Jump to content

Koizora

Потребители
 • Content Count

  836
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 тофу

About Koizora

 • Rank
  Пазител

Profile Information

 • Пол
  Not Telling

Recent Profile Visitors

1,766 profile views
 1. И аз съм на мнението на Lawandula относно сцената с коня. Едва ли точно тогава, а и предвид последващите събития с баща и и Корьо, Нян Ин е избрала
 2. Сериала се превърна във важна и очаквана част от ежедневието ми, затова с голяма мъка се сбогувах с последните епизоди. Не ми се искаше да свършва, а с него и приказното време, в което ме пренасяше всеки епизод. Завиждам на хората, които тепърва ще се запознаят с него. Прекрасен сценарий, ОСТ и каст. Невероятна Ха Джи Уон. Превъпъщението и в Ки се превърна в любимата ми нейна роля, заради което си струва да прегледам филмографията и още веднъж. Изключително представяне на Чанг Ук. Безспорно, неговият образ беше един от най-трудните за пресъздаване, заради моментите и състоянията, в които се намираше. Актьорския състав като цяло беше безупречен. Финала, макар да не ми се искаше да е такъв, беше напълно очакван. Последните минути според мен показаха искреността на Нян Ин Съжалявам за смъртта на Сериала е наситен откъм емоции и действия, до последната минута напрежението е на ниво и времето с него минава неусетно. Заслужава да се види. Благодаря за субтитрите!
 3. Главно заради Чу Джи Хун, подходих с предубеждение и все пак реших да дам възможност на сериала и поне засега не съжалявам. Харесва ми това, че се набляга на медицинските термини и обяснения, но подържам това, което kcekce е написала за некомпетентостта, лутането и семейните препирни и игри на управляващите болницата. Допада ми двойката Санг У-Рьо Уон, както и играта на Минхо и останалите актьори. Определено хубав каст. Жалко, че Алекс е голямо мекотело Следя с интерес и бих казала, че към момента е най-добрият корейски медицински сериал, който съм гледала.
 4. Останах леко разочарована от развоя на събитията в епизод 42. Императора е пред себеразрушение, и за пореден път показва, че е неспособен на самостоятелно мислене. Всичко, което постигна и всичко, в което се превърна от връщането му от Корьо до този момент, дължи на Ки. Макар да беше наясно с мотивите, поради които действаше, трябваше да му остане малко вяра в нея, а той толкова лесно се е заблудил Скоро не съм гледала толкова интересен сериал с такава тематика. На моменти ми напомня на Принцеса Ча Мьонг Го и затова още повече ми харесва. Последните епизоди са много тежки и тромави, затова нямам търпение за финала, а след него, сигурно пак ще го изгледам отначало.
 5. Хонгстар се справя добре, за разлика от главната актриса, която ми е леко антипатична. Докато играе Ду Рим е по-поносима, нокато превключи злия поглед, става отвратителна. Имаше малка роля в Secret, и там ме остави със същото впечатление.
 6. Според мен този сезон беше най-добър, за което допринесоха страхотните актьори и чудесните, близки до ежедневието истории, оставящи приятно чувство.
 7. Pride също, и в Summer Nude също често се събираха след работен ден /тези, които работиха /. Японски ли трябва да е филма?
 8. Малко съм скептична като чуя корейски медицински сериал, съчетан с жанр комедия. И все пак изгледах първите два епизода. Имаше много смях и забавни моменти, но наистина както lukreciana е написала по-напред, стряскащ ми дойде хауса в спешното. Шест години учили, а накрая не могат да различат артериална от венозна кръв например. Много обичам медицински сериали и затова цялата тъпотия на работното място тук ми се струва супер несериозно. Радвам се на главната роля на Choi Jin Hyuk, но още повече на участието на актьора, представящ главния лекар в спешното. Добро впечатление ми направи в Still Marry Me, да видим как ще е тук.
