Jump to content

Koizora

Потребители
 • Content Count

  845
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

64 манджу

About Koizora

 • Rank
  Пазител

Profile Information

 • Пол
  Not Telling

Recent Profile Visitors

1,910 profile views
 1. Много неангажиращ и ненатоварващ сериал, всеки епизод ме оставяше с приятно чувство. Единствено последните серии ми дойдоха в повече поради отношенията с майката на У Сан и сключването на брак. За пръв път гледам Дилраба, а по принцип и рядко гледам китайски сериали, но представянето и ми хареса. "Открих" Джони във "Addicted" и за малкото епизоди, които изгледах ми направи добро впечатление. Различен е и се откроява. Освен това виждам в играта му естественост и искренност. Тук ми се струва, че е вложил доста от себе си в ролята на Сун Лин. Със сигурност ще видя и някой от другите му проекти. Стайлинга на актьорите ми хареса, веднага обърнах внимание на розовото сако на Циц Цин в първи епизод. Намерих подобно и вече е на шивач за поправка Използваната песен за рингтон на мобилните телефони на главните герои (Lenka - We are the brave) точно подхождаше на характерите и целеустремеността им: We are the brave, we are the bold, we can do anything, anything, we are the light, we light the dark, we can do everything, everything.
 2. Koizora

  Big Bang

  Ново включване от Топ в инстаграм Пророчеството от преди 9 години • Видно от клипа на Fantastic baby предрекоха шлемовете, а и си го казаха в текста My footsteps are faster than others • Качил е част от клипа, на която са петимата и феновете са доста развълнувани Не си забравяйте маските • В тази публикация дори е отговорил на коментар. Двамата с Теянг се включват понякога и отговарят
 3. Попаднах на заглавието случайно чрез онлайн материал за най-добрите корейски филми, правени по действителен случай, която също открих случайно Не проумявам как съм го пропуснала досега. На моменти ми беше труден, предполагам защото ми напомни доста неща, които не харесвам в корейските филми от този тип. Предимството тук беше страхотният актьорски състав - изключително ми хареса представянето на Ким Санг Кьонг, Чон Ми Сон, която за жалост е починала, както и това на Сонг Канг Хо. Поразрових се за актуална информация относно разследването и прочетох, че през 2019г. корейските власти обявили, че по отношение на няколко от убийствата има съвпадение на ДНК с обвиняем, който вече изтърпявал наказание доживотен затвор за изнасилване и убийство на сестрата на съпругата си през 1994г. Посочено е, че не може да бъде изправен пред съд поради изтекла преследвателна давност. The New Work Times Hollywoodreporter Lee Choon Jae - Wikipedia
 4. Много човешки филм. Гледах го неотдавна с английски субтитри, но едва вчера изгледах Train to Busan с Гонг Ю и Чонг Ю Ми и установих, че всъщност ги харесвам като екранна двойка, особено след Silenced, затова и повторих лентата. Хареса ми много, разгледа изключително важни проблеми, касаещи обществото, семейството, половото равенство, дискриминацията, психическата цялост. Проблемите на главната героиня не бяха предизвикани само от семействата, а като цяло от наложените нрави в обществото. Видна беше репресията по отношение на жените през годините, изпитана и преживяна по различен начин от майките на главните герои, бабата, лелите. И тук беше налице предпочитанието към мъжките деца, които се отглеждат като крале и се възпитават да мислят за себе си като такива (в повечето случаи), както и разбирането, примането и осъзнаването на трудностите, които рожденната дъщеря изпитва като нечия съпруга и като жена, а отричането, пренебрегването и натоварването на снахата. Според мен психичното състояние на главната героиня беше проявено в резултат на продължителното негативно натрупване на емоции, липсата на емоционални граници, неизговорените проблеми, притеснението и неудобството да устоява себе си в семейната, работната, културната среда. Цялото мълчаливо страдание и потисничество бяха довели до създаването на защитна реакция, изразяваща се в приемането на различни образи. И на мен този момент ми направи впечатление.. Беше налице толкова силно примирение от страна на героинята, сякаш смяташе, че не заслужава нищо повече от това и търсеше вината в себе си. Направи ми впечатление и реакцията на майката на главната героиня, когато стана свидетел на "преобразяването" на дъщеря си, запитвайки Проблемите бяха показани като една спирала, а разрешаването им според мен ще е възможно при колективното им разбиране от страна на обществото, което няма да е никак лесно. Сякаш все още и все повече се срещат такива отношения, което е доста тъжно. Някак вяра ми вдъхна поведението на главният герой Едно обаче е ясно - мълчанието и неразговарянето не води до нищо продуктивно. Прекрасен, човешки и някак топъл филм. Както са написали по-горе оставя те с усещането, че всичко ще се оправи.
 5. Koizora

