се върне с нова музика, когато е готов. Fantastic Baby all day.
 10. Актьорската игра беше на ниво. Юн Кье Санг и Со Джи Хье добре влязоха в образите си, харесаха ми отношенията, които изградиха. Ким Джи Сок беше страхотен, както винаги. Не знаех, че Джупал участва. Може би, ако бях видяла по-рано щях да се откажа, но изненадващо ми допадна как изгради героинята си без много да ме издразни. Не съм я гледала в сериал никога, не съм слушала много песни на групата й, като цяло нямам наблюдения за нея - само знам, че имаха "скандал" с Джи Ди. Актьорите от рекламната агенция - жестоки образи. Ким Га Ън и Те Ин Хо също ми харесаха много. Жалко, че връзка на героите им остана някак недовършена. Имаше потенциал в развитието на отношенията им и на моменти ми бяха по-интересни от главните, за което допринесоха и самите актьори. Подходих с предубеждение, но ми хареса, въпреки някои нелогични моменти и финалните епизоди.
 11. Прекрасен сериал, който разкри силата на приятелството, топлината в отношенията, търсенето и изразяването на себе си, нуждата от подкрепа и помощ. Многопластов, емоционален, с интересни и автентични персонажи. Започна много добре, но към последните епизоди всичко се случи изведнъж. Някак обаче действието се разви и приключи, следвайки развитието на личността и на отношенията в житейски план. Всеки един от героите израстна. Промени се. Научиха се един друг. Не всичко и всеки остава. Върнах се назад в годините, дори се почувствах леко носталгично, въпреки че не бяха любимите ми времена. Страхотен каст. Любима Ким Те Ри. Беше удоволствие да я гледам. Нам Джу Хьок също се представи много добре. Приятелската групичка, родителите, треньорката, всеки беше на мястото си.
 12. Започнах да го гледам преди няколко месеца и още в първите моменти си помислих, че заради такива сериали заобичах корейското кино. Докато не заседнах на седми епизод. В един момент поведението на главните герои ме измори и не упях да продължа. До вчера, когато имах усещане да продължа от там, докъдето съм спряла. Явно първоначално не съм била в подходящо настроение за този сериал. На втори опит приключих останалите епизоди за един ден. С всеки следващ епизод героите се разтваряха за себе си и за мен станаха ясни причините за поведението им. В един от епизодите се каза, Топъл и човешки сериал, в който персонажите бяха изобразени като човешки същества със своите травми, страхове, несъвършенства, положителни качества и с пълната им палитра от емоции. Едни хора, които всекидневно и ежеминутно се опитваха да оцеляват и да се справят с реалността, в която се намираха. Първоначално както са знаели и придобили, впоследствие чрез съзнателни избори, комуникация и откритост. Хареса ми много, заради изпълнението, актьорската игра, човешкото в него, музиката. Отдавна чаках да се появи такъв сериал, предвид че последните години все по-трудно харесвам това, което излиза. Препоръчвам. Заслужава да се види и съпреживее. Благодаря за субтитрите!
 13. Много мил и искрен филм. За приятелството, за любовта, за взаимността. За тези важни връзки с първите приятели и любови, които остават като спомен и съпъстват човек. Независимо от това какви са били и как са завършили. За по-добрата версия в миналото или за по-добрата версия в настоящето или пък в бъдещето. Човек търпи промени, редом с обстоятелствата и средата, в която се намира. И тук го показаха по много автентичен начин. Прекрасен филм. Благодаря за превода.
 14. Минаха пет години от излизането на много любим за мен албум /и песен/ на Джи. 2017г. отново не беше лесна за групата и лично за Топ, но и тогава успяха по някакъв начин да преминат. G-DRAGON - '무제(無題) (Untitled, 2014)' M/V Според мен, не случайно, точно днес Джи е решил да отбележи годишнината - 5 - 5. 5 years have passed since then
×
×
 • Create New...