 9. Абсолютна истина. Ваннес, Вик, Итън, Арън, Еди, нужно ли е да ги изброявам изобщо. Жалко, че покрай корейската инвазия, тайванските филми и сериали, остават малко недооценени, а имат много добри попадения. След толкова години като почитател на азиатско кино, няма други сериали като Mars и Autumn's Concerto, които да съм си гледала около седем пъти. Точно те никога не ми омръзнаха. Знам ги наизуст и въпреки това всеки път откривам нещо ново, което не съм забелязала. Нямам представа дали заради сюжета или актьорите, но така са се настанили в съзнанието ми, че мърдане няма. Особено Autumn's Concerto - толкова топъл и човешки, със страхотните Ади и Ваннес.
 10. Песента на Хьори от ОСТ http://www.youtube.com/watch?v=-tmkTCc_Muk
 11. Много хубав първи епизод. Прекрасна Kим Со Йон. За разлика от другите части и може би заради актьорите, мисля че с интерес ще следя тази.
 12. Аз забелязах и цветята му, но вниманието ми на финала на 10-ти епизод беше приковано от пръстена. Досега Сонг И не го е носила. Звездолинчо не трябваше да се разкрива още, за да не се излага на по-голяма опасност, а Хю Гьонг започва да изпитва любопитство и съмнения относно брат си. Става все по-интересно. Колкото до любовната история, аз се колебая
 13. Филма предизвиква буря от емоции в човешката душа и именно това го прави толкова добър. Комичните и драматични моменти се преплитат и преминаването през тях, както и през самите истории и различните персонажи е плавно и неусетно. Изключително трогателен и човешки филм, със страхотни актьори, които озаряват екрана със своята индивидуалност и непренуденост и сценарий, докосващ и най-дълбоко закътаните чувства. Много силна роля на Рю Сънг Ньонг, талантлива Кал Со Уон, отново добро представяне и на О Дал Су и на останалите, които няма да изброявам поименно, но в никакъв случай не омаловажам. Рядко добър филм с толкова добър каст. Напомни ми на Harmony, чието действие също се развива в затвора, но там главните действащи лица са жени. Не мога да се сдържа и ще посоча, че отново оставам потресена от корейското правораздаване и в тази връзка ми се искаше да видя какво се случи с органите, провели подобно незаконосъобразно разследване и постановили смъртна присъда, както и с човека, отговорен за това. Един филм за хората, за добрите, добросърдечни хора, за това как живота се обърква ненадейно, за любовта, милосърдието, човечността, нуждата от разбиране и подкрепа. Филм, който трябва да се гледа не само от почитателите на корейското кино, но и като цяло от обичащите киното. Силно го препоръчвам. Заслужава да се види.
 14. Вярвай ми, аз чувам абсолютно същото, което и ти!..
 15. В интерес на истината, ако не беше извършен превод на сериала, нямаше да го гледам и щях да се задоволя с фенските клипове, на които попаднах. След като видях превода реших да проверя дали втората част е достойно продължение на първата. Без да правя някакви съпоставки между двете части най-вече с риск да не се разочаровам, а и с мисълта, че сюжета и актьорите са съвсем различни, макар да считам, че сравненията са неизбежни, подходих с добро очакване. С всеки следващ епизод обаче и с напредване на безумните приумици на сценаристите, надеждите и очакванията се сгромолясаха напълно. Дори не знам откъде да започна. В първата част поне сюжета вървеше в права линия и на зрителите се показваше какво точно искат персонажите и какви действия предприемат, за да осъществят мечтите си /в духа на сериала/. Тук това малко ми липсваше. Дори да го виждах, не беше изиграно добре. Колкото и да харесвам Канг Со Ра в предишните и превъплъщения, смятам че беше крайно неподходяща за образа на Хе Сънг. Има силно излъчване, което може би до средата не съответсваше на обърканата и героиня. За Джи Йон мога да кажа същото - не успях да я възприема, не ми се вписваше някак. Не ми е приятна, има сякаш надменно и лигаво излъчване. Мнението ми за нея е противоречиво, както и за самата и героиня. Не беше пълно разочарование, но честно казано, ако не беше останалият каст, а именно Джин Уон, Хьорин, Ейли, Джей Би и другите страхотни певци и актьори, изиграли учителите, нямаше да издържа до финала. Хубавите и оригинални песни не бяха достатъчни, а ми бяха любими в Dream High 1. Както казах, нещо ми липсваше.
×
×
 • Create New...