  Big Bang

  Eх, Джитката ми липсва и особено живите му изпълнения. Поздрав с любимата ми песен
 6. Koizora

  Big Bang

  G-Dragon Instagram 2020.8.18
 7. Много тъжна новина. Още не мога да повярвам, че това се е случило с него. Впечатлена съм от него още от времрто на Sky of love (Koizora) и Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta, които изгледах безброй пъти. Много, много тъжна новина. Отиде си още един талантлив млад човек.
 8. Koizora

  Big Bang

  Честит рожден ден на този талантлив Джи, който прави света по-добро място с изкуството и музиката си. Излишно е да пиша, че чакам завръщане, всички чакаме , но дано да е скоро.
 9. И аз съм на мнението на Lawandula относно сцената с коня. Едва ли точно тогава, а и предвид последващите събития с баща и и Корьо, Нян Ин е избрала
 10. Сериала се превърна във важна и очаквана част от ежедневието ми, затова с голяма мъка се сбогувах с последните епизоди. Не ми се искаше да свършва, а с него и приказното време, в което ме пренасяше всеки епизод. Завиждам на хората, които тепърва ще се запознаят с него. Прекрасен сценарий, ОСТ и каст. Невероятна Ха Джи Уон. Превъпъщението и в Ки се превърна в любимата ми нейна роля, заради което си струва да прегледам филмографията и още веднъж. Изключително представяне на Чанг Ук. Безспорно, неговият образ беше един от най-трудните за пресъздаване, заради моментите и състоянията, в които се намираше. Актьорския състав като цяло беше безупречен. Финала, макар да не ми се искаше да е такъв, беше напълно очакван. Последните минути според мен показаха искреността на Нян Ин Съжалявам за смъртта на Сериала е наситен откъм емоции и действия, до последната минута напрежението е на ниво и времето с него минава неусетно. Заслужава да се види. Благодаря за субтитрите!
 11. Главно заради Чу Джи Хун, подходих с предубеждение и все пак реших да дам възможност на сериала и поне засега не съжалявам. Харесва ми това, че се набляга на медицинските термини и обяснения, но подържам това, което kcekce е написала за некомпетентостта, лутането и семейните препирни и игри на управляващите болницата. Допада ми двойката Санг У-Рьо Уон, както и играта на Минхо и останалите актьори. Определено хубав каст. Жалко, че Алекс е голямо мекотело Следя с интерес и бих казала, че към момента е най-добрият корейски медицински сериал, който съм гледала.
 12. Останах леко разочарована от развоя на събитията в епизод 42. Императора е пред себеразрушение, и за пореден път показва, че е неспособен на самостоятелно мислене. Всичко, което постигна и всичко, в което се превърна от връщането му от Корьо до този момент, дължи на Ки. Макар да беше наясно с мотивите, поради които действаше, трябваше да му остане малко вяра в нея, а той толкова лесно се е заблудил Скоро не съм гледала толкова интересен сериал с такава тематика. На моменти ми напомня на Принцеса Ча Мьонг Го и затова още повече ми харесва. Последните епизоди са много тежки и тромави, затова нямам търпение за финала, а след него, сигурно пак ще го изгледам отначало.
 13. Хонгстар се справя добре, за разлика от главната актриса, която ми е леко антипатична. Докато играе Ду Рим е по-поносима, нокато превключи злия поглед, става отвратителна. Имаше малка роля в Secret, и там ме остави със същото впечатление.
 14. Според мен този сезон беше най-добър, за което допринесоха страхотните актьори и чудесните, близки до ежедневието истории, оставящи приятно чувство.
×
×
 • Create New...